Tunnus: Salasana:
Vieraskirja   |    Sähköposti

Päiväkirja ponille Endless Road

1.11.-14 Koulutuuppausta & rentouttava maastolenkki

Edi seisoi karsinassaan hiljaa ja söi heiniään. Istuin sen vieressä, ja vain katsoin sitä. Välillä se keskeytti syömisen, ja vilkaisi minua. Sitten se alkoi taas syömään.

- Mitä jos treenattaisiin vähän koulua tänään, poika? puhelin ruunalle ja nousin ylös. Aloin harjailemaan Ediä kaikessa rauhassa samalla kun se söi. Harjasin sen ihan perusteellisesti, rapsuttelin ja putsasin kaviot. Välillä lämmittelin käsiäni sen tuuhean harjan alla. Jätin sen rauhaan hetkeksi ja kävin vaihtamassa ratsastuskamat itselleni. Kiskoin chapsit ratsastushousujen päälle, laitoin hanskat käteeni ja otin kypärän ja raipan mukaani. Samalla otin Edin kamat. Palasin karsinalle, ja laskin pintelit maahan. Laitoin satulan Edin selkään ja kiristin satulavyön ensimmäiseen reikään. Ruuna oli jo syönyt kaikki heinät. Ahmatti. Varustaessani Ediä se kääntyili aina välillä katsomaan puuhiani korvat hörössä. Lämmitettyäni kuolaimia hetken Laitoin Edille suitset ja käärin pintelit. Painoin kypärän omaan päähäni ja otin vielä raipan mukaan. Maiskautin hieman, ja lähdimme kävelemään maneesiin.

Kiristin satulavyön säädin jalustimet ja nousin selkään. Pidensin jalustimia vielä reiällä, ojensin selkäni ja painoin pohkeilla. Edi ei liikkunut senttiäkään. Se seisoi pää alhaalla ja korvat lerpallaan.

- Mikäs herraa tänään laiskottaa, naurahdin kysyvästi ja painoin uudestaan. Edi huokaisi syvään ja lähti kävelemään. Alkukäynneissä tein temponvaihteluita saadakseni Edin kuulolle ja reipastumaan. Tein myös muutamia voltteja, jonka jälkeen siirryin kevyeeseen raviin. Tein toiselle pitkälle sivulle temponlisäyksen uran sisäpuolella, toiselle loivaa pohkeenväistöä. Edi alkoi pikkuhiljaa reipastumaan. Tein muutaman ympyrän ja vaihdoin suuntaa.

Toistin tehtävää parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen istuin harjoitusraviin ja nostin oikean harjoituslaukan. Nyt Edi oli jo selkeästi virkeämpi. Se kuunteli apujani tarkkaavaisesti. Tein ympyrööitä päätyihin ja keskelle, sekä toiselle pitkälle sivulle ratsastin hieman reippaampaa laukkaa. Edi kuunteli tarkkaavaisesti, ja hetken päästä otin välikäynnit.

Taino loppukäynnit. Suunnitelmissani oli lopettaa nyt, koska kaikki sujui hyvin ja Edin mielestä tekeminen oli hauskaa, ja ajattelin mennä sen kanssa maastoon kävelylle ilman satulaa. Loppukäyntien jälkeen kävin tallissa viemässä Edin satulan pois ja hakemassa jakkaran. Menimme tallipihalle, ja nousin selkään. Menin hieman eteenpäin Edin selässä ja taputin sitä. Painoin pohkeilla ja lähdimme metsätielle päin.

Edi puhalteli ilmaa sieraimistaan ja minä istuin sen selässä ja nautin. Ravailimme välillä, ja otimme muutaman laukkapätkänkin. Edi höristi korviaan kun saavuimme pellon reunaan. Laukkaamme siellä joskus reippaasti ja hypimme maastoesteitä. Naurahdin, ja käänsin Edin toiseen suuntaan.

- Ei tänään, poika, juttelin ruunalle, ja nostin käynnistä harjoituslaukan. Laukkasimme metsätiellä hetken aikaa, ja loput kymmenen minuuttia kävelimme tallille.

Tallipihalla laskeuduin satulasta ja talutin edin sen karsinaan. Otin siltä suitset pois, harjasin pehmeällä harjalla ja puhdistin kaviot. Laitoin sille fleeceloimen, puin riimun ja napsautin narun kiinni. Vein sen ulos, jonka jälkeen nautin vielä kupin kaakaota tuvassa. Lähdin pian kohti bussipysäkkiä, ja sanoin samalla heipat kultapojulleni.

Tarina on kirjoitettu 1.11.2014 ja siinä on 421 sanaa eli 842s§.


Kommentit


Kirjoita kommentti

Nimimerkki:
Spämmiesto, mikä on viimeisen kuukauden nimi?

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi ja kuvallasi!