Tunnus: Salasana:
Vieraskirja   |    Sähköposti

Päiväkirja ponille Ellie's Percival, "Vallu"

Ensimmäinen adventti ja kuukausi Sävelsalossa

Tänään pääsin vihdoinkin tallille. Vallu muutti Sävelsaloon keskiviikkona, jolloin olin muuttamassa oria, mutta en omilta kiireiltäni päässyt kuin vasta tänään uudestaan kylään. Ori on kotiutunut tänne erittäin hyvin, eikä tämä todellakaan tullut yllätyksenä. Meillä menee varmaan hetki, ennen kuin tunnemme molemmat olomme kuin kotonamme, mutta tästä se matka alkaa.

Hain Vallun tarhastaan, jossa se oli höristelemässä jo portilla. Lunta oli maassa ihana määrä, joten tänään olisi vuorossa rekiajelua. Vallu tuli nätisti mukanani karsinaansa, jossa se hieman ensin pyöri paikoillaan. Kun ori oli vihdoinkin rauhoittunut, aloin harjaamaan sitä. Harjaus sujui tavanomaisen hyvin, joten ei mennyt kauan, kun olin jo hakemassa orin valjaita. Pientä kiusantekoa oli Vallun tottakai tehdä. Kun ori lopetti vatsansa pullistelun, sain herran vihdoinkin valmiiksi.

Olin Vallun omat kärryt tuonut mukanani. Lunta ei ollut niin paljon, joten niillä vielä pääsisi liikkumaan. Päätin tarkastella maastoja, sillä vielä oli valoisaa. Vallu ravasi innokkaasti kärry perässään ja nautti kirpeästä pakkasilmasta. Matkalla meidän eteen hyppäsi muutama kauhistunut jänis, jotka lähtivät juoksemaan meitä karkuun - suoraan edessämme. Vallu on moisiin pieneläimiin onneksi tottunut, joten ori ei niistä välittänyt.

Pakkanen oli lauhtunut -8:sta -2:een, ja pilviä oli kerääntynyt taivaalle. Kotimatkallamme satoi siis ihanasti lunta, ja minun oli pakko pysäyttää ori hetkeksi. Kaivoin taskustani korvakuulokkeet ja liitin ne kännykkääni. Pienen selailun jälkeen sain joululaulut soimaan, ja jatkoimme matkaa. Vallua ei ollut pieni odottelu haitannut yhtään, sillä ori oli tehnyt tuttavuutta kuivan koivunoksan kanssa. Loppumatkan ravasimme innoissamme takaisin tallille, jossa otin kärryn pois orin perästä. Teimme vilvoittelut maneesissa. Koska orilla oli noussut pientä hikeä, toin sen talliin, jossa laitoin orin selkään loimen ja jätin sen karsinaansa.

Tarina on kirjoitettu 1.12.2013 ja siinä on 256 sanaa eli 512s§.


Kommentit


Kirjoita kommentti

Nimimerkki:
Spämmiesto, mikä on viimeisen kuukauden nimi?

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi ja kuvallasi!