© mmeiju.

© LR

LEMONGRASS FROSTER

» Lemongrass Froster, "Lemona"
» Suomalainen puoliverinen, tamma
» Syntynyt 20.10.2010 (ikääntyminen)
» Säkäkorkeus 168cm, punarautias
» Estepainotteinen, re 160cm
» Omistaja: Yogi (VRL-00072), Solo
» Kasvattaja: Erja Wikfors, Suomi
» Rekisterinumero: VH11-031-0485
Saavutukset:
ERJ-I saavutettu 25.05.2012
YLA2 saavutettu 21.11.2012

Näyttelymenestys: -

Kilpailumenestys:
107 ERJ:n alaista sijoitusta, joista 20 voittoja!
  (2x ERJ Cup sijoitusta!)


» Kilpailut & Näyttelyt «
» Valmennukset & Päiväkirja «


» » » Historiikki
Lemona muutti Soloon samoihin aikoihin yhdessä kahden muun tammavarsan kanssa. Lisäyksenä tähän ryhmään tallille muutti myöhemmin samanikäinen ori. Nämä neljä hevosta ovat osa uutta projektiani... (Lue lisää!)

... lähteä pikkuhiljaa jalostamaan eteenpäin toista linjaa nykyisen fwb-linjani rinnalle joka on edennyt jo kolme polvea aloitushevosista. Tämän hevosryhmän saapuessa tallille Solo on ollut toiminnassa jo kolme vuotta ja nämä hevoset ovat Solon historian ensimmäiset täysin evm-sukuiset yksilöt, muilta hevosilta nimittäin löytyy sukua yhdestä polvesta ylöspäin.

Aloittaessani etsinnät tulevia hevosiani varten tiesin että haluan kaksi tai kolme tammaa ja yhden orin. Reissasin pitkän aikaa edestakaisin Suomen maita ja mantuja katselemassa ja koeratsastamassa myytäviä hevosia. Sopivia ei vain tuntunut löytyvän, tuntui että jos hevonen oli upea oli suvussa vikaa ja toisinpäin. Ollessani Piikkiössä Wikforsien tilalla koeratsastamassa erästä viisivuotiasta tammaa satuin kuulemaan että tallin molemmat tunnetut ja hyvämaineiset kantatammat oli astutettu edellisenä kesänä ja olivat nyt hyvinvoivasti ja paksusti viimeisillään kantavina. No pakkohan sitä oli mennä tammojakin ihailemaan omistajan kanssa, ja siitä siirtyikin puhe varsojen tulevaisuuteen. Erja kertoi että ostajaehdokkaita oli jo tungokseksi asti mutta että hän ei ollut vielä päättänyt myykö hän niitä lainkaan sillä nämä jäisivät luultavasti molempien tammojen viimeisiksi varsoiksi. Se hevonen jota olin alunperin mennyt katsomaan ei lähtenyt matkaani mutta jotenkin juttu siitä sitten eteni niin että kahden upean tammavarsan syntyessä puolitoista kuukautta myöhemmin, löimme Erjan kanssa kaupat lukkoon. Otin tietoisen riskin ostaessani kaksi varsaa, mutta molempien emien maineella ja upeilla jälkeläisnäytöillä sekä oreilla joilta löytyi niin estemenestystä, liikettä, upeaa rakennetta sekä luonnetta olin melko varma ettei voi mennä ainakaan kovin pahasti pieleen. Mietimme pitkään sopivia nimivaihtoehtoja ja keksimmekin lopulta kaksi hauskaa hedelmä-aiheista nimeä, nimittäin Lemongrass Froster ja Limeberry Soda. Samoihin aikoihin olin vaihtanut Karjalassa asuvien Harri ja Karita Kanervalan kanssa aktiivisesti sähköposteja heidän paria viikkoa aiemmin syntyneestä tammavarsastaan jota en ollut vielä päässyt katsomaan. Lähdinkin lopulta matkaan, ja ei voi muuta sanoa kuin että se reissu oli todellakin sen arvoinen. Kaunis pienikokoinen tammavarsa teki minuun suuren vaikutuksen niin käyttäytymisellään kuin hienoilla liikkeillään. Minusta oli hauska idea jatkaa tätä hedelmänimiaihetta, ja sainkin sovittua että tämäkin tamma nimettäisiin samaan tyyliin. Pienen nimileikin jälkeen jäljelle jäi paras vaihtoehto, Mangomix Rooibos. Nyt minulla olikin aimo lauma kasassa, kaksi hedelmälimua ja yksi hedelmätee. Kaikki kolme neitokaista muuttaisivat Soloon samoihin aikoihin, pian vieroituksensa jälkeen.

Olin jo kerennyt hautaamaan haaveet sopivanlaisen orin löytymisestä ja ajatellut että ehkä ensi vuonna sitten, kun paljon paljon myöhemmin olin rotunäyttelyissä omien kopukoitteni kanssa. Maitovarsakehässä, luokkavoittajatamman rinnalla, tepasteli aivan upea terhakka orivarsa emänsä jokaista liikettä imitoiden. En vain saanut katsettani tästä varsasta ja vielä BIS-kehässäkin ihastelin sitä sen laukatessa voimakasta valtavaa laukkaa emänsä vierellä kunniakierroksella. Olihan sitä sitten aivan pakko mennä näyttelyn voittajia onnittelemaan ja samalla utelemaan tästä Ironsky nimisestä orivarsasta, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Jututinkin pitkään Samuli Karhulaa joka nämä upeat hevoset omisti, ja selvisi ettei hän ollut lainkaan mainostanut tätä varsaa vaan ajatellut myydä sen vasta sisäänratsastettuna ja hieman koulutettuna jotta pääsisi itse vaikuttamaan mahdollisimman paljon varsan kehitykseen ja ratsutukseen. Siihen juttu jäi sillä kertaa sillä minun oli lähdettävä ajelemaan kotiinpäin ennen pimeäntuloa. Viikkoja myöhemmin sain samaiselta Samulilta puhelun, jossa hän kyseli minulta että miksi en ollut soittanut hänelle? Olinhan selvästi kiinnostunut varsasta. Hämmentyneenä ihmettelin hänelle että eihän se ollut vielä myytävänä? Samuli nauroi hyväntahtoisesti ja sanoi että kyllähän se kannattaa varata jos siitä on kiinnostunut sillä kyselyjä oli kuulemma sadellut sitten näyttelyiden. Olin näiden viikkojen aikana viettänyt paljon aikaa koneen äärellä tutkien Ironskyn sukutaulua ja ihastunut totaalisesti sen sukuun, harmitellen sitä että joutuisin vielä odottamaan vuosia ennenkuin voisin siitä tarjota. Tämä tuli siis todella positiivisena yllätyksenä minulle, enkä epäröinyt sekuntiakaan vastatessani Samulille, että millekä pankkitilille voin toimittaa varausmaksun?

Lemongrass Froster, Limeberry Soda ja Mangomix Rooibos muuttivat Soloon noin puolivuotiaina. Olin iloinen ja kiitollinen siitä, että varsakatras oli samanikäinen sillä näin niillä oli seuraa toisistaan ja ne saisivat yhdessä viettää varsan elämää sekä luoda vahvan suhteen toisiinsa ja kasvaa yhdessä hienoiksi tammoiksi. Tammojen kasvuvaihe piti sisällään jos jonkinmoisia iloja ja suruja ja joskus jopa kirosin sitä että päätin ostaa kolme samaan aikaan ratsuksi koulutettavaa hevosta. Ironsky muutti tallillemme kolmivuotiaana, todella ammattimaisesti ja upeasti koulutettuna, valmiina valloittamaan maailmaa yhdessä leidijenginsä kanssa.


» » » Luonnekuvaus
Lemona on nimensä mukaisesti kuin raikas tuulahdus, aavistuksen kirpakka kuin kirkas pakkasaamu. Saapuessaan tallille Lemona toi tuulahduksen jotakin uutta, jotakin mielenkiintoista. Silminnähden viisas ja tarkkaavainen tamma on aivan oma persoonansa, vahva sellainen ja joukosta erottuva. Elämäniloisella tammalla on todellakin pilkettä silmäkulmassaan ja oikea asenne tähän maalliseen taivallukseemme.

Lemonan kanssa hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, mutta koskaan en käyttäisi sanaa helposti tai rutiininomaisesti. Ne sanat eivät kuulu tätä tammaa kuvaaviin adjektiiveihin, kuten eivät kuulu myöskään tylsä, tavallinen taikka helposti luettavissa. Viekas ja vikkeläliikkeinen tamma pitää huolen siitä että asioita sattuu ja tapahtuu, ja saat todellakin käyttää arviointikykyäsi Lemonaa käsitellessäsi. Pidäthän huolen siitä että ovi oli varmasti lukittu, riimunnarun lukko naksahtanut kiinni ja harjapakki tamman ulottumattomissa? Jos et, voi olla varma että tavaroita katoaa, mystisesti liukastut väärässä paikassa makaavaan harjaan ja päädyt pää edellä vesikippoon tai löydät hevosesi naapurin takapihalta tuijottamassa intensiivisesti talon tapahtumia. Ilkeä tai agressiivinen tamma ei kuitenkaan ole, ei missään nimessä ja se ei ole koskaan käyttäytynyt uhkaavasti ihmistä kohtaan. Toisinaan saatat huomata tuijottavasi niin syvälle tamman tummien liekkin lailla palaviin silmiin että pelkäät eksyväsi niihin, ja yllätykseksesi, tämä tamma vastaa katseeseesi samalla intensiivisyydellä ja syvällä lempeydellä.

Ratsuna Lemona on taitava, aina vain parempiin suorituksiin pyrkivä ja oppimisenhaluinen. Se on ollut äärimmäisen helppo koulutettava koska se tuntuu ymmärtävän teon ja seurauksen suhteen uskomattomalla nopeudella ja on aina kantanut ihmisen itsevarmasti ja rohkeasti, omaksuen uutta tietoa ja taitoa nopeammin kuin kerkeämme sille uutta opettamaan. Tästä huolimatta, tamma ei ole helppo ratsu. Se omaksuu ratsastajakseen vain tasavertaisensa vahvan ja päättäväisen henkilön, joka pystyy lukemaan ja ymmärtämään tämän tamman tarpeita ja elekieltä. Jos yhteistyö ei suju, ovela tamma pitää kyllä huolen siitä että ratsastaja saa kokea elämänsä yllätyksiä ja kun kehotat sitä eteenpäin se peruttaa, käännä vasemmalle ja se kääntyy oikealle, ohjaa se esteelle ja se kääntyy viimetingassa 360 asteen kulmassa takaisin tulosuuntaan. Arvosta siis tätä tammaa ja hänen taitojaan, sillä jos yhteistyönne sujuu, ovat kehonne ja mielenne kuin yhtä ja voin luvata ettet tule koskaan kokemaan sen vertaista. Tamma liikkuu ajatuksesi kuin voimalla, polkee energisesti jaloillaan ja kauniit liikkeet lennättävät sen hetkessä radan poikki ja esteen yli kuin tuulenvire konsanaan. Esteet tamma ylittää pyöreällä ja kauniilla tekniikalla, niin valtavalla loikalla että ohikulkija miettii kuinka tämä tamma kykenee moisiin suorituksiin. Anna hänelle sielusi ja hän antaa sinulle koko elämänsä.

Vaikka Lemona saapuikin meille jo varsana, on sitä aina ympäröinyt syvä salaperäisyys joka kutittelee aistejani ja saa minut janoamaan syvempää kontaktia tähän olentoon, jonka älyllisyys ja läsnäolo on aivan toista luokkaa kuin muiden tapaamieni hevosten.


» » » Sukutaulu

i. Grassbomber EVM
ruunikko - fwb - 167cm
ii. Countrystar EVM
tummanruunikko - fwb - 161cm
ie. Feelgood Revolt EVM
kimo - fwb - 169cm
e. Bittersweet Desire EVM
rautias - fwb - 159cm
ei. Phossil Phraser EVM
vaaleanpunarautias - fwb - 170cm
ee. L.A. Ballroom EVM
ruunikko - fwb - 165cm

laajennettu sukutaulu & sukuselvitys


» » » Jälkeläislista
1. s. 20.07.2011 fwb-t. Winterberry Solo (i. Scentless)
2. s. 02.01.2012 fwb-t. Guavaberry Solo ERJ-I, YLA3, ERL-III (i. Ironsky)
3. s. 10.02.2012 fwb-t. Lemongrass Lychee Solo ERJ-I (i. Monster)
4. s. 01.03.2012 fwb-o. Tropical Teatime Solo YLA2 (i. Chapman)


» » » Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 80 irl. päivää!

syntynyt - 20.10.2010
1 vuotta - 08.01.2011
2 vuotta - 29.03.2011
3 vuotta - 17.06.2011
4 vuotta - 05.09.2011
5 vuotta - 24.11.2011
6 vuotta - 12.02.2012
7 vuotta - 02.05.2012
8 vuotta - 21.07.2012
9 vuotta - 09.10.2012
10 vuotta - 28.12.2012
11 vuotta - 18.03.2013
12 vuotta - 06.06.2013
13 vuotta - 25.08.2013
14 vuotta - 13.11.2013
15 vuotta - 01.02.2014
16 vuotta - 22.04.2014
17 vuotta - 11.07.2014

Lemongrass Froster on virtuaalihevonen! - Lemongrass Froster is a sim-game horse!

© Ulkoasun suunnittelu ja toteutus: Yogi 2011