etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 10.11.2011-24.7.2015

Breezy Remus

Virtuaalihevonen

© old timer

Perustiedot

NimiBreezy Remus Rek.nroVH12-035-0198
Syntymäpäivä10.11.2011 Ikä30 vuotta
RotuConnemara SukupuoliOri
Säkäkorkeus145 cm VäriRuunikonkimo
Koulutustasoko Va B re 110 PainotusKoulu-/yleispainotteinen
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies KasvattajaB Ponies
Meriitit 1 × Näyttelyn Paras Maitovarsa
KRJ-III 15.10.2014
(rakenne 5,3/10 (5+6+5) - kilpailut 40/40 - vanhemmat 25/20 - jälkeläiset 10/20 - lisäpisteet 9/15 - cup-sijoitukset 0 = 89,3 p.)

Ikääntyminen

3-vuotias 24.3.2012

Luonne

Remus on mitä viehättävin otus. Se on kuvankaunis ja kimoutunutkin täysin valkoiseksi. Poniori on luonteeltaan pehmeä ja miellyttävä, vaikka osaa kyllä pistää myös kapuloita ihmisen rattaisiin. Tällaista tosin sattuu vain, kun hoitaja tai muu ponin kanssa hommia tekevä ei ymmärrä, että kauniisti pyytämällä saa enemmän kuin riehumalla ja kiukuttelemalla. Remus kyllä tietää tämän.

Hoitaessa Remus voi käydä hoitajansa hermoille, sillä se haluaisi aina puuhata jotain ihan muuta, kuin mitä siltä pyydetään. Kiinni sitomalla tilanne ei parane, vaan ori vain hermostuu ja kiemurtelee kahta kauemmin. Lepyttelemällä ja rapsuttelemalla Remukseen voi saada jotain tolkkua niin pitkäksi aikaa, että aina jonkun hoitotoimen saa tehtyä loppuun. Esimerkiksi kavioita putsatessa voi hyvin mennä puolikin tuntia, kun jokaisen kavion jälkeen käy antamassa vähän hellyyttä orille. Eläinlääkärin kanssa hommat sujuvat yllättäen aina hienosti, saahan niinä päivinä aina vähän lisää herkkuja ja hoitajan huomiota.

Ratsastaessa Remus hurmaa niin selässä istuvan ratsastajansa kuin katsovat ihmisetkin, sillä ponin askeleet liitelevät kuin tanssilattialla. Remus keskittyy aina annettuihin tehtäviin, ainakin siihen asti, että jotain mielenkiintoisempaa sattuu vastaan, kuten ihana tamma tai kauraämpärin tuoksu.

Poni on oppinut suorittamaan upeasti vaativan tason koululiikkeitä ja pärjää koulukisoissa lyöden laudalta hieman heikommat hevosetkin. Ponin kanssa riittävät pienet, herkät avut. Liian rajuista otteista ori ei pidä yhtään, vaan reagoi niihin pysähtymällä ja kieltäytymällä tekemästä pyydettyä asiaa. Herkän ratsastajan kanssa Remus on mitä miellyttävin ratsastettava ja upeaa katseltavaa, se vain tanssii liikkeestä toiseen.

Esteillä rakas Remuksemme on oikea ruusukehai. Se hyppää korkeita esteitä maha melkein puomeja viistäen, mutta pudottaa vain ratsastajan virheistä johtuen. Ori on rehellinen hyppääjä, se yrittää aina päästä yli, mutta joskus ratsastaja vain ei anna siihen mahdollisuutta lähestyen estettä liian kovaa tai huonosta kulmasta. Kaikkien muiden esteiden suorittaminen on Remukselle helppoa, mutta valkoiset puomit ovat kauhistus. Remus ei yksinkertaisesti ylitä niitä ensimmäisellä kerralla, mutta jos ratsastaja ratsastaa sille toisen kerran, menee ori yli, tosin hieman luimien ja epämukavuuden heijastuen sen silmistä. Toivomme kovasti, että syy ei ole pelossa vaan tottumuksessa: tarhojemme aidat ovat valkoiseksi maalatut ja hyvätapainen herrasmieshän ei aidoista yli mene.

Maastossa ori toimii ihan kivasti, vaikka joskus yksinään ratsastaessa sille tuleekin ikävä kavereita. Tällöin ei auta muu kuin kääntää paikalleen jämähtänyt ori ympäri ja palata kotiin, ja kokeilla myöhemmin uudelleen kaverin kanssa.


Klikkaamalla isommiksi - © old timer

Sukutaulu

i Breezy Ending
c, 145cm
ERJ-III, KRJ-II
ii Endless Wave iii Ending Story evm
iie Wendettia evm
ie Beautiful Stranger iei Loose Control evm
iee So Necessary evm
e Rowanda Wart
KRJ-II
c, 142cm
ei Omn'e Yljus eii Arden Ilja evm
eie Omne's Astriga evm
ee Reming's Mistake eei O'malley van stuckelom evm
eee Reming's Barceluna evm

Jälkeläiset

10.11.13 c-o Breezy Dannie om. B Ponies
19.09.14 c-o Breezy Sethus om. leah VRL-11523

Päiväkirja ja valmennukset

Varsavalmennus 23.1.2012, valmentajana Elde T.

Nuori (ja komea, totta kai!) oripoika odotti minua karsinassaan. Varsa katsoa möllötti minua isoilla silmillään ja kerjäsi selvästi porkkanoita. Remuksen rouskutellessa porkkanaa kaivoin sen harjapakista pehmeän harjan, ja aloin harjata Remusta. Ori ei järin hätkähtänyt, mutta pieni ahaa-reaktio oli havaittavissa. Taputin varsaa lautasille hellästi. Pelkkää rouskutusta, mainiota. Kaivoin varsalle vielä toisen porkkanan ja lähdin etsimään juoksutusliinaa sekä hyvää juoksutusriimua.

Kun olin löytänyt liinan sekä riimun, palasin Remus oli raivostuttavasti piehtaroinut hienon, kiiltävän karvansa läpikotaisin likaan. Vai niin, tämä poika ei ollut ainakaan liian innostunut juoksuttamisesta. Ei kun uudestaan harjaamaan. Tyhjäsuisena Remus oli huomattavasti äkeämpi. Onhan orilla toki hienot hampaat, mutta ei niitä siltikään tarvitse ikuistaa ahteriini. Olisi ehkä hyvä ajaitus sitoa jätkä kiinni, mutta se ei nyt oikein jaksanut innostaa. Ei sillä, etten osaisi tehdä yksinkertaista vetosolmua. Ehei. Sillä vaan, että en viitsinyt aloittaa yhtään aikaisemmin riimu-operaatiota, kuin on tarpeen.

Jassoo, riimu-operaatio vastasi täysin mielikuvaani. Remus puikkelehti ympäri karsinaa, eikä edes porkkana saanut sitä kiinnostumaan. Siinäpä minulla meni sitten yli puoli tuntia. Täytyy kyllä myöntää, että Remus on ehdottomasti karkailun maailmanmestari, vaikkapa sitten Junior-luokkaa.

Kun pääsimme maneesiin, kaikki oli suhteellisen kondiksessa. Pujotin uudet hanskat käteeni ja ohjasin Remuksen juoksutusuralle, itse saapastelin keskelle. Komensin varsan käyntiin. Jouduin hieman patistelemaan sitä, mutta lopulta käynti näytti mukavalta. Ravia. Ravissa Remus alkoi - ihme kyllä - kiihdyttämään liikaa. "Prtt.." Noniin, näyttää paremmalta. Käyntiä jälleen. Remus alkoi tottua jo siihen, miten päin juoksuttamisessa liikutaan. Suuntaa vaihdettaessa näin muutaman todella komean pukin, mutta loppuajalta kaikki meni mainosti.

Lopuksi kävimme vielä heittämässä pienen maastolenkin käynnissä. Remus vähän steppaili, mutta pian se rentoutui. Vasta, kun suuresta puusta tippui lunta oriin jalkojen eteen, se riuhtaisi itsensä irti. Sain kuitenkin bingottua niin nopeasti sen perään, että törmäsimme jo tallin ovella toisiimme. Ihanaa Remus, olet ylivoimaissti paras!

Näyttelyissä 24.1.2012 omistajan kirjoittama

Aida Connemarasin näyttelyissä piipahdimme tänään pikku-Remuksen kanssa. Eilinen varsavalmennus oli vähän saanut energiapakkauksemme rauhoittumaan, joten esittäminen sujui oikein hienosti. Tuloksena sitten olikin Kunniamaininta ja Näyttelyn paras maitovarsa -titteli. Hieno oli kokemus muutenkin, ja varmasti tarpeellinen orin tulevalla kisaponin uralla. Wanda-mamma käyttäytyi myös hienosti näyttelyiden ajan, ja antoi pienokaiselle rohkeutta jännittävässä tilanteessa.

Kovin suurta näyttelyuraa orille en tosin povaa, sillä ei se ole mitenkään erityisen laadukas rakenteeltaan. Tai isompanahan sen sitten näkee. Pieniä virheitä löytyy ainakin nyt sieltä sun täältä, vaikka yleisilmeeltään ori on todella kiva. Eivätköhän ratsastuskilpailut tule kuitenkin olemaan tämän orin leipälaji, niihin sillä on vanhempiensa puolesta rahkeita reilusti paremmin.

Estevalmennus 11.5.2013, valmentajana venlis

Kuvankaunis satuori tepasteli polleana esteiden välissä. Thomas näytti pieneltä ponin selässä, mutta sitäkin taitavammalta! Remuskin taisi tietää sen, sillä ylimääräinen säätäminen jäi vain kaukaiseksi haaveeksi. Olin kuullut, ettei ori pitänyt lainkaan valkoisten puomien ylittämisestä -ahaa, kiusataanpa poniparkaa vähän! Olisihan se ikävää, jos kisamenestys kaatuisi valkoisten puomien ylittämiseen. Siedätystä siis! Aluksi maassa oli vain yksi maapuomi, valkoinen. Käskin Thomasia ratsastamaan lähemmäs, ja katsomaan mitä poni tykkäsi puomista. Remus rekisteröi puomin jo kaukaa, mutta tuijottelun lisäksi mitään dramaattista ei tapahtunut, ja yli mentiin, tosin silmämunat pyörien. Laitoin useamman puomin peräkkäin. Ja yli uudestaan. Remus meni nytkin yli, turhautuneen oloisena. Sitten ravissa. Ensimmäiset kaksi menivät helposti, mutta sitten kärsivällisyys loppui, ja poni kieltäyyi menemästä. Pienen maanittelun jälkeen oltiin kaamean puomin toisella puolella, ja näki kuinka tyytyväisiä ratsu ja ratsastaja olivat suoritukseen! Otimme seuraavaksi haasteeksemme kavaletit. Poni mulkoili niitä, nyt ne olivat irti maasta, mutta Thomas tukenaan asteli harkiten yli. Intouduimme hyppäämään vielä pienen valkoisen ristikon, sille poni ensin kielsi, mutta sitten meni yli. Se sai riittää.

Otimme vielä reilun metrin rataa pitkillä väleillä, jossa ponia sai kunnolla ratsastaa eteenpäin. Remus hyppäsi ketterästi ja hyvällä potentiaalilla kaikista yli. Ratsukon menoa sai vain ihailla!

Kouluvalmennus 3.6.2013, valmentajana venlis

Hurmaava ponipoika Jeff ja minulle jo tuttu Remus verryttelivät kentällä. Aloitimme tunnin tekemällä pohkeenväistöportaikkoa, jossa pituushalkaisijalta väistettiin vähän kerrallaan seinää kohti, kunnes kentän päässä oltiin uralla. Uralta ravasimme taas pituushalkaisijan alkuun. Remus liikkui upeasti, mutta kenkkuili aluksi väistöjen kanssa. Sitä kyllästytti, mutta Jeff ei antanut vastaväitteille sijaa. Vaihdoimme suunnan, ja väistöt menivät jo paljon paremmin! Ravi tosin meni osittain koheltamiseksi, kun Remus ei halunnutkaan mennä rehellisesti peräänannossa, vaan kulki turpa kohti taivasti selkä notkolla kuin kameli. Lopetimme väistöt, ja Jeff ravasi uraa niin kauan kunnes Remus liikkui hyvin. Sitten otimme välikäynnit ja aloimme hioa Jeffin istuntaa laukkatehtävää varten. Laukkatehtävässä laukkasimme uraa pitkin yhden pitkän sivun vastalaukkaa, jonka jälkeen tuli pääty-ympyrä myötälaukassa, ja taas laukanvaihto, vastalaukka, myötälaukka, ympyrä, vastalaukka.... Remus työskenteli nyt uudella innolla, vastalaukat menivät turhankin reippaasti, ja vauhdissa ympyröistä meinasi tulla soikioita. Vaihdot menivät kuitenkin täysin kohdalleen.

Tehtävä onnistui hyvin, jätin ratsukon loppuverkkaamaan vielä eteen-alas ratsastustekniikalla.

Koulupuomeja 11.7.2013 omistajan kirjoittama

Wendy määräsi minut menemään tänään Remuksella melko kevyen, mutta haastavan ratsastuksen, joten päätin mennä käynti- ja ravipuomeja. Laitoin Remuksen valmiiksi karsinaan odottamaan ja menin sitten pikkukentälle asettelemaan puomit: kolme kaarevasti keskiympyrän molemmin puolin ravietäisyyksillä ja toiselle lyhyelle sivulle neljä puomia käyntivälillä. Sitten hain Remuksen ja aloitin ratsastuksen. Alkuun verryttelin käynnissä vapain ohjin menemällä päädyn puomien yli jokaisella kierroksella ja sitten kohta otin ohjat ja ravailin kevyessä ravissa keskiympyrää ja voltteja, ja sitten aina päädyssä siirsin aktiiviseen käyntiin ja menimme puomit, tätä tein molempiin suuntiin. Sitten jäin pyörimään keskiympyrälle ja hain Remukselle sopivaa vauhtia harjoitusravissa. Heppu teki tosi kivasti töitä ja ravaili häntä korkealla puomien yli.
t. Stacey

Kilpailukalenteri

NJ

24.01.12 Aida Connemaras Connemaraponivarsat varsakuvilla LKV1, KuMa, Näyttelyn paras maitovarsa (pt. Aavi S.)

ERJ

Listassa vain sijoitukset (71 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
31.01.14 KK Ginger ERJ 80 16/233 ERJ CUP
30.11.13 Pirunkorpi ERJ 90 8/227 ERJ CUP
25.06.13 Moondance ERJ 100 4/30
21.06.13 Moondance ERJ 100 3/30
16.06.13 Tuuliharja ERJ 100 4/40
13.06.13 Riiviöt ERJ 100 7/50
11.06.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 100 6/50
10.06.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 100 1/50
10.06.13 Riiviöt ERJ 100 3/50
10.06.13 Haavisto ERJ 100 1/30
08.06.13 Riiviöt ERJ 100 2/50
06.06.13 Haavisto ERJ 100 2/30
06.06.13 Marike ERJ 100 1/50
05.06.13 Zurück ERJ 100 5/50
05.06.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 100 2/50
04.06.13 Riiviöt ERJ 100 1/50
04.06.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 100 5/50
03.06.13 Zurück ERJ 100 2/50
03.06.13 Zurück ERJ 100 1/50
02.06.13 Zurück ERJ 100 2/50
02.06.13 Zurück ERJ 100 6/50
02.06.13 Wyonn ERJ 90 4/40
02.06.13 Wyonn ERJ 70 2/40
28.05.13 Solo ERJ 100 1/30
23.05.13 Moondance ERJ 100 1/40
22.05.13 Moondance ERJ 100 2/40
21.05.13 Riiviöt ERJ 100 1/40
16.05.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 90 1/50
15.05.13 Carbon Sporthorses ERJ 90 6/40
12.05.13 Tuuliharja ERJ 100 2/30
12.05.13 Tuuliharja ERJ 90 5/30
11.05.13 Cresendo ERJ 90 3/50
11.05.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 90 4/50
09.05.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 90 2/50
09.05.13 Takkura ERJ 90 2/30
05.05.13 Haavisto ERJ 80 5/30
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
04.05.13 Hillamäki ERJ 100 1/100
03.05.13 Haavisto ERJ 80 1/30
29.04.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 100 6/50
27.04.13 Riihen ponitalli ERJ 100 5/40
26.04.13 Vuorna ERJ 100 5/40
26.04.13 Bairdon ERJ 90 2/30
25.04.13 Riihen ponitalli ERJ 100 2/40
24.04.13 Sakasti ERJ 100 3/20
10.04.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 100 4/50
04.04.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 100 3/50
20.03.13 KK Stewart ERJ 110 5/40
20.03.13 KK Stewart ERJ 110 1/40
19.03.13 Ilomantsi ERJ 110 1/50
18.03.13 KK Stewart ERJ 110 2/40
18.03.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 110 3/50
17.03.13 KK Stewart ERJ 110 2/40
16.03.13 KK Stewart ERJ 110 1/40
16.03.13 Jindabyne ERJ 110 5/40
15.03.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 100 4/50
12.03.13 KK Stewart ERJ 110 3/40
12.03.13 Taavilan Suomenhevoset ERJ 110 6/50
11.03.13 KK Stewart ERJ 110 1/40
21.12.12 Underground ERJ 110 2/54
19.11.12 Mörkövaara ERJ 110 5/40
18.11.12 B Ponies ERJ 110 4/30
26.08.12 KK Energia ERJ 100 6/80
12.08.12 Rhonwen ERJ 100 5/40
07.08.12 Rhonwen ERJ 100 1/40
06.05.12 Kärmeniemi ERJ 120 6/40
02.05.12 VCY ERJ 110 1/13
24.03.12 Rhonwen ERJ 90 2/40
22.03.12 Kisakeskus ERJ 100 1/30
20.03.12 Rhonwen ERJ 110 1/40
19.03.12 Rhonwen ERJ 110 6/40
19.03.12 Rhonwen ERJ 90 5/40

KRJ

Listassa vain sijoitukset (77 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
20.06.13 Bairdon KRJ VaB 1/40
19.06.13 Bairdon KRJ VaB 3/40
17.06.13 Tuuliharja KRJ VaB 3/40
16.06.13 Haavisto KRJ VaB 3/30
04.06.13 Tahti KRJ VaB 1/30
07.06.13 Riiviöt KRJ VaB 3/50
04.06.13 Simplicity KRJ VaB 5/30
31.05.13 Fiktio KRJ VaB 2/40
31.05.13 Fiktio KRJ VaB 2/40
30.05.13 KK Stewart KRJ VaB 1/40
30.05.13 Rhonwen KRJ HeA 2/40
29.05.13 Fiktio KRJ VaB 4/40
29.05.13 Fiktio KRJ VaB 4/40
29.05.13 Riiviöt KRJ VaB 6/50
28.05.13 Lashraelin Talli KRJ VaB 4/30
28.05.13 Riiviöt KRJ VaB 2/50
27.05.13 Rhonwen KRJ HeA 6/40
23.05.13 Bairdon KRJ VaB 3/30
22.05.13 Rhonwen KRJ HeA 1/40
22.05.13 Gestüt Silbereiche KRJ VaB 4/30
22.05.13 Gestüt Silbereiche KRJ VaB 4/30
19.05.13 Sinnesrossa KRJ VaB 3/30
19.05.13 Sinnesrossa KRJ VaB 3/30
16.05.13 Stewart KRJ VaB 1/40
16.05.13 Sinnesrossa KRJ VaB 2/30
16.05.13 Sinnesrossa KRJ VaB 2/30
16.05.13 Stewart KRJ VaB 1/40
15.05.13 Taavilan Suomenhevoset KRJ VaB 6/50
14.05.13 Taavilan Suomenhevoset KRJ VaB 1/50
12.05.13 Akileya KRJ VaB 4/30
12.05.13 Akileya KRJ VaB 4/30
11.05.13 Tuuliharja KRJ VaB 1/30
10.05.13 Akileya KRJ VaB 3/30
10.05.13 Akileya KRJ VaB 3/30
08.05.13 Taavilan Suomenhevoset KRJ VaB 3/50
08.05.13 Taavilan Suomenhevoset KRJ VaB 1/50
04.05.13 Claridge Stud KRJ VaB 4/40
03.05.13 Claridge Stud KRJ VaB 2/40
16.05.13 Huvitus KRJ HeA 6/40
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
10.05.13 Huvitus KRJ HeA 1/40
08.05.13 Duren KRJ VaB 2/100
08.05.13 Fiktio KRJ VaB 1/40
07.05.13 Fiktio KRJ VaB 1/40
06.05.13 Fiktio KRJ VaB 4/40
05.05.13 Duren KRJ VaB 2/100
04.05.13 Suprant KRJ VaB 4/50
29.04.13 Suprant KRJ VaB 7/50
25.04.13 Vuorna KRJ VaB 6/40
24.04.13 Suprant KRJ VaB 7/50
27.04.13 Riihen ponitalli KRJ VaB 5/30
24.04.13 Riihen ponitalli KRJ VaB 2/30
25.03.13 KK Stewart KRJ VaB 4/30
25.03.13 Suprant KRJ VaB 1/40
24.03.13 Suprant KRJ VaB 4/40
21.03.13 Suprant KRJ VaB 1/40
19.03.13 Suprant KRJ VaB 3/40
03.04.13 Fiktio KRJ VaB 7/60
29.03.13 Fiktio KRJ VaB 7/60
29.03.13 Fiktio KRJ VaB 7/60
14.03.13 Jindabyne KRJ VaB 1/40
13.03.13 Jindabyne KRJ VaB 5/40
12.03.13 Jindabyne KRJ VaB 1/40
25.03.13 Fiktio KRJ VaB 4/60
19.03.13 Fiktio KRJ VaB 7/60
19.03.13 Bairdon KRJ VaB 4/30
18.03.13 Fiktio KRJ VaB 7/60
16.03.13 Riihikorpi KRJ VaB 4/40
16.03.13 Fiktio KRJ VaB 7/60
15.03.13 Suprant KRJ VaB 3/40
14.03.13 Suprant KRJ VaB 1/40
13.03.13 Suprant KRJ VaB 4/30
03.03.13 Riihen ponitalli KRJ VaB 5/50
26.08.12 Järviluoto KRJ HeA 1/30
24.08.12 Milan talli KRJ HeA 3/30
22.08.12 KK Energia KRJ HeA 2/80
21.08.12 Brescon Showjumpers KRJ HeA 4/40
04.03.12 Bairdon KRJ HeA 1/60

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet