etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 28.12.2011-24.7.2015

Fame's Bright Bullet

Virtuaalihevonen

Perustiedot

NimiFame's Bright Bullet Rek.nroVH12-029-0057
Syntymäpäivä28.12.2011 Ikä29 vuotta
RotuRatsuponi (50%, Suomi) SukupuoliOri
Säkäkorkeus146 cm VäriRuunikko
Koulutustasoko He A re 120cm me 110cm PainotusKenttäpainotteinen (CCI/CIC2)
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies KasvattajaFrida / Fame
Meriitit

Luonnekuvaus

Bullet on perinyt isältään raskaahkon rakenteen ja suorittajan mentaliteetin. Bulletin kehosta löytyy voimaa kuin pienestä hevoslaumasta, ja vaikka se rakenteeltaan ei täysin ihanteellinen kenttähevonen olekaan, sen suorituskyky on osoittautunut olevan huippuluokkaa. Sinänsä harmi, että se jäi ponikokoiseksi - sillä oltaisiin varmasti kokeiltu kilpailemista myös CCI/CIC3-luokissa, joihin ei poneilla ole asiaa. Bullen emä on kipakka ja herkkä tamma, mutta poika ei ole näitä ominaisuuksia niinkään perinyt. Koulutuksella nuorena orina ilmennyt ihmisille uhittelu saatiin kitkettyä kokonaan, ja nyt orimaisuudesta on jäljellä enää normaali muille miehille esittäminen. Ratsastaessa Bullet ei ole turhan herkkä; sen saa ratsastettua hyvin avuille, jolloin se tottelee pientäkin apua, mutta se ei ota nokkiinsa yllättävistä ja satunnaisista repäisyistä tai potkaisuista.

Sukutaulu

i Re-Spender
hol, 168cm, km
KERJ II, KRJ II, ERJ I, YLA2
ii Sound's Remarkable
hol, km, 164cm
iii Carlton's Chapmann
hol, km, 166cm
iie Endgültig WLB
hol, rn, 162cm
ie Big Spender SND
hol, rn, 163cm
iei Monsoon
hol, km, 167cm
iee Jayson's Joana
hol, rt, 169cm
e Another Girl DON
nf, 140cm, prn
YLA3, NFL-II, ERJ III
ei Quasimodo Naw
nf, 141cm, km
YLA2, ERJ II, ERL III, NFL-II
eii Quimico
nf, 138cm, rn
YLA2, NFL-III
eie Epithet AV
nf, km, 144cm
YLA2, NFL-III
ee Gisela SND
nf, 135cm, rt
YLA3
eei Morning Coffee
nf, 138cm, rt
eee Soap Opera
nf, 134cm, m

Suvusta

Bulletin isä, holstein-ori Re-Spender on superhienosti menestynyt kaikissa ratsastuksen lajeissa kenttäratsastukseen painottuen. Se on palkittu ERJ I -palkinnolla marraskuussa 2011 ja lisäksi sillä on YLA3-palkinto. Kimo ori asuu Bairdonissa eläkepäiviään viettäen, se on tehnyt hienon uran ja on weemin kullanmuru.

Bulletin emä, newforestinponitamma Another Girl DON on Bairdonin oma kasvatti ja siten itsestään selvä valinta Re-Spenderille estepainotteisuudestaan huolimatta. Se on kilpaillut hienosti esteratsastuksessa ja sillä on tavoitteena laatuarvostelupalkinnot. Tamman isä Quasimodo Naw on hienon ja pitkän uran tehnyt ori, ja myös se on weemin silmäteriä. Another Girlin emä on kenttäpainotteinen newforestinponitamma Gisela SND, joka on sijoittunut kenttäratsastuksessa parikymmentä kertaa.

Jälkeläiset

15.11.2012 rp-o. Breezy Branch Night om. B Ponies

Päiväkirja ja valmennukset

27.6.2012 Maastoestevalmennus, valmentajana alhippa

Valmennuksen aluksi ratsukon kanssa tehtiin laukka-ravi harjoituksia tasaisessa maastossa. Tarkoitus oli antaa hieman evästä omaan harjoitteluun, jotta oikein harjoitustemmon löytäminen olisi helpompaa. Danna tuntui tietävän jo itse paljon, mutta vaikutti silti hieman apua kaipaavalta, joten pieni rohkaisu neuvoineen ei ollut yhtään pahitteeksi. Varsinaiset maastoesteharjoitukset aloitettiin tutustumalla vesiesteeseen tai pikemminkin veteen elementtinä maastoesteradalla. Alkuun Bullet ja Danna sai kahlailla käynnissä pitkin ja poikin lammikkoa. Kun vesi tuntui mielekkäältä siirryttiin raviin. Selkeästi Bullet on vahva ja energinen ori, mutta nuoruuden innostakin huolimatta ei se ravaaminen vedessä niin yksinkertaista ollut, vaan ihan töitä sai tehdä. Danna selässä oli koko ajan ajan tasalla ja kannustava nuorta oria kohtaan. Viimeisenä vielä ratsukko sai pariin otteeseen laukata vedessä, eikä pieneltä kastumiseltakaan vältytty. Jotta valmennukseen olisi sisältynyt edes jonkinlaista hyppäämistä, menimme vielä viimeisenä hyppäämään muutaman kerran tukkiesteen. Ori hyppäsi rohkeasti ja hyvällä tekniikalla. Selässä Danna on selkeästi ajantasalla, myötää sopivasti ja pystyy kuitenkin jatkamaan orin ratsastusta heti hypyn jälkeen. Ratsukon molemmille osapuolille jäi selkeästi hyvä mieli valmennuksesta ja sopivasti energiaa jäljelle, ettei aivan verenmaku suussa työskennelty.

30.11.2013 Tarinaluokka KERJ CUPissa

Osallistumistekstimme täällä.

Tehtävänanto: Kilpailuista kirjoitetaan lehtiartikkeli. Sinä ja ratsusi olette pääosassa. Mutta mitä on tapahtunut: murskavoitto, hirveä häviö, jokin kommellus vai kenties tapaturma? Nyt kaikki mahdollinen mielikuvitus käyttöön ja toimittajana lehtiartikkelia kirjoittamaan. Kirjoita max n. A4 pituinen teksti.

Tuomareiden kommentit:
wolf:
- Lehden nimi Virtuaali-Keskisuomalainen viittaa siihen, että kyseessä on jonkinlainen uutissanomalehti, jolloin mielestäni artikkelissa voisi olla hyvä selventää kansankielelle ns. epäselviä sanoja, kuten usein artikkeleissa tehdään (esim. Mitä kenttäratsastus on, sen voisi mainita jo heti alussa, artikkelin lopussa se tuntuu hieman turhalta. Mikä on kahden tähden luokka? Miksi ratsastaja ei voinut laskeutua maahan? Ylipäätään tulisi selkeyttää asioita, jotka eivät ehkä ole kaikille itsestäänselvyyksiä)
- Otsikko oli ehkä hieman laimea, siihen olisi voinut keksiä jotain repäisevämpää (usein artikkeleissa otsikko on se, mikä kiinnittää lukijan huomion ensimmäisenä)
- "Hän ei halunnut itse kommentoida asiaa..." -> tämän lauseen tekijä "hän" jää vähän epäselväksi kappaleenvaihdon takia. Seuraavasta lauseesta se tuleekin ilmi, mutta sen pitäisi olla selkeää jo lauseen alusta lähtien
- Kokonaisuudessaan mielestäni mainio artikkeli ja hyvä idea, vaikka paranneltavaa löytyy paljonkin
Joe:
"Kuin aidon toimittajan käsialaa. Sujuvalla kerronnallaan tempaisi mukaansa täydellisesti!"
alhippa:
Graafinen totetus luo aidon artikkelin tuntua. Myöskin lajin pieni avaaminen artikkelin lopussa oli varsin kätevää ja tuntui sinne sopivan, kun kyseessä kuitenkin näytti olevan aikakausilehti sen sijaan, että lajin sisäinen julkaisu.

31.3.2014 Maastoestevalmennus, ratsastajana Vatukkatassu, valmentajana Wendy Bairfort

Ravailin mukavan tuntuisella Bulletilla kentällä tehden voltteja ja ympyröitä. Poni alkoi taipua hyvin, joten aloin keskittymään enemmän ratsastamiseen. Tein pysähdyksiä, nostin laukkoja ja vaihdoin suuntaa. Bullet alkoi toimia erittäin hyvin, ja olikin jo aika siirtyä hyppäämään. Kävelimme tukkien luo Wendyn selittäessä tehtäviä, samalla pyöräänsä polkien. Heti paikalle päästyämme aloitimme hyppäämisen. Hyppäsin ensiksi vain yhtä tukkia kerrallaan, mutta jo parin hypyn jälkeen Wendy sanoi, että halutessani voin hypätä tukkeja sarjana. Bullet hyppäsi todella hienosti ja olin tyytyväinen.

Tämän jälkeen suuntasimme tarkkuusesteille. Hyppäsimme ensiksi aivan pieniä esteitä, jotka Bullet konkarina hyppäsi taitavasti korvat hörössä. Jatkoimme isommillekin esteille, joista Bullet selviytyi kunnialla. No, minä onnistuin sössimään puolet hypyistä joko roikkumalla ohjissa tai kaulalla. Tein tehtäviä niin kauan, kunnes hiki virtasi, enkä pystynyt leppäallergiani vuoksi lähes hengittämään. Viimeisetk hypyt sujuivat hyvin, ja takaisin palattuani Wendy taisi huomata tukalan oloni. Wendy käski ravata tallille, ja niin myös tein. Tallipihassa oloni oli jo niin kaamea, että nakkasin ponin lähimmän ihmisen kimppuun ja kävin kulauttamaan allergialääkkeeni.

Takaisin palattuani Bullet oli jo kävelytetty. Talutin ponin sisälle ja hoidin tuon niin hyvin kuin pystyin. Kylmäsin ponin jalat, ettei Bulletilla olisi seuraavana päivänä yhtä tukalat oltavat kuin minulla tänään.

28.4.2014 Maastoestevalmennus, ratsastajana Amanda, valmentajana Wendy Bairfort

Meidän valmennus Bulletin kanssa… No kyllä se loppujen lopuksi sujui kohtalaisen hyvin ja sain orin kulkemaan edes jotenkin päin. Alkuverryttelyjen aikana ori oli kuin mikäkin iilimato konsanaan ja korvat niskassa maleksi eteenpäin. ”Tuskin tarvii käyttää, mutta ota nyt vaan koristeeksi”, Wendy sanoi tyrkätessään raipan käteeni. Kun olimme saaneet ratsumme lihakset vetreiksi, jatkoimme maastoesteille perätysten Wendy pyöränsä kera.

Aloitimme vesiesteellä. Bullet oli edelleen hieman tahmea vaikkakin pienen pientä innostusta oli huomattavissa ponin päästyä veteen roiskimaan. Ensimmäisellä kerralla vain ratsastimme alamäen kautta veteen ja sieltä pois ylämäkeen. Toisella kerralla otimme tukin mukaan, josta olisi tarkoitus tulla alas suoraan veteen ja laukata pois. Vesieste oli viimeinen herätyskello Bulletille, koska sen jälkeen matkamme jatkui välillä jopa liiankin reippaasti. Lahjoitin raipan takaisin Wendylle, jottei se sohisi koko ajan orin näkökentässä ponin vähänkään kääntäessä päätään. Vesiesteen jälkeen hyppäsimme tukkisarjaa sekä viimeisenä kapeaa tarkkuusestettä. Tukkisarjan aikana Bullet olisi vain halunnut karauttaa molempien esteiden läpi eikä suinkaan hypätä niiden yli. Sain pidätellä oria oikein olan takaa, jotta se olisi kulkenut turvallisen vauhdin rajoissa. Tarkkuusesteellä Bullet taas olisi mieluusti vain sujahtanut esteen ohitse. Wendy käski minua pitämään käsiäni hieman leveämmällä, jotta saisin pidettyä ponin paremmin suoralla. Kun kaikki olivat tulleet viimeisenkin esteen pariin kertaan, jatkoimme matkaa takaisin tallille, jossa saimme jäähdytellä hepat joko selästä käsin tai taluttaen.

Kilpailukalenteri

KERJ

Listassa vain sijoitukset (42 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
30.11.13 Taikakuun Kartano KERJ CIC2 1/4 Tarinaluokka KERJ CUP (tarina päiväkirjassa)
22.12.12 Vecno Stud KERJ CCI/CIC2 1/19
15.12.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 1/50
13.12.12 Cabin 21 KERJ CCI/CIC2 1/30
13.12.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 3/50
09.12.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 3/50
13.10.12 Taikakuun kartano KERJ CCI/CIC2 3/50
12.12.12 KK Bailador KERJ CCI/CIC2 4/40
10.12.12 KK Bailador KERJ CCI/CIC2 4/40
08.12.12 Mörkövaara KERJ CCI/CIC2 3/40
03.12.12 Dark Side Trakehners KERJ CCI/CIC2 4/30
02.12.12 Bogart & Britanov KERJ CCI/CIC2 3/30
24.11.12 Guards hingstar KERJ CCI/CIC2 6/46
23.11.12 Guards hingstar KERJ CCI/CIC2 2/46
19.11.12 KK Bailador KERJ CCI/CIC2 6/40
14.08.12 Bairdon KERJ CCI/CIC2 6/50
13.08.12 Bairdon KERJ CCI/CIC2 6/50
09.08.12 Bairdon KERJ CCI/CIC2 6/50
01.08.12 Bellwood Park CCI/CIC2 5/40
25.07.12 Taikakuu KERJ CCI/CIC2 6/47 KERJ CUP
22.07.12 Lumivuo KERJ CCI/CIC2 6/40
19.07.12 Lumivuo KERJ CCI/CIC2 2/40
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
13.07.12 Hurmajärven kartano KERJ CCI/CIC2 7/50
29.06.12 Taikakuu KERJ CCI/CIC2 3/40
29.06.12 Västerby KERJ CCI/CIC2 1/50
20.06.12 Kosto KERJ CCI/CIC2 2/50
12.06.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 3/30
10.06.12 Satulinna KERJ CCI/CIC2 6/40
03.06.12 Bairdon KERJ CCI/CIC2 2/40
03.06.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 3/30
26.05.12 Vitry KERJ CCI/CIC2 4/24
25.05.12 Vitry KERJ CCI/CIC2 3/24
20.05.12 Fenton KERJ CCI/CIC2 1/40
19.05.12 Fenton KERJ CCI/CIC2 1/40
14.05.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 1/30
13.05.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 4/30
12.05.12 Kosto KERJ CCI/CIC2 2/50
11.05.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 5/30
08.05.12 Lumivuo KERJ CCI/CIC2 2/40
12.03.12 Kosto KERJ CCI/CIC1 3/50
12.03.12 Bellamy KERJ CCI/CIC1 5/50
07.03.12 Neon KERJ CCI/CIC2 6/40
07.03.12 Immortelle Park KERJ CCI/CIC2 1/32

ERJ

Listassa vain sijoitukset (27 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
07.03.13 Ilomantsi ERJ 120 1/50
06.03.13 Ilomantsi ERJ 120 1/50
04.02.13 Lagerian ERJ 60 6/39
09.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 120 6/60
02.12.12 Taavilan Suomenhevoset ERJ 120 5/50
07.12.12 Dark Side Trakehners ERJ 120 6/40
02.12.12 Linya Stud ERJ 120 1/40
30.11.12 Linya Stud ERJ 120 6/40
29.11.12 Bogart & Britanov ERJ 120 2/50
28.11.12 Bogart & Britanov ERJ 120 5/50
20.11.12 B Ponies ERJ 120 4/30
18.11.12 Mulberry Ponies ERJ 120 3/30
19.11.12 B Ponies ERJ 120 3/30
18.11.12 CAR ERJ 120 6/40
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
16.11.12 B Ponies ERJ 120 3/30
14.11.12 CAR ERJ 120 2/40
12.11.12 Lai'e Welsh ERJ 120 7/50
11.11.12 CAR ERJ 120 1/40
10.11.12 Järviluoto ERJ 120 3/30
28.10.12 Lai'e Welsh ERJ 120 1/50
27.10.12 Stewart ERJ 120 5/40
08.08.12 Bairdon ERJ 120 3/60
06.08.12 Bairdon ERJ 120 3/60
25.07.12 Hex Sporthorses ERJ 120 7/60
20.07.12 Hex Sporthorses ERJ 120 1/60
22.03.12 Bairdon ERJ 120 3/60
13.03.12 Bairdon ERJ 120 1/60

KRJ

Listassa vain sijoitukset (3 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
16.06.12 Fiktio KRJ HeA 3/60
14.06.12 Fiktio KRJ HeA 1/60
13.06.12 Fiktio KRJ HeA 4/60
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus

MEJ

Listassa vain sijoitukset (4 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
22.11.12 Special Ring MEJ 100 4/24
19.11.12 Special Ring MEJ 100 2/24
30.08.12 Bairdon MEJ 80 3/40
28.08.12 Bairdon MEJ 110 3/40

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet