etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 23.2.2007-24.7.2012

Stake Triste GRP

Virtuaalihevonen

© Sann.

Perustiedot

NimiStake Triste GRP Rek.nroVH03-027-1196
Syntymäpäivä23.2.2007 Ikä26 vuotta
RotuNewforestinponi SukupuoliTamma
Säkäkorkeus147 cm VäriRautias
Koulutustasoko He A re 120cm me 110cm PainotusEstepainotteinen
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies KasvattajaPeppi / Gradder's Ponies
MeriititYLA3/104p
1 x MVA-sert, 1 x irtoSERT (vanhoilla kuvilla)

Ikääntyminen

Triste oli 15-vuotias sen muuttaessa B Poniesiin 5.5.2011. Siitä eteenpäin Triste ikääntyy 40 IRL-päivässä yhden virtuaalisen vuoden.

0 vuotta 23.02.2007
4 vuotta 23.08.2007
15 vuotta 05.05.2011
16 vuotta 14.06.2011
17 vuotta 24.07.2011
18 vuotta 02.09.2011
19 vuotta 12.10.2011
20 vuotta 21.11.2011
21 vuotta 31.12.2011
22 vuotta 09.02.2012
23 vuotta 20.03.2012
24 vuotta 29.04.2012
25 vuotta 08.06.2012
26 vuotta 18.07.2012

Luonnekuvaus

Triste on ratsastaessa reipas ja kuuma, ja selkään nousussa ei malta pysyä paikallaan, vaan pomppii ja steppailee, peruuttelee taakse ja sitten ryntää eteen. Ei se ilkeyttään mitään tee, se vain sattuu olemaan iloinen ja vähän energisempi luonteeltaan, minkäs se itselleen voi. Esteistä Triste tykkää valtavasti. Pienillä esteillä se yleensä vain yrittää kaahottaa radan läpi, mutta isommilla osaavan ratsastajan kanssa osaa keskittyä olennaiseen ja hyppää suuren, kauniin hypyn, eikä kovin usein kiellä tai pudota. Nykyään Triste on hieman varovaisempi, sillä on joskus kaatunut muurilla, joita se nykyäänkin vähän arastelee ja hyppää normaalia korkeamman hypyn.

Maastoesteillä Triste on elementissään, ja saattaa välillä innostua vähän liikaakin. Se ei aristele mitään, vaan hyppää innolla yli kaikkein kummallisimmistakin esteistä. Mitä haastavampi este, sitä enemmän Triste nauttii. Varsinkin vesiesteet ovat sen suosikkeja. Ratsastaja kastuu takuuvarmasti, kun Triste rymistelee täyttä laukkaa vesiesteelle.

Koulussa Triste on ihan ok, vaikka välillä vähän häslääkin. Laukan nostoissa saattaa oikutella, tarvitsee selkeät avut. Osaavan ratsastajan kanssa osaa loistaa myös kouluradoilla, mutta on kuitenkin pohjimmiltaan esteratsu.

Valjakkoajostakin Triste on nyt innostunut, se on aina valmiina kärryjen eteen. Luonteensa mukaisesti se tykkää eniten maastokokeesta, mutta myös muut osa-alueet sujuvat siltä hyvin, kunhan se vain pysyy käsissä.

Hoidettaessa Triste on hieman malttamaton. Steppailee, pyörii, ja hirnuu muiden perään. Triste kutisee jos sitä harjataan kevyesti rapsuttamalla, mutta nauttii voimakkaista ja rentouttavista harjanvedoista. Satuloidessa alkaa taas malttamaton pyöriminen, kun se tajuaa että kohta päästään töihin. Kuolaimet ottaa kiltisti suuhun eikä heittele päätään suitsia laittaessa. Kovien treenien jälkeen parasta hemmottelua Tristelle on kunnon pesu, se nimittäin rakastaa vettä, eikä pelkää letkuakaan yhtään. Kengittäjän tai eläinlääkärin vierailuun Triste suhtautuu omalla tristemäisellä tavallaan, eli millään ei malttaisi olla paikoillaan, vaan on koko ajan liikkeessä. Pienen komennuksen jälkeen nämäkin toimenpiteet saadaan yleensä tehtyä kunnialla loppuun.

Kisoissa Triste on melko ailahtelevainen. Tuttuun paikkaan mennessä se yleensä osaa ottaa jo vähän rauhallisemmin ja keskittyy kunnolla suoritukseensa, mutta auta armias jos mennäänkin uudelle tallille. Silloin pitäisi päästä nuuskimaan ja tutkimaan kaikki uudet paikat ja hevoset, ja Tristestä tulee jännittynyt hermokimppu. Radalla se taas muistaa tehtävänsä ja tekee aina parhaansa. Jos se sijoittuu, se jää palkintojen jaossa poseeraamaan kauniisti, ja kunnia kierros on usein aika vauhdikas, ja Tristen jarrutteluun menee usein kierros, se on nimittäin joskus vähän kovasuinen.

Tarhassa/laitumella Triste on korkealla arvoasteikolla, mutta ei ihan pomo. Tarhassa se yleensä rentoutuu, tai purkaa ratsastaessa syntyneitä paineitaan kunnon laukkaan. Triste tarvitseekin aina ison tarhan, jossa sillä on tilaa liikkua, sekä seuraa. Yksin se alkaa kehittämään huonoja tapoja, puree puuta, kiertää kehää tai hirnuu äänensä käheäksi. Triste tulee antaa kiltisti laitumelta kiinni, mitä nyt joskus vähän leikillään juoksuttaa hoitajaa.

Taluttaessa Triste on uteliaana tunkemassa turpaansa joka paikkaan ja hirnumassa kaikille kavereille. Orien läheltä sitä ei kannata taluttaa, koska alkaa helposti potkimaan ja muuttuu muutenkin rauhattomaksi. Yleensä kuitenkin kulkee kiltisti vierellä eikä pahemmin metkuile.

© Sann.


Klikkaamalla isommiksi © Sann.

Sukutaulu

i Skapar Farl
nf, rn, 145cm
ii Sonata evm iii tuntematon evm
iie tuntematon evm
ie Grace Kelly evm iei tuntematon evm
iee tuntematon evm
e Kipper Yow
nf, km, 145cm
ei Yawed Crossant evm eii tuntematon evm
eie tuntematon evm
ee Lyrna evm eei tuntematon evm
eee tuntematon evm

Sukuselvitys

Stake Triste GRP:n isä Skaparl Farl on estepainotteinen näyttävä ori, joka kilpailee esteitä 120 cm luokissa ja koulu sujuu tältä pojalta helppo B-tasolle asti, sekä maastoesteet ylittyvät ilman ongelmia 90 cm saakka. Orilla on sijoituksia ja menestystä takana estepuolelta, mutta koulukentillä herraa ei ole nähty.

Tämän melko kuuman orin isä on Englannissa asuva Sonata, joka on eniten kisannut kenttäratsastusta. Tämä esteradoillakin vaikuttanut ori on rakenteeltaan melko tukeva, ja korkeutta löytyy 147 cm. Väriltään se on musta. Sillä on sijoituksia suurista kenttäkisoista niin Englannissa kuin Irlannissakin, ja jälkeläisiä sillä on 7.

Skapar Farlin emä on myös Englannissa syntynyt, mutta myöhemmin Suomeen tuotu kimo Grace Kelly. Tämä 142 cm korkea tamma kisasi Englannissa menestyksekkäästi esteitä, mutta loukkasi jalkansa Suomessa ja siirtyi kouluradoille. Sittemmin se on kiertänyt myös näyttelykehiä, ja jälkeläisiä sillä on 4.

Stake Triste GRP:n emä Kipper Yow on kaunis kimo estepainotteinen new forest tamma. Tältä tammalta ylittyvät 120 cm rataesteet ja 110 cm maastoesteet. Esteiden lisäksi tämä neitokainen kaartelee kouluradalla kiemuroita helppo B-tasolle asti. Luonteeltaan herkkä ja melko tulinen tamma on kilpaillut estepuolella jonkin verran.

Tamman isä Yawed Crossant on komea new forest ori, joka on estekentillä nähty useita kertoja. Ori on upea kimo, jolla on tulinen luonne ja kova halu hypätä. Tällä herralla on upea hyppytekniikka, jota se onkin periyttänyt jälkeläisilleen.

Stake Triste GRP:n emänemä Lyrna on lähinnä harrasteratsu, joka on nähty 80-90 cm radoilla aina silloin tällöin. Tälläkään tammalla ei ole kyllä hyppytekniikassa valittamista. Nyttemmin iäkkäämpänä neitona Lyrna on toiminut siitoksessa ja jättänyt muutaman jälkeläisen jälkeensä. Nykyään neiti viettää ansaittuja eläkepäiviään.

© Sann.

Jälkeläiset

14.10.07 nf-o. SS Hypnotic (i. Florence HT) om. ?
31.03.08 nf-o. Sunday's May Raquito om. Sunday's
20.10.08 nf-o. Sunday's Prayer om. Sunday's
03.12.11 nf-t. Breezy Star Drifter om. Crimis


Klikkaamalla isommaksi © Sann.

Päiväkirja ja valmennukset

30.5.2011 estevalmennus, valmentajana reibili

Triste oli todella energisen näköinen ponineiti, kun katselin alkuverkkoja sivusta samalla kun rakentelin esteistä pienen radan kentälle. Esteiden korkeudet olivat 70cm, 90cm, 100cm ja 120cm. Ensimmäiselle esteelle tullessa Triste kuumui ja kielsi esteelle, kun ei saanut sovitettua askeliaan oikein. Toisella yrittämällä este meni hyvin yli ja laukkakin oli rauhallisempi. Seuravalle esteelle oli tiukka käännös, jonka ketterä ponitamma kuitenkin selvitti helposti, tuli hyvin keskelle estettä ja loikkasi näyttävän näköisesti yli. Metrin esteelle vauhti oli jälleen liian kova ja tamma meinasi kieltää, mutta hyppäsi kuitenkin hyvin yli kuitenkin pienen kolauttelun kera, mutta este pysyi kuitenkin paikallaan. 120cm esteen Triste ylitti moitteetta, ja jäipä väliin hyvä ilmavarakin, joten potentiaalia tällä neidillä todellakin esteille on. Hyppäsitte radan vielä kerran läpi, tällä kertaa ilman kieltoja, tai edes kolautteluja. Loppuverkat saitte tehdä itsenäisesti.

5.5.2011

Ostin Sann.ilta kaksi jo iäkkäämpää new forest -tammaa, joista Triste on toinen. Kauniin rautias tamma on jo osoittanut kykynsä kisakentillä, joten muuten kuin oman huvin ja ponin mielenvirkistyksen kannalta tammaa ei kisaamaan enää viedä. Kunhan tamma kotiutuu elämiseen B Poniesissa, se astutetaan tallin omilla nyffioreilla Kasilla ja Mirolla ja mahdollisesti vielä jollain ulkopuolisella estepainotteisella orilla. Vuoden 2011 loppuun mennessä on tavoitteena käydä ainakin jossain laatuarvostelussa, ehkäpä ERL:issä tai korottamassa YLA-palkintoa.

Päiväkirja edellisellä omistajalla

24.09.08

Tänään saimmekin iloisia uutisia, sillä Triste on lauantaina onnistuneesti astutettu Suopursun Tilan Jakella, joten noin kuukauden päästä pitäisi syntyä oikein huippuvarsa esteradoille! Samalla ilmoitin Tristen yhdessä Fanyn ja Sebun kanssa lokakuun YLA-tilaisuuteen, toivotaan poneille oikein hyvää menestystä sinne! Sann.

13.09.08

Tarkastelin juuri Tristen kisakalenteria, ja huomasin että neidillähän on kasassa jo 40 sijoitusta esteradoilta! Tamma on siis siltä osin valmis ERJ:n laatuarvosteluun, joten täytyy alkaa kyttäämään josko ehtisin neidin seuraavaan tilaisuuteen ilmoittamaan. Nyt kun ERJ sijoituksia on jo mukava määrä kasassa, voidaankin kisaaminen keskittää kouluradoille ja näyttelyihin. Uusien kuvien myötä toivon Tristen saavan hyvää menestystä myös näyttelyissä, ehkä jopa arvonimiin saakka. Myös kantakirjaus on tulevaisuuden toiveissani, ja siihenkin on ihan realistiset mahdollisuudet. Eipä ole Triste turhanpäiten lempparitammani! Sann.

20.08.08

Olin tänään Tristen kanssa Paulan koulutunnilla maneesissa. Mukana oli myös Juho Sebun kanssa. Alkutunnista Triste meinasi olla vähän nukuksissa, ja reagoi huonosti apuihin. Niimpä teimmekin paljon siirtymisiä ja temponvaihteluita käynnissä, ravissa ja laukassa, ja johan alkoi Tristekin reagoimaan kunnolla ja ajallaan apuihin. Se myös haki hyvin kuolaimelle ja kulki tarmokkaasti peräänannossa koko lopputunnin. Lopuksi menimme vielä kävelemään maastoon ja nauttimaan lämpimästä syysillasta. Susku

03.08.08

Tänään olimme Tristen kanssa estekisoissa naapuritallilla. Osallistuimme 80 ja 100 cm luokkiin, joissa sijoitukset oli 13. ja 2. Ensimmäisessä luokassa en saanut Tristeä perusradalla kunnolla kuriin, vaan viiletimme radan läpi tuhatta ja sataa. Uusinnassa se kuitenkin kostautui, kun tuli kaksi ihan turhaa pudostusta. Toisessa luokassa Tristekin malttoi keskittyä, ja teimme nappisuorituksen sekä perusradalla että uusinnassa. Kunniakierroksella Triste tosin villiintyi jälleen ja meinasi lähteä ohittamaan kärkeä, mutta onneksi sain sen ajoissa kuriin. Illalla väsyneinä mutta onnellisina kotiin, tuliaisina ruusuke ja porkkanapussi. Mira

Kilpailukalenteri

Ennen muuttoaan B Poniesiin Triste kilpaili entisen omistajansa kanssa huimat suoritukset, ERJ-kilpailuista sijoituksia oli tullut 42, KRJ-kilpailuista 16, VVJ-kilpailuista 1, KERJ-kilpailuista 1 ja NJ-näyttelyistä 2.

NJ

09.03.09 Beliewe 1/10, BIS5, MVA-sert, JS
20.10.08 Suopursun Tila 2/4, LKV2, irtoSERT, JS

ERJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (42 kpl).

00.00.00 Kutsu Luokka Sijoitus
13.08.07 kutsu 2 3/97
28.08.07 kutsu 3 5/228
04.09.07 kutsu 3 6/47
06.09.07 kutsu 7 8/88
20.09.07 kutsu 4 5/99
10.11.07 kutsu 5 6/37
15.11.07 kutsu 3 6/44
16.12.07 kutsu 4 5/53
29.04.08 kutsu 7 5/43
08.05.08 kutsu 6 6/40
08.05.08 kutsu 6 6/40
31.05.08 kutsu 4 6/60
05.06.08 kutsu 4 4/17
05.06.08 kutsu 5 4/18
06.06.08 kutsu 4 1/32
17.06.08 kutsu 5 6/60
17.06.08 kutsu 6 6/50
17.06.08 kutsu 4 4/60
23.06.08 kutsu 4 4/32
12.07.08 kutsu 1 3/69
29.07.08 kutsu 7 1/50
00.00.00 Kutsu Luokka Sijoitus
29.07.08 kutsu 7 7/50
08.08.08 kutsu 3 2/37
04.08.08 kutsu 6 3/20
04.08.08 kutsu 5 2/31
04.08.08 kutsu 5 4/24
04.08.08 kutsu 5 5/31
04.08.08 kutsu 5 5/31
04.08.08 kutsu 6 1/20
04.08.08 kutsu 3 3/34
04.08.08 kutsu 6 2/20
04.08.08 kutsu 3 6/37
01.09.08 kutsu 7 7/50
01.09.08 kutsu 3 4/60
01.09.08 kutsu 4 3/35
04.09.08 kutsu 3 1/28
04.09.08 kutsu 3 1/28
04.09.08 kutsu 4 4/24
04.09.08 kutsu 3 2/28
05.09.08 kutsu 4 2/38
11.11.08 kutsu 2 8/68
16.11.08 kutsu 11 7/104

KRJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (16 kpl).

00.00.00 Kutsu Luokka Sijoitus
01.04.08 kutsu HeA 3/29
27.04.08 kutsu HeA 4/47
17.05.08 kutsu HeA 1/30
12.06.08 kutsu HeA 3/58
13.06.08 kutsu HeA 6/37
17.05.08 kutsu HeA 1/30
19.08.08 kutsu VaB 2/16
22.10.08 kutsu VaB 4/173
03.11.08 kutsu HeA 6/50
00.00.00 Kutsu Luokka Sijoitus
12.12.08 kutsu HeA 3/30
06.01.09 kutsu VaB 3/80
13.02.09 kutsu VaB 2/99
14.02.09 kutsu VaB 8/70
20.02.09 kutsu HeA 1/69
22.02.09 kutsu HeA 5/69
19.02.09 kutsu VaB 6/70

VVJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (1 kpl).

00.00.00 Kutsu Luokka Sijoitus
23.10.08 kutsu Vaativa yhdistetty 1/75

KERJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (1 kpl).

00.00.00 Kutsu Luokka Sijoitus
06.09.08 kutsu 5 4/36

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet