Tunnus: Salasana:
Vieraskirja   |    Sähköposti

Päiväkirja ponille Aidan Sheena, "Sheena"

Vesimaastoilua

Kuvittelin korviini kantautuvan lumen narskunnan ja pakkasen pistelevän poskiani astellessani tallia kohden. Todellisuudessa sää oli syksyinen - tuuli vihmoi sadepisaroita ja muta litisi kenkien alla. Tästä huolimatta tunnelma oli jouluinen. Tallin ovea koristi kranssi ja hevoset saivat ylimääräisiä herkkuja (kerranhan sitä vaan vuodessa herkutellaan)..

Olin haaveillut tunnelmallisesta maastoilusta ennen jouluaattoa. Päädyin maastoon, mutta siitä oli jouluinen tunnelma kaukana. Sheena taisi olla samaa mieltä kanssani, sillä tamman ilme oli lähinnä "Et oo tosissas...?" -luokkaa, kun talutin sen sateen kuraamalle tallipihalle ja ponnistin sen satulattomaan selkään jakkaralta.

Vesisade oli kevyttä tihkua, mutta siitä huolimatta se tunkeutui takin kauluksesta sisään ja kasteli ratsastushousut märäksi. Eipä Sheenankaan tilassa hurraamista ollut - tamman karva tuntui kastuneen märäksi kauttaaltaan lukuun ottamatta sitä kohtaa selässä, jossa itse istua kökötin. En kuitenkaan jaksanut masentua sateesta, vaan nostin Sheenalla laukan. Olimme vain kävelleet alkumatkan, mutta vähitellen olimme siirtyneet raviin. Laukasta sangen innostuneena Sheena lähti painelemaan niin nopeaa kuin pääsi. Nuori neiti kuitenkin ymmärsi hidastaa toistuvien pidätysteni jälkeen, sillä olin lähtenyt vähitellen valumaan liukkaaksi muuttuneessa selässä ja oli vähällä, etten löytänyt itseäni seuraavaksi maasta.

Paluumatka tallille sujui rauhaisasti ravaillen ja kävellen. Aivan loppumatkasta hyppäsin pois selän Sheenasta ja kävelin tallille tamman vieressä - pieni ylimääräinen liikunta teki lähinnä hyvää itsellenikin (ainakin, kun mietin sitä ruokamäärää, minkä todennäköisesti ahtaisin mahaani huomenna..).

Jätin Sheenan karsinaansa kuivumaan loimi päällä. Olipa Sheenan vierustoverikin, hurmaava ratsuponiori Pompa, tullut sisälle tarhasta. Eipä joutuisi neiti yksin olemaan tallissa.

Huomenna Sheenakin saisi viettää lähestulkoon kokonaisen lomapäivän. Hieman maastakäsittelyä olisi tiedossa, ettei itselläkään koko päivä menisi lössöilyksi kotosalla. (Vaikka toisaalta, päivän täyslomailu olisi ehkä ansaittua, sen verran paljon on töissä ja kotona joutunut jouluruokia valmistamaan..) Varustehuoltoakin olisi tiedossa taas jossakin vaiheessa, mutta menköön ensi vuoden puolelle..

--
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014 kaikille Sävelsalolaisille! :)
toivottaa Titta ja Sheena

Tarina on kirjoitettu 23.12.2013 ja siinä on 285 sanaa eli 570s§.


Kommentit


Kirjoita kommentti

Nimimerkki:
Spämmiesto, mikä on viimeisen kuukauden nimi?

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi ja kuvallasi!