Kastehelmen Talli

☆ Talliympäristön esittely

Tallin pihapiiri muodostuu punaisesta tallirakennuksesta, lämpökeskuksesta, tarhoista, kentästä ja maneesista. Tilalla on aiemmin toiminut pienehkö ratsastuskoulu, jonka laajennussuunnitelmat ja mittavat investoinnit ajoivat sen konkurssiin. Vanha tallirakennus on aikoinaan purettu maneesin tieltä pois ja uusi talli on valmistunut vuonna 2015 samalla kuin maneesikin. Tallin takaa löytyy kymmenen tarhaa, joissa lankkuaidan ja sähkölangan vuoksi pysyy karkaamisherkempikin hevonen. Hevoset tarhaavat tapauskohtaisesti yksin tai pareittain ja pääasiassa kokopäiväisesti.

Tallirakennuksesta löytyy tällä hetkellä tilat 16 hevoselle, elementit ovat kuitenkin helposti siirrettävissä ja karsinoiden määrää sekä kokoa saadaan muutettua tarpeen vaatiessa. Karsinat ovat kooltaan 9-12 m² ja niissä käytetään kuivikkeena hyväksi todettua patjan muodostavaa olkipellettiä. Jokaisessa karsinassa on automaattinen vesikuppi, ruokakaukalo sekä suolakivi. Karsinat siivotaan kerran päivässä hevosten ollessa tarhoissa ja samalla jaetaan iltaheinät valmiiksi. Karsinoiden lisäksi tallissa on nykyaikaiset sosiaalitilat, satulahuone kuivatustiloineen, rehuvarasto sekä tilava varasto heinälle ja kuivikkeille. Korsirehuna käytetään naapuritilalla tuotettua esikuivattua säilöheinää, jota täydennetään hevoskohtaisesti erilaisilla väkirehuilla ja kivennäisillä. Heinät jaetaan neljästi päivässä ja väkirehut aamuin illoin.

Karsinajärjestys

Päätalli:
1. Mussu
2. Repe
3. Roomeo
4. Armas

5. Kamu
6. Pentti
7. Anssi
8. Arttu

9. Wiona
10. Vanni
11. Ziggy
12. Cheri

13. Mellu
14. Kiira
15. Donna
16. Pulla
Pihatto 1:
Lulu, Lyyli, Midi & Pipsa

Pihatto 2:
Viltsu, Topi & Onni

Kastehelmen tallilla on erittäin hyvät puitteet niin ratsastustuntien kuin valmennusklinikoidenkin järjestämiseen, omien hevosten treenaamista unohtamatta. Ratsastuskenttä on uusittu vuonna 2019 ja uusi pohja on suunniteltu sekä toteutettu huolella. Suunnittelussa otettiin huomioon myös kouluratojen vaatimukset ja kentälle mahtuukin hyvin täyspitkä koulurata. Pohjaa myös huolletaan säännöllisesti, jolloin se pysyy hyvänä vuodenajasta ja kelistä riippumatta. Maneesi on kenttää hieman pienempi, mutta varsin tilava silti. Maneesissa ei ole eristystä saati lämmitystä, mutta mukavaa tuulen- ja sateensuojaa se silti tuo ratsukoillemme.

Monipuoliset maastoreitit lähtee heti tallin takaa ja osa naapuritilan pelloista on ratsastuskäytössä syksyllä heti puintien jälkeen.

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalitalli    ☆    kuvien © AK & VRL-04000