sh-o. Nefertarin Merlin

Virallinen nimi: Nefertarin Merlin, "Merlin"
Rotu, sukupuoli: Suomenhevonen, ori
Säkäkorkeus, väri: 159cm, tummanpunarautias
Syntymäaika, paikka: 01.01.2007, Suomi

Rek. nro: VH00-018-9168
Omistaja: Yogi, VRL-00072
Kotitalli: Joogin Suomalaiset
Kasvattaja: Yogi (Nourbese Nefertari)
Painotuslaji: Esteratsastus
Koulutustaso: re 110cm, ko Va A

☆ SLA-I palkinto saavutettu 15.05.2012 ☆
☆ ERJ-I palkinto saavutettu 35.09.2012 ☆
☆ VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 18.01.2011 ☆
☆ KTK-III palkinto myönnetty 28.02.2011 ☆

☆ 111 ERJ:n alaista sijoitusta (1 Cup sijoitus) ☆
☆ Tavoitteena ERJ:n sekä YLA:n laatuarvostelut ☆


Luonnekuvaus

Tervetuloa tutustumaan meidän poppamies Merliniin! Kuten tarujenkin Merlinillä, on meidän omalla Merlinillä juuri sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Voimmekin taata, jopa lyödä vetoa, että tämän hupsun kanssa päivät eivät käy tylsiksi.

Merlin pitää siitä kun sitä harjataan pitkin ja tomerin vedoin, joten voimaa saa käyttää ihan reilusti. Hoitohommat kannattaa kuitenkin suorittaa tarpeeksi ripeästi, koska muuten oripoikaa rupeaa hermostuttamaan. Yleensä Merlin on oikein kiva hoitaessa, kunhan et itse hermoile turhia. Merlinille mikään paikka ei ole niin taivaallinen, kuin pesukarsina. Se on aina innokkaasti rynnimässä kohti pesukarsinaa, olitte sitten matkalla sinne tai ette, ja kyllä siinä hommaa riittää että taluttaja saa pidettyään käsissään tämän vesipedon, kun se sille päälle sattuu. Tämä tosiasia lienee jo selvinnyt sinulle, mutta Merlin rakastaa pesua aivan liiankin paljon. Joskus ori oikein velmulla tuulella ollessaan innostuu leikkimään veden kanssa, jolloin se on tosiaankin hankala pestä. Ainakaan kauttaaltaan - hyvällä tuurilla saat sen kiiltelemään puhtauttaan hieman sieltä täältä. Kaikki hauska loppuu kuitenkin aikanaan, niinhän se sanonta meni? Merlin nimittäin inhoaa yli kaiken pesun jälkeistä kuivaamista, joten hyvillä kesäkeleillä se on paras vain päästää tarhaan tai karsinaan kuivumaan itsestään. Siirtyessämme pesu- ja muisto hoitotoimista varustamiseen, alkaa homma jo helpottamaan. Suojat ja pintelit sujahtavat helposti jalkoihin, mitä nyt joskus nostelee vähän takajalkojansa. Satulakin menee ongelmitta selkään asti, mutta sitten alkaakin pienoinen pullistelu. Sitä ei kuitenkaan kestä turhan pitkään ja helpoimmalla pääsee kiristämällä satulavyön ulkona. Suitsittaessa se saattaa hieman nostella päätään, mutta pidemmät tyypit saavat ongelmitta Merlinille suitsetkin päähän. Kun solkia alkaa laitella kiinni, on ori jo niin innoissaan lähdössä treeneihin, että viimeiset soljet saa sujauttaa kiinni lennossa.

Ratsuna Merlin on yleisesti ottaen helppo ja oikein toimiva pakkaus. Ori kuuntelee apuja tarkasti ja tekee myös mitä pyydetään. Voltit, pysähdykset, taivutukset, väistöt ja vastaavat onnistuvat oikein hyvin pojalta. Harvoin herralla on sellaisia päiviä että laiskottaisi liiaksi, jolloin yhteistyö ei pelaisi, sillä ori on ratsuna virkeä ja innokas. Herra on myös todella kuuliainen ratsastajan kuin ratsastajan alla, ja yrittää vaikka ratsastaja olisi hieman kokemattomampikin. Esteratsuna Merlin on parhaimmillaan, sillä ponnistusvoimaa ja kapasiteettia tältä orilta löytyy. Merlin on todella upeaa katsottavaa esteradalla, sen hypyt ovat suuria ja ilmavia, tyyli näyttävä. Ori on melko taitava oikean ponnistuspaikan valitsemisessa, mutta saadakseen voimaa ja liitoa hyppyihinsä, on ratsastajan oltava osaava ja ajettava sitä juuri oikealla voimalla. Valmentajat ovatkin kehuneet Merliniä osaavuutensa tähden. Olemme saaneet kuulla että ori on loistava estehevonen, jolla on hienovaraisuutta ja tyyliä, voimaakin oikein kanavoituna. Kouluratsuna Merlin on kärsivällinen ja yritteliäs, mutta esimerkiksi hidas laukka ei sitten millään meinaisi onnistua, koska herra tuntuu ajattelevan että nyt mennään eikä meinata. Mutta kyllä orilla on upeat liikkeet, muuta ei voi sanoa. Maastossa Merliniltä ei aina meinaa löytyä jarruja, mutta olympia-kuolaimilla kulkee varovaisesti kuin kissanpentu. Saattaa joskus säpsähdellä ja on näkevinään niitä kuuluisia pieniä vihreitä miehiä puskissa, mutta aina on pärjätty kotiin asti kunnialla. Maastossa ori on siis aika reipas ja vahva kädelle, joten en suosittelisi Merliniä kokemattoman käsiin ratsastuskentän ulkopuolelle. Orin askeleet ovat matkaavoittavia ja hyvin rullaavia, liikkeet laajat ja tarmokkaat. Käynnissä ori kävelee reippaasti ja tasaisesti, pitkin harppauksin. Ravi on helposti istuttava, askeleet ponnekkaita ja suuria. Joskus huomaa, että ori kuuntelee paremmin istunta-apuja, kuin mitään muuta. Laukka taas on pitkää, eleganttia ja vauhdikasta. Ori kokoaa itsensä hienosti ja kulkee hyvin kuolaimella, kunhan pysytellään maneesissa tai kentällä.

Tämä herra on aina innoissaan kun pääsee kuljetusvaunuun, se nimittäin tietää että nyt lähdetään johonkin uuteen ja jännään paikkaan. Koskaan ei ole tarvittu lastausliinoja, koska ori on aina mennyt hyvin koppiin ja tullut kopista hyvin ja rynnimättä, vaikka olisikin innoissaan uudesta paikasta. Kisoissa se saattaa olla hieman jännittynyt ennen omaa vuoroaan, mutta päästessään kentälle, osaa se kuitenkin kuunnella apuja keskittyneesti. Yleensä kisapaikalle kannattaa ottaa mukaan joku hieman osaavampi hoitaja, vaikka ori onkin yleensä kiltti. Nähdessään uusia tammoja Merlin saattaa tanssahdella ja hirnahdella hieman liiankin innokkaasti. Silloin kannattaa pitää tiukasti kiinni ja toivoa että ori muistaa, että narunpäässä on pieni ihminen. Orin suoritukset ovat monesti paljon parempia kisoissa kuin omalla tallilla. Näyttelyissä ori tykkää tietenkin esiintyä ja tietää että nyt on tosi kyseessä. Vitsailemmekin yleensä että poika ymmärtää, kun palkintoja jaetaan ja hyviä sijoituksia on tullut, sen verran koreasti ja itseensä tyytyväisenä ori tanssahtelee estradille.


Sukutaulu ja -tutkimus

i. Nefertarin Taika-Agressio
VIR MVA Ch, KTK-III, SLA-I, YLA2
116 sijoitusta estekilpailuista
sh - punarautias - 158cm
ii. Kevytmielinen
sh - tummanpunaruunikko - 159cm
iii. Mahkola
iie. Jaalona
ie. Suon-Seireeni
sh - rautias - 153cm
iei. Hovipoika
iee. Keltavokka
e. Himputtiina
ERJ-I, YLA2, SLA-II, ERL-III
60 sijoitusta estekilpailuista
sh - musta - 149cm
ei. Kinki Tarruna
sh - musta - 149cm
eii. Tahrattoman Teuvo
eie. Lavertelija
ee. Vihellyksen Satakieli
sh - musta - 145cm
eei. Ikiviuhko
eee. Järjetön Askel

Merlinin isä Nefertarin Taika-Agressio, tuttujen kesken Tasse, on 158cm korkea punarautias oripoika. Tasse on perusluonteeltaan todella mukava ja oikea herrasmies. Tasse on elämänsä aikana saavuttanut paljon; sille myönnettiin VIR MVA Ch - arvonimi maaliskuussa '07, se kantakirjattiin kolmannelle palkinnolle kesäkuussa '07 (huhujen mukaan sen kantakirjapalkintoa yritetään nostaa) ja lokakuussa '07 sille myönnettiin SLA-I palkinto, jolloin se oli kolmen pisteen päässä SLA-tähtipalkinnosta. Tasse on vahvasti estepainotteinen ja sillä onkin huima määrä sijoituksia ERJ:n alaisissa kisoissa, mutta koska se on sen verran monipuolinen taitaja niin sen kanssa on kisattu myös jonkinverran koulua hyvin tuloksin. Kouluratsastus on kuitenkin sittemmin jätetty pois kokonaan. Näyttelyissä se pärjäsi aikoinaan todella hyvin ja saikin nopeasti kaikki tarvittavat sertit. Tassella kisataan yhä aktiivisesti ja lisää on siis odotettavissa.

Merlinin isänisä Kevytmielinen on mitä komein ori. Se edustaa perinteisten suomenhevosten aatelistoa ja on todella orimainen. Tämä upea tummanruunikko ori on 160 cm korkea. Oriilla on takanaan menestyksekäs ura niin rata- kuin esteratsuna. Kouluakin se vääntää ongelmitta, mutta siitä huomaa että se kaipaa palavasti esteille. Kevytmielinen on rauhallinen ja maltillinen ori joka kuitenkin tarvitsee kokeneen ratsastajan selkäänsä hidastamaan menoa joka joskus saa veren hyytymään katsojalla, sen verran lujaa se on.

Merlinin isänemä Suon-Seireeni on kauniin rautias tamma. Rakenteeltaan se on jäntevä ja sirolinjainen, lihaksisto on hyvin kehittynyt. Tammalta löytyy korkeutta 153 cm. Se kisaa esteitä ja koulua tasavertaisesti, vaikka suku onkin suurimmaksi osaksi estepainotteinen. Tammalla on neljä jälkeläistä.

Merlinin emä Himputtiina, tuttujen kesken Tiina on 149 cm korkuinen musta tamma. Tämän näyttävän ulkokuoren ja tuuhean tukkapehkon alta löytyy omaperäinen tamma, jolta löytyy niin lempeä kuin tuimakin puolensa. Kovin reviiritietoinen tamma on oman linnansa haltiatar ja vaatii varman käsittelijän tallissa, mutta ratsuna se on herkkä ja yhteistyöhaluinen, ja ennenkaikkea todella upeaa katseltavaa. Tiina on kilpaillut ahkerasti esteratsastuksen parissa ja tästä kertoo myös 60 ERJ:n alaista sijoitusta. Tamma on palkittu Esteratsujen Laatuarvostelussa III-palkinnolla! Näyttelyihin tammaa ei ole viety joten mahdollinen näyttelymenestys jää vain arvailujen varaan, mutta jostakin Merlinin upeiden geenien on tultava sillä tuleehan puolet geeneistä mammalta. Tiina on jättänyt kahdeksan jälkeläistä, viisi tammaa ja kolme oria. Merlin on tamman esikoinen.

Merlinin emänisä Kinki Tarruna on musta 149 cm korkuinen ori jolta todellakin löytyy luonnetta. Ori on tunnetusti vahvatahtoinen ja itsepäinen, liekö arvoitus mistä Tiinakin on luonteensa perinyt? Kisaradoilla tämä orin luonteenlujuus on kuitenkin kerta toisensa jälkeen kantanut orin kisojen kärkeen ja sijoituksia se onkin kerännyt mahtavan määrän. Sillä on myös todella hieno jalostushevosen arvo ja onkin hieman harvinaisemman sukunsa takia ollut todella kysytty siitoskäytössä.

Merlinin emänemä Vihellyksen Satakieli on musta 145 cm korkuinen todella siro ja näpsäkkä tamma. Neiti on luonteeltaan hieman ujo ja sangen epäluuloinen kaikkea kohtaan mutta ratsuna se on kuin toinen hevonen, niin varma ja määrätietoinen. Tammalla on pienestä koostaan huolimatta suuret ja laajat liikkeet sekä hieno ja ilmava hyppytekniikka. Menestystä tammalle on tullut kisakentiltä jonkin verran ja lisää olisi varmasti tullutkin ellei sen kisaamista sen kanssa olisi lopetettu niin nuorella iällä. Tamma on jättänyt usean hienon jälkeläisen!


Jälkeläiset

1. s. 11.02.11 sh-t. ILO Rinsessa (e. Sannin Roihutar)     9 sijoitusta estekilpailuista
2. s. 15.04.11 sh-o. Anffin Kirma (e. Unholan Kiara)     16 sijoitusta estekilpailuista
3. s. 07.07.11 sh-t. A.C. Hulmiina (e. Luumiina BRE)     33 sijoitusta estekilpailuista
4. s. 13.07.11 sh-t. Lakean Aniliija (e. Helmen Emmiina)     KTK-III, SV-I, 3 sijoitusta estekilpailuista
5. s. 01.08.11 sh-t. Koston Nimue (e. Jäpäkän Pihkatar)     SV-I, 31 sijoitusta estekilpailuista
6. s. 28.08.11 sh-t. Rajattoman Merriina (e. Milkan Seiloriina)     SLA-II, YLA2, 110 sijoitusta estekilpailuista
7. s. 04.04.12 sh-t. Joogin Taiga (e. Derbyn Inke-Asteri)     VIR MVA Ch, KTK-II, SV-I, 124 sijoitusta estekilpailuista
8. s. 08.08.12 sh-o. Joogin Taikatalismaani (e. Platinamuru KISS)     KTK-II, SV-I, 105 sijoitusta estekilpailuista
9. s. 29.09.12 sh-o. Milkan Moderto (e. Moon Kaunosielu)     27 sijoitusta estekilpailuista
10. s. 28.01.13 sh-o. Duanin Hattutemppu (e. Luumiina BRE)     4 sijoitusta estekilpailuista

Nefertarin Merlin on mitä upein suomenhevosori varsin merkittävästä estepainoitteisesta suvusta. Merlin on miellyttäväluonteinen, selväpäinen ja ehdottomasti luotettava ratsu. Merlin on ratsuna myös erittäin osaava sekä näyttäväliikkeinen, ja estepainoitteisuudestaan huolimatta, menestynyt kiitettävästi myös kouluradoilla. Merlinin hyppytekniikka on vertaansa vailla ja ori on saanut kehuja maailmanluokan valmentajiltakin, mutta pelkistä sanaruusuista ei kuitenkaan ole kyse, sillä ori on myös kilpailumenestyksellään osoittanut kykynsä. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi niin kansallisella- kuin kansainväliselläkin tasolla, aina 110 cm luokkiin asti ja sijoittunut yli sata kertaa! Hienorakenteinen ori on palkittu VIR MVA Ch -tittelillä sekä kantakirjattu III-palkinnolle. Periyttänyt omaa luonnettaan vahvasti, sillä suurin osa orin jälkeläisistä on miellyttäviä ja reippaita, sekä helposti käsiteltäviä suoritushevosia.


Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 200 irl. päivää!

Syntynyt 01.01.2007
1 vuotta - 20.07.2007
2 vuotta - 05.02.2008
3 vuotta - 23.08.2008
4 vuotta - 11.03.2009
5 vuotta - 27.09.2009
6 vuotta - 15.04.2010
7 vuotta - 01.11.2010
8 vuotta - 20.05.2011
9 vuotta - 06.12.2011
10 vuotta - 23.06.2012
11 vuotta - 09.01.2013
12 vuotta - 28.07.2013
13 vuotta - 13.02.2014
14 vuotta - 01.09.2014
15 vuotta - 20.03.2015
16 vuotta - 06.10.2015
17 vuotta - 23.04.2016

Kilpailukalenteri

Sijoitukset ERJ:n alaisissa esteratsastuskilpailuissa: 111 sijoitusta, joista 16 voittoja.
22.09.2007 ERJ - Seura NER, 90-100 cm; 5/83
24.09.2007 ERJ - Baubaen, 120 cm; 2/38
15.12.2007 ERJ - Kisakeskus Simple, 100 cm; 2/40
16.12.2007 ERJ - Riimula Riders, 110 cm; 6/50
11.01.2008 ERJ - Castle, 100 cm; 6/60
12.01.2008 ERJ - Castle, 100 cm; 7/60
27.01.2011 ERJ - Hankivaara, 110 cm; 4/37
28.01.2011 ERJ - VSPY, 120 cm; 1/30
30.01.2011 ERJ - VSPY, 120 cm; 4/30
10.02.2011 ERJ - Divine d'Arc, 120 cm; 3/50
12.02.2011 ERJ - Calisota, 120 cm; 2/40
15.02.2011 ERJ - Eillyn, 120 cm; 4/40
22.02.2011 ERJ - Hiprakka, 110 cm; 2/50
24.02.2011 ERJ - Hiprakka, 100 cm; 7/50
25.02.2011 ERJ - Kõrge Hobused, 100 cm; 5/30
25.02.2011 ERJ - Windsor Stallions, 110 cm; 1/40
26.02.2011 ERJ - Kõrge Hobused, 110 cm; 3/30
26.02.2011 ERJ - Solo, 110 cm; 3/50
27.02.2011 ERJ - Solo, 120 cm; 1/50
28.02.2011 ERJ - Sangre, 120 cm; 3/50
01.03.2011 ERJ - Charmyard Stud, 110 cm; 5/50
01.03.2011 ERJ - Lofmair, 110 cm; 3/90
02.03.2011 ERJ - Bellamy, 90 cm; 5/50
02.03.2011 ERJ - Charmyard Stud, 110 cm; 3/50
02.03.2011 ERJ - Lofmair, 110 cm; 4/100
02.03.2011 ERJ - Lofmair, 110 cm; 9/90
04.03.2011 ERJ - Blip Ponies, 100 cm; 2/30
04.03.2011 ERJ - Valkeneva, 110 cm; 2/40
05.03.2011 ERJ - Crash Ponies, 110 cm; 1/40
06.03.2011 ERJ - Crawford, 100 cm; 6/60
06.03.2011 ERJ - Crash Ponies, 110 cm; 5/40
06.03.2011 ERJ - Crash Ponies, 110 cm; 6/40
01.05.2011 ERJ - Wikhorn, 110cm; 4/30
02.05.2011 ERJ - Wikhorn, 110cm; 4/30
03.05.2011 ERJ - Solo, 110cm; 2/60
03.05.2011 ERJ - Solo, 120cm; 1/60
05.05.2011 ERJ - Wikhorn, 120cm; 4/30
05.05.2011 ERJ - B.B. Steeds, 100cm; 1/50
05.05.2011 ERJ - Skeeger Dressage, 100cm; 2/30
06.05.2011 ERJ - Skeeger Dressage, 100cm; 1/30
07.05.2011 ERJ - Wikhorn, 110cm; 1/30
13.05.2011 ERJ - Viikerlä, 100cm; 3/50
22.05.2011 ERJ - Varpumäen hevostila, 100cm; 3/30
29.05.2011 ERJ - LIKKI, 100cm; 4/30
30.05.2011 ERJ - Graftham Stud, 100-110cm; 3/30
30.05.2011 ERJ - Graftham Stud, 100-120cm; 5/30
01.06.2011 ERJ - Tousle Roulet, 90-100cm; 6/66
02.06.2011 ERJ - Viehättävä, 120cm; 3/50
04.06.2011 ERJ - Viehättävä, 120cm; 6/50
25.07.2011 ERJ - Alegre, 110-120cm; 7/50
30.07.2011 ERJ - Hengenvaara, 100cm; 3/40
07.08.2011 ERJ - Spring Valley, 110cm; 2/50
20.08.2011 ERJ - Alegre, 100cm; 6/50
21.08.2011 ERJ - Edrian Fjords, 100cm; 3/50
21.08.2011 ERJ - Alegre, 80-90cm; 1/31
24.08.2011 ERJ - Rolling Hills, 110cm; 7/50
03.09.2011 ERJ - Vanilla Sojourn, 110cm; 3/30
17.09.2011 ERJ - Dark Side Trakehners, 110cm; 2/30
18.09.2011 ERJ - Dark Side Trakehners, 110cm; 3/30
29.09.2011 ERJ - Hengenvaara, 100cm; 3/30
03.10.2011 ERJ - Hengenvaara, 100cm; 4/30
07.10.2011 ERJ - Alegre, 110-120cm; 2/36
01.12.2011 ERJ - Latun Talli, 90-100cm; 1/28
10.12.2011 ERJ - Hex Sporthorses, 110cm; 7/50
13.12.2011 ERJ - Mörkövaara, 110cm; 3/40
15.12.2011 ERJ - Figure, 100cm; 7/50
17.01.2012 ERJ - Seven Stables, 100cm; 4/30
17.01.2012 ERJ - Seven Stables, 120cm; 4/30
19.01.2012 ERJ - Fleurette, 100cm; 6/40
18.01.2012 ERJ - Awel y Môr, 120cm; 2/50
22.01.2012 ERJ - Moondance, 120cm; 5/40
23.01.2012 ERJ - Moondance, 120cm; 1/40
23.01.2012 ERJ - Stekker, 110cm; 4/30
24.01.2012 ERJ - Hiprakka, 110cm; 1/50
25.01.2012 ERJ - Hiprakka, 110cm; 7/50
28.01.2012 ERJ - Ride Glub Gringsted, 120cm; 3/40
01.02.2012 ERJ - Ravenhook Stables, 120cm; 2/30
02.02.2012 ERJ - Malkamäki, 110cm; 7/50
03.02.2012 ERJ - Lumivuo, 120cm; 7/50
04.02.2012 ERJ - Malkamäki, 100cm; 4/50
04.02.2012 ERJ - Malkamäki, 110cm; 3/50
06.02.2012 ERJ - Lumivuo, 120cm; 1/50
13.02.2012 ERJ - Rhonwen, 110cm; 5/40
13.02.2012 ERJ - Hiprakka, 120cm; 1/100
14.02.2012 ERJ - Hiprakka, 120cm; 4/100
15.02.2012 ERJ - Hiprakka, 120cm; 1/100
17.02.2012 ERJ - Rhonwen, 110cm; 2/40
22.02.2012 ERJ - Kuurakka, 120cm; 3/50
25.02.2012 ERJ - Kuurakka, 120cm; 4/50
26.02.2012 ERJ - Snipper, 120cm; 4/50
26.02.2012 ERJ - Zurück, 120cm; 6/50
28.02.2012 ERJ - Zurück, 120cm; 5/50
24.03.2012 ERJ - Hurmeen Kisakeskus, 110cm; 3/57
26.03.2012 ERJ - Hurmeen Kisakeskus, 110cm; 2/59
01.04.2012 ERJ - Kilpailukeskus Stewart, 120cm; 3/30
02.04.2012 ERJ - Hurmeen Kisakeskus, 100cm; 5/40
03.04.2012 ERJ - Hurmeen Kisakeskus, 100cm; 6/40
04.04.2012 ERJ - Hurmeen Kisakeskus, 100cm; 1/40
04.04.2012 ERJ - Rhonwen, 110cm; 6/40
04.04.2012 ERJ - Pyrr Warmbloods, 120cm; 2/50
06.04.2012 ERJ - Pyrr Warmbloods, 110cm; 2/50
06.04.2012 ERJ - Pyrr Warmbloods, 120cm; 3/50
06.04.2012 ERJ - Kilpailukeskus Stewart, 120cm; 3/30
07.04.2012 ERJ - B.B. Steeds, 100cm; 3/30
09.04.2012 ERJ - Heijastus, 110cm; 4/40
10.04.2012 ERJ - Heijastus, 100cm; 3/40
12.04.2012 ERJ - Heijastus, 110cm; 5/40
17.04.2012 ERJ - Dark Side Trakehners, 120cm; 5/30
19.04.2012 ERJ - Dark Side Trakehners, 120cm; 3/30
21.04.2012 ERJ - Dark Side Trakehners, 120cm; 4/30
30.09.2012 ERJ - ERJ Cup, 110cm; 5/223


Sijoitukset KRJ:n alaisissa kouluratsastuskilpailuissa: 17 sijoitusta, joista 2 voittoja.
12.02.2007 KRJ - Stallion Hill, He A; 7/50
12.02.2007 KRJ - Stallion Hill, He B; 7/49
14.02.2007 KRJ - Kisakeskus Butterfly, He A; 1/50
15.02.2007 KRJ - Etna, He A; 5/30
18.02.2007 KRJ - Season, He A; 6/40
19.02.2007 KRJ - Seura NER, He A; 1/30
21.02.2007 KRJ - Devoto, He A; 2/30
23.02.2007 KRJ - Etna, He A; 10/100
24.02.2007 KRJ - Championtalli, He A; 7/60
27.02.2007 KRJ - Halifit Ponies, He A; 6/40
27.02.2007 KRJ - Splendour Estate, He A; 4/45
29.03.2007 KRJ - BR Team, Va B; 4/48
30.03.2007 KRJ - Championtalli, He A; 5/100
30.03.2007 KRJ - Alwyn Ponies, He A; 2/14
05.04.2007 KRJ - Halifit Ponies, Va B; 6/70
18.04.2007 KRJ - Hopeakuun ratsutila, He A; 6/94
17.05.2007 KRJ - Les Chevaux Mysteriqués, Va A; 5/30


Tulokset NJ:n alaisista näyttelyistä: 4x MVA-SERT, 2x irtoSERT.
30.06.2008 NJ - Tikun talli, Suomenhevosorit & tammat (ratsut); LKV2, irtoSERT, JS pt. Alina J.
23.07.2008 NJ - Class 3, suomenhevoset, orit; LKV3, irtoSERT, JS pt. Siiri K.
30.11.2010 NJ - Viehättävä, Suomenhevosorit; BIS2, LKV1, MVA-sert, JS pt. Anette N.
30.11.2010 NJ - Twisty Puzzle, Suomenhevosorit; BIS1, LKV1, MVA-sert, JS pt. Anette N.
17.12.2010 NJ - Fiktio, Suomenhevosorit; BIS2, LKV1, MVA-sert, JS pt. Anette N.
17.12.2010 NJ - Drómundur, Suomenhevosorit; LKV1, MVA-sert, JS (MVA-sert siirtyy BIS3:lta) pt. Siiri K.


Päiväkirjamerkinnät - 11 kpl

15.05.2012 Suomenhevosten laatuarvostelu
15 + 17 + 25 + 20 + 19 = 96p / SLA-I
"1. Hyvät leimat ja ok tyypit (3p.)
2. Iso pää ja paksu kaula, ok lavat (3p.)
3. Hyvä pyöreä runko, hyvä ryhti. Lyhyt selkä. (4p.)
4. Jalka-asennot hyvät (5p.)"

25.09.2012 Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu
4 + 50 + 27 + 15 + 10 = 106p / ERJ-I

28.02.2011 Suomenhevosten kantakirja
17 + 17 + 15 + 20 = 69p / KTK-III
"Raskas etuosa, lyhytrunkoinen, työhevostyyppinen. Jalka-asennoissa parannettavaa. Orileima hyvä."
"Hyvä sukupuoli- ja rotuleima, laatutyyppi ei kovin hyvä, menestyisi paremmin työhevosena, vahva kaula, loivat lavat, tiivis ja pyöreä runko, hyvät jalka-asennot."
"Melko hyvät leimat, massiivinen orikaula, pyöreä runko, lyhyet etusääret."
"Hyvät leimat. Ryhdikäs! Hyvä kaula. Melko hyvät lavan asennot. Piirteetön säkä. Lyhyt selkä. Lyhyt runko. Hyväa takaosa. Erittäin hyväasentoiset jalat."22.10.2010 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Päätin vihdoinkin toteuttaa pitkään suunnitteilla olleen idean ja tehdä uudet sivut muutamalle vanhalle hevoselleni jotka olin, omaksi häpeäkseni, jättänyt taka-alalle kun siirryin kasvattamaan pelkästään suomalaisia puoliverisiä Solossa. Lisäksi olen törmännyt näihin hevosiini toisten hevosten sukutauluissa ylemmissä polvissa ja kovasti on harmittanut kun kova työ on mennyt hukkaan sillä etteivät sivut edes toimi eikä kukaan näe hevosten saavutuksia ja tietoja. Soloon muuttivat siis kaksi kantaoriani, nf-o. Nefertari's Fisherman ja sh-o. Nefertarin Taika-Agressio ja jälkimmäisen orin ensimmäinen jälkeläinen sh-o. Nefertarin Merlin. Nefertarin Merlin on kisakenttiä jo jonkin verran kiertänyt ja näyttelyissä todella lupaavaksi osoittautunut nuori (ikääntymistä muutettu) ori jonka odotan jatkavan hienon isänsä kavionjäljissä. Näistä kolmesta orista Merlin on ainoa joka jatkaa kisaamistaan Solon puoliveristen joukossa kun vanhat herrat saavat nauttia eläkepäivistä Solon tiluksilla.

01.12.2010 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Merri on osoittautunut olevan painonsa arvoinen kullassa! Tiesin kyllä että kasvattini on hyvärakenteinen ja näyttävä, mutta ori todellakin yllätti tuomalla kotiin kahdesta ensimmäisestä näyttelystään tänä vuonna kaksi luokkavoittoa, yhden bis-kehän voiton, yhden bis-kehän toisen sijan ja kaksi muotovalio-sertiä! Aivan mahtava tämä oriherra! Treeni on aloitettu miekkosen kanssa hyvissä merkeissä ja uskon että voimme heti ensi vuoden alussa startata ensimmäisissä kisoissamme pitkästä aikaa! Siihen asti jatkamme treenaamista ja lihaksiston kehitystä.

20.12.2010 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Kuinka ylpeä voi kasvattaja ja omistaja olla omasta kultapojastaan? Merri on kerännyt kasaan jo neljä MVA-sertiä, joten tähän loppui meidän näyttely-ura ja seuraavaksi voin anoa herralle VIR MVA Ch arvonimen! Tähtäämme myös tammi- tai helmikuun KTK-tilaisuuteen. Valmistaudumme kantakirjaukseen mm. ruokinnan muutoksella ja treenin tiukentamisella. Lisäksi kulutamme toki paljon aikaa Merlinin upean harjan puunaamisessa ja letittelemisessä jotta se pysyy nätissä kunnossa h-hetkeen asti.

18.01.2011 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Suomenhevosten Näyttelyiden Kermaa jaosto hyväksyi tänään Nefertarin Merlinin Virtuaaliseksi Muotovalio Championiksi! Kisaaminen saatiin jo hieman käyntiin ja sijoituksiakin on tullut, mutta tällä hetkellä kaikki jaokset ovat jäissä VRL:n takia, koska jaoksia siirretään takaisin VRL:n sivuille eikä kisoja hyväksytä kalentereihin tällä hetkellä. Toivotaan että päästään pian kisakentille koska miekkonen on teräskunnossa! Olemme myös aikeissa aloittaa aktiivisen valmentautumisen Merlinin kanssa. Näin saamme myös alan ammattilaisten mielipiteitä treeniimme, jotta saisimme varmasti kaiken mahdollisen irti harjoittelustamme.

25.02.2011 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Viimeiset viikot ovat kuluneet herran puunaamisessa ja valmistelussa, sillä kuun lopussa herra osallistuu elämänsä ehkä suurimpaan koitokseen; kantakirjaustilaisuuteen. Herran villiä harjaa on siistitty ja tasattu, kavioita vuollettu ja kiillotettu, uudet kengätkin se sai viime viikolla ja karvapeite kiiltelee puhtauttaan. Nyt suurin haaste on yrittää ylläpitää tätä tätä lookkia kantakirjapäivään asti. Kisaaminen on taas aloitettu ja sijoituksia satelee! Osallistuimme myös tässä kuussa ERI:n jäsenille järjestetylle vaellukselle, jossa herra oli melko kuumaa poikaa mutta ihan siivosti se osasi kuitenkin pysyä omalla paikallaan rivissä. Retki oli onnistunut ja siitä jäi hyvä mieli molemmille.

10.07.2011 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Merlinin kilpaura on mallillaan ja sivut saivat uuden lookin tänään. Sijoituksia on kerääntynyt nyt 50 kappaletta mutta vielä jatketaan, miksi lopettaa kun kerran menee näi hyvin? Kuukausi sitten talliin muutti uusi suomenhevostamma, nimittäin Merlinin puolisiskon tytär. Tallissa on siis ihan uutta elämää ja vilskettä varsan aiheuttaessa harmaita karvoja meidän oripojalle. Tähtäämme nyt Merlinin kanssa Esteratsujen laatuarvosteluun ja myöhemmin sitten Suomenhevosten laatuarvosteluunkin kunhan olemme tarpeeksi valmennuksissa ja muissa kissanristiäisissä kierrelleet. Merlinistä on myös tullut isä, sillä Unholan Kiara niminen tamma varsoi huhtikuussa komean orivarsan. Kyllä saadaan taas olla ylpeitä!

01.08.2011 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Osallistuimme tänään Merlinin kanssa ensimmäistä kertaa tarinaestekilpailuihin, erittäin hyvin tuloksin! Merlin voitti luokkansa, jonka otsikkona oli "Kun ratsuni olikin...". Veimme voiton fiktiivisellä hauskalla tarinalla. Tulemme varmasti jatkossakin osallistumaan tarinakisoihin, sen verran hauskaa meillä oli. :) Tuomari kommentoi tarinaa seuraavin sanoin; "Mitäpä tähän lisäämään. Nauroin ääneen, se riittää!"
Tässä vielä voittotarinamme: ... sateenkaaren värinen kirahvi. Kaikki alkoi erittäin mukavasti aurinkoisena kesäpäivän aamuna, kun minä pahaa aavistamatta pakkasin kilpahevoseni traileriin. Matkalla kisapaikalle jumituimme kuitenkin liikenneruuhkaan ja jouduin jättämään auton trailereineen ja hevosineen tienreunaan monien muiden ajoneuvojen joukkoon, kun juoksin yleisöpuhelimen luokse soittamaan kilpajärjestäjälle myöhästymisestämme. Palattuani takaisin autolle liikenne alkoi jo vetää paremmin ja pääsimmekin jatkamaan matkaa. Kilpapaikalla hevosenhoitajani odotteli varusteiden kanssa ja kiirehti minua lastaamaan hevoset trailerista. Ihmettelin hetken trailerin outoa ulkomuotoa, mutta päättelin että olisinkohan vahingossa ottanut jonkun yksityishevosten omistajien traikuista lähtiessäni pihasta kiireellä. Avasin trailerin ovet - ja mikä minua odottikaan! Sateenkaaren värinen kirkahvi! Miten tämä oli päässyt tapahtumaan? Soitimme heti poliisille ja hetken selvittelyn jälkeen selvisi että kiertävästä sirkuksesta oli ilmoitettu jo kirahvin katoaminen ja vieraan pölmistyneen hevoslauman löytyminen. Jollakin minun oli kuitenkin osallistuttava luokkaan, ja saatuani kirahvin omistajan luurin päähän kehoti tämä minua ratsastamaan "Kiiralla", olihan se taidokas tottunut sirkusratsu. Satuloimme Kiiran Merlinin satulalla ja ravasin tyylikkäästi areenalle. Yleisö hiljeni. Kumarsin tuomareille ja kehotin ratsuani eteenpäin. Kiira asteli arvokkaasti radan ympäri, astuen huolellisesti jalkojaan nostellen kunkin esteen yli vaivatta. Puhtaan suorituksen jälkeen ratsastimme ulos radalta hienossa laukassa, minä hädin tuskin kyydissä pysyen. Koska kilpasäännöissä ei kielletty kirahvilla ratsastamista, voitimme luokan yleisön ja tuomareiden järkytyksestä huolimatta! Ja sitten eikun poliisiasemalle vaihtamaan kirhavia hevosiin.

04.09.2011 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Tänään minulla oli pitkästä aikaa vapaa sunnuntai aamu, jotenka päätin suunnata tallin yksityiselle puolelle ja napata matkaani hulmuharjaisen Merlinin. Talutin tästä eriskummallisesta häiriöstä hämmästyneen orin perässäni juoksutus-ympyrälle, jossa varustin herran juoksutusvaljailla. Ennenkuin yhä hölmistynyt ori kerkesi sen enempää miettiä tätä asiaa, nostin jo juoksutusraipan ilmaan ja annoin herralle käskyn lähteä liikkeelle. Alku sujui hieman tervaisesti, sillä Merlin taisi olla vielä hieman unessa, mutta kyllähän se siitä äkkiä piristyi tajutessaan että nyt se saisi juosta sydämensä kyllyydestä. Annoinkin orin juosta pois kaikki ylimääräiset energiat, ennenkuin aloitimme todellisen työskentelyn. Merlin taipui erittäin kauniisti ja oli nyt hienosti kuulolla. Taivuttelin sitä molempiin suuntiin ja kaikissa askellajeissa, ja varsinkin ravi muuttui sen vetreydyttyä erittäin kauniiksi ja laajaksi. Pienellä lisä säädöllä saimme sen takapäänkin työskentelemään kunnolla ja poika polki takajaloillaan alleen reippaasti. Päätin lopettaa treenin tähän ja päästää herran suoraan tarhaan painimaan kavereiden kanssa.

15.09.2011 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Olin alunperin suunnitellut meneväni maastoon pelkästään Tainan kanssa, mutta koska nuori serkkutyttöni Sari tulikin mukanani tallille, päätimme ottaa Merlininkin matkaamme. Onneksi Merlin on sen verran kohtelias ori että sen uskaltaa rauhallisin mielin päästää tammaseuraankin. Saatuamme hevoset valmiiksi autoin Sarin rauhallisesti odottavan Tainan selkään ja hyppäsin itse Merlinin kyytiin. Lähdimme reippaassa käynnissä tallipihasta, ja vasta metsän suojassa otimme ensimmäisen ravin. Taina ja Sari tulivat rauhallisesti perässä, kun minulla taas oli kova työ pitää yli-innokas Merlin rauhallisessa tahdissa. Päästinkin orin pian kunnon laukkan saavuttuamme hiekkatien päähän, ja kyllä Merlin nautti! Tainakin hieman innostui ja laukkasi nättiä pientä laukkaa, punaposkinen ja innosta hihkuva Sari selässään. Sää ei ollut paras mahdollinen tänään, vaan taivas täynnä raskaita ja mahdollisesti märän näköisiä pilviä. En siis yllättynyt lainkaan kun ensimmäiset sadepisarat tipahtelivat taivaalta, jotenka päätin ohjata Merlinin oikopolulle jotta pääsisimme nopeammin takaisin tallille. Vettähän se vain on, mutta koska minulla oli edessäni vielä kokonainen päivä tallilla en halunnut kastua heti aamusta. Taina innostui hörisemään kovasti sateen kutitellessa sen korvia, ja Saria nauratti. Päästyämme takaisin tallille suihkuttelimme hevosten mutaiset kaviot ja tarjosimme molemmille kiitoksena pari porkkanaa.

15.05.2012 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Matkasimme tänään aamutuimaan Merlinin kanssa Suomenhevosten Laatuarvostelutilaisuuteen. Olimme paikalla jo puoli kahdeksan aikaan, joten meillä olisi hyvin aikaa fiksailla herra esittelykuntoon. Pestyäni ja puunattuani orin, kiillotin vielä sen kaviot ja selvittelin harjan huolellisesti. Kävelytin Merliniä lähimaastossa puolisen tuntia ennen rakenne-osuuttamme, jotta ori ei ehtisi hermoilla turhia. Kun oli rakenteen esittelyn aika, esiintyi Merlin maltillisesti ja edukseen, vaikka ympärillä kävikin melkoinen vilinä. Tyytyväisenä tähän suoritukseen vein orin takaisin talliin ja annoin sille muutaman tunnin lepoaikaa. Illalla suoritimme ratsastusosuuden, joka sekin meni hyvin. Huomaa kyllä että on liikkeellä aikuisen ja kokeneen hevosen kanssa, yhteistyö sujui kaikenkaikkiaan hyvin harmonisesti. Kun lopulta kerkesin tulostenlukutilaisuuteen, oli Merlinin pisteet jo julistettu. Minun tuli siis etsiä tuloslistaa hetken verran, ennenkuin sain lukea ilouutiset. Merlin oltiin palkittu I-palkinnolla!

25.09.2012 Päiväkirjamerkintä - kirjoittajana Yogi
Merlin palkittiin tänään Esteratsastusjaoksen Laatuarvostelussa I-palkinnolla! Erityisen hyvät pisteet se sai omista kilpailutuloksistaan ja vanhempiensa kilpailutuloksista. Myös jälkeläisten hienot kilpanäytöt palkittiin. Olen todella tyytyväinen tähänkin palkintoon, Merlin on osoittautunut upeammaksi hevoseksi kuin koskaan uskalsinkaan kuvitella. Nyt meillä olisi vielä edessä Yleislaatuarvostelu ja Esteratsujen laatuarvostelu. Arki sujuu mukavasti treenaillessa säännöllisesti, mutta suhteellisen leppoisasti. Merlin nauttii jalostusorin tehtävistä ja eläkeläishevoselle kuuluvasta huomiosta.


Valmennukset - 6 kpl

Estevalmennus 10. joulukuuta 2010 - valmentajana Daan Webbers, Krofnock Ranch
Yogin ja Merrin tunti alkoi samaan tapaan kuin muidenkin, itsenäisellä verryttelyllä ravissa isoilla volteilla ja ympyröillä. Ratsukko näytti hyvin tasapainoiselta ja meno oli melko eleetöntä ja nättiä katseltavaa. Laukassa tehtiin temponvaihteluita, Merrin lisäsi ja tuli takaisin helposti, ratsastaja jäi pidätyksissä vähän kovakätiseksi ja sai siitä kommenttia Daanilta. Merrin teki nätisti töitä, mutta Daan halusi sen pyöristävän selkäänsä enemmän ja ratsukko sai tehdä hetken harjoitusravia taivutellen ympyrällä Daanin ohjeistaessa ratsastajaa. Tästä siirryttiin verryttelyhyppyihin, samalle kolmois-jumppasarjalle joita muutkin olivat menneet. Aluksi noin viidenkymmenen sentin esteillä ratsukko meni suvereenisti, ja siitä nostettiinkin heti kuuteenkymmeneen. Meno oli tasaista ja sujuvaa, joten verryttelyhyppyjä nostettiin samoin tein siihen seitsemäänkymmeneen senttiin. Daan ohjeisti ratsastajaa pitämään rennon käden ja myötäämään hieman liioitellen eteenpäin, niin että Merrin pääsisi venyttämään kaulaansa hieman enemmän ja hyppäisi vähän isommin. Näin se myös tuli hieman lähelle esteitä, ja reagoikin joka kerta hyvin ketterästi, kuitenkaan kiirehtimättä. Sarjan toinen osa laitettiin vielä kahdeksaankymmeneen ja viimeinen yhdeksäänkymmeneen senttimetriin, ja tehtävä tehtiin vielä kerran. Ratsastaja muisti liioitellut myötäykset ja Merrin ponnisti voimakkaasti joka esteellä. Hetken käyntitauon jälkeen ratsukko siirtyi radalle, se laitettiin 90cm korkeuteen ratsukkoa varten. Rata sujui hyvin ilman ongelmia, joten osa esteistä nostettiin metriin. Uudella kierroksella ratsastaja arvioi askeleen väärin trippelille, mutta Merrin pelasti tilanteen lähtien hyppyyn puolikkaasta askeleesta. Onneksi este oli trippeli, niin Merrin kerkesi saamaan jalat ylös ihan hyvin, huolimatta vajavaisesta lähdöstä. Radan loputtua ratsukko tuli vielä kerran trippelin, tällä kertaa sujuvasti eteenpäin ratsastaen, ja Merrin lähti hyppyyn sopivista kohdin ja selvästi aivan yhtä rohkeasti kuin aiemminkin. Tämän jälkeen vielä loppuverryttelyt, ja se olikin sitten siinä.

Estevalmennus 10. joulukuuta 2010 - valmentajana Natalia
Sinun ja Merrin yhteistyö näytti sujuvan oikein mallikkaasti. Aloitimme teidän kanssa ristikolla ja matalalla pystyllä jottai saisimme vähän tuntumaa hyppyihin ja näkisin oriin hyppytyylin. Merri hyppäsi pienetkin esteet suurella innolla ja hyppäämisen ilosta. Hieman kiihdyttelyä esteitä ennen oli havaittavissa, mutta se väheni huomattavasti kun estekorkeus nousi pikku hiljaa korkeammaksi. Kun estekorkeutena alkoi olla 90-100cm, alkoi oriin hypyt olemaan melkeinpä täydellisiä. Yhteistyö pelasi ja hypyt näyttivät hallituilta.

Estevalmennus 16. tammikuuta 2011 - valmentajana Kisshu
Tunti alkoi hyvin teidän osalta, Merri oli melko pirteänä eikä kyllä mitenkään uhmakkaana toisia maneesissa olevia hevosia kohtaan. Se oli rauhallinen ja erittäin sivistyneen oloinen, sen askellajit olivat kauniin pehmeitä, mutta sille oli pakko komentaa vähän lisää tahtia, sillä esteillä se ei enää toimisi kun päästäisiin oikeasti hyppäämään. Alkuverryttelyssä hypättiin kolmea estettä, Merri onnistui hyvin, mutta lähestymisessä oli vähän ongelmia, sillä yksi este oli tarkoitus hypätä ravissa ja jatkaa laukassa sen jälkeiselle esteelle. Ori vähän lipui aina ulkopohkeen puolelta lähemmäs maneesin seiniä, joten ohjakset saisivat olla tiukemmalla kun siirrytään seuraavaan harjoitukseen. Harjoitus onnistui yllättävän hyvin, ori oli melkoisen kuumeneva kun se oli hypännyt radan ensimmäistä kertaa läpi. Merri laukkasi harjoituksien ajan kokoajan hyvää laukkaa, tempo oli sama, mutta välillä esteille lähestyminen vaikutti hätiköidyltä, eikä ori oikein välillä osannut päättää, että yli vai ali. Laukka piti vaihtaa usean esteen jälkeen oikeaksi, Merri otti painoavun melko tarkasti huomioon esteillä.

Estevalmennus 04. helmikuuta 2011 - valmentajana napina
Merri oli alkutunnin ajan mukavaa katseltavaa, se kulki rennosti kaula venytettynä pitkälle. Esteet herättivät selvästi sen kiinnostuksen, ori ei olisi malttanut pysyä uralla vaan halusi heti hyökätä hyppimään. Sait tosissasi pidättää Merriä ja koittaa saada se aisoihin sillä aikaa, kun ensimmäinen ratsukko jo hyppäsi radalla. Kun Merri vihdoin sitten pääsi esteille, se laukkasi eloisasti ja hyppäsi näyttävästi, mutta ehkä vähän vinossa ensimmäisen kierroksen, sillä se vähän hötkyili eikä millään meinannut keskittyä kuuntelemaan antamiasi apuja. Sarjaesteillä tämä ongelma tuotti pudotuksen, mikä oli hyvä juttu sillä Merri alkoi keskittyä askeleisiinsa enemmän ja tuotti siten parempaa tulosta. Keskittymistä olisi hyvä saada heti alkutunnista aikaan, jotta suoritus paranisi.

Estevalmennus 06. helmikuuta 2011 - valmentajana noah
Merri vaikutti alusta alkaen energiseltä ja kiinnostuneelta ponilta, varsinkin kun se havaitsi esteet kentällä kun se saapui porteista sisään. Sää oli kirkas ja pakkasta muutama aste, joten päätin pitää valmennuksen ulkona. Poni ja ratsastaja tuntuivat molemmat kovin innostuneilta tästä asiasta. Aluksi oli vuorossa raviverryttelyä kentän lumisella puolella, jossa Merri joutui työskentelemään melko reilusti nostellen jalkojaan. Kerroin että kannattaa antaa ponin tehdä työtään ja vaikuttaa siihen mahdollisimman vähän jotta sen tasapaino pysyisi. Sopivan verryttelyn jälkeen siirryimme tasaiselle kenttäpuolelle, johon oli rakennettu seitsemän esteen sarja valmiiksi. Seurasin pari ensimmäistä itsenäistä harjoitusestettä sivusta jonka jälkeen ohjasin teidät pystysarjalle, joka päättyi kentän leikkaavalla suoralla olevalle okserille. Lähestyitte Merrin kanssa esteitä vauhdikkaasti, mutta ylititte kaikki kuitenkin jokaisella kerralla puhtaasti. Ehdotin seuraavaksi askelsarjaa, jotta vauhti hieman rauhoittuisi, ja näin oikeastaan kävikin kunhan Merri tajusi mitä yrität selässä vaikuttaa. Ensimmäisen esteen lähestyminen tuntui aina olevan vauhdikas, mutta herra myötäsi ja antoi periksi hidastaville avuillesi esteen ylitettyään. Kun nämä harjoitteet tuntuivat onnistuvan tasaisesti, siirryttiin radan puoleen. Tehtävänä oli ratsastaa rata muutamaan kertaan eri tavoilla ja katsoa miten poni tottelee ratsastajaansa. Radat onnistuivat hyvin, kerran tapahtui huolimattomuuspudotus huonon lähestymisen takia, mutta onnistuit korjaamaan virheen jo seuraavalle ratakerralle. Orikaan ei tuntunut liian pirteältä ottaen huomioon että oltiin ulkona pakkasilmassa ja tunti meni yleisesti ottaen todella hyvin!

Estevalmennus 14. helmikuuta 2011 - valmentajana Snniiff
Suuri porukkamme tuli hevostensa kanssa Toivottomaan, jokainen ajoissa. Ohjasin iloiset ihmiset hämmentyneiden ratsujensa kanssa lainakarsinoihin, sekä käytävälle. Olin vienyt tallin omat hevoset ulos, jotta vieraat saivat katon pään päälle siksi aikaa kun valjastimme hevoset lähtöön. Lähdimme tallin pihalta suoraan metsikköä kohti. Saimme alkumatkasta tehdä pienet muutokset jonossa, mutta muuten selviydyimme helposti alkumatkasta. Matkalla pellolle otimme käyntiä ja ravia. Kuljimme melko paljon pienillä poluilla, joissa ratsun tasapaino oli kaiken a ja o, mutta saavuimme nopeasti pellolle, jota peitti reilu lumikerros. Kaikki halukkaat pääsivät kiitämään laukassa pellon poikki toiselle puolelle, mistä jatkaisimme matkaamme. Lyhytjalkaiset osallistujat joutuivat hyppimään sieltä ja täältä, oli mukava katsella pientenkin ratsujen innokasta menoa! Pellolta sukelsimme taas metsän keskelle, kuljimme paljon syrjäisillä teillä. Laukkasimme melko paljon, aina kun vain löytyi sopiva kohta laukkaamiseen. Palasimme tallille kaikki ehjin nahoin ja punaisin poskin.
Ohjaajan kommentit Merristä: Merri pyöri käynnin aikana ympyrää. Se ei olisi mielellään jäänyt talsimaan vaan olisi ottanut vauhdikkaammat askellajit käyttöön. Sait silti pidettyä orin kurissa ja yhteistyönne näytti silti toimivan. Laukassa purkasitte suuren osan orin energiaa ja teittekin vauhdikkaan laukkashow'n.


Tekijänoikeudet

Hevosen kuvista suuri kiitos, Aaldero
Taustoista kiitos Patterncooler
Nefertarin Merlin on virtuaalihevonen