etusivu esittely ponit kasvatus
Connemarat Ratsuponit Newforestinponit Muut ponit

R.I.P. 27.7.2010-24.7.2013

Kiernan Bonfire

Virtuaalihevonen

Perustiedot

NimiKiernan Bonfire Rek.nroVH11-035-0024
Syntymäpäivä27.7.2010 Ikä25 vuotta
RotuConnemara SukupuoliOri
Säkäkorkeus145 cm VäriRuunikonkimo
Koulutustasoko Va B re 110 noviisi valjakko PainotusYleispainotteinen
Omistajaweem VRL-02470 / B Ponies KasvattajaKiernan stud, Irlanti evm
Meriitit

Ikääntyminen

3-vuotias 9.12.2010

Luonnekuvaus

Kiernan Bonfire on kovapäinen kaveri, joka ei anna helpolla mitään. Se on oppinut kurittomaksi, tottelemattomaksi ja epäkunnioittavaksi, ja tämän ongelman kanssa saa koko tallin henkilökunta painia joka päivä. Mutta minkäs teet, kun muuten niin potentiaalinen ja komea ori vastaan tulee.

Bonin luottamus on vaikea saavuttaa. Se ei selvästikään mielellään ole ihmistä lähellä, vaikka antaakin hoitajan rauhassa puuhailla ympärillään. Rauhallinen olemus, rauhalliset liikkeet ja pitkäjänteisyys kuitenkin näyttävät tuottavan hedelmää, ja pikku hiljaa on Bonkin alkanut viihtyä muutamien ihmisten seurassa. Varustaminen, pesu ja taluttaminen siis onnistuvat, vaikka ori tunteekin olonsa epämukavaksi. Uusien ihmisten kanssa toimiminen on usein haastavaa, ja eläinlääkärin ja kengittäjän vierailut ovat yhtä painajaista Bonin näykkiessä ja irvistellessä haastavasti.

Muiden ponien kanssa Bon sen sijaan tulee hyvin toimeen, ponien käyttäytymissäännöt ja sosiaaliset taidot se on selvästi oppinut hyvin. Se on hieman pomotteleva ja määräilevä, mutta kuitenkin suhteellisen hyvä tapainen.

Ratsastaessa saa tehdä ihan tosissaan ja jatkuvasti töitä, jotta Bon keskittyisi herpaantumatta käsillä olevaan tehtävään. Silloin tällöin Bonin saa kulkemaan kunnolla eteen alas, ja näinä hetkinä tuntuu siltä, ettei ponin osaamisessa ole kuin taivas rajana. Orilla on kauniit ja tasaiset liikkeet ja hyvä hyppytekniikka, mitkä tekevät siitä näyttävän ilmestyksen niin koulu- kuin estekentilläkin. Ori on myös ajo-opetettu, mutta valjakko on sille vain täytelaji, jossa kilpaillaan silloin tällöin. Valjakon treenaaminen on helpompaa kuin ratsastuksen, ilmeisesti Bon ei tunne oloaan yhtä epämukavaksi kärryjen edessä kuin ratsastajan alla.

Bonissa on vielä paljon työstämistä, mutta luotamme siihen, että siitä kehkeytyy vielä vallan toimiva kokonaisuus, kunhan se saa rauhassa tottua tallin menoon ja rutiineihin.


Klikkaamalla isommaksi © marshmallow

Sukutaulu

i Daighnan Firekeeper evm
c, 147cm
ii Fearghus Irish Flame evm
c, 146cm
ie Daighnan Fiona evm
c, 144cm
e Dunvalley's Blond Bettie evm
c, 143cm
ei Vaughn Hellion evm
c, 146cm
ee Dunvalley's Betty Boop evm
c, 142cm

Sukuselvitys

Bonfire polveutuu erittäin hyvästä isälinjasta. Sen isä Firekeeper on erittäin komea ja suurikokoinen yksilö, jota aikaisemmin kilpailutettiin mainioiden liikkeidensä takia valjakkoajossa, mutta joka myöhemmin päätyi vauhtia ja vaarallisia tilanteita -tyyppiseksi kenttähevoseksi nuorelle mieskuskille. Kovapäisyydestään huolimatta Firekeeper on jättänyt todella hyviä varsoja ja saanut ansiota myös näyttelykehissä.
Emä Blond Bettie on kaunis tamma, jota on lähinnä kierrätetty näyttelykehissä ja sen suurimmaksi saavutukseksi voisi mainita kantakirjapalkinnon. Hyväluontoinen otus on toiminut myös nuorten ratsastajien ponnahduslautaratsuna seurakisoista aluetasolle ja on menestynytkin siinä hyvin, mutta mikään kansainvälisten kilparatojen kehäkettu Bettie ei ole.
© Dani

Jälkeläiset

8.1.2011 c-t. Breezy Kiley om. B Ponies
7.7.2011 c-t. Breezy Evangelina om. sabina / Passau Pony Stud
20.5.2012 c-o Breezy Bonferry vuokraa Ziaca
29.5.2012 c-t. Breezy Sadie om. Meow / Avenge
31.5.2012 c-o Breezy Brandon om. yushiko / Linya Stud

Päiväkirja ja valmennukset

Estevalmennus 20.9.2011, ratsastajana Sarah, valmentajana annsku

Ihastuin tähän herrasmieheen välittömästi sen nähtyäni. Se liikkui liitävillä askeleilla eteenpäin ja näytti nautiskelevan työnteosta. Verrytellessäne aloin rakentaa kuuden esteen jumppasarjaa pituushalkaisijalle. Verryttelit pojan perusteellisesti. Rakensin myös yhden yksittäisen pystyn, jolla voitte ottaa muutaman verkkahypyn. Ori teki sujuvan, mutta rennon hypyn 60cm pystylle. Nostin esteen 80cm, mutta hyppytyyli tai lähestyminen eivät muuttunut mihinkään, hienoa! Siirryimme 50-60cm jumppasarjalle, jossa oli viisi pystyä ja yksi okseri. Ori suoritti tehtävän hienosti, mutta muutui jotenkin aikaisempaa hätäisemmäksi. Pyysin tulemaan samantien uudestaan täysin samanlailla kun aikaisemmalle verkkaesteelle. Nyt ori suoritti tehtävän rennommin. Kiinnitä itse ratsastajana huomiota kuitenkin myötäämiseen. Jumppasarjalla tuntuman tulee olla tasainen. Nostin esteet n. 80cm korkeuteen. Ratsastajan asennosta huomasin samantien, että häntä alkoi jännittää. Pyysin rentoutumaan ja tulemaan aivan samanlailla kuin pienemmillekkin esteille. Tehtävä sujui hyvin, mutta pyysin tulemaan siitä huolimatta uudestaan. Toinen kierros meni jo paljon paremmin ja kysyinkin ratsastajalta, haluaako hän esteisiin lisää korkeutta. Vastaus oli myönteinen joten nostin esteet n. 100cm korkeuteen. Tehtävä sujui jo ensimmäisellä kerralla niin hyvin, että valmennus jätettiin siihen. Hyvään suoritukseen on aina mukava lopettaa.

Estevalmennus 26.1.2011, valmentajana Anni

Iskin heti silmäni nuoreen, kimoon connemaraoriin, jonka käytöksestä huomasi kuitenkin pienoisen kokemattomuuden jo heti alkutekijöissään. Bethy vahvistikin pian ajatukseni kertoen Bonin olevan vielä koulutusvaiheessa.

Ratsukko verkkasi omatoimisesti ravissa, ohjeideni mukaisesti kaarevilla teillä, kuten volteilla ja kiemuroilla, sekä siirtymisillä. Sillä välin pystyttelin pari estettä, ja aloitin varsinaisen opetuksen.

Aiheeksi olin valinnut sarjan hyppäämisen. Tehtävänä oli siis tulla ravilähestymisellä ristikko, ja jatkaa siitä laukalla 50cm pystylle. Bon malttoi tulla hienosti esteelle ravissa, ja hyppäsi sen Bethyn avustamana oikein mallikkaasti. Ori jatkoi pystylle vähän turhankin innokkaassa laukassa, ja Bethy meinasi jäädä hieman jälkeen toisessa hypyssä. Eikun uudestaan, ja heti alkoi sujua paremmin! Korotin ensimmäisen esteen kuuteenkymppiin, ja toisen seitsemään, ja ohjeistin ratsukon tulemaan sarjan laukassa. Sarjalta matka jatkuisi 70cm okserille. Bon näytti räjähtävän atomeiksi laukannostossa, mutta Bethy sai nopeasti orin hallintaan, ja se hyppäsi sarjan ensimmäisen osan puhtaasti. Lähestymisessä toiselle osalle oli kuitenkin vaikeuksia, ja yläpuomi tipahti alas. Okserin poniori hyppäsi kuitenkin puhtaasti, ja pyysin teitä tulemaan sarjan vielä uudestaan, samoin okserin, jonka korotin korkeuteen 85cm. Bethy sai Bonin vasta nyt niin täydellisesti hallintaan, että orilla ei ollut vaikeuksia suoriutua sarjasta. Kaunis kaarre, jonka jälkeen connemara meinasi hieman epäröidä okserille tultaessa. Bethy ratsasti kuitenkin päättäväisesti eteen, ja Bon selviytyi esteestä puhtaasti. Siihen olikin hyvä lopettaa, ja annoin ratsukolle luvan loppuverkkoihin.

Kouluvalmennus 4.1.2011, valmentajana Sofia

Blanche kertoi Bonin olevan vielä aika nuori ja kokematon. Sen huomasi hyvin ponin käytöksestä, häsläsi vähän väliä jotain omiaan. Käskin aloittaa verryttelemään kevyessa ravissa, ja tekemään aina pitkän sivujen keskelle voltit. Bon juoksi pää pitkänä, eikä vielä näyttänyt minkäänlaisia rentoutumisen merkkejä. Harjoitukseen lisättiin aina pysähdykset lyhyidensivujen keskellä, Bon ei olisi millää malttanut seistä paikoillaan. Käskin Blanchen laskea hitaasti viiteen, ja sitten jatkaa ravissa. Loppupeleissä Bon luovutti, ja seisoi kiltisti sen 5 sekuntia aloillaan. Teimme harjoituksia molempiin suuntiin, ja paljon voltilla taivutuksia ym, että poni rentoutuisi. Alkuverryttelyn jälkeen Bon kulki jo välillä ihan oikeinpäin.

Jatkoimme harjoituksia laukassa. Käskin nostaa C:eestä laukan, laukkamaan kaksi päätyympyrää ja jatkamaan suoraa uraa ja ottamaan raviin keskellä pitkää sivua. Bon olisi mielellään jatkanut laukkaamista vaikka koko kentän ympäri jos vain olisi saanut. Teimme nämä harjoitukset myös molempiin suuntiin muutaman kerran. Sen jälkeen harjoiteltiin pelkkiä nostoja, ne kehittävät nuorta hevosta todella paljon. Kehotin nostamaan laukan pitkänsivun alusta, ja ottamaan ihan pari askelta laukkaa, ja takaisin raviin, ja hetken päästä uusi laukan nosto ja sama juttu. Bonilla tuli todella paljon hyviä nostojja.

Kehuin ratsukkoa ja annoin luvan loppuverrytellä rauhassa, kun näin virheitä korjasin asiaa Blanchelle.

Kouluvalmennus 27.11.2010, valmentajan Jill

Bonfire asteli maneesiin haistellen ja kuulostellen. Se oli selvästi pirteällä ja uteliaalla päällä, ja aavistelin sen olevan todella virkeä radalle päästessään. Sitä se oli jo silloinkin, kun ponityttö Danna nousi sen selkään. Jo alkukäynneissä ori näytti todella upealta, lupaavalta nuorelta pojalta. Se kulki virkeästi Dannan hallinnassa. Käskin alkukäynneissä koota ohjat ja alkaa tekemään pysähdyksiä ja tempon vaihteluja. Wavelta onnistui käynnin tempon säätely hyvin, mutta pysähdykset jäivät vähän malttamattomiksi. Kun Danna alkoi työstää Bonfirea ravissa pääty-ympyrällä, ponin menohalut tulivat esiin. Se ei olisi näköjään jaksanut puurtaa koulua vaan mielummin päästellä höyryjä jotenkin muullatavoin. Danna sai työskennellä todella raskaasti, että Bonfire keskittyi tehtävään ja sai takajalat alleen. Pikkuhiljaa Bonfire taipui muotoon ja oli täysin Dannan alla pienin avuin. Siirryimme uralle tekemään tempon vaihteluja. Ravista käyntiin sujui hyvin, eikä ratsastajan tarvinnut paljoa ohjaa käyttää. Käynnistä suoraan laukkaan Bonfire nosti väärän laukan, joten Danna joutui korjaamaan sen. Uudestaan sama: ravi-käynti-laukka-käynti. Tällä kertaa Danna oli tarkkana laukkapohkeiden kanssa ja Bonfire nosti oikean laukan. Teimme lopuksi vielä parit väistöt ja suunnan muutokset. Loppuverryttelyiksi ratsukko kävi lyhyen maastolenkin käynnissä.

Kilpailukalenteri

ERJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (27 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
19.11.12 CAR ERJ 110 1/40
16.11.12 CAR ERJ 110 6/40
15.11.12 Lai'e Welsh ERJ 110 5/50
10.11.12 Lai'e Welsh ERJ 110 1/50
30.10.12 Lai'e Welsh ERJ 110 3/50
27.10.12 Lai'e Welsh ERJ 110 4/50
03.10.12 Bairdon ERJ 110 2/40
01.10.12 Bairdon ERJ 110 3/40
30.09.12 Team J&K ERJ 110 3/50
29.09.12 Yeneva ERJ 110 1/40
29.09.12 Niininki ERJ 110 5/40
28.09.12 Yeneva ERJ 110 5/40
28.09.12 Koston Suomenhevoset ERJ 110 2/60
27.09.12 Koston Suomenhevoset ERJ 100 2/60
25.09.12 Riot Ponies KRJ VaB 6/40
24.08.12 KK Energia ERJ 100 1/80
00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
21.07.12 Rhonwen ERJ 100 2/40
13.03.12 Bairdon ERJ 110 1/60
13.02.12 Bairdon ERJ 100 4/73
22.02.12 Malkamäki ERJ 90 4/60
09.02.12 Bairdon ERJ 100 1/40
22.01.12 Bailador ERJ 110 10/100
10.09.11 Bairdon ERJ 100 3/30
09.09.11 Bairdon ERJ 100 3/30
08.09.11 Bairdon ERJ 100 3/30
29.01.11 Bairdon ERJ 110 4/60
27.01.11 Bairdon ERJ 110 3/60

KRJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (23 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
17.12.12 Fiktio KRJ VaB 2/40
08.12.12 Rimeyard KRJ VaB 6/60
30.11.12 SLC Ponies KRJ VaB 1/30
30.11.12 Taavilan Suomenhevoset KRJ VaB 2/50
29.11.12 Taavilan Suomenhevoset KRJ VaB 3/50
17.11.12 Wyonn KRJ VaB 4/49
25.11.12 Moondance KRJ VaB 5/40
21.11.12 Moondance KRJ VaB 2/40
24.11.12 Jade Dressage KRJ VaB 1/50
11.11.12 Mörkövaara KRJ VaB 3/40
03.11.12 Malkamäki KRJ VaB 1/70
02.10.12 Riot Ponies KRJ VaB 3/40
01.10.12 Riot Ponies KRJ VaB 4/40
22.08.12 Brescon Showjumpers KRJ VaB 6/40
04.08.12 Kadotetun Suomenhevoset KRJ VaB 3/30
17.03.12 Malkamäki KRJ VaB 2/28
11.02.12 Bairdon KRJ VaB 5/40
04.02.12 Hiprakka KRJ VaB 3/50
25.01.12 Fiktio KRJ HeA 6/50
09.01.12 Fiktio KRJ HeA 1/50
02.04.11 Kumina KRJ VaB 2/50
23.03.11 Koston Suomenhevoset KRJ VaB 4/40
22.03.11 Derbyn suomenhevoset KRJ VaB 3/50
24.02.11 Painswick Ponies KRJ VaB 7/52

VVJ

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (15 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
11.12.12 Fiktio VVJ vaativa yhdistetty 3/30
10.12.12 Fiktio VVJ vaativa yhdistetty 3/30
03.11.12 Fiktio VVJ Noviisi yhdistetty 2/30
01.11.12 KK Bailador VVJ Vaativa yhdistetty 2/30
01.10.12 Satulinna VVJ Vaativa yhdistetty 5/30
17.08.12 Bridgeroad VVJ vaativa yhdistetty 5/50
19.06.12 Kilva JK VVJ Vaativa yhd 2/30
10.06.12 Fiktio VVJ Vaativa yhdistetty 2/30
06.06.12 Fiktio VVJ Vaativa yhdistetty 1/30
05.03.12 Fiktio VVJ Vaativa yhdistetty 5/30
26.01.12 Bailador VVJ vaativa yhdistetty yksilöille 1/30
11.09.11 Bairdon VVJ vaativa yhdistetty yksilöille 3/25
10.09.11 Bairdon VVJ vaativa yhdistetty yksilöille 1/25
09.09.11 Bairdon VVJ vaativa yhdistetty yksilöille 5/25
26.07.11 Mabel 'n the tommyknockers VVJ noviisi yhdistetty 5/30

Villit kouluratsastuskilpailut

Kisakalenteriin on merkitty vain sijoitukset (5 kpl).

00.00.00 Paikka Jaos Luokka Sijoitus
7.3.2011 Team K&T villit HeA 7/215
11.3.2011 Team K&T villit VaB 1/186
17.3.2011 Team K&T villit HeB 3/278
18.3.2011 Team K&T villit HeB 7/278
19.3.2011 Team K&T villit HeB 3/278

Tämä on virtuaalitalli. - This is a SIM game stable.
© B Ponies 2014
Muut tekijänoikeudet