Tunnus: Salasana:
Vieraskirja   |    Sähköposti

Tallin henkilökunnan ja asiakkaiden esittelyt

Sävelsalojen perhepotretti. Kuvassa mukana myös koirat Helka (vaal.) ja Niki.
(klikkaa suuremmaksi)

Katja ja Arttu Sävelsalo

Katja Annikki Sävelsalo, kutsua saa miksi tahtoo ja Arttu ei muuksi kutsukaan kuin Katsuksi. Hän on 31-vuotias pieni ihminen ja on asustanut Sävelsalon tilalla vuodesta 2011 saakka. Hän vietti lapsena kaikki kesälomat ja joululomat, pääsiäislomat ja kissanristiäislomat sekä jonkinverran viikonloppuja isovanhempiensa tilalla ja kun hänelle avautui mahdollisuus perustaa talli tilalle, hän tarttui suin päin haasteeseen. Katjaa ei ole pituudella pilattu ja vaikka hän väittää olevansa 160 senttiä pitkä, on hänen korkein kohtansa oikeastaan lähempänä 150 senttiä. Tästä häntä on helppo kiusoitella, onhan hän puolitoista metriä pitkä. Katjan korkeuden takia monet asiat tallilla ovat matalammalla, kuin normaalisti ja sieltä täältä löytyy pieniä korokkeitakin. Ei ole hankala siis arvata, miksi Katja on omistanut elämänsä poneille.

"Minulle oli ihan itsestään selvää tarttua tilaisuuteen, kun tarjottiin mahdollisuus perustaa jotain tänne Sävelsalon tilalle", sanoo Katja. "Tila on aina ollut minulle kuin toinen koti ja ponit kuin toinen perhe. Oli vain loogista yhdistää nämä ja tehdä unelmia." Pyydettäessä kuvailemaan omaa luonnettaan, hän kertoo olevansa vähän hajamielinen, mutta topakka täti. "Olen semmoinen äkäinen muori piirretyistä, joka juoksee kaulin kädessä ja kompastuu esiliinaansa. Mutta minä sitten nauran vielä päälle ja unohdan, miksi olin äkäinen!"

Arttu Johannes Sävelsalo, omaa sukua Reinikainen, otti vaimonsa sukunimen, kun he menivät naimisiin. Osin tilan takia, osin siksi, että hänet oli helppo sekoittaa takavuosien poliisisankariin Artturi Reinikaiseen. Hän on ammatiltaan kirvesmies ja osoittautui tilan remontin aikana korvaamattomaksi avuksi. Ennen vaimonsa tapaamista Arttu luuli, että poni kasvaa myöhemmin hevoseksi ja kun hän tapasi ensimmäistä kertaa ponin, häntä huolestutti ponin vähäinen hirnunta. Televisiossahan ne hirnuvat kokoajan! Artusta on vuosien saatossa kuoriutunut oikea hevosmies ja vaikka häneltä ei vielä kouluradan hienoimmat kiemurat onnistu eikä hän kuollakseenkaan suostu kulkemaan puomia korkeamman esteen yli, hän on tallilla oikea jokapaikan höylä.


Tallin asiakkaat

Emzette

Emzette (voidaan kutsua myös Emmaksi) on 25-vuotias nainen, joka on kuitenkin mieleltään ikuinen ponityttö. Yli 170 cm pituus kuitenkin mahdollistaa lähinnä isoilla poneilla ratsastamisen, joten pienempien ponien kohdalla Emzette tyytyy yleensä vain ihastelemaan tai harrastamaan niiden kanssa muita lajeja. Emzeten tunnistaa parhaiten erittäin pitkistä hiuksista, jotka ovat yleensä värjätty punaisiksi. Talilla hiukset on toki lähes poikkeuksetta laitettu ponnarille. Emzette on eräänlainen on-off-hevostelija, eli motivaatio tulee ja menee. Innostuksen ollessa päällä Emzette lähes asustaa tallilla ja touhuaa mielellään mitä tahansa askareita, myös muiden hevosten parissa. Välillä Emzette joutuu taas ottamaan itseään niskasta kiinni, jotta saa aikaiseksi hoitaa poninsa. Mahtava tallijengi onneksi usein auttaa motivaation kohottamisessa.

Titta Livinka

Kuvasta suuret kiitokset Tiia Puotasaarelle (http://anceliga.pic.fi/#/). Titta valmistui vuosi sitten sekä ylioppilaaksi että ravintola- ja catering -alalta kokiksi ja tarjoilijaksi. Titan perheeseen kuuluu tällä hetkellä nainen itse sekä 'lemmikit' connemaraponitamma Aidan Sheena (Sheena) ja sekarotuinen leikattu uroskoira Wigawoo (Wille). Niin sanotusti kotopuolesta löytyy äiti ja isä sekä kaksi nuorempaa siskoa. Ratsastusta Titta on harrastanut kauan, suurinpiirtein polvenkorkuisesta saakka. Muita perheenjäseniä eivät hevoset ole kiinnostaneet, mutta tukea Titta on saanut harrastukseensa hieman vanhemmiltaan. Haave omasta ratsusta on elänyt pitkään naisen mielesssä, mutta nyt vasta aikuisena vakituisen työn löydyttyä tämä on onnistunut. Eniten Titta on käsitellyt ratsuhevosia ja laajentanut ratsastustyyliään klassiseen ratsastukseen. Innokkaana kokeilemaan uutta, ovat perinteisen koulu- ja esteratsastuksen rinnalle tullut myös kenttäratsastus ja valjakkoajo. Luonteeltaan Tittaa voisi omin sanoin kuvailla 'tavalliseksi tallukaksi'. Paljoa ei nainen itsestään ääntä pidä eikä koe tarpeelliseksi olla jatkuvasti esillä, vaan antaa mieluummin toiselle suunvuoron. Välillä tietysti tutumpien ystävien kanssa puheensorina voi äityä kovaksi kuulumisia vaihdettaessa, mutta noin muuten ei tarvitse pelätä joutuvansa sanavyöryn alle. Avoin elekieli, pieni hymynpoikanen ja toisiin katsekontaktin hakeminen tekevät Titasta melko helposti lähestyttävän ihmisen, jota uskaltaa kyllä kysyä maastolenkille (usein Titta tietää jo valmiiksi hyviä reittejä, koska on itsekin innokas maastoilija) tai auttamaan vaikka tallin siivoamisessa (mihin Titta on vähitellen tunnustanut olevansa hieman koukussa...). Tietenkään aina ei voi olla hyviä päiviä - mitään hirmumyrsky Tittaa ei ole luvassa, vain hieman vaisumpi ja omiin oloihinsa vetäytynyt nainen. (Virtuaalimaailmassa liikkuu nimimerkillä vrieng.)

Mariella

Heippa hei kaikille! Olen uusi (11/13) tuloks Sävelsalossa. Minulle alkoi lokakuussa ahkera yksityistallin metsästäminen, sillä oma kasvattini ja kultamussuni Vallu alkoi lähennellä jo sellaista ikää, että poika saisi jäädä kokonaan kilpailueläkkeelle. Valitettavasti omassa tallissani ei ollut tilaa Vallun viettää kissanpäiviään, mutta onneksi löysimme Sävelsalon! Minut näkee Sävelsalossa mielellään ainakin kerran viikossa. Vaikka Vallu onkin jo kilpailueläkkeellä, tulemme osallistumaan pieniin leikkimielisiin kilpailuihin ja teemapäiviin.

mibula

Meikäläinen on parikymppinen, ikuinen ponityttö joka ei pelkää vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Ponin selästä on lennetty 6-vuotiaasta asti ja samaa rataa jatketaan näin aikuisiälläkin! Ulkonäöltäni oon ehkäpä joukosta erottuva tatuointineni ja lävistyksineni, mutta jos naama ei jää mieleen, niin äänestä ei voi erehtyä! Vaikka itse tämän sanonkin, ei ikinä voi erehtyä missä tämä tyttönen kulkee. Kova ja kantava ääni varoittaa missä minä liikun eikä naurunremakoita pääse tallin pimeimpäänkään nurkkaan pakoon. Valitettavasti. Tallilla yritän parhaani mukaan pukeutua säädyllisesti, mutta vapaa-ajalla en pelkää paljastella ihoani. Olen tosi rento, ylisosiaalinen ja ylienerginen persoona, jonka kanssa jokainen tulee varmasti juttuun. Apua saa pyytää aina eikä kirosanoja tarvi mun seurassa säästellä! (kuva: SexyLexi78, Flickr.com (CC-BY-ND 2.0))

demo

Demokäyttäjän kuvaus.

Wolf

Minzu

Minzu on 16 vuotias opiskelija, joka on harrastanut ratsastusta 11vuotta ja Edi on hänen entinen hoitoponinsa, jonka Minzu osti omakseen vaivalla kerätyillä rahoillaan. Minzu ja Edi painottuvat kenttäratsastukseen, jota he treenaavat ahkerasti, mutta tällä hetkellä he ovat kilpailutauolla. Minzulla on ruskeat hiukset ja siniset silmät. Hän on aika itsepäinen, mutta yrittää olla aina kiltti kaikille. Edi on Minzun kallein aarre, jonka kanssa tulee vietettyä paljonkin aikaa, minkä Minzu koulunkäynniltään ehtii.

Meiju K.