Tunnus: Salasana:
Vieraskirja   |    Sähköposti

Päiväkirja ponille Ellie's Percival, "Vallu"

Helle ei ole kaveri

Helle ei todellakaan ole mustan ponin kaveri. Olen koko heinäkuun ajan koettanut päästä päivittäin Vallua katsomaan ja viilentämään oria. Tänään kuitenkin lämpömittari ylsi reilusti yli hellerajan ja lähemmäs 30 astetta, joten oli pakko ottaa rajummat aseet käyttöön.

Vallun erottaminen kesälaitumelta muista hevosista ei ollut vaikeaa, sillä ori makasi varjoisessa mutakuopassa. Se ei edes tervehtinyt minua kuten ennen, nyt se vain hörähti. Vallu käveli kuitenkin nätisti ja reippaasti perässäni talliin. Talli on onneksi moderni rakennus, joten siellä oli melkein kymmenen astetta viileämpi kuin ulkona. Harjasin Vallusta suurimman osan mutaa ja kuraa pois. Kun ori oli siedettävän puhdas, suuntasin lammelle.

Lampi ei ollut puolitoista metriä syvempi, mutta silti mukavan puhdas näinkin sinileväaikaan, joten päästin uskaltavin mielin Vallun vapaaksi. Ori oli kuin uudelleen syntynyt, kun se juoksi innoissaan vedessä. Välillä se vain jäi seisomaan keskelle lampea nauttiakseen viileästä vedestä. Kun viilennys oli onnistunut ja Vallu tuli itse lammesta pois, otin sen taas kiinni. Jäimme kuitenkin vielä kuivattelemaan lammen viereen varjoisaan paikkaan. Vallulla ei aika tullut ollenkaan pitkäksi, sillä siinäpä kasvoi todella maukkaita heiniä.

Tarina on kirjoitettu 23.7.2014 ja siinä on 168 sanaa eli 336s§.


Kommentit


Kirjoita kommentti

Nimimerkki:
Spämmiesto, mikä on viimeisen kuukauden nimi?

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi ja kuvallasi!