etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 15.6.2011-5.12.2014

Dancin' Breezy KTK-III, KRJ I

Virtuaalihevonen

© mmeiju.

Perustiedot

NimiDancin' Breezy Rek.nroVH11-027-0230
Syntymäpäivä15.6.2011 Ikä28 vuotta
RotuNewforestinponi SukupuoliTamma
Säkäkorkeus144 cm VäriRuunikko
Koulutustasoko Va B re 100cm PainotusKoulu-/yleispainotteinen
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies Kasvattajaweem VRL-02470 / B Ponies
Meriitit KRJ I Kouluratsastusjaoksen tilaisuus 15.12.2013
(rakenne 21/30 (7+7+7) - kilpailut 4240 - vanhemmat 20/25 - jälkeläiset 10/15 - lisäpisteet 7/8 = 100 p)
KTK-III Ponitammojen kantakirjatilaisuus 15.11.2012
Kommentit:
- kaunis pää, hyvä lavan asento, jyrkkä lautanen, tiivis ja voimakkaan oloinen runko, ej hieman sapeliset
- kaunis, kuvakulma saa näyttämään epäsopusuhtaiselta
- ryhdikäs, rotuleima hyvä, tammaleima hyvä, pää tyypillinen, aavistuksen takakorkea
17 + 17 + 16 + 19 = 69 p.

1 × irtoSERT

Ikääntyminen

4-vuotias 12.12.2011

Luonnekuvaus

Kuuliaisempaa, kultaisempaa ja kiltimpää ponia saa maan päältä hakea! Dancin' Breezy on mitä viehättävin persoona, joka on oivaa lääkettä maailman ikävyyden aiheuttamaan kyynisyyteen. Tätä ponia paijatessa ja harjaillessa unohtuu niin omat murheet kuin ajankulukin, sillä tamma lumoaa viehätysvoimallaan kenet tahansa.

Dacya kiinnostaa sinun ilosi ja surusi, sekä naapurikarsinan tamman murheet ja riemut. Tamma on kyltymättömän sosiaalinen, ja jos se saisi päättää, se viettäisi päivänsä muiden tammojen kanssa juoruillen. Työn kutsuessa ponitamma on kuitenkin aina toimintaan. Eihän mikään ole kivempaa kuin ratsastajan miellyttäminen niin mahdottoman kauniisti ravaamalla tai hienoja väistönäytöksiä pitämällä.

Dacy on osaava koulutamma, joka kantaa itsensä päivästä toiseen hyvin. Erityisen taitava Dacy on kokoamista vaativissa liikkeissä. Huonoimpia suorituksia tammalla puolestaan nähdään lisäyksissä: ne tuppaavat joskus olemaan vähän löysiä. Hyvä ratsastaja osaa kyllä kompensoida tamman puutteet, ja Dacy on kyllä ehdottomasti yksi tallin poniratsastajien suosikeista.

Kilpaluissa tamma käyttäytyy yhtä hienosti kuin kotitallillakin. Vain joskus alkuverryttelyssä Dacy ei oikein jaksaisi keskittyä, kun se haluaisi mennä tutustumaan jokaiseen tuntemattomaan poniin. Lumoavan lennokkaalla ravillaan Dacy hurmaa koulutuomarit kerta toisensa jälkeen, eikä poni ole mikään vieras palkintojenjaossa.

Sukutaulu

i VIR MVA Ch Who's Handsome
YLA2, KTK-III, NFL-II, MEJ-I, KERJ-I
nf, prt, 142cm
ii I'm Just Handsome evm
nf, tprt, 147cm
iii Only Perfect One evm
nf, tprt, 139cm
iie Middle of the Night evm
nf, rn, 141cm
ie Isuzu's Beau evm
nf, trn, 145cm
iei Meanless evm
nf, m, 147cm
iee Isuzu's Allie evm
nf, trn, 146cm
e VIR MVA Ch Coralie HB
KTK-II
nf, trn, 143cm
ei Don Alfie evm
nf, rn, 144cm
eii Jimmy Sid evm
nf, rn, 146cm
eie Cindy Lane evm
nf, m, 141cm
ee Sophie NN evm
nf, prt, 143cm
eei Nicodeus evm
nf, rt, 145cm
eee Jon's Amber evm
nf, rn, 142cm

Jälkeläiset

08.07.14 nf-t Twistin' Breezy om. Marvel Ponies / VRL-02189
11.02.13 nf-o Foxlike Breezy om. B Ponies
15.10.12 nf-t Breezy Daffodil om. Taru / Tuuliharja

Päiväkirja ja valmennukset

15.6.2011

Kauniiden vanhempien jälkeläisestä ei mitään muuta sitten voinutkaan tulla kuin kahta kauniimpi, eikös niin? Dancin' Breezy tanssi syntyhetkestään sydämeeni. Se oli niin sievä ja kaunis, ihanan tasaisen ruskea, vain pieni häivähdys valkoista otsallaan. Tästä tytöstä tulee vielä jotain suurta! Tai jollei tule, niin tehdään.

5.11.2011, kouluvalmennus, valmentajana Elde T.

Koulun vääntäminen näytti olevan sekä Dacyn että Annin mielestä yhtä tanssia. Tänään kehitimme Annin istuntaa ravaamalla ilman jalustimia keskiympyrälle.

Kun Ann oli saanut Dacyn liikkumaan hyvin, pyysin häntä nostamaan jalustimet ylös ja kävelemään pari kierrosta koko uraa. Dacy oli näköjään TODELLA hyvin kuulolla, koska heti "kävellä"-sanasta se lähti löntystelemään pitkin uraa. Ann myötäsi hyvin liikettä kädellään, eikä näyttänyt yhtään epävarmalta satulassa. Tämän tehtävän jälkeen pyysin ratsukon keskiympyrälle harjoitusravissa. Ann totutteli ensin hieman Dacyn raviin, mutta he löysivät pian yhteisen rytmin. Vähän aikaa kului tässä ravailussa, kunnes käskin vaihtamaan suuntaa täyskaarrolla. Tässä kohtaa Dacyltä menivät askelet hieman sekaisin, ja Ann kadotti tasapainonsa. Onneksi tamma ymmärsi kuitenkin pian siirtyä käyntiin jotta ratsastaja pääsisi takaisin suoraan. Toisessakaan suunnassa ei ilmennyt minkäänlaisia ongelmia. Lopuksi ratsukko laukkasi vielä vähän aikaa keskiympyrällä. Ainakin minulla jäi tästä hyvä maku suuhun.

14.1.2012, kouluvalmennus, valmentajana Sorja

Dacyn kanssa oli tarkoituksena harjoitella avotaivutusta. Kertasimme Sarahin kanssa avotaivutuksen avut: Samat avut kuin voltille lähdössä, hevosen etuosa kaviouran sisäpuolelle sisäpohkeella avustaen satulavyön kohdalla ja ulkopohje satulavyön taakse pitämään takaosan uralla ja ulko-ohja pohkeen tueksi. Sarah sai hyvin Dacyn taipumaan ja annoin neuvoksi istua enemmän keskemmällä ja mukautumaan liikkeeseen. Hyvän avotaivutuksen lopetukseksi neuvoin Sarahia viemään ulko-ohjalla etuosan takaisin uralle ja suoristamaan Dacyn kunnolla. Toistimme tämän muutaman kerran ja ratsukolta sujui taivutus oikein hyvin. Loppuun otimme vielä muutamat laukanvaihdot joissa ei myöskään ollut ongelmaa. Todella taidokas ratsukko!

20.2.2012, kouluvalmennus, valmentajana mmeiju.

Itsenäisesti suoritettujen alkuverryttelyjen jälkeen otin Dacyn liinaan ja ratsastajana toimineelta Nicolelta jalustimet pois jalasta sekä kädet irti ohjista; valmennuksen tavoitteena siis keskittyä ratsastajan istuntaan. Ponin seistessä paikoillaan ensin oikean asennon hakemista, eli paino istuinluille, jalat rentoina alas ja ylävartalo jämäkästi ryhdissä. Käynnissä Nicolen tuli kumartua alas koskettamaan varpaitaan, kääntyä taaksepäin koskettamaan hevosen hännäntyveä ja nojata eteenpäin koskettamaan ratsunsa korvia. Kun liikkeessäkin alkoi löytyä se hyvä istunta, otettiin muutama totuttelukierros ravissa keskittymättä mihinkään muuhun kuin Dacyn liikkeiden mukailuun. Tasapainon löydyttyä tuli ratsastajan suorittaa erittäin varovaista avotaivutusta vain istuntaa ja pohkeita käyttäen. Selvästi tiukkaan ohjastuntumaan tottunut tamma ryhtyi alkuun kiireelliseksi eikä tiennyt minne päätään nojata, mutta hetken harjoittelun jälkeen herkistyi Nicolen istunnalle ja suoritti avotaivutusta niin hyvin kuin sillä hetkellä pystyi. Mitä paremmin ratsastaja istui, sitä pyöreämmäksi tamma tuli. Se muuttui kiireisestä tahdikkaaksi ja pyöristi selkäänsä ja ainakin ratsastajan mukaan ero tuntui ihan takapuoleenkin asti. Laukkaan siirryttäessä vaadittiin taas molemmilta hieman tasapainon hakemista, mutta kilttinä ponina Dacy ei ottanut hieman suuremmistakaan horjahteluista nokkiinsa vaan pyrki tasaisesti ratsastajan painon alle. Kun Nicole kertoi saaneensa edes jonkunlaisen ahaa!-elämyksen istunnan tärkeydestä, luovuin liinasta ja passitin ratsukon uralle suorittamaan rentoa loppuravia. Oli mukava huomata, että toisin kuin alkuraveissa, nyt ratsastaja pysyi itse ryhdikkäänä vaikka poni saikin venyä eteen ja alas.

15.11.2012 Kantakirjaustilaisuus

Dacy pääsi tänään kantakirjaan, mutta harmittavasti jäätiin yhden pisteen päähän II-palkinnosta. Ei mahda mitään, mutta tottakai tuo harmittaa! Tilaisuudessa Dacy kuitenkin käyttäytyi hyvin, eikä sinällään mitään olisi voinut tehdä paremminkaan. Kaipa tamman rakenne ei sitten vain ole ihan niin hyvä, vaikka melko lähelle onkin. NJ-näyttelymenestystä yritetään vielä hankkia, jos nyt ainakin Championiksi kaunis tamma saataisiin.

11.2.2013 Toinen varsa

Dacy varsoi tänään toisen varsansa. Pitkän yön päätteeksi ulos putkahti komea, tumma orivarsa. Varsan isänä oli tällä kertaa Riot Poniesin Pike of Yeneva, näyttelymenestystäkin kerännyt nyffiori. Tämä varsa jää meille B Poniesiin elämään ja menestymään, toivottavasti myös näyttelyissä. Ensiaskeleistaan lähtien ori oli itsevarman oloinen, vaikka jalat hieman horjuivatkin. Dacy selvisi varsomisesta hyvin ja hoitaa varsaansa kuin konkari.

15.2.2013, kouluvalmennus, valmentajana Frango

Blanche, joka oli hienon ruunikkotamman ratsastajana. Tyttö istui selässä oikein hienosti ja Dacy teki kaiken käskemän. Dacy käveli hienosti muodossa ja oli todella rentoutunut. Tallin katolta tippui lunta, mutta Dacy ei edes hetkahtanut.

Kun ratsukko oli suorittanut alkulämmittelyn tekemällä ravi-käynti pysähdyksiä, päästin heidät kunnolla töihin. Ratsukko kääntyi lyhyensivun keskeltä ja lähti suorittamaan väistötehtävää. Dacy osasi tehdä hienoja väistöjä niin käynnissä kun ravissakin.

Pyysin Blanchea ratsastaa harjoitusravissa ja koska Blanchen tasapaino ei ollut kauhean hyvässä kunnossa, siirryimme päätyympyrälle harjoittamaan hieman istuntaa. Laukassa istunta oli tottakai helpompi, siinä pysyi hyvin ilman jalkkareita, mutta harjoitusravi oli probleemana. "Istu vähän enemmän pepulles ettet oo liian ryhdikkäästi selässä, ja pyöristä pikkasen alaselkää. Sit purista reisiä, ei pohkeita. Pelkät reidet!"

Blanchen tasapainoa kannattaa harjoittaa vielä enemmän, ja ratsastaa harjoitusravia muutenkin vähän enemmän niin ei ihan unohdu!

20.4.2013 Kisaeläkkeelle

Dacy jää kisaeläkkeelle ja kisaa enää muutaman kerran KRJ-Cupissakaan. Tamma on tehnyt upean uran kisaradoilla ja sen lisäksi vielä saattanut maailmaan kaksi upeaa varsaa, nyt on aika hengähtää. Tammaa kyllä edelleen ratsastetaan ja se pidetään hyvässä kunnossa, ihan tamman oman hyvinvoinnin takia. Ehkäpä tamma saa vielä myös muutaman varsan sulostuttamaan tulevaisuudenkin kouluratoja? Aika näyttää. Ainakin viimeisin Dacyn varsoista, ori Foxlike Breezy, on perinyt emältään komean ulkonäön ja se onkin jo saavuttanut myös menestystä näyttelyissä, kuin myös kouluradoilla. On mahtavaa nähdä, miten taidot todella periytyvät!

Kilpailukalenteri

NJ

24.09.11 KK Bailador NJ LKV2, irtoSERT pt. Terhi N.
27.08.11 SLC Ponies KUMA, JS lt. Peppi S.
30.07.11 B Ponies LKV3, KUMA, JS pt. Isla P.

KRJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (45 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
02.03.13 Fiktio KRJ VaB 7/60
28.02.13 Mulberry KRJ VaB 2/40
26.02.13 Mulberry KRJ VaB 3/40 79.378%
26.02.13 Fiktio KRJ VaB 3/60
26.02.13 Nefydd KRJ VaB 3/50
20.02.13 Bairdon KRJ VaB 2/40
21.02.13 Bairdon KRJ VaB 4/30
20.02.13 Bairdon KRJ VaB 3/30
17.02.13 Harley Stud KRJ VaB 5/50
17.02.13 Bairdon KRJ VaB 5/40
17.02.13 Bairdon KRJ VaB 5/40
15.02.13 Bairdon KRJ VaB 1/40
15.02.13 Team Obnoxious KRJ VaB 4/30
14.02.13 Team Obnoxious KRJ VaB 1/30
13.02.13 Suprant KRJ VaB 5/40
12.02.13 Juksula KRJ VaB 5/60
30.01.13 Bairdon KRJ VaB 28/293 KRJ CUP
03.02.13 Mörkövaara KRJ VaB 1/40
03.02.13 Bairdon KRJ VaB 2/40
02.02.13 Mörkövaara KRJ VaB 5/40
30.01.13 Konkkaronkka KRJ VaB 4/40
28.01.13 Bairdon KRJ VaB 6/40
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
23.01.13 Bairdon KRJ VaB 2/40
22.08.12 Fiktio KRJ VaB 4/60
21.08.12 Fiktio KRJ VaB 1/60
05.08.12 Viehättävä KRJ VaB 3/50
02.08.12 Viehättävä KRJ VaB 3/50
01.08.12 Viehättävä KRJ VaB 2/50
01.08.12 Malsamo KRJ VaB 6/60
13.06.12 Hipsutus KRJ VaB 6/50
12.06.12 Hipsutus KRJ VaB 4/50
31.05.12 Duren KRJ VaB 7/195 KRJ CUP
09.05.12 Fiktio KRJ VaB 5/60
04.03.12 Hurmeen KK VaB 5/40
05.03.12 JärviluotoKRJ VaB 6/40
17.03.12 Malkamäki KRJ VaB 7/80
06.03.12 Minion KRJ HeA 5/30
03.03.12 Minion KRJ HeA 3/30
29.02.12 Järviluoto KRJ HeA 1/40
30.01.12 Hiprakka KRJ HeA 1/50
16.01.12 Hurmajärven kartano KRJ VaB 1/100
14.08.11 Kärmeniemi KRJ VaB 7/50
12.08.11 Kärmeniemi KRJ VaB 7/50
02.08.11 Dei KRJ HeA 3/50
29.07.11 Dei KRJ HeA 2/50

ERJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (8 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
17.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 100 6/60
15.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 100 1/60
11.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 100 3/60
10.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 100 5/60
28.11.12 KK Stewart ERJ 100 5/40
26.11.12 KK Stewart ERJ 100 1/40
25.11.12 KK Stewart ERJ 100 2/40
13.11.12 Taavila ERJ 90 3/50
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet