etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 7.4.2011-2.12.2014

Final Supercup

Virtuaalihevonen

© vibaja

Perustiedot

NimiFinal Supercup Rek.nroVH12-029-0141
Syntymäpäivä7.4.2011 Ikä29 vuotta
RotuRatsuponi (87,5%, Ranska) SukupuoliOri
Säkäkorkeus146 cm VäriPunaruunikko
Koulutustasoko He A re 130cm PainotusKenttäpainotteinen
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies KasvattajaSérgei Du'Veel / Ranska
Meriitit

Ikääntyminen

3-vuotias 20.8.2011

Luonne

Kuppi on luonteeltaan kiltti ja herttainen. Ranskasta asti meille muuttanut ori ihastutti jo koeratsastuksessa ihanalla käytöksellään. Vaikka tammat huutelivat ympärillä, ori keskittyi vain ratsastajaan ja työntekoon. Totesin jo silloin, että talliimme tarvitaan yksi toimiva ja hyväluonteinen ori, ja niin Kuppi sitten lähti mukaamme samoin tein.

Hoitaessa Kuppi on kaikinpuolin kiltti. Sen kanssa voi puuhata moniakin tunteja tuntematta oloaan ollenkaan ylimääräiseksi. Kuppi nauttii hoitajan läsnäolosta ja harjaamisesta, eikä halua pienelläkään eleellä ajaa rapsuttelijaa tiehensä. Oripoika antaa hoitajan tehdä kaiken helposti. Kaviot nousevat nopeasti, poni siirtyy vähän työnnettäessä, pistää saa ja raspinkin saa suuhun ilman rauhoitusta. Mitä tahansa erikoista tapahtuu, on ori aina kiltti ja kuuliainen, eikä kertaakaan kyseenalaista ihmisen tekemisiä. Ei edes silloin, kun käsittelijänä on aivan uusi henkilö. Kokemattomat ja uudet ihmiset Kuppi ottaa aina avosylin vastaan.

Ratsastajan noustessa selkään Kuppi oikein muuttuu rauhallisesta ja kiltistä ponista herkäksi ja reippaaksi ratsuksi. Kun kuski ottaa ohjastuntumaa, Kuppi kasvaa kymmenen senttimetriä korkeammaksi ja massiivisemmaksi. Ori rakastaa työntekoa, ja on koko ajan kuulolla. Koulupuolella on ihana humputella, kun ori odottaa jatkuvasti uutta merkkiä, ja tekee pyydetyt asiat ainakin 110 prosenttisesti. Koskaan ei tarvitse käskeä tai tuuppia, eikä koskaan tarvitse komentaa. Kupin selässä olo on kuin prinsessalla. Inhimilliset virheet ovat kuin pois pyyhkäistyjä, ja kaikki sujuu aina yhtä hyvin kuin elokuvissa.

Esteradoilla Kuppi on reipas. Kuten kouluradoillakin, mutta vielä paljon reippaampi. Se kuumuu vähän, jos hyppyjä toistetaan paljon, mutta koskaan se ei ole liian kuuma ja innokas. Ratsastajan käsissä se pysyy aina, vaikka vauhtia meinaakin joskus kertyä hieman liikaa. Maastoesteillä ori myös viilettäisi mielellään häntä putkella ja niin paljon kuin jaloista lähtee, mutta hallittujen hyppyjen onnistumiseksi joudutaan ponin innokkuutta vähän jarruttelemaan. Kuppi nauttii hyppäämisestä täysin rinnoin, eikä sen kanssa ole koskaan vaikeaa päästä hyppyfiilikseen. Meidän ponilla on aina pomppufiilis!

Kisapaikoilla Kuppi on innokas oma itsensä, mutta myös siellä se on ehdottoman kiltti ja varma. Muut hevoset voivat riehua ja rimpuilla, mutta Kuppi on aina kuuliainen ja rauhallinen. Verryttelyalueella vallitseva ikuinen kaaoskaan ei saa oria repsahtamaan ilkeyksiin, vaan edelleen se jatkaa mukavan ponin linjaansa. Itse kisaradalla Kuppi saattaa aluksi olla jännittynyt kaikesta siitä hulinasta ja yksinäisyydestä, mutta ratsastajan rohkaisu riittää, ja pian ori on taas tarkkaavainen ja kuuliainen ratsu.
© ex-kitatin


Klikkaamalla isommaksi - © vibaja

Sukutaulu

i Filou B evm
rp 75%
ii Blake Garçon evm
c
iii Anciens Paxton evm
iie Allamande evm
ie Brinja II evm
rp 50%
iei Verrouillage Bois ox evm
ox
iee D'argent Étoiles evm
landesinponi
e Mignon Belladonna evm
rp 100% (FRA)
ei Espri Ventilateur evm
nf
eii Bajazzo evm
eie Équitables Fille evm
ee Endymion Gizelle evm
rp 100% (FRA)
eei Simon Dit evm
c
eee Moriena IV evm
ariegenponi

Sukuselvitys

i. Filou B on komeaa ranskalaista laatutyötä. Orin suku suorastaan kuhisee hienoja hevosia ja mielenkiintoisia yhdistelmiä. Ori on kotitilansa kuuminta huutoa tammamarkkinoilla, eikä ihme, sillä mustanruunikko ori on menestynyt hienosti kenttäkilpailuissa. Rohkea ori omaa säkäkorkeutta 145cm verran. Jälkeläisiä orilla on vasta muutama.

ii. Blake Garçon on pudasrotuinen connemara ja naapuritilan kasvatteja. 147cm korkea muhkea harjainen ruunikko ori on tilansa helmiä ja se on menestynyt niin este- kuin kouluradoillakin. Temperamenttista oria käytetään niin ratsuponi- kuin connemarajalostuksessakin. Ori on kantakirjattu II-palkinnolla ja jäi vain hilkulle, etteivät pisteet olisi riittäneet I-palkintoonkin.

iii. Anciens Paxton on vankkarakenteinen tukkajumala, joka omaa mielenkiintoisen ruunivoikon värityksen. Nykyisin tämä herra viettelee jo aivoisia eläkepäiviään ruunattuna ja keskittyy kilpakenttien sijaan lähinnä vatsakummun kasvattamiseen. Hyväluontoinen Anciens Paxton menestyi aikanaan hienosti kouluradoilla ja se on kantakirjattu II-palkinnolla. Sillä on myös kymmenkunta jälkeläistä, joista Blake Garçon on ruunan viimeinen.

iie. On kuvankaunis ja sirorakenteinen tamma Allamande. Tummanruunikko tamma on 142cm korkea, mutta suloisen ulkokuoren ei pidä antaa hämätä, sillä sen alla piilee pirullinen diiva. Tamma on kilpaillut lähinnä esteradoilla, mutta enemmän se tunnetaan typeränä kiukuttelijana, joka on lennättänyt pientä ratsastajaansa enemmän selästään, kuin tehnyt voittoa. On tammalla kuitenkin useampi sijoitus, kiitos sinnikkään pikkumiehen, ja se on saanut pari jälkeläistäkin. Kantakirjauksen tamma munasi puremalla tuomaria.

ie. Brinja II on sirorakenteinen musta tamma, jolla on kaunis symmetrinen tähti otsassaan. Hyvin arabityyppisen kauniin rakenteen omaava tamma on menestynyt upeasti näyttelykehissä ja se on kantakirjattu huikealla I-palkinnolla. Ratsuna tamma on näyttäytynyt lähinnä kouluradoilla kohtalaisella menestyksellä. Brinjalla on kolme jälkeläistä, sillä sen sukujuuria vaalitaan tiukasti.

iei. Verrouillage Bois ox on komea ja tulinen 151cm korkea mustanpuhuva herra. Paha ei ori kuitenkaan luonteeltaan ole, mutta isoa egoa on vaikea saada mahtumaan samaan tilaan yhdenkään samaa sukupuolta olevan kanssa. Sirorakenteinen ori on kilpaillut lähinnä matkaratsastuksessa, mutta on sitä nähty myös kouluradoillakin. Orilla on tähän mennessä kertynyt jälkeläisiä yhdeksän kappaletta.

iee. Pieni ja pyöreähkö D'argent Étoiles on kaunispiirteinen ruunikko tamma ja rodultaan harvinainen landesinponi. Tamma on säkäkorkeudeltaan vain 133cm korkea. Pieni tamma on nykyään jo eläkkeellä, mutta se on saanut kuusi hienoa jälkeläistä ja menestynyt aikanaan kouluratsuna pienten ratsastajien kanssa. Tamma on myös sulostuttanut tuomaristoa näyttelykehissä ja se on pokannut itselleen kantakirjaustilaisuudesta II-palkinnon.

e. Mignon Belladonna on kaunis ja siro punaruunikko läsipää tamma. Rohkea tamma on kilpaillut kenttäratsuna hienolla menestyksellä. Tallissa tamma on kuitenkin maailman herttaisin otus ja on myös ranskalaisen kotitilansa ylpeyksiä. 148cm korkea Belladonna on myös kiertänyt näyttelyissä tamma- ja varsaluokissa, sekä yksilöluokissa ja se on pokannut kasvattajalleen jopa vuoden ratsuponikasvattaja-tittelin. Tammalla on viisi jälkeläistä ja sen työnä on toimia siitostammana aina kilpakausien välissä.

ei. Espri Ventilateur on kimo newforestinponi ori, joka on tyttärensä tavoin näyttänyt kyntensä kenttäkilpailuissa. Monipuolinen ori on 147cm korkea ja on tullut tunnetuksi lähinnä muhkeasta äänestään, jota ori tykkää käyttää kilpailualueiden varikoilla hyvinkin hanakasti. Ori on syntynyt Iso-Britanniassa ja se on lennätetty aikanaan nykyiselle ranskalaiselle omistajalleen. Orilla on vasta muutama jälkeläinen, mutta sen arvon uskotaan nousevan jahka orilla on aikaa siirtyä kunnolla kasvatusmarkkinoille.

eii. Bajazzo on ruunikonkimo komistus, joka kilpaillut lähinnä estepuolella. Ori on kotitilansa kantaoreja ja omaa jo varsin korkean iän. Ikä ei kuitenkaan menoa haittaa, vaan tuittupäinen ori jaksaa yhä tipautella liikuttajiaan säännöllisesti selästään. Siitosorina Bajazzo on ollut iskussaan ja sillä on 13 jälkeläistä ympäri maailmaa. Ori on myös kantakirjattu II-palkinnolla.

eie. Équitables Fille on siro kimo tamma, joka on kilpaillut melko vaisusti kouluradoilla ja menestynyt lähinnä näyttelykehissä. Kaunispiirteinen tamma siirtyi jalostukseen 15-vuotiaana jatkuvien selkävaivojen takia ja nykyään sillä on jo kahdeksan jälkeläistä. Tamma on myös kantakirjattu III-palkinnolla.

ee. Endymion Gizelle on melko mitäänsanomattoman näköinen ratsuponitamma, mutta sitäkin pippurisempi pakkaus joka liiteleli vielä 20vuoden iässä kenttäratsuna täydessä terässään. Nykyisin tamma on armahdettu jo eläkepäiviään viettelemään ja Mignon Belladonna on jäänyt sen toiseksi viimeiseksi jälkeläiseksi.

eei. Simon Dit on nyt jo edesmennyt komea punaruunikko connemaraori, joka on aikanaan kiertänyt turhamaisen omistajansa kanssa lähinnä kouluratoja. Vaikka 145cm korkuinen ori menestyikin näyttelyissä hienosti ja kantakirjattiinkin II-palkinnolla, ei sen koulu-urasta muista varmasti kukaan mitään muuta kuin ylikiillotetun karvan, tervatut kaviot ja viimeistähuutoa olevat kalleimmat varusteet... Orilla on kuitenkin viisi jälkeläistä, jotka ovatkin sitten tehneet isälleen kunniaa menestymällä kukin tahoillaan hienosti.

eee. Moriena IV oli pieni ja pippurinen musta tamma, joka oli rodultaan harvinaislaatuinen Ariegenponi. 137cm korkea piskuinen tamma toimi elämänsä aikana lähinnä vaunuponina. Tamma on kantakirjattu III-palkinnolla ja se on jättänyt jälkeensä kolme jälkeläistä.
© Ros.

Jälkeläiset

20.07.14 rp-o. Be Breezy om. HannaK.
19.09.14 rp-t. (Saksa) Breezy Sweet Rhiannaturjake (VRL-07415)

Päiväkirja ja valmennukset

Kilpailukalenteri

KERJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (37 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
19.03.13 Bairdon KERJ CIC2 4/50
19.03.13 Taikakuun Kartano KERJ CIC1 6/50
18.03.13 Bairdon KERJ CIC2 7/50
17.03.13 Taikakuun Kartano KERJ CIC1 3/50
16.03.13 Bairdon KERJ CIC2 1/50
15.03.13 Bairdon KERJ CIC2 5/50
13.03.13 Taikakuun Kartano KERJ CIC1 1/50
13.03.13 Strix Stable KERJ CIC2 7/50
09.03.13 Team Obnoxious KERJ CIC2 2/30
06.03.13 Bogart&Britanov KERJ CIC2 3/40
04.03.13 Strix Stable KERJ CIC2 6/50
28.02.13 Strix Stable KERJ CIC2 6/50
23.02.13 Lumivuo KERJ CIC2 5/50
22.02.13 Lumivuo KERJ CIC2 1/50
20.02.13 Strix Stable KERJ CIC2 1/50
13.02.13 Strix Stable KERJ CIC2 3/50
11.02.13 Strix Stable KERJ CIC2 4/50
06.02.13 Bairdon KERJ CIC2 2/40
12.12.12 Tositarun Suomenhevoset KERJ CCI/CIC2 1/30
21.01.13 Strix Stable KERJ CCI/CIC2 4/50
17.01.13 Strix Stable KERJ CCI/CIC2 5/50
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
20.12.12 Verner KERJ CCI/CIC2 5/40
18.12.12 Vitry KERJ CCI/CIC2 2/60
14.12.12 Bellamy KERJ CCI/CIC2 4/40
11.12.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 7/50
11.12.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 5/50
09.12.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 3/50
12.10.12 Taikakuun kartano KERJ CCI/CIC2 4/50
13.12.12 KK Bailador KERJ CCI/CIC2 2/40
11.12.12 KK Bailador KERJ CCI/CIC2 4/40
05.12.12 Hex Sporthorses KERJ CCI/CIC2 6/50
03.12.12 Hex Sporthorses KERJ CCI/CIC2 1/50
30.11.12 Taikakuun kartano KERJ CCI/CIC2 7/51 KERJ CUP
30.11.12 Kirbera KERJ CCI/CIC2 4/30
29.11.12 Suprant KERJ CCI/CIC2 1/50
28.11.12 Bairdon KERJ CCI/CIC2 2/30
25.11.12 Guards hingstar KERJ CCI/CIC2 2/46

ERJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (49 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
18.09.14 Guards Hingstar ERJ 130 1/30
17.09.14 Guards Hingstar ERJ 130 4/30
06.09.14 Mêl Seren ERJ 130 3/30
19.08.14 Whispering Heaven ERJ 130 5/30
17.08.14 Whispering Heaven ERJ 130 4/30
28.08.14 Bairdon ERJ 120 6/40
27.08.14 Bairdon ERJ 120 3/40
25.08.14 Bairdon ERJ 130 3/40
25.08.14 Bairdon ERJ 120 3/40
22.08.14 Bairdon ERJ 120 3/40
21.08.14 Bairdon ERJ 120 1/40
10.08.14 KK Perderesies ERJ 130 4/50
09.08.14 Lai'e Welsh ERJ 130 4/30
08.08.14 KK Perderesies ERJ 130 1/50
08.08.14 Rätvänä ERJ 130 1/30
07.08.14 Lai'e Welsh ERJ 130 3/30
31.07.14 Lai'e Welsh ERJ 130 5/30
31.07.14 Heartland ERJ 130 5/30
30.07.14 Heartland ERJ 130 1/30
06.07.14 Whispering Heaven ERJ 130 4/30
02.07.14 Whispering Heaven ERJ 130 1/30
18.06.14 Whispering Heaven ERJ 130 4/30
10.06.14 Pirunportti ERJ 130 4/30
07.06.14 Pirunportti ERJ 130 2/30
30.11.13 Pirunkorpi ERJ 130 8/172 ERJ CUP
26.11.13 Mewian Welsh ERJ 130 7/50
22.11.13 Mewian Welsh ERJ 130 3/50
11.04.13 Kadotetut suomenhevoset ERJ 130 5/30
23.03.13 Jindabyne ERJ 130 3/40
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
21.03.13 Jindabyne ERJ 130 2/40
18.03.13 Team Obnoxious ERJ 130 5/30
17.03.13 Jindabyne ERJ 130 5/40
17.03.13 Jindabyne ERJ 130 1/40
07.03.13 Team Obnoxious ERJ 130 2/30
02.03.13 Bairdon ERJ 130 1/30
13.02.13 Bogart&Britanov ERJ 130 4/47
09.02.13 Juksula ERJ 120 6/60
27.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 130 4/60
25.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 130 1/60
22.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 130 6/60
21.12.12 Koston Suomenhevoset ERJ 130 5/60
05.12.12 Playground ERJ 130 1/30
30.06.12 Luxus Ponies ERJ 130 3/50
30.06.12 Luxus Ponies ERJ 120 3/50
28.06.12 Luxus Ponies ERJ 130 4/50
31.05.12 Dark Side Trakehners ERJ 100 7/179 ERJ CUP
09.03.12 Linnaraunio ERJ 120 3/50
09.03.12 Lumivuo ERJ 120 2/50
06.03.12 Lumivuo ERJ 120 1/50

KRJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (5 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
04.10.12 Riot Ponies KRJ HeA 3/40
01.10.12 Riot Ponies KRJ HeA 1/40
01.12.12 Westwick Sporthorses KRJ HeA 1/45
28.11.12 Taavilan Suomenhevoset KRJ HeA 7/50
23.11.12 B Ponies KRJ HeA 2/30
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet