Virtuaalitalli Vehkakorpi

Tallin ja muiden tilojen esittely

Vehkakorpi sijaitsee Varsinais-Suomessa sopivan syrjässä, mutta kuitenkin sopivan lähellä suurimpia kaupunkeja kilpailumatkoja ajatellen. Tilan on rakennuttanut 1990-luvun puolivälissä suuren perinnön saanut perhe, jonka tyttäret kilpailivat esteratsastuksessa. Kilpaurat kuitenkin loppuivat ennen aikojaan lähinnä rahan loppumisen vuoksi ja loppuaikoina tilalla oli myös ratsastuskoulutoimintaa, joka oli kannattavaa vain muutaman ensimmäisen vuoden. Nyt tiloissa toimii felissan omistama Vehkakorpi. Meillä ei pokaaleilla tai voittoloimilla koreilla, vaikka tilat aika hienot ovatkin. Hevosia löytyy moneen makuun ja kokoon, jokaiselle jotakin.

Punaiseksi maalattu tallirakennus jakautuu kahteen osaan; päätalliin ja ponisiipeen. Tallissa on kaksikymmentäneljä karsinaa, joista 18 on 12neliöisiä ja loput pienempiä poneille tarkoitettuja. Suurempia omassa rauhassa olevia varsomiskarsinoita on kolme, mutta niistä voidaan tarvittaessa jakavaa neljä tavallista karsinaa. Karsinoiden lisäksi tallissa on lämpimät taukotilat ihmisille, lukittava varustehuone sekä rehuvarasto.

Hevoset ovat pääasiassa kokopäivätarhauksessa, mutta tottakai välillä ne laitetaan myöhemmin ulos tai otetaan aikaisemmin sisään kelien mukaan. Osa tarhoista on hiekka- ja osa nurmipohjaisia. Pyrimme tarhaamaan hevoset ainakin pareittain, mielummin isommissakin porukoissa, jotta ne saavat viettää aikaa lajityypillisesti. Yksityistarhauskin järjestyy tarpeen vaatiessa ja etenkin orien kanssa. Kesäisin hevoset laiduntavat useamman kuukauden.

Heti tallin vierestä löytyy hyväpohjainen tilava kenttä, joka on ratsastuskunnossa suurimman ajan vuodesta. Kentän pohja on juuri uusittu nykyaikaisemmaksi ja se on saanut todella hyvää palautetta ratsastajilta. Pahimpia talvikuukausia ja kuumimpina kesäpäiviä ajatellen meiltä löytyy myös maneesi juuri uusitulla estekalustolla. Tilavassa ja hyvin valaistussa maneesissa on hiekkapohja. Meiltä löytyy siis tarvittavat ja laadukkaat tilat valmennuksien ja miksei jopa kilpailuidenkin järjestämiseen.

Maastoja löytyy runsaasti ja todella vaihtelevissa maisemissa. Tilan lähimaastossa kulkee paljon metsäpolkuja sekä pieniä hiekkateitä, joilla ei juuri muuta liikennettä ole. Rantaankin on lyhyt matka ja jossei tyydy vain ihastelemaan merta, löytyy uittamisellekin hyvä luvallinen paikka.


Ulkoasu © M Layouts | Taustakuva © Rick Herrmann