etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 3.4.2010-12.6.2013

VIR MVA Ch Coralie HB

Virtuaalihevonen

Perustiedot

NimiCoralie HB Rek.nroVH11-027-0046
Syntymäpäivä3.4.2010 Ikä26 vuotta
RotuNewforestinponi SukupuoliTamma
Säkäkorkeus143 cm VäriRuunikko
Koulutustasoko Va B re 60cm PainotusKoulupainotteinen
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies KasvattajaStall Holmberg, GB evm
MaahantuojaSonju
Meriitit KTK-II Ponien kantakirjaustilaisuus 20.9.2011
Kommentti: Hyvät tyypit, hyvä kaula, piirteetön säkä, tiivis runko, hyvä takaosa, melko hyväasentoiset jalat.
(19 + 18 + 19 + 19 = 75 p)
VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 2.12.2011

Ikääntyminen

4-vuotias 30.9.2010

Luonnekuvaus

Coralie HB on hoitaessa erittäin rauhallinen ja kiltti, ja se onkin saavuttanut suuren suosion isompien ja pienempien hevostyttöjen keskuudessa. Tamma on kuitenkin aika arka, eikä kiltteydestään huolimatta ihan kaikille ensikertalaisille lämpene, vaan vähän kyräilee kulmiensa alta uutta touhuajaa. Muutaman hoitokerran jälkeen Coralie kuitenkin rakastuu ja kerjää uudelta rakkaalta hoitajaltaa huomiota taukoamatta.

Ratsastaessa Coralie on äärimmäisen herkkä avuille. Toisaalta se on myös herkkä häiriötekijöille ja säikähtelee helposti nurkista löytyviä mörköjä. Kentällä Coralie toimii hieman paremmin kuin hallissa, koska maneesin kaiku ja seinille tulevat varjot saavat Coralien vähän enemmän varpailleen. Kilpailuissa Coralie ei useinkaan saa koottua itseään, vaan säikähtelee yhtä paljon kuin kotonakin, mutta rakas, luotettava ratsastaja voi auttaa kovasti tässä saaden ponitamman keskittymään itse asiaan.

Esteitä Coralien kanssa hypätään harvoin, joskus silloin tällöin vähän jumpan ja mielenvirkistyksen takia. Cora ei kuitenkaan kovinkaan näytä pitävän hyppäämisestä, eikä se kovin korkeita esteitä ylitäkään puhtaalla tekniikalla. Maastossa Coralie kaipaa aina kaveria, yksinään meno on pelkkää säpsähtelyä, mutta rauhallisen kaverin kanssa päästään ihan kivasti revittelemäänkin.

Coraliella on hienot liikkeet ja taito esiintyä. Raskaamman puoleinen ponitamma näyttää erittäin tyylikkäältä ja vaikuttavalta taipuessaan eteen alas ja liikkuessaan juuri niin kuin kouluratsun kuuluukin. Jos Coralie vain saisi ja säkäkorkeus antaisi myöten, sen taidot varmasti riittäisivät myös vaativimpiin koululiikkeisiin, kuin mitä sillä nyt esitetään kilpailuissa. Ratsuna Coralie yrittää aina parhaansa ja haluaa miellyttää ratsastajaa. Se on eteenpäinpyrkivä ja sen takaosa työskentelee poikkeuksellisen hienosti.

Sukutaulu

i Don Alfie evm
nf, rn, 144cm
ii Jimmy Sid evm
nf, rn, 146cm
iii Romeo IV evm
nf, m, 143cm
iie Eleanora evm
nf, rn, 142cm
ie Cindy Lane evm
nf, m, 141cm
iei Robin evm
nf, m, 147cm
iee Miley evm
nf, rn, 138cm
e Sophie NN evm
nf, prt, 143cm
ei Nicodeus evm
nf, rt, 145cm
eii Danny evm
nf, rn, 146cm
eie Amelia evm
nf, rt, 140cm
ee Jon's Amber evm
nf, rn, 142cm
eei Freddy evm
nf, km, 145cm
eee Evil Grace evm
nf, rn, 142cm

Sukuselvitys

Isä Don Alfie on rauhaakin rauhallisempi ruunikko kouluori, joka hurmaa katsojat lumoavan lennokkailla liikkeillään. Ori kilpailee vaativa B-tasolla ja on voittanut joitain kilpailuja, mutta ei ole kovin tunnettu. Korkeudeltaan ori on 144cm ja jälkeläisiä tällä on 2 kappaletta.

