etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 6.1.2012-24.7.2015

Goldamned SLC

Virtuaalihevonen

Perustiedot

NimiGoldamned SLC Rek.nroVH12-029-0054
Syntymäpäivä6.1.2012 Ikä28 vuotta
RotuRatsuponi (65,5%, Saksa) Sukupuoliori
Säkäkorkeus145 cm VäriVoikko
Koulutustasoko Va B PainotusKoulupainotteinen
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies KasvattajaSLC Ponies
Meriitit KRJ I Kouluratsastusjaoksen tilaisuus 20.09.2014
(rakenne 23/30 (7+8+8) - kilpailut 40/40 - vanhemmat 22/25 - jälkeläiset 10/15 - lisäpisteet 8/8 = 103 p)

Luonnekuvaus

Goldy on todella säpäkkä poniori. Se on aina pörheänä vastassa ja karsinassa joskus vähän turhankin toimelias. Kiinni sitominen on lähes välttämätöntä, ellei halua metsästää ympäri kiertävää ponia joka ainut hetki harjauksen kestäessä näin iäisyyden. Goldy on aina erittäin kiinnostunut myös karsinansa ulkopuolisista tapahtumista, joten oven on parempi olla kunnolla kiinni, jos ei ole sitonut ponia kiinni. Ei Goldy tosin koskaan ole hirveän kauas karannut, mutta naapurin ori ei välttämättä pidä karsinaansa tunkeutuvasta voikosta pikkuorista... Taluttaessa saa olla tarkkana, ettei Goldy ala päättämään suuntaa. Orilla on myös tapana säpsähdellä yllättävissä tilanteissa, joten kunnollinen, tarmokas ote on tarpeen, ellei halua kohta olla jahtaamassa Goldya ympäri tallipihaa, kun se on saanut säpsähtäessään repäistyä riimunnarun irti taluttajan kädestä.

Ratsastaessa Goldyn parhaimpia puolia ovat hieno eteenpäinpyrkimys, mahtavat askeleet ja energisyys, huonoja lievä itsepäisyys ja kovuus. Ori on joskus hieman kova kädelle ja alkaa painaa vastaan, mutta tähän ei auta ratsastajan kova käsi, vaan herkkä ja rento ohja ja ponin herkistely. Silloin Goldykin rentoutuu ja alkaa myödätä todella, painamatta kädelle. Ori on parhaimmillaan lennokkaissa kouluohjelmissa, ja se osaakin koulu vaativan B:n tasoisesti. Avot, sulut ja laukanvaihdot onnistuvat tältä ponilta leikiten. Puomityöskentely ja esteet sen sijaan eivät ole lainkaan tämän poniherran mieleen, Goldy ei nimittäin selvästikään pidä kavioihinsa osuvista puomeista. Mieluummin se hyppää vaikka kentän laidan yli ja lähtee livohkaan, kuin ravaa yhdenkään kavaletin yli. Maastossa Goldy toimii ihan näppärästi, mutta vaatii kyllä pidemmille tai vauhdikkaille reissuille mukaan kaverin. Muuten sille tuntuu tulevan koti-ikävä ja kiire takaisin tallille, vaikka sitten sen tiuhimman metsäryteikön läpi. Kilpareissuilla Goldy on kutakuinkin samanlainen kuin kotona. Uusi ympäristö ja uudet ponit ympärillä ovat ponista kiinnostavia, mutta herran työskentelyä ne eivät häiritse.

Sukutaulu

i Amsterdamned
rp 75%, vkko, 144cm
ii London Voodoo evm
rp 75%, 141cm
iii Anthon evm
c
iie Judith evm
rp 50% (wB × sf)
ie Bewitched
rp 75%, 149cm
iei Wizard of Oz evm
rp 50% (sf × nf)
iee Enchantress evm
wA
e Ciara S
KRJ II
rp 56%, vkko, 144cm
ei Sertenon evm
rp 37,5%, vkko, 146cm
eii Joelt Tye evm
rp 50% (nf × xx)
eie Acos Smile evm
rp 50% (ox × rp [xx × nf])
ee Epica Kia evm
rp 75%, rt, 146cm
eei Epic Mooves
c
eee Mits Min
rp 50% (c × trak)

Goldyn suvussa on isän puolella suhteellisen paljon welsh-verta ja emän puoli suvusta on puolestaan hyvin kyllästetty täysiverisillä. Ehkä näistä löytyisi syy orin upeaan väritykseen, kauniiseen ulkomuotoon ja säpäkkään luonteeseen?

Jälkeläiset

22.09.14 rp-o Breezy Chocodamned om. indy VRL-06701
26.04.14 rp-t Breezy Azrah om. Sahne Stud VRL-03491
11.03.14 rp-t Fame's Miami Night om. Mitchie VRL-01975
26.08.12 rp-t Fame's Danisha om. Zack / Yemene

Päiväkirja ja valmennukset

6.1.2012 Voikko Kulta <3 omistajan kirjoittama

Annsku soitti minulle aamuyöllä, kikatti ja nyyhkytti saman aikaan ja sai sitten kerrottua, että supersuloinen voikko ori on tullut maailmaan. Tämä varsa oli varattu minulle jo ennen sen syntymää, ja olin tietenkin jännännyt sukupuolta, voikkous nyt oli isän ja emän perusteella melkoisen selviö. Komensin ystäväni nukkumaan, mutta ennen sitä vannotin häntä laittamaan paljon kuvia heti herättyään. Nyt sitten alkaa pitkä odotus, että ori kasvaa ja varttuu tarpeeksi muuttaakseen meille! Sille on odotettavissa komea kouluratsun ura, kuten sen isällä ja emälläkin.

Syyskuu 2012 Kuulumisia omistajan kirjoittama

Goldy on nyt jo varttunut nuori herra. Sen kanssa on päästy jo kilpailemaankin, ja menestystä on tullut orin omalla tasolla, vaativassa B:ssä. Elokuussa syntyi orin ensimmäinen jälkeläinen, Famen kasvatti Fame's Danisha. Kaikin puolin hyvällä mallilla on siis superkomean voikkomme elämä! Nyt Goldy saa pitää hieman lomaa kilpailemisesta, sen kanssa tullaan treenaamaan ahkerasti seuraavat muutamat kuukaudet. Joulun jälkeen on sitten taas aika valloittaa kisakenttiä, ja toivottavasti ori saa myös astua vielä muutaman tamman.

28.5.2013 Irtojuoksutusta omistajan kirjoittama

Saavuin aamulla tallille ja ajattelin, että lähtisin maastoon kun aurinkokin paistaa. Kävelin Goldyn tarhalle, jossa tämä seisoi aivan perimmäisessä nurkassa. Nappasin riimunarun aidalta ja pujahdin tarhaan sisälle houkuttelemaan oria luokseni. Kun kutsui oria nimellä, tämä lähti etenemään rauhassa luokseni, pysähtyi kuitenkin metrin päähän. Odotin hetken paikoillani ja otin pari askelta eteenpäin. Ori nosti päänsä ylös ja jännitti lihakset, samassa tämä ampaisi hirveää vauhtia taas tarhan toiseen päähän. Odottelin rauhallisesti selkä oriin päin, odottaen sen tuloa. Myöhemmin Goldyn turpa ilmeistyi olkapäälleni ja se jäi seisomaan siihen, puuskuttaen lämmintä ilmaa korvaani. Hetken siinä möllötelletyämme sain hivutettua käteni orin riimuun kiinni. Käännyin hiljaan ja rauhallisesti ympäri, jolloin sain laitettua riimunarun kiinni. "Hyvä poika", kehuin oria ja taputin sitä kaulalle.

Tallissa laitoin orin suoraan käytävälle, jottei tarvitsisi karsinassa metsästellä. Käytyäni hakemassa ponin harjat, aloitin kunnollisen puunaamisen. Ori seisoi aluksi todella hienosti paikoillaan, mutta hetken jälkeen se alkoi jo steppailemaan ympäri käytävää ja näytti erittäin nyrpeää naamaa. Sain kuitenkin karvan kiiltämään ja lähdin hakemaan varusteita. Vilkaisin varustehuoneen ikkunasta ulos. "Niinpä tietysti, vettä tulee saavista kaatamalla. En olisikaan halunnut maastoon", sanoin ääneen ja kirosin sateen alimpaan... Mietin hetken aikaa, että mitähän sitten keksisi orin päänmenoksi. #Hei nyt keksin! Wendy sanoi, ettei ori oikein hyppää, mutta mitäs jos kokeilisi agilityä#, ajattelin ja nappasin orin suitset mukaani. Takaisin tallikäytävälle päästyäni ori katseli korvat hörössä taakseen ja hörähti pienesti. Laitoin sille suitset päähän ja itselleni kypärän sekä hanskat, minkä jälkeen otimme suunnaksi maneesin.

Maneesissa päästin orin irti ja kehittelin pieniä esteitä, sinne sun tänne. Goldy repäisi ja esitteli hienoja rodeoesityksiä. Sain väsättyä muutaman ihan pikkuesteen ja otin orin kiinni. Lähdettiin ravissa pientä ristikkoa kohti ja ori veti heti liinat kiinni. Kokeiltiin uudestaan ja taas sama homma. "Tule Goldy nyt edes kerran yli, sitten lopetetaan." Ori katsoi hölmönä mitä selitin ja hyppäsi pienesti pystyyn tylsistyessään. Irroitin riimun orin kuolaimista ja tämä lähti hirveää vauhtia kohti pikkuestettä. Ponkaisu ja yli mentiin. Katsoin silmät pyöreinä ja leuka maneesin pohjassa. "Hyvä Goldy, hieno poika!" Goldy laukkasi noin metrin päähän minusta ja pysähtyi kuin seinään. Lähdin kävelemään itse esteitä kohti ja poni tuli perässä. Naurahdin pienesti ja rupesin keräämään esteitä pois. "Mene sinä vain purkamaan energiasi sinne", totesin orille ja kannoin puomit pois. Ori kuitenkin tuli kokoajan perässäni. Kun sain puomit pois, nappasin Goldyn kiinni ja talutin talliin. Vein sen suoraan karsinaan, jossa otin suitset pois. Kylmäsin hieman Goldyn jalkoja linimentillä ja kiikutin sen sitten takaisin tarhaan.
T. Marlee

4.6.2013 Uittamassa omistajan kirjoittama

Saavuttuani B Poniesin pihaan, Wendy oli Goldyn kanssa pihassa valmiina. Orilla oli pelkästään suitset päässä, joten arvelin pääseväni juoksuttamaan ponia. "Tänään pääset uittamaan Goldyä", Wendy sanoi. "Sehän sopii!" vastasin ilostuen. Nappasin orin ohjat ja nykäisin kypärän päähäni. Wendy punttasi minut selkään ja lähdimme etenemään metsäpolkua pitkin uimapaikalle. Kävelimme koko matkan rauhassa ja Goldy katseli innostuneena maisemia. Saavuimme lammelle ja tulin alas orin selästä. Taluttelin Goldyn vesirajaan ja sinnehän ori molskahti samantien. Kaaduin itse orin mukana veteen ja ai kun se olikin kylmää! Ori porskutteli jonkun matkaan eteenpäin ja ponnistin itseni selkään. Menimme vielä hieman syvemmälle, mutta jouduin kääntymään ympäri kun Goldylla eivät jalat enää tavoittaneet pohjaan. Kuivateltiin hetki rannalla ja lähdettiin sitten takaisin tallille päin. Matkalla otettiin pikaiset ravi- ja laukkaspurtit. Laukassa Goldy innostui todella paljon, mutta meno oli pehmeää ja tasaista. Tallille saavuttuamme vedin hikiviilalla enimmät vedet orin karvasta ja vaihdoin suitset riimuun. Talutin orin tarhaansa ja täytin vielä tarhan vesiastian.
T. Marlee

12.6.2013 Kouluvalmennus, valmentajana raza.

Ravailitte Goldin kanssa jo kentällä hyvässä tohinassa kun saavuin. Katselin hetken aikaa kauempaa ja mietin että tässä on kyllä poni minun makuuni. Ori liikkui rennon näköisesti rungostaan pyöreänä, ja näytti olevan jo hyvin kuulolla. Kävimme valmennuksen kulun läpi ja pääsimmekin aloittelemaan heti. Aloitimme tehden avotaivutuksia pitkillä sivuilla käynnissä. Ensimmäisen taivutuksen aikana jouduit hieman vahvistamaan ulkopohkeen vaikutusta raipalla, mutta tämä jäi ainoaksi kerraksi, sillä poni kuunteli apujasi sen jälkeen hyvin. Kun käynnissä olit tehnyt taivutukset molempiin suuntiin, saitte tehdä samaa tehtävää ravissa. Tehtävä sujui hyvin, ja ravin tahtikin säilyi temmokkaana taivutuksesta huolimatta. Tulitte pääty-ympyrälle jossa pääsin tarkemmin tarkastelemaan istuntaasi. Harjoitusravissa istuntasi näytti oikein mallikkaalta. Vaikka ponin ravi näytti hieman pompottavalta, istuit siellä kuitenkin tiiviisti vatsalihaksia hyvin käyttäen. Siirryimme tästä laukkatyöskentelyyn, pysyen edelleen pääty-ympyrällä. Teitte temmonvaihteluita, joista poni suoriutui oikein mallikkaasti. Hyvää työtä molemmilta.

Kouluvalmennus 23.4.2014, ratsastajana Vatukkatassu, valmentajana Billy de Witt

Huomasin verrytteleväni aika terävää pakkausta, nimittäin Goldya isossa maneesissa. Hallissa oli viileää, vaikka ulkona paahtoikin aurinko täydeltä terältä. Uudet ilmastointilaitteet oli selvästi hankittu, ainakin niin ajattelin omien kokemuksieni mukaan. Goldy liikkui hallitusti ympyröillä ja volteilla, poni taipui hyvin ja muutti tempoakin kun pyysin. Vaihdoimme hetken kuluttua toiseen suuntaan ja jatkoimme samaa tehtävää. Kesti pieni hetki saada Goldy taas vireeseen, mutta tosiaankin, aivan pienen hetken kuluttua Goldy oli samanlainen kuin edellisessä kierroksessa.

Hyi, kuinka vihasinkaan pohkeenväistöjä! Billy oli kuitenkin päättänyt hankkiutua eroon pohkeenväistövihaajista, joten hän oli keksinyt ihan mukavan tehtävän. Goldy suoritti väistöt omalla normaalillaan, minulle hienolla, uudella tavalla. Kun siirryimme raviväistöihin homma vähän hankaloitui. Goldy otti kontaktia seinään, jonka vuoksi hän sai pukkilaukkarodeokammotus kohtauksen, ja laukkaili tyytyväisenä maneesia ympäri. Sain onneksi rauhoitettua hulluksi kääntyneen tilanteen, ja pääsimme jatkamaan tehtävää. Loput väistöt sujuivatkin hyvin mallikkaasti.

Minut ja Beata jaettiin tasaisesti maneesiin pääty-ympyröille, joka tarkoitti tietenkin sitä, että hoidimme tehtävät yksinäisesti hallin molemmissa päissä. Ensin teimme harjoitusta, jossa laukkasimme puolet ympyrästä, ja puolet ympyrästä suoritettiin ravissa. Tämä oli hyvä täsmällisyysharjoitus, eli hirveän vaikea minulle, maailman epätäsmällisimmälle ihmiselle. Onnistuin kuitenkin hyvin, joten jatkoimme seuraavaan tehtävään. Sain Goldyn laukkaamaan mukavasti, kunnes poni säikähti helikopterin ääntä, joka kuului maneesin yläpuolelle. Lähdimme häiritsemään Beatan ja Smurffiinan suoritusta. Sain kuin sainkin vauhdin hidastettua raviksi ja jatkoimme tehtäviä omassa rauhassamme.

Onnistuneiden suoritusten jälkeen kumpaankin suuntaan, jatkoimme muiden häiritsemistä loppuverryttelyssä, kun kiilailimme toisten eteen mahdollisimman useaa sääntöä rikkoen. Goldy kuitenkin totteli hienosti, ja valmennuksesta jäi oikein mukava fiilis.

26.4.2014 Varsauutisia omistajan kirjoittama

Goldyn suku jatkui taas, sillä tänään syntyi ponitamma Breezy Azrah. Ruunivoikon tamman emä on oman tallin Breezy Aminah, ruunivoikko kouluponi. Ainakin voikkous jatkui! Ehtihän tuossa välissä jo syntyäkin yksi ei-voikko jälkeläinen, eipä niitä enempää tarvita.

Muuten Goldyn elämä on ollut melkoisen "tylsää". Kisoissa vanhalla herralla ei ole käyty enää aikoihin, ja sen liikutuksesta ovat saaneet huolehtia ponitytöt itsenäisesti ja hoitajat aina silloin tällöin.

Kilpailukalenteri

KRJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (46 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
22.05.13 Fiktio KRJ VaB 4/30
27.05.13 Fiktio KRJ HeA 6/40
29.05.13 Fiktio KRJ VaB 6/40
01.05.13 Suprant KRJ VaB 2/50
30.04.13 Raivio KRJ VaB 5/40
29.04.13 Fiktio KRJ VaB 7/80
29.04.13 Raivio KRJ VaB 4/40
29.04.13 Suprant KRJ VaB 2/50
27.04.13 Fiktio KRJ VaB 5/80
27.04.13 Raivio KRJ VaB 6/40
23.04.13 Suprant KRJ VaB 7/50
14.04.13 Fiktio KRJ HeB 3/100
30.03.13 Fiktio KRJ HeB 6/60
29.03.13 Fiktio KRJ HeB 7/60
27.03.13 Fiktio KRJ HeB 5/60
21.03.13 Koston Suomenhevoset KRJ VaB 4/50
18.03.13 Riihen ponitalli KRJ HeB 7/50
17.03.13 Riihen ponitalli KRJ VaB 6/50
15.03.13 Funnel KRJ HeB 5/50
13.03.13 Suprant KRJ VaB 3/40
12.03.13 Harley Stud KRJ VaB 7/50
10.03.13 Harley Stud KRJ VaB 3/50
24.02.13 Namer KRJ KNS 3/11
10.02.13 Konkkaronkka KRJ VaB 2/50
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
09.02.13 Bairdon KRJ VaB 1/40
09.02.13 Konkkaronkka KRJ VaB 6/50
03.02.13 Fiktio KRJ VaB 6/40
02.02.13 Konkkaronkka KRJ VaB 7/50
01.02.13 Fiktio KRJ VaB 1/40
29.01.13 Fiktio KRJ VaB 4/40
28.01.13 Konkkaronkka KRJ VaB 6/40
27.01.13 Konkkaronkka KRJ VaB 5/40
27.01.13 Cabin 21 KRJ VaB 5/40
24.01.13 Cabin 21 KRJ VaB 4/40
23.01.13 Bogart&Britanov KRJ VaB 1/80
04.08.12 Arvolaakso KRJ VaB 2/40
01.08.12 Viehättävä KRJ VaB 2/50
27.07.12 Hex Sporthorses KRJ HeA 1/60
22.07.12 Hex Sporthorses KRJ HeA 5/60
29.05.12 Väinölä KRJ VaB 3/40
28.05.12 Väinölä KRJ VaB 3/40
27.03.12 Fiktio KRJ VaB 7/60
26.03.12 Moondance KRJ VaB 6/50
26.03.12 Fiktio KRJ VaB 6/60
21.03.12 Artiikki KRJ VaB 1/50
04.03.12 Kissankäpälänkylä KRJ VaB 2/70

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet