Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Päiväkirjamerkintöjä 0 kpl ja valmennuksia 3 kpl!

29.01.2012 Estevalmennus tasolla 120cm, valmentajana kitta
"Cheeze sai sydämeni pyörähtämään ympäri astellessaan maneesissa. Sen pirteä ravi ja suloinen hörähdys maneesiin tulevalle valmentajalle (minulle!) tekivät vaikutuksen. Ja olin niin myytyä naista, kun kuulin tamman hienosti suvusta! Wau, mikä peli! Kauaa en kuitenkaan ehtinyt suunnittelemaan yöllistä kidnappausoperaatiota, kun Diamonte herätti minut ajatuksistani kysyessään, joko aloittaisimme. Aivan niin, tottakai. Alkuun ratsukko sai hypätä yksittäistä pystyä kahdeksikolla. Cheezen hyppytyyli vei minut mennessään, ja sen pirteä olemus huokui intoa hyppyhommia kohtaan. Nostin esteitä nopeasti, sillä olin kärsimätön näkemään, miten tamma suoriutuisi isommista esteistä. Ja hyvinhän se suoriutui, samoin selässä tököttävä ratsastaja, joka tosin näytti hieman nyrpeältä, kun rautias tamma välikäyntien keskellä pysähtyi tunkemaan päätään kainalooni.. Varsinainen halinalle. Välikäyntien jälkeen ratsukko sai hypätä muutamia tehtäviä. Sarjaesteen kanssa oli alkuun hieman ongelmia, kun ketterä tamma olisi vain halunnut kipittää niin lujaa kuin kaviot antoivat myöten. Diamonte joutui toden teolla riuhtomaan (sillä hetkellä hyödyttömän tuntoisista) ohjaksista. Lopulta tehtävä onnistui, ja olin tyytyväinen. Cheeze oli edelleen pirteä ja menohaluinen, mutta aika yksinkertaisesti loppui, joten oli aika päästää upea ratsukko jäähdyttelemään. Mahtavaa menoa!"

28.03.2012 Estevalmennus tasolla 140cm, valmentajana Christa
"Olit pyytänyt minut valmentamaan tallillesi muutamaa hevosta ja vuorossa oli Cheeze. Odotin tietysti hyvin peruspuoliverimaista, jaloa ja tyynen rauhallista ratsua kun taas sain kentälleni lähes laukkahevosta muistuttavan tamman, jonka jokainen jalka oli selkeästi menossa erisuuntaan. Ratsastajalla oli työ ja tuska pidellä tammaa jotenkin kuolaimella, meinasin jo huokaista syvään ja vajota kentän hiekkaan. Lämmittely meni lähes suoraan häsläämiseksi - laskin päätä pahkaa verkkaesteen alle metriseksi, eihän tuollaisen dynamiitin kanssa uskalla lähteä isompia hyppäämään. Yllättävän hyvin sait koottua tamman ja pääsitte melkoisen mallikkaasti ainakin kolmannella kerralla esteen yli! Olin itseasiassa melko yllättynyt ensimmäiseen suoritukseen, se oli huomattavasti positiivisempi kuin olin odottanut. Äkkiä kyhäsin pienen yksittäisistä pystyistä koostuvan radan kentälle ja kehoitin ratsastamaan annetun radan mahdollisimman nopeasti ja virheittä. Ensimmäisellä kierroksella hommasta ei tullut mitään, tamma pelleili ja leikki pelkäävänsä jokaisen esteen takana piileksivää mörköä. Toisella kerralla muistit olla topakampi ja Cheeze hyppäsi nätisti lähes kaikki esteet, toisiksi viimeinen este kolisi ryminällä alas. Muuten ihan kohtalaisen mallikas suoritus."

29.03.2012 Estevalmennus tasolla 120cm, valmentajana Christa
"Toisella kertaa tiesin jo mitä tuleman piti, Cheeze ja Diamonte kun olivat kyseessä. Viime kertainen valmennus oli alusta asti melkoista sählinkiä, siltä näytti valitettavasti myös seuraava valmennus. Tamma ei meinannut pöksyissään pysyä - jos sellaiset olisi siis omistanut. Se loikki tasajalkaa esteiden välissä kuin gaselli konsanaan, ei käynyt ratsastajaa kateeksi! Otin sitten vinkistä vaarin ja päätin rakentaa oikein kunnon jumppasarjan - koko kentän pituisen! Pyörittelit silmiäsi Cheezen selässä, minä lähinnä myhäilin tyytyväisenä. Aloitimme pienistä ja Cheezehän ampaisi ohi heti ensimmäisen esteen jälkeen. Siinä te sitten volttasitte kuin raviradalla konsanaan, ei meinannut Cheezekään oikein syttyä tämän päivän treeni-idealle. Patistamalla sait kuitenkin tamman ylittämään nuo maksimissaan puolimetriset ristikot koko matkalta. Nostin esteet yli metrisiksi ristikoiksi, hieman haastetta päivän päätteeksi. Suu auki ja silmät pyöreänä tuijotin, kuinka nätisti loppujenlopuksi menitte jumppasarjan - ei yhtään karkausta, ei kieltoa, ei pudotusta. En voinut muuta kuin antaa vaimeat aplodit, olin silminnähden yllättynyt!"