Emä Sophie NN on punarautias, kipakka kouluratsu joka kilpailee helppo A-tasolla. Neiti on tunnettu Isossa-Britanniassa ja sillä on paljon kysyntää jalostuspuolella, tämän takia neidillä onkin jälkeläisiä 8 kappaletta. Luonteeltaan tamma on energinen, sähäkkä ja hieman yli-innokas, muttaa mukava.
© Sonju

Jälkeläiset 5/5

04.02.13 nf-t Breezy Haylie, om. Sorel / Diega Ponies
30.01.2012 rp-t Breezy Calliope om. turjake
15.6.2011 nf-t Dancin' Breezy, om. B Ponies
27.5.2011 nf-t Breezy Caramia, om. IdaM. / Riot Ponies
3.1.2011 nf-o Breezy Fighter, om. Sen

Päiväkirja ja valmennukset

8.3.2012 KRJ-tarinakilpailut Luxus Poniesissa

"Tiedotus: Wendy Bairfort, Wendy Bairfort, teitä pyydetään tuomarin kopille. Wendy Bairfort, tuomarin kopille. Ja pienen tauon jälkeen vuorossa vaativan B:n palkintojen jako, palkittavat ilmoitetaan hetkisen kuluttua."
- Mitähän siellä nyt... No ei kai auta kuin mennä. Kato noiden perään, huikkasin Jeffille, joka sai jäädä huolehtimaan ponipoppoosta. Liikuin ripeästi ihmispaljouden läpi kohti tuomarin koppia, samalla kuumeisesti pohtien, että mitäköhän hänellä oli asiaa. Lopulta pääsin pujahdettua tuomarin kopille asti, jossa päätuomari vielä tarkisteli tuloksia ennen palkintojen jakoa. Rykäisin ovella, kun eipä mies näyttänyt huomaavan minua. Tummatukkainen mies säpsähti, punastui vähän ja ojensi nopeasti kätensä minulle.
- Wendy Bairfort, esittäydyin.
- Tommi Saari. Sano Tomppa vaan. Tai tuota... Niin. Neiti Bairfort. Ratsastuksenne oli tänään erittäin kaunista katseltavaa. Tai enhän minä sellaista eilen nähnytkään. Tai siis... Tahtoisitteko keskutella siitä lisää tänään illallisella? Tai siis oikeasti haluaisin kysyä, että lähdettekö treffeille?

20.2.2012, kouluvalmennus, valmentajana mmeiju.

Kun jo alkuverryttelyissä Coralie, ratsastajanaan Marlee, näytti erityisen hyvältä, päätin paneutua tänään hieman vaativampien liikkeiden suorittamiseen. Ensiksi avotaivutusta uraa pitkin, mikä osoittautui hankalaksi ponin taipuessa herkästi liikaa. Muutaman yrityksen jälkeen siirryttiin suorittamaan tehtävää keskihalkaisijalle, jolloin ilman seinän tukea ratsastaja keskittyi paremmin omaan tekemiseensä ja sai ponin kulkemaan mallikkaasti kolmella uralla, rentona ja melko hyvässä peräänannossa. Tehtävää muutettiinkin pian, eli keskihalkaisijan puolessa välissä vaihtui avotaivutus lennosta sulkutaivutukseen. Erittäin hyvä harjoitus tälle ratsukolle, joka selvästi alkuun hieman hämmentyi. Parin onnistumisen jälkeen suoritettiin tehtävä ravissa, jossa ratsastajan oli selvästi helpompi ylläpitää eteenpäinpyrkimys, taivutus ja peräänanto. Taivutukset tehtiin tänään vain käynnissä ja ravissa, mutta laukassa treenattiin muuten tehokkaasti: kolmikaarinen kiemuraura, jossa aina keskihalkaisijaa ylitettäessä vaihdettiin laukka käynnin kautta. Coralie oli alkuun nostoissa vino, mutta saatiin päättäväisellä työskentelyllä suoristumaan. Viimeisellä kolmikaarisella vaihdettiinkin laukat jo ilman käyntipätkiä, ja yhtä kertaa lukuunottamatta ratsukko teki täysin puhtaat vaihdot. Kokonaisuutena hyvin onnistunut valmennus.

5.5.2011, eläinlääkärillä

Käytiin tänään Coralien kanssa ultrassa. Eläinlääkärin mukaan tamma voi hyvin ja varsa sen sisällä myös. Hän myös arvioi syntymäpäivän olevan ennen juhannusta. Jännityksellä odotamme, minkälainen tapaus sieltä maailmaan tulee! Mahtaakohan olla tumma niinkuin emänsä vai vaalea niinkuin isänsä... Luonteeltaan se on varmasti mahtava, sen varmistavat hyvät geenit molemmilta puolilta.

14.12.2010, kouluvalmennus, valmentajana Laura M.

Hieman myöhässä riensin maneesille jossa Bethy olikin jo verryttelemässä Coralia. Pahoittelujen jälkeen keskityin tarkkailemaan parin työskentelyä ennen kuin aloin korjailla virheitä. Huomasin Bethyn olevan napakka ratsastaja joten kehotin tätä hieman rentoutumaan ja odottamaan hevosta paremmin sillä Coral on herkkä poni. Heti kun Bethy itse rauhottui ja antoi Coralille tilaa liikkua, tamma alkoi hakeutua peräänantoon. Kun Coral liikkui rennosti aloin kertomaan ensimmäistä tehtävää joka olisi kahdeksikon ratsastaminen, toinen lävistäjä ratsastetaan lisätyssä ravissa ja toinen keskiravissa. Helppo homma mutta siitä on hyvä aloittaa tämän parin kanssa. Ensimmäisellä lävistäjällä Bethy käski Coralia liikkumaan ihan liikaa eteen jolloin ratsastaminen meni turhaksi kaahaamikseksi eikä lisätyksi raviksi. Keskiravi sujui ihan näppärästi, kunhan Bethy vain muistaa kantaa omat kädet eikä paina niitä ratsun harjaan kiinni. Mitä enemmän tehtävää toistettiin sitä paremmin se alkoi sujua. Lisätty ravi alkoi näyttää miltä kuuluukin ja keskiravia saatiin hiottua vielä paremmaksi kuin se oli alkutunnista. Kun ravissa sujui hyvin vaihdoin ravilävistäjien tilalle avotaivutuksen ja sulkutaivutuksen. Coral selvästi tiesi mitä siltä pyydetään ja tamma teki reippaasti kaikki mitä käsketään. Bethyn istunta ja asenne oli parempi loppua kohden, alla tällä on herkkä poni jonka kanssa ei tarvitse olla niin tiukkana kuin ehkä muiden ponien kanssa tarvitsee. Muutamien toistojen jälkeen olin tyytyväinen parin työskentelyyn ja annoin Bethylle luvan alkaa verryttelemään Coralia rennoksi.

11.12.2010 kouluvalmennus, valmentajana Raiza

Herkkä ja kaunisaskelinen tamma asteli kentällä kauniin näköisesti. Olin tehnyt suunnitelman, mitä tekisimme. Ensin käskin heidän ottamaan lisättyä käyntiä ja vähän myöhemmin ravia. Ne menivät ongelmitta. Askeleet pitenivät hienosti ja Coral näytti nauttivan työskentelystä, vaikka säikähtikin vähän läheisellä tiellä mennyttä autoa. Keskiravi-ja laukka otettiin seuraavaksi. Aluksi tammaa laiskotti, mutta suostui sitten kunnon työskentelyyn. Menimme seuraavaksi avo-ja sulkutaivutuksia ja niiden onnistuttua hienosti teimme pienen pätkän tuttua pohkeenväistöä. Sitten annoin heidän levätä hetken. Kohta jatkoimme takaosankäännöksillä. Coral meinasi ensin hiukan vastustella, mutta sitten kaikki sujui hyvin. Tamma taas vain säikähti erästä autoa aivan yllättäen. Kokeilimme myös vastalaukkaa. Se toimi hyvin! Illan päätteeksi teimme vielä laukanvaihdon käynnin kautta. Hieno, kaunis tamma ja upea osaaminen!

16.11.2010 kouluvalmennus, valmentajana Annu, Metsäkulma

Tamma ravaili kentällä eri suuntiin. Sen kaula oli sirosti kaarella ja sen askellus oli liitävää, kuin se olisi tanssinut. Coral katsahti tulijaan, joka seisahti kentän keskelle. weem istahti harjoitusraviin ja aloitti tamman työstön. Ei tarvinnut paljon vaatia. Coral näytti nauttivan heti ja kuuliaisesti se noudatti ratsastajansa apuja. Alkutunnista tehtiin lävistäjillä keskiravia. Se sujuikin hyvin eikä tammaa tarvinnut kahdesti kehottaa. Askel venysi tarpeeksi eikä vauhtikaan liikaa kiihtynyt. Vähän nopeammin olisi saanut tulla takaisin kiinni. Lyhyillä sivuilla weemin piti olla tarkkana että tamma pysyi kootussa ravissa. Kääntäessään lävistäjälle uudestaan, tamma oli jo menossa. "Ei liikaa vauhtia, pidätä vaan. Työntöä enemmän takaanta eteen, mutta ei vauhtia" Keskiravit olivat ihan ok hyviä, mutta paranivat huomattavasti, mitä enemmän niitä mentiin.

Kun keskiraveja oli hetki menty niin siirrettiin käyntiin. "Pidä ohjat tuntumalla ja tee sulkutaivutuksia käynnissä" Coral näytti tajuavan tehtävän heti ja oli innoissaan mukana harjoituksessa. "Hyvä poikitusaste, ei yhtään jyrkempää!" Harjoitus sujui molempiin suuntiin hyvin ja weem sai Coralin pysymään sulkujen aikana hyvin terävänä ja pyöreänä. Kun harjoitusta olitiin tultu molempiin suuntiin, useampaan otteeseen niin tamma sai hetken kävellä pitkin ohjin.

Hetken päästä otettiin laukkoja. Nostot otettiin käynnistä suoraan ja siirtymisetkin takaisin käyntiin. Coral nosti uralla kauniin pyörivän laukan, joka oli ponnekasta ja eteenpäin pyrkiväää. Noin kymmenen laukka-askeleen jälkeen otettiin aina siirtyminen käyntiin ja taas uudestaan laukka. "Katso että Coral kävelee heti koko rungon läpi" weem nosti taas laukan ja siirsi pian uudelleen käyntiin. Hän kannusti tammaa käynnissä enemmin eteen ja sai siitä heti paljon tahdikkaampaa ja terävämpää. "Hyvä, jatka laukkaa tiimalasikuviolla. Lävistäjän keskellä vaihto" weem piti pyörivää laukkaa yllä ja Coral teki ihan kiitettävän vaihdon kentän keskellä. "Vielä paremmin takajalat mukaan" Seuraavassa vaihdossa jalat olivat jo paremmin mukana vaihdossa ja se onnistui täsmällisemmin. Coral näytti välillä hidastavan laukkaa joten weem sai pienin avuin muistuttaa sitä eteenpäin. Loppua kohti laukka tuli paljon tahdikkaammaksi ja uloispäin näyttävämmäksi. "Hyvä!" Sitten weem siirsi raviin, keventeli ja antoi Coralille pitkät ohjat.

7.11.2010 kouluvalmennus, valmentajana Mari H.

Aloitimme valmennukset taas ihan niillä perusjutuilla eli erilaisilla siirtymisillä ja temponvaihteluilla. Coral kulki kuuliaisesti niin kuin käskit, eikä mitään ongelmia ilmennyt. Tamma tosin kyttäili alkuun kulmia, eikä oikein olisi halunnut mennä niihin. Määrätietoisella ratsastuksella Coral saatiin pikkuhiljaa lähemmäs kulmia, ja lopulta se meni sinne ilman moitteita. Laukannostot sujuivat vauhdikkaasti ja Coral oikein pomppasi laukkaan. Se ei ollut kovinkaan hienoa katseltavaa, joten teimme laukannostoja aika kauan, että saatiin tamma rentoutumaan nostossa ja nostamaan laukka ilman pomppua. Kun muistit käyttää tarpeeksi hellästi apuja, ja valmistella noston ajoissa puolipidätteillä, Coral alkoi rentoutua ja nostot olivat sujuvampia. Aloitimme myös Coralin kanssa pohkeenväistöillä. Väistöt sujuivat kumpaankin suuntaan ja molemmissa askellajeissa (käynnissä ja ravissa) todella hyvin. Apusi olivat huomaamattomia ja tamma väisti kauniisti ja juuri sopivan jyrkästi. Seuraavaksi harjoittelitte takaosakäännöstä. Aluksi tamma oli hiukan jännittynyt, eikä asiaa auttanut se että tallilta päin kuului iso kolahdus. Coral säikähti ääntä ja alkoi temppuilemaan. Onneksi sait sen pian hallintaan ja aloitimme takaosakäännöksen hiomisen. Ensimmäisellä kerralla tamma lähti vain eteenpäin, ja takaosa käännöksestä tuli todella laaja. Seuraavalla kerralla teit enemmän puolipidätteitä ja selkeämmät pohjeavut, ja Coral menikin käännöksen ihan hyvin. Menitte sen vielä pari kertaa molempiin suuntiin ja oli aika siirtyä viimeiseen tehtävään. Viimeinen tehtävä oli sulkutaivutus laukassa. Laukkasit ensin jonkin aikaa ympyrällä ja sitten aloititte. Coral oli heti innokkaasti väistämässä ja kuuntelemassa apuja, joten sulkutaivutus sujui todella mallikkaasti heti ensimmäisellä kerralla. Menitte sen vielä toisenkin kerran, mutta kun sekin onnistui, tamma sai palkintonsa ja lopetimme siihen.

Liikutuskalenteri

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
Hoitaja liikuttaa Kouluvalmennus klo 14 Vapaapäivä Hoitaja liikuttaa Hoitaja liikuttaa Kouluvalmennus klo 16 Hoitaja liikuttaa

Hoito-ohjeet ja varusteet

Coralien varusteet on hankittu Equestrian PROsta.

⇒ sadekelillä sadeloimi, kovalla tuulella sen alle talliloimi
⇒ pakkasella (-10°C) toppaloimi, kovalla pakkasella (alle -20°C) toppaloimen alle talliloimi
⇒ koulutreeniin kankisuitset, koulusatula, pintelit kaikkiin jalkoihin
⇒ maastoon englantilaiset suitset, yleissatula, etujalkoihin jännesuojat, takajalkoihin lyhyet tai pitkät hivutussuojat, korvahuppu
⇒ esteille englantilaiset suitset, yleissatula, etujalkoihin jännesuojat, takajalkoihin lyhyet hivutussuojat
⇒ kisoissa valkoinen satulahuopa

Riimut, narut, loimet, harjat

Koulu- ja kisavarusteet

Maasto- ja estevarusteet

Kilpailukalenteri

NJ

01.10.11 Alegre NJ LKV1, BIS3, MVA-sert (pt. Siiri K.)
24.09.11 KK Bailador NJ LKV2, irtoSERT (pt. Terhi N.)
20.09.11 Kisakeskus CK Ponitammat LKV1, BIS2, MVA-sert (pt. shonna)
27.08.11 SLC Ponies Newforesttammat LKV3, irtoSERT, JS (pt. Anette N.)
31.07.11 Nerian Aikuiset nf-tammat LKV1, BIS4, MVA-sert (pt. Isla P.)

KRJ

Kisakalenteriin merkitty vain sijoitukset (37 kpl)

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
24.11.12 Moondance KRJ VaB 4/40
23.11.12 Moondance KRJ VaB 4/40
22.11.12 Moondance KRJ VaB 4/40
21.11.12 Moondance KRJ VaB 1/40
26.11.12 Jade Dressage KRJ VaB 6/50
23.11.12 Jade Dressage KRJ VaB 2/50
22.11.12 Jade Dressage KRJ VaB 4/50
21.10.12 Riot Ponies KRJ VaB 4/30
20.10.12 Riot Ponies KRJ VaB 2/30
18.10.12 Riot Ponies KRJ VaB 1/30
17.10.12 Riot Ponies KRJ VaB 5/30
04.10.12 Mörkövaara KRJ VaB 2/50
03.10.12 Skurvash KRJ VaB 7/50
23.08.12 Fiktio KRJ VaB 1/60
02.08.12 Kadotetu Suomenhevoset KRJ VaB 2/30
17.06.12 Satulinna KRJ VaB 6/50
13.06.12 Hipsutus KRJ VaB 4/50
13.06.12 Satulinna KRJ VaB 1/50
18.05.12 Kilva JK KRJ VaB 3/70
10.05.12 Fiktio KRJ VaB 3/60
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
04.03.12 Järviluoto KRJ VaB 4/40
02.03.12 Järviluoto KRJ VaB 3/40
26.02.12 Championtalli KRJ VaB 5/50
21.02.12 Dark Side Trakehners KRJ VaB 5/94
13.02.12 SLC Ponies KRJ VaB 1/40
12.02.12 SLC Ponies KRJ VaB 3/40
29.01.12 Bairdon KRJ VaB 3/40
29.01.12 Bairdon KRJ VaB 3/40
21.01.12 Hurmajärvi KRJ VaB 10/100
10.08.11 Kärmeniemi KRJ VaB 7/50
03.08.11 Dei KRJ VaB 2/50
29.07.11 Dei KRJ HeA 5/50
29.07.11 Dei KRJ VaB 6/50
14.03.11 Cheval Delamer KRJ VaB 5/60
06.03.11 Acantha Farm KRJ HeA 2/100
05.03.11 Acantha Farm KRJ HeA 6/100
22.02.11 Painswick Ponies KRJ VaB 4/52

Villit

Kisakalenteriin merkitty vain sijoitukset (5 kpl)

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
29.03.11 Team K&T koulu HeB 6/276
18.03.11 Team K&T koulu VaB 7/186
17.03.11 Team K&T koulu HeB 8/278
14.03.11 Team K&T koulu HeA 2/216
11.03.11 Team K&T koulu HeB 8/278

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet