Tunnus: Salasana:
Vieraskirja   |    Sähköposti

Päiväkirja ponille Fiktion Tuisku, "Tuisku"

20.12.2013 Hankilaukat Mallaspurossa

Tuiskun kanssa oltiin päätetty (tai siis minä olin päättänyt) että osallistuttaisiin Mallaspurossa järjestettäviin hankilaukkoihin. Ikävä kyllä vähäisen lumimäärän vuoksi (tai ainakin niin oletin ennen kuin pääsin Mallaspuroon) hankilaukat vaihtuivat ennemminkin kuralaukoiksi, mutta ei sillä niin väliä! Ylipäätään pääseminen Mallaspuroon oli lievästi sanottuna hieman hankalahkoa, sillä Tuisku ei meinannut millään haluta traileriin. Taas yksi niitä päiviä... Välillä ihan oikeasti mietin, että Tuisku on varmaan nainen ja silläkin on menkka-ajat.

Mukavien kommelluksien jälkeen Tuisku kuitenkin saatiin vihdoin traileriin ja Mallaspuroon päästiin sen suuremmitta kommelluksitta. Oltiinkin viimeiset mattimyöhäiset paikalla, muut jo odottivat kärsimättöminä, että päästäisiin lähtemään. Tai no, oikeasti parilla oli vielä hevoset satuloimatta ja Farga, joka oli jo oman hevosensa saanut laitettua kuntoon, auttoi meitä tuon hullun orin kanssa. Tai siis, ei se hullu ole, vähän ylivirkeä vain. Ehkä niitä kauroja tuli edellisiltana liikaa iltaruuan sekaan?

Joka tapauksessa Tuisku saatiin Fargan avulla suht nopeasti laitettua valmiiksi hankilaukkoja varten ja kun sitten kaikki loputkin myönsivät olevansa valmiita, lähdettiin porukalla kohti niitä suuria ja mahtavia hankia joita oletettavasti olisi, kun luntakin oli satanut niin hurjasti. Eli toisinsanoen maasta voisi löytyä kolme kuralammikkoa, jos sitäkään. Sain kuitenkin hämmästyä suuresti, sillä lopulta pellolle päästyämme siellä suorastaan tuprusi lunta ympäriinsä. En tiedä, oliko tämä joku luontoäidin keksimä pila vai oliko alueelle käytetty jonkinlaisia lumentekokoneita, mutta hankilaukoissa kyllä saatiin nauttia ihan täydestä sydämestä! Kaikilla oli varmasti hurjan hauskaa, kuten minullakin ja toivottavasti myös Tuiskulla. Poika innostui ihan suunnattomasti hangessa laukkaamisesta eikä millään olisi halunnut lähteä takaisin tallille. Tosin siinä vaiheessa Tuisku olikin (luojan kiitos, sanoo allekirjoittanut!) sen verran väsynyt, ettei jaksanut enää temppuilla, vaan kotiin lähdettäessä asteli kiltisti traileriin toisin kuin tulomatkalla...

Tarina on kirjoitettu 29.12.2013 ja siinä on 264 sanaa eli 528s§.


Kommentit


Kirjoita kommentti

Nimimerkki:
Spämmiesto, mikä on viimeisen kuukauden nimi?

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi ja kuvallasi!