Tunnus: Salasana:
Vieraskirja   |    Sähköposti

Päiväkirja ponille Ellie's Percival, "Vallu"

Kesäloman alku

Kesäloma alkoi kyllä jo yli viikko sitten, mutta vietin tämän viikon maanantaista torstaihin pääsykoereissulla ympäri Suomea, joten pystyin vasta nyt aloittamaan lomasta nauttimisen. Tietenkin täksi päiväksi luvattu sadetta, mutta se ei minua ja Vallua haittaa.

Vallu oli erittäin innoissaan nähdessäni minut, mutta minä en ollut aivan yhtä innoissani. Ori oli tietenkin tarhassa, ja sade oli tehnyt tämän aivan mutaiseksi. Olihan Vallulla ollut sadeloimi päällä ennen tarhaan menoa, mutta ori aina jotenkin onnistuu pääsemään niistä irti. Nytkin loimi makasi maassa juoma-astian vieressä, joten ei ole varmaan mikään yllätys, kun kerron, että Vallu oli yltä päätä mudassa. Tiesin heti, että tästä alkaisi kauhea pesu-urakka. Päätin kuitenkin odottaa Vallun pesussa hieman myöhemmälle, sillä sade oli alkanut jo hyytyä ja aurinkokin pilkahteli esiin pilvien takaa, joten ei menisi kuin muutama tunti, ja kura voisi olla jo kuivunut ja helpompi pestä.

Päätin kuitenkin jatkaa siivousteemalla ja aloitin Vallun karsinasta. Ori ei lähtenyt vielä muiden mukana kesälaitumelle. Annan ensin muun hevoslauman syödä enemmän ruohoa, ennen kuin vien Vallun sinne, jolloin ähkyn ynnämuun riski pienenee. Vallu ei onneksi ollut ainoa poni vielä tallin tarhoissa. Karsina ei ollut kuitenkaan kauhean likainen, joten pääsin todella helpolla.

Tiesin, ettei Vallu olisi vieläkään kuivunut, joten päätin pestä Vallun varusteita. Talviloimet ynnämuut olin tietenkin jo pessyt, mutta kasasin pussiini orin huovat ja vastaavat, jotka pesisin kotona. Hain myös orin sadeloimen tarhasta, sillä se oli todella kurainen. Suitset, satulat ja valjaat päätin kuitenkin pestä nyt. Pesussa meni nopeasti kaksi tuntia, ja siinä kohtaa aloin jo pohtia, jaksanko ottaa vielä Vallunkin pestäväksi. Päätin siis pitää pienen kahvitauon ja lukea lehtiä, ennen kuin kävisin käsiksi oriin.

Vallu on aina pitänyt vedestä, joten pesu oli ainakin toiselle meistä ihan hauska. Kura lähti helposti irti helposti harjatessa, eikä minulle jäänyt paljoa jynssättäväksi. Kuivatin oria pyyhkeillä ja heitin loimen selkään, ennen kuin vein tämän karsinaan. Seuraavalla kerralla tulemme kyllä tekemään Vallun kanssa jotain aktiivisempaa, ehkäpä uittoreissua tai vastaavaa, mutta tämä kerta meni pesuhommiksi ihan Vallun omasta syystä.

Tarina on kirjoitettu 13.6.2014 ja siinä on 315 sanaa eli 630s§.


Kommentit


Kirjoita kommentti

Nimimerkki:
Spämmiesto, mikä on viimeisen kuukauden nimi?

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi ja kuvallasi!