etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 12.5.2011-1.12.2014

Breezy Superstar

Virtuaalihevonen

Perustiedot

NimiBreezy Superstar Rek.nroVH11-029-0285
Syntymäpäivä12.5.2011 Ikä29 vuotta
RotuRatsuponi (76,57%, Suomi) SukupuoliTamma
Säkäkorkeus141 cm VäriRuunikko
Koulutustasoko Va B re 90cm me 70cm PainotusKoulupainotteinen
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies Kasvattajaweem VRL-02470 / B Ponies
Meriitit KRJ-II Kouluratsastusjaoksen tilaisuus 15.7.2014
(rakenne 22/30 (8+7+7) - kilpailut 41/40 - vanhemmat 25/25 - jälkeläiset 0/15 - lisäpisteet 7/8 = 95 p.)
Hoitajavapaa

Ikääntyminen

4-vuotias 8.11.2011

Luonnekuvaus

Breezy Superstar on herkkä poni. Tamma ei kuitenkaan ole pahansuopa tai ilkeä, vaan vain herkkä samalla tavalla kuin tunneherkkä ihminen, joka järkyttyy tai alkaa itkeä herkästi. Sussu on erittäin kiltti tamma, eikä se lähes koskaan tee mitään luvatonta. Ponitamma haluaa aina miellyttää, ja siitä näkee, kuinka se joskus tuskastuu, kun ei ymmärrä mitä siltä halutaan.

Ratsastaessa Sussun miellyttämishalu on mahtava valttikortti. Taitava tamma tekee mitä tahansa siltä pyydetään ja sen liidokkaat askeleet ovat kauneinta katsottavaa. Jos Sussu ei ymmärrä mitä siltä tahdotaan, vaan ratsastaja antaa sille ristiriitaisia viestejä, se turhautuu ja alkaa protestoimaan. Sussu on koulupainotteinen tamma ja sillä kilpaillaan vain kouluratsastuksessa. Kotitreeneissä tamma hyppää ihan näppärästi, mutta sen tekniikka ei ole lähelläkään parasta. Leipälajissaan Sussulla mennään vaativan b:n luokkia ja laukanvaihdot askeleessa onnistuvat tammalta myös. Maastossa Sussu pärjää hienosti ja nauttiikin pitkistä maastolenkeistä. Kaveri mukana tekee reissusta kaikille vielä miellyttävämmän, mutta tamma pärjää rauhallisilla teillä myös yksin.

Kilpailuissa Sussu ei nauti olostaan, mutta esiintyy hyvin, jos ratsastaja osaa sitä pyytää. Kisamatkoilla Sussun herkkyyden takia on tärkeää, että mukana on tuttu hoitaja ja joku ponikaveri, jotta Sussu hermoilemisen sijaan osaisi keskittyä tekemiseen. Tuomareiden edessä Sussulta voi odottaa yhtä hienoja suorituksia kuin kotikentälläkin, mutta joskus ratsastajan jännitys voi siirtyä Sussuun. Tällöin tuloksena voi olla jopa hylätty, kun ponitamma hermostuksissaan saattaa tehdä ihan jotain muuta, kuin ratsastaja luulee pyytävänsä.


Klikkaamalla isommaksi © Heini K.

Sukutaulu

i Painswick Stardust
KRJ III, YLA2, RPL-III
rp 78,13%, 141cm
ii Tim Tornado
rp 62.5%, 136cm
iii Sung Man evm
wpb 50%
(ox × wB)
iie Cinitas evm
rp 75%
(conn × wpb (xx × wB))
ie Pretty Tied Up
rp 93,75%, 144cm
iei Knock On BE evm
c, 145cm
iee Dust N' Bones evm
rp 87.5%, 144cm
(nf × rp 75% (rp 50% (xx × nf) × conn))
e Bye Siwana
rp 75%, 140cm
KRJ II, RPL-III, YLA3
ei Lord Pinquin
rp 50%, 145cm
eii Peter the Pan evm
rp 75%
(rp 50% (conn × fwb) × conn)
eie Kidaima evm
rp 25%
(rp 50% (fwb × conn) × fwb)
ee Sneezeweed
nf, 136cm
eei Blazeway evm
eee Scarlet Sage evm

Jälkeläiset

14.09.14 rp-t Breezy Kleopatra om. Kira (VRL-13534)
10.08.14 rp-o Breezy Supercilious om. Ronya (VRL-06725) / Dainty
13.05.14 rp-t Breezy Superheroine om. Juulia (VRL-09918)

Päiväkirja ja valmennukset

Lue Sussun entisen hoitajan kirjoittamaa päiväkirjaa.

16.11.2011, kouluvalmennus, valmentajana Elde T.

Stacey ohjasi Sussun C:een puoleiselle pääty-ympyrälle, kun pyyhälsin maneesiin. Nyökkäsin hyväksyvästi ja kerroin valmennuksen tehotulituksen aiheen, peruutuksen. Kuulemani mukaan Sussu ei ollut vielä paljoa treenannut peruuttamista, joten tämä valmennus ei pakolla sujuisi kuin tanssi.

No Stacy ohjasi Sussun uralle ja antoi ravipohkeet. Ponitamma totteli heti, ja siirtyi hallittuun harjoitusraviin. Ratsukko ravasi pitkän sivun loppuun, ja siirtyi sitten ohjeitteni mukaisesti käyntiin. L-kirjaimen kohdalla ratsukon oli määrä peruuttaa, mutta Sussu päättikin alkaa heittelemään päätään holtittomasti. Stacy koetti parhaansa mukaan rauhoittaa Sussua, mutta tammapas otti nopean ravispurtin. Onneksi Stacy pysyi päättäväisenä ja ohjasi Sussun radan poikki ja uudestaan lyhyelle sivulle. Nyt Sussu peruutti muutaman askeleen täysin puhtaasti, mutta kun Stacy löysensi tuntumaa, Sussu päätti tehdä oman päänsä mukaan. Toisto. Viidennellä kierroksella Sussu teki kaiken täysin virheettömästi. Ratsukko vaihtoi suunnan täysikaarrolla, ja toistimme saman toiseen suuntaan. Nyt Sussu oli päässyt jyvälle. Lopuksi teimme vielä tehtävää, jossa ratsukko ravasi pitkät sivut ja teki jokaiseen kulmaan käynnissä pienen voltin. Näin saimme Sussun myös taipumaan hyvin.

14.12.2011, kouluvalmennus, valmentajana Sylvester

Kaunis pakkassää helli meitä, kun aloittelimme alkuverryttelyllä ulkokentällä. Tammalla oli sopivasti pirteyttä, ettei tammaa tarvinnut juurikaa niin sanotusti herätellä, vaan se oli valmiina työhön. Ratsastaja kykeni kommunikoimaan tamman kanssa saumattomasti, huomasi heti, että he ovat työskennelleet paljon yhdessä. Alkukäyntien jälkeen raviin siirtyminen meni hyvin. Ravissa harjoitimme tasaisen temmon ylläpitoa, sillä tamma olisi tahtonut mennä asteen rauhallisemmin. Tammaan saatiin myös hyvin pyöreyttä kunnon asetuksilla kulmissa sekä lukuisilla volteilla, joita ratsastaja sai tehdä oman päänsä mukaan mahdollisimman paljon, etenkin näin alkuunsa. Susse kuunteli annettuja apuja hyvin ja toimi lähes mutkattomasti, vaikka välillä raviin saatiin lisätempoa takoa. Laukannostoja harjotellessamme tamma oli mukana heti, sillä se selvästi tahtoi ottaa pienet laukkairrottelut, mutta rauhoittui volttien myötä ja pehmeni suustaan. Laukkaa jatkaessa tamma askelsi hyvin, ei kiitänyt vaan kuunteli hyvin ratsastajan apuja ja voltitkin menivät hyvin, ilman punkeamista tai kaatumisvaaraa liiallisesta kaahailusta. Raviin siirryttäessä haimme tammaa paremmin kuolaimelle taivutuksin ja kokoamalla, mikä onnistui lopputunnista, upeaa! Pikku hiljaa tunnin loppuessa siirryttiin raviin ja antaen pikku hiljaa pidempää ohjaa ja hetken aikaa kevyttä ravia pitkin ohjin ennen loppukäyntiä. Valmentajana voin olla ylpeä tästä valmennusparista, se meni todella hyvin ja nämä kaksi osaavat hyvin kommunikoida keskenään ja toimiivat hyvin yhteen!

25.2.2012, kouluvalmennus, valmentajana hay

Ruunikko tamma steppaili hermostuneena pääty-ympyrällä, mikä ei kuulemma ollut sille kovin tyypillistä. Aloimme työstämään ponia käynnissä. Ratsastaja taivutteli tammaa ja pyysin häntä myös tekemään muutamia väistöjä takaosalla uran molemmille puolille. Sussu kolisteli kuolaimiaan, alkaen antaa periksi niskastaan. Sama tehtiin ravissa, mutta toiseen suuntaan. Ratsastaja sai itsensä rentoutumaan hetken selässä hötkyttyään ja lopulta meno alkoi näyttää oikealta. Ja eikun vaan laukkaan. Sussu hermostui laukassa uudelleen, annoin ratsukon siirtyä suoralle uralle ja huutelin harvakseltaan teitä, joita heidän piti ratsastaa. Sussu rentoutui pitkän työstämisen jälkeen, annoin ratsastajan nauttia kehuista ja ponista, joka teki juuri kaiken sen, mitä siltä pyydettiin. Suunnanvaihdon yhteydessä teetin muutaman laukanvaihdon, ne olivat tasaisen rauhallisia ja kaunista katsottavaa. Olette todella hyvä pari, kisamenestystä Sussulle!

"Temppuratsastus" 26.8.2012, ratsastajana Juulia, valmentajana Len Clausson

Iloisissa, mutta myös vähän jännittyneissä fiiliksissä talutin Sussun kentän keskelle ja laskin jalustimet alas sekä kiristin vyön. Ponnahdin hoitsuni selkään kevyesti ja säädin jalustimet pikaisesti sopivan mittaisiksi. Annoin tammalle pohkeita ja lähdin kävelemään pitkin ohjin alkukäyntejä. Sussu katseli ympärilleen innostuneena, se varmaankin ymmärsi, että tänään olisi ohjelmassa jotain erilaista. Kun kaikki olivat kävelleet hetkosen Len alkoi jaella topakasti ohjeita kentän keskellä. Kaikki tottelivat tallipojan ohjeita ja nostivat jalustimet kaulalle ja patistivat poninsa raviin.

Sussu oli heti juonessa mukana ja meni juuri sopivaa tahtia, vaikka ohjastuntumaa ei ollutkaan. Yritin mukautua parhaani mukaan ravin tahtiin ja olin kiitollinen siitä, että tammalla on hyvin pehmeät askeleet. Len virnuili kentän keskellä ja katseli tuskastuneita ilmeitämme hymyillen. Välillä testasin pitää käsiäni vaakasuorassa sivuilla, mutta aina kun meinasin horjahtaa laskin käteni alas.
- No niin, nyt saatte siirtyä käyntiin! Eikö ollutkin mukavaa vatsalihastreeniä? Len huudahti. Saimme hengähtää hetken, kunnes meidän piti tehdä sama harjoitus uudelleen. Pikku hiljaa vatsalihaksissani alkoi tuntua ja yritin vain pysyä Sussun kyydissä. Poni oli ihan innoissaan kun ei tehtykään aina niitä samoja kiemuroita ja kaarteita.

Toisen tasapainokierroksen jälkeen saimme ottaa ohjat käteen, mutta jalustimien oli edelleen pysyttävä kaulalla. Sitten Len alkoi selostaa uutta tehtävää, jossa piti pujotella kentän keskellä olevia estetolppia ja muistutti meitä moneen kertaan pitämään silmät auki ja varomaan toisia. Kun saimme luvan aloittaa käänsin L-päädystä ja pujottelin tolpat Sussun kanssa. Tamma liikkui ja taipui hyvin ja se helpotti minua, että pystyin paremmin väistelemään toisia. Onnistuin Sussun kanssa välttymään läheltä piti tilanteilta, mutta kun niitä oli tullut tarpeeksi ja olimme pujotelleet suhteellisen kauan Len halusi jo vaihtaa tehtävää.

Saimme ottaa jalustimet jalkaan ja voi kun selässä tuntui varmalta ja tukevalta kun jalustimet oli jalassa. Seuraavassa tehtävässä meidän piti laukata päädystä toiseen, lasketua alas, taluttaa vähän matkaa, nousta taas kyytiin, tehdä puolikas voltti ja lopuksi peruuttaa puomien väliin pitkän sivun keskelle. Tehtävä ei sinänsä ollut kauhean monimutkainen, mutta Len selosti sen todella nopeasti, enkä kerrennyt sisäistää tehtävää kunnolla, mutta toivoin että muistaisin tehdä oikeat asiat oikeaan aikaan. Sitten Len vielä vaikeutti tehtävää ja tarjosi suklaapatukkaa sille joka suorittaisi tehtävän kääntämättä päätään! Tehtävä tuntui mielestäni aika mahdottomalta, mutta yrittäisin suorittaa sen niin hyvin kuin pystyisin.

Aloitin radan nostamalla laukan L-päädystä ja laukkasin C-päätyyn. Sussu kuunteli kaikkia apujani tarkaavaisesti ja oli ihan innoissaan mukana temppuradassa. Yritin olla kääntämättä päätäni, mutta jo ponin selästä laskeutuessani pääni käännähti eri suuntaan kuin sen olisi pitänyt. Naurahdin ääneen ja jatkoin temppuradan suorittamista. Talutin Sussun nopeatempoisesti lyhyen sivun loppuun ja nousin taas kyytiin. Tamma seurasi minua kiltisti ja pysyi hyvin paikallaan sen ajan kun nousin kyytiin. Sitten ohjasin Sussun puolikkaalle voltille ja viimeiseksi peruutin tamman hitaasti, mutta varmasti puomien väliin. Radan jälkeen hymyilin iloisesti, sillä olin muistanut radan ja Sussu oli toiminut oikein hienosti.

Lopuksi saimme vielä laukata ympäri maneesia kevyessä istunnassa. Sussu innostui laukasta ja lähti aina välillä kiihdyttelemään. Aina välillä kun se alkoi mennä liian kovaa hidastelin tammaa vähän, mutta annoin sen kuitenkin laukata. Hurjien loppulaukkojen jälkeen saimme Leniltä ohjeet jäähdytellä ponit kevyessä ravissa tehden erilaisia voltteja ja ympyröitä. Hain Sussun kanssa hyvän tahdin ja rupesin taivuttelemaan sitä erikokoisilla ympyröillä. Loppuverkkojen aikana Sussusta tuli ihanan rento ja letkeä. Tein vielä pari volttia ja sitten siirsin ponin käyntiin. Kävelimme vielä lyhyet loppukäynnit ja sen jälkeen tulimme kaartoon ja laskeuduimme selästä. Minulle oli jäänyt temppuratsastuksesta oikein iloinen fiilis ja oli ollut muutenkin ihanaa touhuilla kaikenlaista Sussun kanssa.

Kouluvalmennus 24.9.2012, ratsastajana Juulia, valmentajana Alesha Ryder

Talutin Sussun isoon maneesiin Mintun ja Ellenin perässä. Tämänpäiväisessä ryhmävalmennuksessa meitä oli vain kaksi, joten tilaa tulisi olemaan paljon. Nousin reippaasti tamman selkään ja ohjasin sen uralle kävelemään alkukäyntejä. Alesha pisti meidät heti töihin vahtien, että molempien ponit kävelivät oikein reippaasti. Sussu oli mukavan reipas, mutta se tuntui aika jäykältä. Parin kierroksen jälkeen Alesha käski ottaa ohjat ja houkutella poneja hieman rennommiksi sekä pyöreämmiksi niskasta. Sussu käveli vieläkin reippaasti, joten keskityin kutittelemaan tammaa sisäohjalla, jotta se rentoutuisi edes hieman. Vähän ajan päästä ohjasin Sussun uran sisäpuolelle Aleshan ohjeiden mukaisesti. Valmistauduin myös pysäyttämään tamman ja se pysähtyi hieman töksähtävästi.

Pysähdyksen jälkeen meidän piti tehdä etuosakäännös. Siirsin ulkopohkeeni hiukan taaemmaksi ja Sussu kuunteli rauhallisesti paikallaan mitä sen seuraavaksi pitäisi tehdä. Sussu teki käännöksen ihan hyvin vaikka se kerran pysähtyikin käännöksen aikana. Taputin tammaa ja annoin sille pohkeita, että se jatkaisi käyntiä eteenpäin. Seuraavaksi Alesha kehotti meitä tekemään käännöksen vauhdista. Valmistelin Sussua etuosakäännöksen pienin pidättein ja sitten lähdin kääntämään sen takaosaa. Tämä käännös meni paremmin kuin edellinen ja jatkoin reipasta käyntiä. Teimme vielä viisi käännöstä ja hiljalleen sain tehtyä koko ajan parempia etuosakäännöksiä. Olin iloinen, sillä Sussu tuntui niin mukavalta ratsastaa ja tamma kuunteli apujani tarkkaavaisesti. Se alkoi myös pehmetä edestä sekä kyljistä, eikä ollut enää niin jäykkä kuin tunnin alussa.

Seuraavaksi Alesha käski meitä aloittamaan alkuverryttelyn ravissa tehden päätyihin ympyrät sekä toisella pitkällä sivulla temponlisäys ja toisella pysähdys. Siirsin Sussun raviin ja lähdin keventämään. Ohjasin tamman ympyrälle lyhyellä sivulla ja taipui mukavasti. Sitten pitkän sivun alussa aloitin temponlisäyksen, mutta Sussu ei oikein heti tajunnut mitä yritin siltä pyytää. Sen jälkeen ohjasin tamman taas ympyrälle ja se alkoi taipua ja pehmetä edestä koko ajan enemmän. Hymyillen pysäytin Sussun pitkän sivun keskelle. Pysähdys olisi voinut olla hieman nopeampi, mutta muuten se oli ihan sulava. Parin samanlaisen kierroksen jälkeen olin saanut hyviä temponlisäyksiä ja pysähdyksiä. Kun ponit alkoivat olla kivasti kuulolla sekä reippaita Alesha selosti meille seuraavan tehtävän.

Jakauduimme kahdelle pääty-ympyrälle eri päätyihin. Sitten Alesha käski siirtyä harjoitusraviin ja valmistella laukkaa. Mukauduin Sussun raviin parhaani mukaan ja nostin laukan. Tamma nosti laukan innokkaasti ja laukkasi hyvää rytmikästä laukkaa. Välillä Sussu alkoi kiihdyttää liikaa ja tein vähän väliä pieniä pidätteitä. Koitin myös istua tamman selässä mahdollisimman rennosti jalat pitkinä sekä leuka ylhäällä. Vähän ajan päästä saimme kehotuksen siirtyä kevyeeseen raviin ja vaihtaa suuntaa. Sen jälkeen jatkoimme samaa ravitehtävää kuin alussa. Tähänkin suuntaan Sussu oli aluksi hieman jäykkä, mutta parani koko ajan niin kuin temponlisäyksetkin. Kun Alesha oli tyytyväinen ratsastukseemme sekä poneihin saimme luvan siirtyä käyntiin ja antaa poneille pitkät ohjat.

Muutaman lepokäynti kierroksen ja Aleshan pienen juttutuokion jälkeen kokosin taas ohjat ja pienen käyntipätkän jälkeen siirsin Sussun raviin. Tamma ravasi hieman laiskasti, se olisi varmaan vielä halunnut jatkaa lepokäyntejä. Patistin sen kuitenkin terävämpään raviin ja kuuntelin samalla kun Alesha selitti seuraavaa tehtävää. Ohjasin Sussun kolmikaariselle kiemurauralle ja yritin ohjata tammaa parhaani mukaan, jotta kaarroksista tulisi hyviä. Ekoilla tötsillä valmistelin pysähdyksen ja sen jälkeen pysäytin Sussun. Tamma pysähtyi yllättävän hyvin, mutta liikkeellelähtö oli aika vetelä. Annoin Sussulle pohkeita, jotta se ravaisi taas reippaasti ainakin tokille tötsille asti. Niiden kohdalla hidastin huomattavasti ja sen jälkeen kannustin Sussua ravaamaan taas reippaasti. Tulimme tehtävää jonkin aikaa ja lopulta Sussu suostui siirtymään raviin terävästi ja reippaasti sekä myös jatkamaan sellaista ravia. Olin poniin hyvin tyytyväinen ja taputin sitä hieman kaulalle.

Tämän jälkeen aloimme nostaa laukkaa keskimmäiselle kaarteelle. Alesha antoi hyvin tarkat ohjeet mitä meidän pitäisi tehdä, mutta silti onnistuin tyrimään ensimmäisen kerran täydellisesti. Sussu nosti laukan liian myöhään ja se oli vieläpä väärä. Sen lisäksi tamma oikaisi aika mukavasti ja sain Aleshalta ohjeita vielä tusinan lisää. Pääni oli jo aika pyörällä kaikista asioista mihin piti keskittyä, mutta parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen alkoi sujua paremmin. Juuri kun minulla alkoi sujua hyvin vaihdoimme suuntaa ja toistimme harjoituksen. Nyt osasin kuitenkin varautua ja annoin heti alussa Sussulle hyvin selkeät avut, jonka takia tähän suuntaan harjoitus meni huomattavasti paremmin.

Lopuksi kevensimme ponit vielä ravissa tehden erilaisia ympyröitä ja voltteja. Sussu rentoutui mukavasti, venytti kaulaansa sekä ravasi rentoa ravia. Nautin joka hetkestä ja hetken päästä siirsin tamman pehmeästi käyntiin. Alesha tuli vielä juttelemaan loppukäyntien ajaksi tunnista ja antoi vinkkejä miten pystyn kehittymään ratsastajana. Olin tuntiin oikein tyytyväinen, sillä olin saanut siitä todella paljon irti kaikenlaista hyödyllistä. Lopuksi ohjasin Sussun kaartoon ja taputtelin sekä kehuin sitä todella paljon.

Maastokävely 6.10.2012, taluttajana Juulia

Lähdimme taluttamaan hoitoponejamme maastoon Wendyn johdolla. Vaikka Sussu onkin mitä kiltein tapaus, laitoin sille kuitenkin suitset päähän ja itselleni hanskat käteen, sillä jos jotain tapahtuisi pelkällä riimulla tamma ei kuuntelisi niin hyvin. Kävelimme erilaisia hiekkateitä pitkin ja välillä talutimme poneja myös pienillä metsäpoluilla. Kiipeilimme paljon myös mäkiä ja siinä poni ja jopa taluttajakin sai liikuntaa. Sussu katseli innokkaasti ympärilleen ja käveli tarmokkaasti eteenpäin. Sää oli oikein mukava, vaikka tuuli hiukan puhaltelikin. Pari kertaa annoimme ponien ravata pieniä pätkiä ja Sussu ravasi korvat hörössä eteenpäin. Siirsimme ponit käyntiin ja käännyimme ympäri sekä lähdimme kävelemään tallille. Menimme parin pienen risteyksen yli, mutta muistimme silti katsoa ettei autoja tai muitakaan härveleitä tullut kummastakaan suunnasta ennen kuin ylitimme tien. Talutimme poneja koko ajan tien oikeassa reunassa ja juttelimme niitä näitä kunnes saavuimme iloisina tallin pihaan.

24.2.2013, kouluvalmennus, valmentajana Frango

Maneesissa ravasi hienon näköinen ruunikko ratsuponi-tamma. Hienossa asetuksessa liikkuva poni kuunteli ratsastajaansa korvat höröllä, mutta silti silmistä näki, että ponilla ei ollut yhteistyö-päivä. Lämmittelyn jälkeen esittelin ratsastajalle itseni ja kerroin mitä olin suunnitellut valmennuksen sisältävän. Kendra nyökkäsi ja lähtikin heti kiertämään uraa poninsa kanssa. Ratsukolla oli hieman yhteisymmärryksen puutetta. Sussu ei halunnut tehdä mitä pyydettiin. Urasta tuli mutkikas, ja käynti vaihtui raviin. Sussu oli aina valmiina, ja yrittikin tiputtaa ratsastajaansa. Kendra oli onneksi nopea, eikä tippunut kertaakaan. Ratsukko teki vielä tämän jälkeen hieman laukkalämmittelyjä päätyympyröillä, ennen kuin rupesimme työstämään kolmikaarisella kiemurauralla laukanvaihtoja.

Kendra yritti ja yritti mutta eipä onnistunut saamaan Sussua keskittymään. Ponin mielestä oli kivempaa vain lähteä kiihdyttämään ja unohtaa vaihdot, joten valmennuksessa ei tullut yhtäkään puhdasta vaihtoa. Päätimme vaihtaa tehtävää hieman helpompaan ja ratsukko saikin tehtäväkseen tehdä laukka-pysähdys-laukka tehtävää, jolloin Sussu rupesi keskittymään hieman paremmin. Valmennuksessa ei varmaankaan opittu mitään uutta, Sussu oli silti kivan oloinen poni ja toivottavasti seuraavalla kerralla keskittyneempi!

26.4.2013, kouluvalmennus, valmentajana Suvi

Heti valmennuksen alussa Danna ja Sussu pääsivät tekemään paljon siirtymiä ja voltteja, totta tamma saataisiin rennoksi ja kuulolle. Poni alkoikin hyvin nopeasti reagoimaan ja odottamaan ratsastajan ohjeita halutulla tavalla ja pääsimme aloittamaan varsinaisen treenin. Päivän aiheena olivat avotaivutukset ravissa sekä laukannostot. Avotaivutuksessa Sussu meinasi olla hieman vahva ja alkaa puskemaan sisälapaansa liikaa sisälle. Ulko-ohjan tukea korjattiin ja tamma saatiin kulkemaan siististi. Välillä Sussun askel meinasi hyytyä ja Danna sai melko napakastikkin pyytää sitä jatkamaan tahdikkaasti. Toiseen suuntaan avotaivutukset menivät heti alkuun hyvin, ainoa huomautuksen aihe oli ratsastajan pohkeen paikka. Koska oli turhaa jumittaa hyvin menevässä harjoituksessa, siirryimme laukannostoihin. Tarkoituksena oli saada Sussu nostamaan laukka tarkasti pisteessä ja kantamaan itsensä hyvin heti nostosta lähtien. Ensimmäiisllä kerroilla poni oli hieman hidas, ja myöhästyi muutaman askeleen kirjaimelta. Paremmat ennakoivat avut kerrattiin ja Sussu nostikin laukan oikeassa kohtaa, mutta muoto hukkui hetkeksi. Muutaman yrityksen jälkeen tämäkin asia korjaantui ja laukat nousivat oikein siististi ja tasapainoisesti ja ratsukko pääsi siirtymään loppuraveihin.

Liikutuskalenteri

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
Hoitaja liikuttaa Vapaapäivä Hoitaja liikuttaa Hoitaja liikuttaa Hoitaja liikuttaa Vapaapäivä Hoitaja liikuttaa

Kilpailukalenteri

KRJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (52 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
31.05.14 Pirunkorpi KRJ VaB 20/371 KRJ CUP
30.09.13 Fiktio KRJ VaB 7/290 KRJ CUP
10.03.13 Fiktio KRJ VaB 7/60
08.03.13 Fiktio KRJ VaB 6/60
03.03.13 Bairdon KRJ VaB 1/40
03.03.13 Fiktio KRJ VaB 5/60
02.03.13 Shadiya Arabians KRJ VaB 6/40
02.03.13 Fiktio KRJ VaB 1/60
27.02.13 Mörkövaara KRJ VaB 1/40
26.02.13 Mulberry KRJ VaB 6/40 71.412%
25.02.13 Mörkövaara KRJ VaB 6/40
24.02.13 Hummingbird KRJ VaB 3/30
23.02.13 Sakasti KRJ VaB 5/40
23.02.13 Harley Stud KRJ VaB 1/50
23.02.13 Sakasti KRJ VaB 1/40
21.02.13 Claridge Stud Riders KRJ VaB 1/37
20.02.13 Sakasti KRJ VaB 5/40
03.03.13 Fiktio KRJ VaB 2/60
02.03.13 Fiktio KRJ VaB 4/60
26.02.13 Fiktio KRJ VaB 2/60
18.02.13 Team Obnoxious KRJ VaB 5/30
17.02.13 Harley Stud KRJ VaB 2/50
15.02.13 Team Obnoxious KRJ VaB 5/30
15.02.13 Bairdon KRJ VaB 3/40
15.02.13 Harley Stud KRJ VaB 2/50
12.02.13 Bairdon KRJ VaB 3/40
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
09.02.13 Juksula KRJ VaB 3/60
04.02.13 Mörkövaara KRJ VaB 5/40
31.01.13 Mörkövaara KRJ VaB 1/40
30.01.13 Konkkaronkka KRJ VaB 4/40
30.01.13 Mörkövaara KRJ VaB 6/40
29.01.13 Bairdon KRJ VaB 3/40
20.01.13 Bairdon KRJ VaB 3/40
27.12.12 Bridgeroad KRJ VaB 3/50
21.12.12 Mäkisuo KRJ VaB 1/40
24.09.12 Aida Connemaras KRJ VaB 6/50
24.09.12 Aida Connemaras KRJ VaB 3/50
03.08.12 Malsamo KRJ VaB 7/60
03.08.12 Viehättävä KRJ VaB 3/50
02.08.12 Viehättävä KRJ VaB 3/50
02.08.12 Arvolaakso KRJ VaB 3/40
04.08.12 Kadotetun Suomenhevoset KRJ VaB 4/30
16.06.12 Bairdon KRJ VaB 2/60
28.05.12 Bairdon KRJ VaB 6/60
27.05.12 Bairdon KRJ VaB 4/60
25.05.12 Bairdon KRJ VaB 2/60
06.03.12 Hurmeen KK KRJ VaB 4/40
05.03.12 Hurmeen KK KRJ VaB 1/40
04.03.12 Hurmeen KK KRJ VaB 3/40
13.02.12 SLC Ponies KRJ VaB 3/40
31.01.12 Hiprakka KRJ HeA 6/50
28.01.12 Bairdon KRJ HeA 3/40

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet