etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 12.11.2008-18.2.2012

Gisela SND

Virtuaalihevonen

Perustiedot

NimiGisela SND Rek.nroVH05-027-8925
Syntymäpäivä12.11.2008 Ikä27 vuotta
RotuNewforestinponi SukupuoliTamma
Säkäkorkeus135 cm VäriRautias
Koulutustasoko He A re 110 me 100 PainotusKenttäpainotteinen (CCI/CIC1)
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies KasvattajaSound
MeriititYLA3 Yleislaatuarvostelun tilaisuus 31.1.2012 rakenne 14/41 + kuvaus 33/50 + suku 20/44 + kilpailut 35/40 = 102p

Ikääntyminen

4-vuotias 11.5.2009

Luonnekuvaus

Gisela SND eli Sella on energinen pikkuponi, jolta puuttuu kaikkein vähiten virtaa!

Sellaa pyritään pitämään tarhassa niin paljon kuin mahdollista, ettei sen tarvitse tylsistyen lojua turhaan tallissa. Energiaa kun tällä tytöllä on, tarhassa se saa sitten sprinttailla ja leikkiä kaverinsa kanssa minkä jaksaa. Hoitaessaan Sellaa sen energian kyllä huomaa, sillä sen on erittäin vaikea pysyä pöksyissään välttämättömien toimenpiteiden aikana. Tammalle onkin hyvä antaa jotain räpellettävää, esimerkiksi raippa, jolla se sitten saa leikkiä aikansa kuluksi. Kun Sellalla on jotain omaa tekemistä sillä aikaa kun hoitaja puuhailee sen ympärillä, se kyllä antaa tehdä kaiken välttämättömän. Korvat ja maha ovat tammalle hiukan arkoja paikkoja, mutta niihinkin saa koskea, kun ei kutittelemaan rupea. Sellan ajoittainen kiukuttelu ei haittaa esimerkiksi satulavyön kiristämistä tai mahan alta harjausta, kun siihen osaa suhtautua ja asettaa sen oikeaan perspektiiviin: onhan sitä pahempaakin nähty.

Ratsastaessa Sella on aikamoinen sähläri, kunnes sen saa suuntaamaan energiansa suoritukseensa. Tämä vaatii ratsastajalta paljon, mutta kun siinä heti alkuun onnistuu, sujuu loppuaika kuin unelma. Sella on siitä kiva ratsastaa, että se liikkuu reippaasti omasta halustaan, ihan ilman raippaa, jatkuvaa maiskuttamista tai kannuksia tehostamassa pohjetta. Kouluradoilla saadaan joskus noottia keskittymisen herpaantumisesta, mutta esteradoilla päätä huimaava vauhti on totta kai vain hyväksi. Varsinkin kun kovaan vauhtiin yhdistää puhtaan hyppäämisen, on voittajakandidaattimme jo puolitiessä voittoon.

Maastoesteillä tamma suorittaa esteet hienosti ja rohkeasti, aika vain ei aina ole paras mahdollinen johtuen joskus tököttämään jäävästä laukasta. Toisaalta, minkä Sella liidokkuudessa häviää, se voittaa hurjatempoisella laukallaan, jota ratsastajan tulee osata säädellä sopivaksi, jottei tamma polta itseään loppuun jo ensimmäisen puolen kilometrin aikana.

Ratsastuskilpailuiden aamut alkavat aina sillä, että Sellan saa putsata päästä kavioihin, vaikka edellisenä iltana olisi tehnyt pesut ja harjaukset. Onko se sitten kisastressiä vai mitä, mutta Sella piehtaroi jokaisena kisaa edeltävänä yönä, vaikkei muina öinä sen suuremmin elämöi. Alkuverryttelyssä Sella vetää pienet spurtit, mutta rauhoittuu sen jälkeen kisasuoritukseen omalta tasoltaan ihan kohtuullisen hyvin. Korvahuppu auttaa neitiä keskittymään ratsastajaan, kun ei tarvitse kuunnella kuulutuksia ja kavereiden hirnahteluja.


Klikkaamalla isommiksi - © weem

Sukutaulu

i Morning Coffee
nf, 138cm, rt
ii Less or More evm
iie Cappucina evm
e Soap Opera
nf, 134cm, m
ei Bright Green evm
ee Silent Movie evm

Puhetta suvusta

Isä Morning Coffee asui Soundissa ja kilpaili kenttäratsastuksen lajeissa. Täysimittaisiin kenttäkisoihin ori ei kuitenkaan koskaan mennyt, mutta sijoittui hienosti yksittäisissä kilpailuissa lajeinaan kouluratsastus, rataesteratsastus ja maastoesteratsastus. Pienikokoinen ori oli hieno suorittaja, se taisi kouluratsastusta vaativan B:n tasolle ja hyppäsi esteitä jopa 120 senttimetrin ratoina. Maastoesteillä sen kapasiteetti riitti 110 senttimetrin ratoihin saakka. Harmi, ettei Sellasta koskaan tullut aivan isänsä veroista! Jälkeläisiä Monnille siunautui huimat yhdeksän kappaletta, joista Sella tiettävästi ainut sukuaan eteenpäin jatkanut.

Isänisä Less or More on Iso-Britanniasta lähtöisin, mutta se myytiin Ruotsiin nuorena, lupaavana orina. Se pysyi samalla omistajalla vuodesta toiseen kilpaillen vaihtelevalla menestyksellä sekä koulu-, että esteratsastuksessa. Orilla on muutamia jälkeläisiä, jotka vaikuttavat Ruotsissa ja Suomessa.
Isänemä Cappucina on kiertänyt omistajansa mukana maasta toiseen. Kuoltuaan vanhana ja onnellisena se jätti jälkeensä kolme hieno jälkeläistä, joista kaikki ovat päätyneet tasokkaille poniratsastajille.

Emä Soap Opera oli musta newforest-tamma, joka asui Soundissa lopettamiseensa saakka. Iso-Britanniasta aikanaan tuotu tamma oli Monnin tasoinen huippuyksilö ja luonteeltaan energinen ja ihmisläheinen. Kilpailu-urallaan Moona ehti näyttää kykynsä sekä yksittäisissä lajeissa, että kenttäkilpailuissa. Oonalla on yhdeksän jälkeläistä ja monella niistä on isänä Sellankin isä Monni.

Emänisä Bright Green on aivan huippuyksilö, kimo newforestinponiori. Se kilpaili aikanaan kansainvälisissä esteratsastuksen poniluokissa ja on periyttänyt jälkeläisilleen loistavaa hyppytyyliään.
Emänemä Silent Movie oli Iso-Britanniasta kotoisin oleva ponitamma, joka myytiin Tanskaan ratsastuskoulun poniksi. Tamma kuitenkin päätyi eräälle nuorelle kenttäratsastajalle, kenen kanssa se kilpaili hienosti menestyen. Se oli hyväluonteinen ja hoiti jälkeläisiään mitä lempeimmin.

Jälkeläiset

10.11.2010 rp-t. Breezy Pirouette om. alhippa / Lumivuo
06.01.2010 nf-t. Another Girl DON om. Frida / Fame
24.08.2009 nf-t. Guinevere DON om. weem / B Ponies
01.04.2009 nf-t. Amandine DON om. Mette

Päiväkirja ja valmennukset

20.1.2012 Eläkkeelle

Vielä viimeiset kenttäkisat Bairdonissa, ja sitten Sella pääsee viimeinkin täysipäiväiselle, hyvin ansaitulle eläkkeelleen. Tulevina, toivottavasti vielä useina vuosina Sella saa ottaa rennosti nuorempien tammojen kanssa tarhaillen ja säännöllisesti maastoretkillä tallustellen. Ensimmäinen nyffini Sella alkaa olla jo vanha, mutta edelleen se on niin herttainen ja kultainen tapaus, etten millään malttaisi siitä luopua. Pitää vain toivoa, että Sellan elinvuosia riittää vielä pitkän aikaa.

Maastoestevalmennus 7.4.2011, valmentajana Ninni

Sella ja Jocelyn saapuivat kenttäesteradalle, molemmat intoa tihkuen! Pyysin Jocelynia kävelemään hetken pitkin ohjin ennen ohjeistettua verkkaa. Pyysin Jocelynia aloittamaan Sellan kokoamisen, sekä avuille ratsastamisen isolla ympyrällä. Hän teki työtä käskettyä ja kun näytti sujuvan vaikeutin tehtävää. Hänen tuli reagoida käskyihini niin nopeasti ja vähäisin avuin kuin vain suinkuin pystyin. Annoin heidän kävellä pari kierrosta ympyrällä ja sitten huusin: "laukkaa!". Jocelyn reagoi heti, mutta Sella ei ollut niin kuulolla, joten laukkaan päästiin vasta ravin kautta. Ratsukon laukatessa huusun: "askeleen lyhennys!" ja Jocelyn alkoi koota ratsuaan lyhyempään muotoon. Tässä näki Sellane pehmeiden askelten viennin, sillä se reagoi heti ja lyhensi välittömästi askeltaan. Kun kyseistä harjoitusta oltiin menty tarpeeksi pyysin Jocelynia siirtämään käyntiin ja antamaan hetkeksi pitkät ohjat.

Aloitimme treenaamaan Banketille tuloa ja sen ylittämistä. Annoin viimehetken ohjeita ja annoin ratsukolle luvan aloittaa. Jocelyn nosti laukan ja teki pari volttia sen kuntoon saamiseksi ja herätteli samalla Sellaa avuille. Sitten he lähestyivät Bankettia suoralla linjalla ja Sella ponnisti ylös pientareelle. Pientareen päällä oli noin 80cm tukki, jonka Sella ikävä kyllä kielsi ja Jocelyn menetti tasapainonsa. Onneksi ei kuitenkaan pudonnut. Aloitimme alusta. Sella hyppäsi penkereelle tasaisesti ja ylitti nyt myös tukin pienellä askelvirheellä. Sen jälkeen Jocelyn myötäsi istunnallaan, jotta Sella pääsi hyppäämään alas penkereelta. Otimme vielä uudelleen ja Sella hyppäsi penkereelle liian aikaisin, mutta pääsi ylös. Kuitenkaan tukin yli ei päästy ongelmitta, sillä hyppy penkereen päälle venyi niin, että Sella joutui hyppäämään sen aivan liian läheltä ja askelsi sitten ravin kautta alas maahan. Viimeisellä yrityksellä Jocelyn teki kaikkensa ja sai kun saikin Sellan hyppäämään onnistuneesti koko Banketin.

Maastoestevalmennus 29.5.2010, valmentajana Pörröpompula

Weem oli pitänyt ruokataukonsa ja lepohetkensä puolen päivän aikana, joten nyt oli sitten iltapäivän maastoestevalmennuksien aika. Weem oli saanut alleen hyvin energisen New Forestin ponitamman, Sellan. Koska Sellan peruskunto oli keskikertainen, päätimme harjoitella pitkiä matkoja, sekä sitten jonkun verran yksittäisiä ja yksinkertaisia esteitä, mutta pääasiassa keskityimme pitkien matkojen suorittamiseen, sekä kunnon treenaukseen. Pyysin Weemiä ottamaan ohjaa heti alusta alkaen ja ravailemaan tamman kanssa, Sellan mielenkiinto herpaantui heti ja se alkoi venkuroida, tamma kiemurteli kuin lapamato, eikä ravaamisesta meinannut tulla yhtään mitään. Weem yritti parhaansa mukaan ratsastaa tammaa ja kahdenkymmenen minuutin työn tuloksena oli yhteistyökykyinen ratsukko. Sella rauhoittui ja alkoi kuunnella apuja, sekä Weemin ääniä ja käskyjä. Pyysin ratsukkoa laukkaamaan nurmiradan toiseen päähän ja tulemaan samaa tietä takaisin. Weem toimi ja siirsi Sellan laukkaan. Sella laukkasi hyvällä, omalla reippaalla tempollaan pitkin nurmirataa. Laukka pyöri hyvin ja Weemin tuli vain kontrolloida kääntöpaikkaa, sekä vauhdin tempoa ihan hiukan, muuten hän vain istui mukana ja antoi tamman viilettää nurmella. Pyysin Weemiä kääntämään ympäri ja laukkaamaan rinnettä ylös ja hyppäämään banketin. Weem toimi ja kiidätti Sellan kiitolaukkaan, hieman ennen bankettia Weem otti ohjalla laukkaa kiinni ja hidasti sitä, Sella ponnisti ensimmäiselle tasolle ja se oli nappisuoritus, tasolta piti ponnistaa vielä 80cm korkuisen tukin yli. Sellalla oli vaikeuksia löytää ponnistusvoimaa, mutta kuitenkin tammasta löytyi virtaa ja tukin yli hyppäämien sujui loppujen lopuksi suhtkoht hyvin. Pyysin Weemiä jatkamaan laukkaa ja tulemaan banketin jälkeen rinnettä alas ja hyppäämään kaksi risuestettä peräkkäin. Risuesteet olivat muodostettu siten että niiden väliin jäi askeleen mittainen alue, josta sitten piti ponnistaa jo toisen risuesteen yli. Laukka alamäkeen toimi hyvin, koska Sella varoi itse automaattisesti jalkojaan ja Weem tasapainotti tilannetta hidastamalla laukkaa ohjan avulla. Sella ponnisti ensimmäisen esteen yli hyvin ja hyppy oli sulava, esteiden välissä tullut askel sekosi hiukan ja jälkimmäisen risuesteen hyppy näytti enemmänkin hätääntyneeltä kengurun loikalta, mutta kuitenkin esteen hyppäys onnistui, tyylistä ei tosin puhuta sen enempää. Pyysin Weemiä siirtymään raviharjoittelun pariin, koska tammalta alkoi loppua kunto. Pidimme typistetyn valmennuksen ja huomenna jatkaisimme toisella tavalla. Loppuun vielä loppukäynnit.

Maastoestevalmennus 30.5.2010, valmentajana Pörröpompula

Weem oli vauhdissa jälleen mukana. Tänään hän halusi ratsastaa Sellalla ennen kuin piti ruokataukonsa, joten se sopi minulle vallan mainiosti. Eilen pidimme hieman typistetymmän valmennuksen, koska tammalta hiipui kunto. Tänään harjoittelisimme enemmän esteiden hyppäystä kuin kunnon kohentamista, joten aloitimme ripeillä alkulämmittelyillä. Weem kehotti tamman raviin ja Sella ravasi tyylikkäästi nurmiradalla auringon paisteessa. Pyysin Weemiä ottamaan laukalle pikkuhiljaa ja kun hän olisi laukannut tarpeeksi, siirtyisimme 80cm:en esteiden hyppäämiseen. Nurmiradalla oli seuraavanlaisia esteitä, ihan perus risuesteitä kolmen eri korkuisia, 60cm, 70cm ja 80cm, aloittaisimme niistä, koska ne kuuluivat lämmittelyyn. Radalta löytyi myös banketti, joka oli eilisestä tuttu tammalle, sekä pari vesiestettä ja vaikeana osana oli, alashyppy veteen-este myös kuiva versio tästä löytyi, joten päätimme toteuttaa molempien hyppäämisen. Pyysin Weemiä siirtymään risuesteille. Weem kohensi laukkaa, koska Sella laukkasi hyvin laiskan oloisesti. Laukan tempo tuli reippaammaksi ja ratsukko lähestyi 60cm:in risuestettä. Sella ponnisti kevyesti, hyvällä ilmavaralla ja loistavalla alastulolla. Esteiden hyppääminen ei tuottanut siis Sellalle ongelmia, Sellan kunto oli ainoa ongelma, koska tammalla ei ollut juuri ollenkaan kestävyyttä. Pyysin Weemiä jatkamaan 70cm:in risuesteelle ja siitä sitten vielä 80cm:in risuesteelle. Weem toimi ja lisäsi jälleen laukan tempoa. Sella ponnisti edelleen tarkkaa oikeasta kohdasta, hyvällä terhakkaalla voimalla ja nätillä alastulolla. Maan epätasaisuus sai Sellan haparoimaan, mutta tamma kokosi itsensä jälleen ja kiihdytti viimeiselle esteelle. Ponnistuspaikka ei vieläkään ollut hukkunut ja liitävä ja kaareva hyppy näytti kauniilta, alastulo oli moitteeton. Pyysin Weemiä kävelemään hetken, jotta tamman kiihtynyt hengitys tasaantuisi. Kerroin Weemille samalla mitä hänen tulisi seuraavaksi hypätä ja järjestys tosiaan oli seuraavanlainen; Ratsukko kiihdyttäisi laukkaan ja hyppäisi ensin banketin, josta laukattaisiin lammen läpi coffinille ja sitten tultaisiin risuesteille päinvastaisesta suunnasta kuin äsken, jatkettaisiin suoraan josta tulisi alashyppy veteen ja heti perään mäennyppylä joka laukattaisiin tietysti ylös reippaassa vauhdissa ja viimeisenä samanlainen alashyppy, mutta vain kuivalle maalle. Weem ymmärsi ja olisi valmis suorittamaan rataa, tamman hengitys oli tasaantunut ja mieli virkeä. Weem nosti laukan ja lähti kohti bankettia, tamman terhakas olemus kiiti banketin ensimmäiselle tasolle ja ponnistuspaikan löydyttyä tamma kohosi ilmaan ja hyppäsi 80cm:in tukin. Weem kiihdytti laukan ja laukkasi lammen läpi, tamma piti vedessä laukkaamisesta ja hidasti laukkaa lammen kohdalla, mutta Weem patisti sitä eteenpäin. Mäenharjanne laskeutui montunpohjalle, jossa häämötti vesihauta. Sella hyppäsi esteen hyvin ja jatkoi loivaa rinnettä ylös, laukaten. Kolme risuestettä meni kuin vettä vain, vaikka suunta olikin toinen, se ei hämännyt Sellaa ollenkaan, hypyistä teki helpoksi myös se että risuesteet hypättiin korkeimmasta pienempään -järjestyksessä. Oli taas vesielementin vuoro ja alashyppy veteen, Sella hidasti niin paljon että hyppäsi lähes paikoiltaan veteen, mutta Weem ei antanut sen häiritä, Weem kiihdytti tahtia, jotta tamma ei hyytyisi mäkeen. Mäen jälkeen oli vielä vuorossa samanlainen alashyppy, mutta vain kuivalle maalle. Weem antoi Sellan mennä, mutta Sella hidasti jälleen ja epäröi hetken, mutta Weemin kutittava pohje auttoi tammaa saamaan rohkeutta hyppyyn. Pyysin Weemiä ottamaan raville ja ravailemaan jonkun aikaa. Loppuravit oli ravattu ja Weemin oli aika siirtyä käyntiin. Weem kiitti valmennuksesta ja jatkoi Sellan kävelyttämistä vielä hetken.

12.10.2009 Koulutreeniä

Kilpailukentillä on nyt ollut hiljaista, Sella on saanut ottaa vähän rennommin kiireisen kesän ja syksyn jälkeen. Tamman liikutuskin on ollut vähän vaihtelevaa, mutta tänään päätin tehdä tamman kanssa vähän koulutreeniä. Satuloidessani tammaa Sella oli oma pirteä ja energinen itsensä.

Maneesissa aloitin ratsastuksen kävelemällä pitkin uraa vapain ohjin. Istunnallani yritin parhaani mukaan vaikuttaa Sellan käynnin pituuteen, ja pienen herkistelyn jälkeen sainkin sen liikkumaan pohkeesta eteen ja istunnalla pidättäen lyhentämään askeltaan. Otin ohjat käteeni ja lähdin ihan rauhassa työstämään ympyröitä ja voltteja ravissa ja käynnissä, vähän fiiliksen mukaan. Pian Sella rupesi myötäämään nätisti niskastaan ja askeleet alkoivat tulla enemmän ponin kropan alle. Otin vielä vähän laukkaa ympyrällä, ja sitten vaihdoin suuntaa ja toistin rauhallisen ratsastuksen myös toiseen suuntaan.

Muuta emme tänään sitten tehneetkään, sillä olin jo saanut kaiken minkä halusin: Sellan rauhoittumaan ohjan ja pohkeen väliin, vähän muototreeniä kaulan lihaksille ja liikuntaa sekä ponille, että itselleni.

24.8.2009 Tyttö tuli!

Sella varsoi tänään kauniin, ruunikon tamman. Pienokainen sai nimekseen Guinevere DON ja se tosiaan jää sitten meille loppuelämäkseen, tammasta kasvatetaan kenttäpainotteinen ponien huippu. Sella tarvitsi synnytyksessä vähän ihmisen apua ja oli varsomisen jälkeen väsynyt ja hikinen. Muutaman tunnin jälkeen, kun pikku-Vera jo nousi jaloilleen, jaksoi Sellakin hoivata uutta pienokaistaan yhtä hellin ottein kuin ensimmäistäänkin.

16.8.2009 Toinen astutus

Tänään Sella astuttiin newforestorilla Flipper MV. Tummanruunikko ori oli suunniltaan onnesta päästessään tekemään tuttavuutta Sellan kanssa, ja eipä Sellakaan astutusta yhtään vastustellut. Komea Flipper on kilpaillut hienon uran esteillä, mutta kivasti se on näyttänyt kyntensä myös kouluratsastuksessa ja kenttäkisoissakin - sopivan monipuolinen ori meidän Sellalle siis! Nyt jännitetään, minkälainen tapaus siellä Sellan mahassa alkaa kasvamaan. Jos sieltä syntyy tamma, se jää meille asumaan, jotta Sellan hieno suku saadaan edelleen jatkumaan.

1.5.2009 Kenttäratsun ura on korkattu!

Huhtikuun lopussa Sellan kanssa aloitettiin kenttäratsastuksessa kilpaileminen. Aikaisemmin kevättalvella sitä on jo raijattu mukana este- ja koulukisoissa, ja ihan kivasti on tamma siellä menestynytkin. Ensimmäiset kenttäkisat kuitenkin jännittivät, varsinkin, kun Sellan kunnon kasvattaminen on edelleen hieman kesken. Vaikka kisoihin lähdettiin kokeilumielellä lähinnä hankkimaan kivoja kokemuksia, yllätti Sella tekemällä parastaan ja sijoittumalla useammankin kerran!

1.4.2009 Pikkuinen varsa

Tänään Sellalle syntyi sen ensimmäinen jälkeläinen - pieni nyffitamma Amandine DON. Ensimmäinen jälkeläinen haluttiin laittaa alulle jo Sellan ollessa nuori, jotta kilpailu-uran alkupuolella ei tällaisista asioista tarvitsisi huolehtia. Sella hoitaa pienokaistaan hellästi ja lempästi, ja ruunikko tammavarsa vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä. Amandine laitetaan myyntiin sen täyttäessä vuoden.

20.2.2009 2-vuotispäivää vietettiin metsätiellä

Sellan kanssa on hyvään tahtiin aloitettu ratsuksi kouluttaminen, tähän mennessä sitä on juoksutettu, lastattu vaunuun ja tehty muitakin käsittelyharjoituksia. Sella on tuntunut tottuvan kaikenlaisiin toimiin hyvin, kunhan sille on annettu aikaa rauhassa tutustua uusiin tavaroihin ja paikkoihin.

Tänään harjasin Sellan, kuten joka päivä, tallikäytävällä toiselta puolelta kiinnisidottuna. Sellaa ei vielä olla pidetty kiinni molemmilta puolilta, kun hyvin se tuntuu pysyvän vähemmälläkin. Käytin harjaamiseen vähän enemmän aikaa kuin yleensä, sillä talvikarva alkaa pikkuhiljaa lähteä säiden alettua lämpenemään, ja lisäksi oi'oin vielä tamman häntäjouhet. Sitten laitoin Sellan riimuun kiinni juoksutusliinaan ja lähdimme maastolenkille läheiseen metsään.

Kevätaurinko lämmitti jo hieman, mutta tiet olivat edelleen kutakuinkin lumen peitossa, vähintään pientareilla oli aurauspenkat. Annoin ensin Sellan kävellä aika pitkällä narulla, enkä alkuun kovinkaan paljon puuttunut käynnin tahtiin. Vartin verran käveltyämme lyhensin vähän liinaa, maiskutin ja lähdin juoksemaan tamman rinnalla hiljaista ravia hetken matkaa. Sitten rauhoittelin tammaa äänellä ja hidastin taas käyntiin. Tällaisen yllättävän käänteen jälkeen Sella kulki pää pystyssä ja selvästi jännittyneempänä, joten toistin ravipätkän vielä vähän ajan kuluttua. Lopun matkaa kuljimme sitten käynnissä, kun maastossa ravaaminen oli neidistä niin kovin jännittävää.

1.1.2009 1-vuotias tammanalku

Sella on kasvanut kovaa vauhtia, nyt se on jo vuoden vanha. Kenttäponiksi ostettu tamma taitaa jäädä aika pieneksi, mutta eiköhän sen kanssa helppoja luokkia päästä menemään. Hoitajia Sella ihastuttaa ja vihastuttaa luonteellaan - se on ylireipas, ylipirteä ja ylienerginen. Onneksi Sella on myös pieni, joten se on hallittavissa tästä sähläämisestään huolimatta.

Kilpailukalenteri

KERJ

Listaan merkitty vain sijoitukset (21 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
25.01.12 Bairdon KERJ Helppoluokka 5/50
15.12.11 Taikakuun Kartano KERJ Helppo luokka 9/92 KERJ Cup
21.11.11 KK Bailador KERJ Helppo luokka 3/30
20.11.11 KK Bailador KERJ Helppo luokka 3/30
15.11.11 Corroy Ponies KERJ Tutustumisluokka 4/23
13.09.11 Bairdon KERJ Helppo luokka 3/18
27.04.11 Ride Club Gringsed KERJ Helppo luokka 1/38
24.04.11 Dark Side Trakehners KERJ CCI/CIC2 2/50
23.04.11 Harharetki KERJ Helppo luokka 3/40
22.04.11 Harharetki KERJ Helppo luokka 6/40
22.01.11 Lähtölaukaus KERJ CCI/CIC1 1/30
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
20.01.11 Lähtölaukaus KERJ CCI/CIC1 4/30
17.01.11 KK Bailador KERJ Tutustumisluokka 2/24
30.11.10 KK Bailador KERJ Tutustumisluokka 1/30
05.10.10 Bairdon KERJ Helppo luokka 5/41
04.09.10 Bairdon KERJ Helppo luokka 3/10
18.07.09 Folklore KERJ Tutustumisluokka 3/20
01.07.09 Kisatalli Safir KERJ Harrasteluokka 2/19
30.04.09 Divine Angel KERJ Aloittelijaluokka 5/25
28.04.09 YT Jinn KERJ Tutustumisluokka 3/23
25.04.09 Sevenup KERJ Tutustumisluokka 3/21

ERJ

Merkattu vain sijoitukset (20 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
26.04.11 Toivoton ERJ 60cm 1/58
24.04.11 Toivoton ERJ 60cm 7/58
29.01.11 Bairdon ERJ 100 5/60
24.12.10 Welsh Pony Riders Club ERJ 80 5/35
22.12.10 Welsh Pony Riders Club ERJ 80 3/31
21.12.10 Welsh Pony Riders Club ERJ 80 4/31
21.12.10 Dark Side Trakehners ERJ 90 10/100
27.12.10 Viehättävä ERJ 80 7/50
07.12.10 Mörkövaara ERJ 80 1/50
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
12.11.10 Kõrge Hobused ERJ 90 1/30
18.10.10 Bairdon ERJ 70cm 2/40
17.10.10 Bairdon ERJ 70cm 1/40
09.10.10 Kõrge Hobused ERJ 100 7/50
29.08.09 Bairdon ERJ 90 9/40
30.07.09 Suburban ERJ 80 1/32
07.05.09 Stud Monument ERJ 60-70 1/73
25.04.09 Luned Sporthorses ERJ 90 2/40
28.03.09 Cuddly Ponies ERJ 100 1/11 (porrastettu)
24.03.09 Svärjade ERJ 50 1/60
22.03.09 Kielletty ERJ 40 2/50
21.03.09 Jerry ERJ 60 5/44

KRJ

Merkattu vain sijoitukset (17 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
30.04.11 Dark Side Trakehners KRJ heC 7/100
18.04.11 Fiktio KRJ HeB 5/50 77.106%
16.04.11 Fiktio KRJ HeB 6/50 75.944%
12.04.11 Cecam Shetlands KRJ HeC 6/40
09.04.11 Cecam Shetlands KRJ HeC 5/40
27.03.11 Hiprakka KRJ HeC 2/40
26.03.11 Hiprakka KRJ HeC 5/40
24.03.11 Cecam Shetlands KRJ HeC 4/40
14.11.10 Raspberry KRJ HeA 4/60
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
13.11.10 Raspberry KRJ HeA 7/60
21.10.10 Royal Galant KRJ HeC 4/50
20.10.10 Royal Galant KRJ HeB 7/50
18.10.10 Runojoki KRJ HeB 3/40
18.10.10 Virtuaalitalli Dei KRJ HeC 5/50
12.09.09 Kölni KRJ HeB 6/50
05.09.09 Sarkasmi KRJ HeA 3/50
15.05.09 Hiprakka KRJ VaB 3/37

MEJ

Kilpailuja yhteensä 67kpl, sijoituksia 16 kpl.

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
01.02.12 KK Bailador MEJ 90 5/37
31.01.12 KK Bailador MEJ 80 6/39
27.01.12 KK Bailador MEJ 80 1/39
21.12.11 KK Bailador MEJ 80 3/47
15.12.11 KK Bailador MEJ 70-80 9/42 MEJ Cup!
15.12.11 KK Bailador MEJ 50-60 1/23 MEJ Cup!
14.11.11 Bairdon MEJ 80 65/94
14.11.11 Bairdon MEJ 70 60/60
13.11.11 Bairdon MEJ 80 5/94
13.11.11 Bairdon MEJ 70 39/60
12.11.11 Bairdon MEJ 80 27/94
12.11.11 Bairdon MEJ 70 44/60
11.11.11 Bairdon MEJ 80 55/94
11.11.11 Bairdon MEJ 70 46/60
24.04.11 Rockabilly Ranchi MEJ 80 14/25
21.04.11 Inverness MEJ 60-80 11/24
15.04.11 KK Bailador MEJ 70-80 14/37 MEJ Cup!
02.04.11 Wonderland Exmoors MEJ 70 27/35
02.04.11 Wonderland Exmoors MEJ 70 22/23
01.04.11 Wonderland Exmoors MEJ 70 23/23
01.04.11 Wonderland Exmoors MEJ 70 26/35
30.01.11 Lähtölaukaus MEJ 90 21/30
30.01.11 Lähtölaukaus MEJ 80 9/30
29.01.11 KK Bailador MEJ 80 5/45
29.01.11 Lähtölaukaus MEJ 90 7/30
29.01.11 Lähtölaukaus MEJ 80 24/30
28.01.11 Lähtölaukaus MEJ 90 17/30
28.01.11 Lähtölaukaus MEJ 80 26/30
27.01.11 Lähtölaukaus MEJ 90 20/30
27.01.11 Lähtölaukaus MEJ 80 2/30
22.01.11 KK Bailador MEJ 80 6/45
31.12.10 KK Bailador MEJ 80 4/12
30.12.10 KK Bailador MEJ 80 12/12
29.12.10 KK Bailador MEJ 80 3/18
28.12.10 KK Bailador MEJ 80 11/19
27.12.10 KK Bailador MEJ 80 4/18
26.12.10 KK Bailador MEJ 80 8/19
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
25.12.10 KK Bailador MEJ 80 7/16
15.12.10 KK Bailador MEJ 80-90 2/52 MEJ Cup!
07.12.10 Ikirouta MEJ 70-80 8/20
07.12.10 Ikirouta MEJ 60-70 12/20
06.12.10 Ikirouta MEJ 70-80 16/20
06.12.10 Ikirouta MEJ 60-70 19/20
05.12.10 Ikirouta MEJ 70-80 17/20
05.12.10 Ikirouta MEJ 60-70 6/20
04.12.10 Ikirouta MEJ 70-80 11/20
04.12.10 Ikirouta MEJ 60-70 17/20
26.10.10 Bairdon MEJ 80 12/72
26.10.10 Bairdon MEJ 70 12/52
25.10.10 Bairdon MEJ 80 52/72
25.10.10 Bairdon MEJ 70 47/52
24.10.10 Bairdon MEJ 80 14/72
24.10.10 Bairdon MEJ 70 48/52
23.10.10 Bairdon MEJ 80 23/72
23.10.10 Bairdon MEJ 70 29/52
30.06.10 Wild Riders MEJ 80 17/30
30.06.10 Fenton MEJ 70 16/17
29.06.10 Fenton MEJ 70 6/17
28.06.10 Fenton MEJ 70 11/17
24.05.10 KK Huoleton MEJ 80 4/30
22.05.10 Fenton MEJ 70 10/26
21.05.10 Fenton MEJ 70 22/26
20.05.10 Fenton MEJ 70 25/26
19.05.10 Fenton MEJ 70 2/26
18.05.10 Fenton MEJ 70 12/26
17.05.10 Fenton MEJ 70 14/26
15.06.10 KK Bailador MEJ 80-90 27/39 MEJ Cup!
15.06.10 KK Bailador MEJ 70-80 1/23 MEJ Cup!
05.05.10 Heinämäki MEJ 80 10/27
01.05.10 Fenton MEJ 70 6/38

Villit

Merkattu vain sijoitukset (6 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
02.03.11 TEAM K&T villit vaB 3/183
08.03.11 TEAM K&T villit heB 1/277
15.03.11 TEAM K&T villit heB 8/278
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
17.03.11 TEAM K&T villit vaB 10/186
18.03.11 TEAM K&T villit heA 10/216
24.03.11 TEAM K&T villit vaB 2/183

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet