Tunnus: Salasana:
Vieraskirja   |    Sähköposti

Päiväkirja ponille Ellie's Percival, "Vallu"

Syksy on tullut!

Ja Nuuskamuikkunen lähtee pois. No ei kuitenkaan, vaan tämän kesän kauheat helteet ovat vihdoinkin takanamme! Vaikka ne ovatkin jättäneet jälkeensä ukkosmyrskyjä, ei se haittaa, sillä Vallu on jo oppinut sietämään niitä, eikä edes lenkkeily jyrinöidessä häiritse oria. Jonka takia uskalsin hyvissä mielin lähteä Vallun kanssa niitetylle pellolle ajamaan, vaikka pientä jyrinää ja ukkosta oltiinkin iltapäiväksi luvattu.

Vallu ei onneksi ollut eilisten sateiden jälkeen mutainen, ja minun oli pakko laittaa kiitos ja anteekis-kirje toimistoon sille hoitajalle, joka sattui orin eilen pesemään. Tämä kuitenkin tarkoitti sitä, että harjaaminen ja valjastaminen kävi nopeammin kuin mitä olin suunnitellut, ja pääsimme lähtemään hyvissä ajoissa, kun taivaalla ei ollut yhtäkään tummaa pilveä.

Pelto oli onneksemme kuiva, vaikka en sitä ollutkaan epäillyt. Sain kyllä huomata heti, kuinka Vallu alkaa tosiaan ikääntyä, sillä nopeutemme ei ollut enää niin suurta, mitä se oli ollut vielä helmikuussa. Pidimme kuitenkin hauskaa, vaikka pidättelinkin oria mahdollisten kuoppien ja möykkyjen varalta. Vallu myös väsyi nopeammin kuin alkuvuodesta, mutta syynä voisi yhtä hyvin olla yli kahden kuukauden kesäkausi, jolloin liikkuminen ei ollut raskasta.

Ehtisimme kotiin juuri ennen kuin tummat pilvet tulivat päällemme ja tuuli yltyi. Sain orin riisuttua valjaista ja hieman kuivattua juuri kun vesisade alkoi. Onneksi Vallu ei ole tehty sokerista, joten heitin orin selkään vain sadekamppeet ja vein sen takaisin tarhaan.

Tarina on kirjoitettu 19.8.2014 ja siinä on 206 sanaa eli 412s§.


Kommentit


Kirjoita kommentti

Nimimerkki:
Spämmiesto, mikä on viimeisen kuukauden nimi?

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi ja kuvallasi!