sh-o. Ikuisuuskehrääjä


Virallinen nimi: Ikuisuuskehrääjä, "Kehrä"
Syntymäaika, paikka: 28.06.2010, Suomi
Rotu, sukupuoli: Suomenhevonen, ori
Säkäkorkeus, väri: 157cm, musta

Rek. nro: VH11-018-1068
Omistaja: Yogi, VRL-00072
Kotitalli: Joogin Suomalaiset
Ex-Omistaja: PS., VRL-01516
Kasvattaja: H. Annala

Painotuslaji: Yleispainotteinen
Koulutustaso: re 110cm, ko He A

☆ VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 15.07.2011 ☆
☆ KTK-II palkinto myönnetty 31.10.2010 ☆

☆ 102 ERJ:n alaista sijoitusta ☆
☆ 41 KERJ:n alaista sijoitusta ☆
☆ 48 KRJ:n alaista sijoitusta ☆
☆ 13 VVJ:n alaista sijoitusta ☆

☆ Tavoitteena SLA:n, ERJ:n, KRJ:n ja KERJ:n laatuarvostelut ☆Luonnekuvaus

Yleisesti Kehrä on hyvin kuuliainen ja mukava oripoika, jonka kanssa harvoin joutuu hankaluuksiin. Ori omaa melko lempeän luonteen, eikä sitä uskoisi ensisilmäyksellä oriksi. Kehrä on hyvin varmajalkainen hevonen, joka ei säiky suurempiakaan pamauksia eikä kimeimpiäkään ääniä - pojalla on aina jalat maassa. Hyvin harvoin ori rupeaa hoitajallekaan ryppyilemään, saati sitten testailemaan sitä. Kehrää voi huoletta käsitellä pienemmätkin tytöt, sillä varma on, ettei ori lähde heitä vedättämään. Ja todellakin poika vain nauttii saamastaan huomiosta, rapsutuksista sekä hyvällä onnella ansaituista porkkananpaloista.

Hoidettaessa Kehrä osaa olla välillä hieman itsepäinen, yleisesti käyttäytyy kuitenkin kiltisti ja etenkin rauhallisesti. Harjatessa ei tarvitse välttämättä laittaa edes kiinni, sillä pysyy maltillisesti aloillaan ilman riimuakin. Poika omaa paksun ihopohjan eikä ole herkkä oikeastaan mistään, siispä sitä voi harjailla kovemmallakin otteella. Kehrä omaa muutenkin hyvin sileän ja hyväkuntoisen karvapohjan, karvat saadaan selvitettyä kiiltäväksi helposti suuren mutakerroksenkin alta. Päänharjauksesta Kehrä ei niinkään pidä, siksi koittaa nostella turpaansa aluksi kattoa kohden, kunnes luovuttaa hoitajalleen ja nöyrtyy tämän tahoon. Kavioiden puhdistus onnistuu ihan sujuvasti, välillä kaviot nousevat reippaasti maasta, välillä ei ollenkaan. Kengitettäessä Kehrä nostaa kuitenkin hyvin kavionsa ja jaksaa pitää niitä ilmassa pari sekunttia pidempään kuin normaalisti. Varusteiden laitossa ori kannattaa pistää jo kiinni. Satuloidessa Kehrä tuppaa vielä vähän luimimaan, siitäkin paheesta ollaan onneksi pääsemässä ylitse. Välillä tuppaa myös pullistelemaan, vahvemmille hoitajille kuitenkin pikku juttu. Suitsiessa Kehrä ottaa reippaasti kuolaimet suuhunsa, vaikka välillä vähän nykiikin turpaansa pois päin. Yleisesti Kehrä on hoidettaessa mukava ja rauhallinen joten myös kokemattomat ratsastajat voivat Kehrää käsitellä.

Ratsastettaessa Kehrä on eteenpäinpyrkivä mutta maltillinen hevonen, joka todellakin jaksaa työstää ja keskittyä tehtäviin. Kun pojan selkään istuu, tuntuu jo kuinka se hehkuu intoa lähtemään juoksemaan eteenpäin. Kun Kehrälle maiskauttaa merkin, se suorastaan lähtee kiitämään eteenpäin, tosin hallitusti. Kehrältä löytyy siis vauhtia joka tilanteeseen, puolipidätteet on tunnin suosituin juttu. Kehrä kuuntelee parhaiten ratsastajan ääni- sekä istunta-apuja, niillä sitä saa laitettua vaikka mihinkä muotoon ja suuntaan. Ori on hitusen herkkä suustaan, joten ei siedä kamalan kovaa vetoa kuolaimista. Kehrä on tunnilla yleensä aina temppuilematta, välillä tietenkin täytyy vetää jonkin sortin pukkeja tai olla tekemättä jotain asiaa. Yleisesti Kehrä on kuitenkin erittäin oppimishaluinen hevonen ja pyrkii myös miellyttämään ratsastajaansa. Kehrä omaa kouluratsulle tyypilliset hienot liikkeet, niin maasta kuin selästäkin katsottuna. Kehrän askeleet ovat ihanan pitkät sekä selästä hyvin pehmeät, joten myös harjoitusravissa pojan selässä on mukava istua.

Tietenkin Kehrän painotuksesta voi jo päätellä, on ori parhaimmillaan kouluratsastuksessa. Ori todellakin loistaa kouluradoilla, sen huomaa myös itse orin katseesta. Kehrä nauttii todella paljon haastavien tehtävien läpikäymistä ja onnistuneen suorituksen jälkeen siitä näkyy hyvin into. Vaikka kouluratsastus on Kehrän parasta alaa, ei tarkota etteikö siltä löytyisi esteille kapasiteettia sekä tekniikkaa. Kehrä hyppää hienosti ratana vajaata metriä, omaa hyvän hyppytyylin ja on hyvin varma hevonen esteradoilla. Harvoin Kehrä kieltäytyy esteillä ja on innokas todellakin hyppäämään. Maastossa orilta löytyy kivasti vauhtia ja varmajalkaisuutta. Kehrällä on todella mukava lähteä pidemmällekin maastovaellukselle, sillä ei varmasti hyydy ensimmäisien kilometrien aikana, eikä säiky minkäänmoisia ääniä taikka varjoja. Ratsastettaessa Kehrä tarvitsee jo vähän kokeneemman ratsastajan selkäänsä joten hyvin kokemattomille tätä oria ei suositella.

Kilpailupaikoilla on hieman rauhaton ja huutelee muille hevosille ja etenkin katsoo tarkasti ruunien perään. Kunhan Kehrän saa keskittymään, keskittyykin se niin kauan kuin tarvitsee. Radalla hyvin harvoin huutelee muille hevosille, vaikka nuorempana tätä tekikin.

© PS.


Sukutaulu ja -tutkimus

i. Pohjanoteeraus
sh - musta - 159cm
ii. Kohtalo
sh - musta - 156cm
iii. Liinan Lento
sh - punaruunikko - 155cm
iie. Lumotar
sh - musta - 157cm
ie. Hovin Katriina
sh - vaaleanpunarautias - 159cm
iei. Matkija
sh - vaaleanrautias - 158cm
iee. Hovi-Neito
sh - kimo - 157cm
e. Ilosanoma
sh - tummanruunikko - 154cm
ei. Menekki
sh - ruunikko - 153cm
eii. Ilomieli
sh - ruunikko - 154cm
eie. Iltatähti
sh - tummanruunikko - 155cm
ee. Petronella
sh - musta - 156cm
eei. Intohimo
sh - musta - 153cm
eee. Helmen Amelia
sh - punarautias - 158cm

Isä Pohjanoteeraus on musta, 159cm korkea, kenttäpainotteinen suomenhevos-ori joka on nykyisin jo jäänyt eläkkeelle virallisesti, mutta kilpailee edelleenkin satunnaisesti helpoissa kenttäratsastusluokissa. Sijoituksia ei tule enää kylläkään ihan niin tiheään tahtiin kuin herran nuoruusvuosina, mutta menestystä tuli jo nuorempana sen verran paljon ettei sitä enää varsinaisesti tarvitakkaan. Onneksi Pohjanoteeraus onkin saanut nimiinsä menestystä edes painotuslajistaan sillä se ei todellakaan ole komein suomenhevonen, eikä edes järin rodunomaisen näköinen joten sen omistaja voi huokaista helpotuksesta että kysyntää jalostukseen löytyy edes menestyksen vuoksi.

Isänisä Kohtalo oli musta, 156cm korkea suomenhevos-ori joka periytti erittäin vahvasti omaa upeaa, mustaa väritystään. Nimittäin lähes kaikki orin kolmestakymmenestä jälkeläisestä peri isänsä värityksen vaikka varsan emänä olisi ollut minkä tahansa muun värinen tamma. Ori pärjäsi myös omassa lajissaan esteratsastuksessa todella vahvasti, joten kysyntä jalostukseen oli taattu vielä senkin jälkeen kun Kohtalon omistaja oli päättänyt ettei varsoja tule enempää. Ori kerettiin palkita 27-vuotisen elämänsä aikana kantakirjaustilaisuudessa toisella palkinnolla, sekä esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla.

Isänisänisä Liinan Lento oli punaruunikko, 155cm korkea suomenhevos-ori joka oli luonteeltaan erittäin orimainen ja hankala tapaus jonka sai toimimaan ainoastaan sen omistaja. Juurikin tuon hankalan luonteen vuoksi lähes kaikki orin tavanneet ihmettelivät herran taitoja sen koulutuslajissa kouluratsastuksessa, mutta jollain tavalla orin omistaja sai sen toimimaan enemmän kuin hyvin. Liinan Lento palkittiinkin kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla ja parempikin palkinto olisi varmasti tullut jollei ori olisi alkanut kiukuttelemaan kesken tilaisuuden.

Isänisänemä Lumotar oli musta, 157cm korkea suomenhevos-tamma joka painottui täysin esteratsastukseen koko elämänsä ajan ja vieläpä erittäin hyvällä menestyksellä. Lumotar olikin täysin nimensä mukainen neiti ja se suoranaisesti lumosi kaikki sen tavanneet ihmiset erinomaisella kilpailukapasiteetillaan, sekä äärimmäisen kauniilla ja rodunomaisella ulkonäöllään. Tammaa kyseltiinkin todella paljon esteratsujalostukseen, mutta siitä huolimatta tamman omistaja tykkäsi käyttää ratsuaan yleispainotteisten suomenhevosten jalostukseen. Varsoja Lumotar saikin elämänsä aikana yhteensä kuusi kappaletta, joista vain yhdestä tuli täysin estepainotteinen ratsu ja lopuista yleispainotteisia.

Isänemä Hovin Katriina oli vaaleanpunarautias, 159cm korkea suomenhevos-tamma joka kilpaili suhteellisen hyvällä menestyksellä lajissaan kenttäratsastuksessa. Tämä neiti omisti mahtavan suorituskyvyn ja se tahtoi aina miellyttää ihmisiä parhaimman mukaan ja senpä vuoksi tammalla oli äärimmäisen mukava ratsastaa. Tottakai sijoituksia ja voittojakin ropisi todella kovaa vauhtia juurikin tuon suuren suorituskyvyn vuoksi. Hovin Katriina käytettiin myös kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa elämänsä aikana ja sieltä tuli kotiinviemisiksi toinen palkinto, jälkeläisiä tämä neiti sen sijaan kerkesi saamaan vain yhden kappaleen ja tätä asiaa moni harmittelikin.

Isänemänisä Matkija oli vaaleanrautias, 158cm korkea suomenhevos-ori jonka painotuslajina toimi esteratsastus äärimmäisen hyvällä menestyksellä. Tämä herra ei siis pelännyt yhtään mitään ja välillä siitä meinasi koitua ongelmia kun Matkija ei tajunnut pysähtyä ajoissa esimerkiksi liian ison esteen nähdessään. Ainakaan ei siis voi väittää että yritystä olisi puuttunut ja tämän vuoksi ori pärjäsikin myös kansainvälisellä tasolla solakoita puoliverisiäkin vastaan. Matkija kantakirjattiin elämänsä aikana toisella palkinnolla, sekä palkittiin esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla.

Isänemänemä Hovi-Neito oli kimo, 157cm korkea suomenhevos-tamma joka painottui elämänsä aikana kenttäratsastukseen vaikkakaan ei aina niin hyvällä menestyksellä kuin olisi voinut toivoa. Sijoituksia tuli aina silloin tällöin mutta Hovi-Neitoa ei tosiaankaan voinut kutsua miksikään kenttäratsastuksen jumalattareksi ja edes kenttäratsastusjaoksen laatuarvosteluun tätä neitiä ei viitsitty viedä koska omistaja arveli ettei sieltä olisi tullut edes kolmatta palkintoa. Jälkeläisiä tammalle teetettiin suhteellisen huonosta menestyksestä riippumatta kolme kappaletta, jotka kaikki ovat pärjänneet kenttäratsastuksessa ainakin jotenkuten.

Emä Ilosanoma oli tummanruunikko, 154cm korkea, yleispainotteinen suomenhevos-tamma jolla kilpailtiin suhteellisen tasaisesti kenttä-, este- ja koulukilpailuissa ja kaikissa lajeissa tuli ainakin jonkin verran menestystä osaksi. Vaikka tämä neiti kerkesi kilpailla monessa eri lajissa elämänsä aikana, ei Ilosanoman elämä kumminkaan jatkunut kovinkaan pitkään sillä tamma menehtyi tapaturmaisesti auto-onnettomuudessa kun sitä oltiin kuljettamassa kotiin kantakirjaustilaisuudesta vain 13-vuoden ikäisenä. Onneksi neiti kerettiin kumminkin kantakirjata sillä Ilosanoma palkittiin kyseisessä tilaisuudessa toisella palkinnolla niin ettei ensimäisestä palkinnosta puuttunut montaakaan pistettä. Jälkeläisiäkin tämä tamma kerkesi saamaan elämänsä aikana vain yhden kappaleen, mutta ainakin neidin suku pääsee jatkumaan edes jonkun aikaa.

Emänisä Menekki oli ruunikko, 153cm korkea suomenhevos-ori jolla kilpailtiin sekä este-, että kenttäratsastuksessa. Vaikka menestys olikin kohtuullista molemmissa lajeissa, oli ori kumminkin parempi esteratsastuksessa kuin kenttäratsastuksessa. Luonteeltaan tämä herra oli suhteellisen herkästi jekkuja keksivä ja siksi monet Menekin kanssa toimivat ihmiset saivatkin vain harmaita hiuksia vaikka tarkoituksena olisi ollut kiva yhteishetki komean orin kanssa. Koska tämän herran omistaja halusi viedä ratsunsa vain yhteen laatuarvosteluun, vietiin Menekki esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun arvosteltavaksi ja ilmeisesti päätös oli aivan oikea koska kyseisestä tilaisuudesta tuli palkinnoksi ensimäinen palkinto.

Emänisänisä Ilomieli oli ruunikko, 154cm korkea, kenttäratsastuspainotteinen joka omasi äärimmäisen hyvän kapasiteetin omaan lajiinsa ja pärjäsikin siis sen vuoksi enemmän kuin hyvin. Sijoituksia, sekä voittoja kertyi tasaiseen tahtiin orin nimiin ja orin omistaja luotti ratsuunsa niin paljon että vei sen kenttäratsastusjaoksen laatuarvosteluunkin suurien odotuksien kanssa. Suuret odotukset eivät olleetkaan turhia, sillä Ilomieli palkittiin kyseisessä laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla ja tästä rohkaistuneena ori vietiin myös kantakirjaukseen josta tulikin kotiinviemisiksi toinen palkinto.

Emänisänemä Iltatähti oli 155cm korkea, tummanruunikko, esteratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma joka oli luonteeltaan herkkä mutta silti äärimmäisen osaava neiti. Tamma pärjäsikin odotettua paremmin ja olikin omistajansa ylpeyden aihe, vaikka samalla omistajalla olikin tallillinen estepainotteisia suomenhevosia jalostuskäyttöön. Iltatähti palkittiin elämänsä aikana esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, sekä suomenhevosten kantakirjaustilaisuudessa ensimäisellä palkinnolla lähes täysillä pisteillä. Varsoja tamma kerkesi saamaan elämänsä aikana yhteensä viisi kappaletta ennen kuin menehtyi vanhuuteen 22-vuotiaana.

Emänemä Petronella oli musta, 156cm korkea, kouluratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma joka omasi erittäin kauniit sekä lennokkaat askeleet ja pärjäsi niiden ansiosta painotuslajissaan erityisen hyvin. Tämän tamman kanssa kilpailtiin nimittäin jopa kansainvälisellä tasolla vaativissa luokissa ja useat jaksoivatkin hämmästellä neidin osaavuutta, vaikka osaaminen olikin varmasti suurimmilta osin kiinni Petronellan omistajasta joka oli yksi Suomen sen aikaisista tunnetuimmista kouluratsastajista. Omistajan mielestä ulkopuolisten arvostelut olivat kumminkin aivan turhia ja senpä vuoksi tammaa ei viety ikinä mikäänlaisiin laatuarvosteluihin eikä kantakirjauksiin.

Emänemänisä Intohimo oli 153cm korkea, musta suomenhevos-ori joka herätti kunnioitusta hieman ilkeällä luonteellaan, sekä aivan pikimustalla värityksellään. Osa jopa kuvaili Intohimoa itse paholaiseksi, vaikka se olikin hieman liioiteltua. Orin omistajan onneksi tämä kouluratsastuspainotteinen ori periytti vahvasti ainoastaan mustaa väritystään ja lähes kaikki orin kahdestakymmenestäviidestä jälkeläisestä olivatkin isänsä tavoin mustia. Koska tämän herran luonne ei tosiaankaan ollut luonteiden parhaimmistoa, ansaitsi Intohimo kantakirjaustilaisuudesta ainoastaan kolmannen palkinnon ja senkin vain hädintuskin. Kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun tätä herraa ei luonteen vuoksi edes vaivauduttu viemään.

Emänemänemä Helmen Amelia oli punarautias, 158cm korkea, yleispainotteinen suomenhevos-tamma jolla kilpailtiin vähän kaikenlaisissa lajeissa sen 25-vuotta kestäneen elämän aikana. Tamma myös pärjäsi suhteellisen hyvin kaikissa lajeissa joita sen kanssa kokeiltiin, mutta selkeästi Helmen Amelialle sopivin laji oli kouluratsastus sillä siitä tuli huomattavasti enemmän sijoituksia sekä voittoja kuin mistään muusta lajista. Tamman känssä käytiin myös esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa josta tuli kolmas palkinto, sekä kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa josta se sai ensimäisen palkinnon. Jälkeläisiä tämä neiti kerkesi saamaan elämänsä aikana yhteensä neljä kappaletta, jotka kaikki menestyivät omissa lajeissaan.

© lumienkuli

Jälkeläiset

s. 01.10.2010 sh-o. Valveuni (e. Marine)     VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
s. 16.11.2010 sh-t. Uniseili (e. Unen Tarina)     VIR MVA Ch, KTK-II
s. 07.03.2011 sh-o. Nyyti Nyytiäinen (e. Marine)     ei saavutuksia
s. 04.08.2012 sh-o. Unisielu (e. Alaina)     KTK-III
s. 12.08.2012 sh-o. Ikikuva (e. Haavetyttö)     KTK-II
s. 27.05.2013 sh-t. Joogin Wiirikehrääjä (e. Wilma&Wilhelmiina)     KTK-III, SV-II
s. 30.06.2013 sph-t. Koston Entistus (e. Maltaan Enneuni)     KTK-III
s. 07.10.2013 sh-o. Toivon Ikiliikkuja (e. Sirpaletar)     SV-IIkääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 100 irl. päivää!

Syntynyt - 28.06.2010
1 vuotta - 06.10.2010
2 vuotta - 14.01.2011
3 vuotta - 24.04.2011
4 vuotta - 02.08.2011
5 vuotta - 10.11.2011
6 vuotta - 18.02.2012
7 vuotta - 28.05.2012
8 vuotta - 05.09.2012
9 vuotta - 14.12.2012
10 vuotta - 24.03.2013
11 vuotta - 02.07.2013
12 vuotta - 10.10.2013
13 vuotta - 18.01.2014
14 vuotta - 28.04.2014
15 vuotta - 06.08.2014
16 vuotta - 14.11.2014
17 vuotta - 22.02.2015
18 vuotta - 02.06.2015
19 vuotta - 10.09.2015
20 vuotta - 19.12.2015

Kilpailukalenteri

Sijoitukset ERJ:n alaisissa esteratsastuskilpailuissa: 102 sijoitusta, joista 15 voittoja.
08.10.2010 ERJ kutsu 80cm 6/50
14.06.2013 ERJ kutsu 100cm 3/50
14.06.2013 ERJ kutsu 100cm 2/50
18.06.2013 ERJ kutsu 100cm 2/50
19.06.2013 ERJ kutsu 100cm 3/30
20.06.2013 ERJ kutsu 100cm 6/50
21.06.2013 ERJ kutsu 100cm 6/50
22.06.2013 ERJ kutsu 100cm 5/50
23.06.2013 ERJ kutsu 100cm 1/30
25.06.2013 ERJ kutsu 100cm 2/30
29.06.2013 ERJ kutsu 100cm 3/30
29.06.2013 ERJ kutsu 100cm 1/30
30.06.2013 ERJ kutsu 100cm 2/32
01.07.2013 ERJ kutsu 100cm 1/30
07.07.2013 ERJ kutsu 100cm 4/30
13.07.2013 ERJ kutsu 100cm 2/50
19.07.2013 ERJ kutsu 100cm 1/30
20.07.2013 ERJ kutsu 100cm 3/30
28.07.2013 ERJ kutsu 100cm 4/50
02.08.2013 ERJ kutsu 100cm 3/40
03.08.2013 ERJ kutsu 100cm 4/40
09.08.2013 ERJ kutsu 100cm 4/30
09.08.2013 ERJ kutsu 110cm 4/40
09.08.2013 ERJ kutsu 110cm 5/40
09.08.2013 ERJ kutsu 100cm 5/43
10.08.2013 ERJ kutsu 110cm 2/40
10.08.2013 ERJ kutsu 100cm 6/50
10.08.2013 ERJ kutsu 110cm 5/40
11.08.2013 ERJ kutsu 100cm 4/43
11.08.2013 ERJ kutsu 100cm 5/40
13.08.2013 ERJ kutsu 110cm 2/50
14.08.2013 ERJ kutsu 100cm 1/30
14.08.2013 ERJ kutsu 110cm 3/50
15.08.2013 ERJ kutsu 110cm 4/50
16.08.2013 ERJ kutsu 100cm 2/40
18.08.2013 ERJ kutsu 100cm 5/30
22.08.2013 ERJ kutsu 110cm 2/30
24.08.2013 ERJ kutsu 110cm 3/30
24.08.2013 ERJ kutsu 110cm 2/50
25.08.2013 ERJ kutsu 110cm 1/30
26.08.2013 ERJ kutsu 110cm 6/50
27.08.2013 ERJ kutsu 110cm 1/30
09.10.2013 ERJ kutsu 110cm 2/40
16.10.2013 ERJ kutsu 110cm 7/50
17.10.2013 ERJ kutsu 100cm 7/50
18.10.2013 ERJ kutsu 110cm 2/50
19.10.2013 ERJ kutsu 100cm 3/50
20.10.2013 ERJ kutsu 100cm 6/50
20.10.2013 ERJ kutsu 110cm 3/30
21.10.2013 ERJ kutsu 110cm 1/50
22.10.2013 ERJ kutsu 110cm 6/50
22.10.2013 ERJ kutsu 100cm 2/50
24.10.2013 ERJ kutsu 110cm 7/50
03.11.2013 ERJ kutsu 100cm 2/75
04.11.2013 ERJ kutsu 100cm 6/40
06.11.2013 ERJ kutsu 110cm 1/30
26.11.2013 ERJ kutsu 110cm 4/30
27.11.2013 ERJ kutsu 110cm 3/30
29.11.2013 ERJ kutsu 110cm 5/30
29.11.2013 ERJ kutsu 110cm 4/30
30.11.2013 ERJ kutsu 110cm 3/30
04.12.2013 ERJ kutsu 110cm 3/40
07.12.2013 ERJ kutsu 110cm 1/30
08.12.2013 ERJ kutsu 110cm 4/30
10.12.2013 ERJ kutsu 110cm 6/50
11.12.2013 ERJ kutsu 110cm 5/30
12.12.2013 ERJ kutsu 110cm 3/40
15.12.2013 ERJ kutsu 110cm 1/30
16.12.2013 ERJ kutsu 110cm 4/30
17.12.2013 ERJ kutsu 110cm 6/40
18.12.2013 ERJ kutsu 110cm 3/40
21.12.2013 ERJ kutsu 110cm 3/40
22.12.2013 ERJ kutsu 110cm 6/40
22.12.2013 ERJ kutsu 100cm 5/50
23.12.2013 ERJ kutsu 100cm 6/40
25.12.2013 ERJ kutsu 100cm 1/40
25.12.2013 ERJ kutsu 100cm 2/50
26.12.2013 ERJ kutsu 110cm 4/40
26.12.2013 ERJ kutsu 100cm 6/40
27.12.2013 ERJ kutsu 110cm 1/100
27.12.2013 ERJ kutsu 110cm 4/43
28.12.2013 ERJ kutsu 100cm 8/100
31.12.2013 ERJ kutsu 110cm 6/40
01.01.2014 ERJ kutsu 110cm 6/40
02.01.2014 ERJ kutsu 110cm 6/40
08.01.2014 ERJ kutsu 110cm 1/40
20.01.2014 ERJ kutsu 110cm 5/40
22.01.2014 ERJ kutsu 110cm 4/40
22.01.2014 ERJ kutsu 110cm 6/40
23.01.2014 ERJ kutsu 110cm 2/40
24.01.2014 ERJ kutsu 110cm 5/40
24.01.2014 ERJ kutsu 110cm 4/40
27.01.2014 ERJ kutsu 110cm 2/40
28.01.2014 ERJ kutsu 110cm 1/40
29.01.2014 ERJ kutsu 110cm 2/30
01.02.2014 ERJ kutsu 110cm 3/30
01.02.2014 ERJ kutsu 110cm 6/40
03.02.2014 ERJ kutsu 100cm 4/30
05.02.2014 ERJ kutsu 100cm 5/50
06.02.2014 ERJ kutsu 100cm 2/30
07.02.2014 ERJ kutsu 110cm 3/40
08.02.2014 ERJ kutsu 100cm 3/30


Sijoitukset KERJ:n alaisissa kenttäratsastuskilpailuissa: 41 sijoitusta, joista 7 voittoja.
05.10.2013 KERJ kutsu Helppo 1/35
06.10.2013 KERJ kutsu Helppo 3/35
08.10.2013 KERJ kutsu Helppo 1/35
11.10.2013 KERJ kutsu Helppo 2/35
25.10.2013 KERJ kutsu Helppo 1/30
26.10.2013 KERJ kutsu Helppo 3/30
26.10.2013 KERJ kutsu Helppo 1/30
30.10.2013 KERJ kutsu Helppo 3/30
10.12.2013 KERJ kutsu CIC1 7/68
13.12.2013 KERJ kutsu CIC1 7/71
16.12.2013 KERJ kutsu CIC1 1/71
18.12.2013 KERJ kutsu CIC1 5/68
18.12.2013 KERJ kutsu CIC1 5/30
24.12.2013 KERJ kutsu CIC1 4/30
27.12.2013 KERJ kutsu CIC1 5/30
06.01.2014 KERJ kutsu CIC1 2/53
06.01.2014 KERJ kutsu CIC1 2/40
08.01.2014 KERJ kutsu CIC1 5/49
09.01.2014 KERJ kutsu CIC1 2/47
10.01.2014 KERJ kutsu CIC1 7/49
10.01.2014 KERJ kutsu CIC1 6/53
12.01.2014 KERJ kutsu CIC1 6/49
12.01.2014 KERJ kutsu CIC1 6/53
30.01.2014 KERJ kutsu CIC1 4/32
04.02.2014 KERJ kutsu CIC1 2/40
07.02.2014 KERJ kutsu CIC1 3/40
12.02.2014 KERJ kutsu CIC1 2/27
13.02.2014 KERJ kutsu Helppo 4/33
13.02.2014 KERJ kutsu CIC1 2/27
18.02.2014 KERJ kutsu CIC1 3/50
24.02.2014 KERJ kutsu CIC1 3/39
26.02.2014 KERJ kutsu CIC1 6/50
02.03.2014 KERJ kutsu CIC1 2/30
02.03.2014 KERJ kutsu CIC1 3/30
02.03.2014 KERJ kutsu CIC1 2/30
05.03.2014 KERJ kutsu CIC1 2/30
05.03.2014 KERJ kutsu CIC1 3/30
05.03.2014 KERJ kutsu CIC1 1/30
08.03.2014 KERJ kutsu CIC1 1/30
09.03.2014 KERJ kutsu CIC1 2/30
09.03.2014 KERJ kutsu CIC1 4/30


Sijoitukset KRJ:n alaisissa kouluratsastuskilpailuissa: 48 sijoitusta, joista 9 voittoja.
24.08.2010 KRJ kutsu Helppo A 6/70
25.08.2010 KRJ kutsu Helppo C 4/60
26.08.2010 KRJ kutsu Helppo C 5/60
26.08.2010 KRJ kutsu Helppo C 4/60
28.08.2010 KRJ kutsu Helppo C 6/50
28.08.2010 KRJ kutsu Helppo A 4/50
30.08.2010 KRJ kutsu Helppo A 4/50
31.08.2010 KRJ kutsu Helppo B 6/73
31.08.2010 KRJ kutsu Helppo A 3/50
01.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 3/50
01.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 5/60
02.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 5/72
03.09.2010 KRJ kutsu Helppo C 6/49
04.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 1/60
05.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 4/50
06.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 1/50
06.09.2010 KRJ kutsu Helppo C 7/100
07.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 10/100
07.09.2010 KRJ kutsu Helppo A 3/60
07.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 3/40
09.09.2010 KRJ kutsu Helppo A 1/50
10.09.2010 KRJ kutsu Helppo A 2/30
12.09.2010 KRJ kutsu Helppo C 4/71
14.09.2010 KRJ kutsu Helppo B 4/50
15.09.2010 KRJ kutsu Helppo C 3/50
24.09.2010 KRJ kutsu Helppo A 4/41
24.09.2010 KRJ kutsu Helppo C 6/38
29.09.2010 KRJ kutsu Helppo C 1/30
29.09.2010 KRJ kutsu Helppo C 1/60
02.10.2010 KRJ kutsu Helppo A 5/33
03.10.2010 KRJ kutsu Helppo A 1/50
05.10.2010 KRJ kutsu Helppo B 1/50
06.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 2/50
10.10.2010 KRJ kutsu Helppo B 3/60
11.10.2010 KRJ kutsu Helppo A 5/30
12.10.2010 KRJ kutsu Helppo A 2/50
13.10.2010 KRJ kutsu Helppo B 6/50
13.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 5/60
14.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 2/50
14.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 2/50
16.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 7/50
16.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 2/46
17.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 2/40
20.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 2/50
20.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 5/60
21.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 6/60
22.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 1/40
28.10.2010 KRJ kutsu Helppo C 1/50


Sijoitukset VVJ:n alaisissa valjakkoajokilpailuissa: 13 sijoitusta, joista 3 voittoja.
06.09.2010 VVJ kutsu Vaativa yhdistetty 2/27
10.09.2010 VVJ kutsu Noviisi yhdistetty 1/23
12.09.2010 VVJ kutsu Noviisi yhdistetty 3/50
30.09.2010 VVJ kutsu Noviisi koulukoe 2/30
02.10.2010 VVJ kutsu Noviisi koulukoe 5/30
10.10.2010 VVJ kutsu Vaativa yhdistetty 1/25
11.10.2010 VVJ kutsu Vaativa yhdistetty 1/25
12.10.2010 VVJ kutsu Vaativa yhdistetty 5/25
15.10.2010 VVJ kutsu Noviisi yhdistetty 5/30
14.01.2011 VVJ kutsu Vaativa yhdistetty 3/30
16.01.2011 VVJ kutsu Vaativa yhdistetty 5/30
18.01.2011 VVJ kutsu Vaativa yhdistetty 4/30
02.02.2011 VVJ kutsu Vaativa yhdistetty 5/30


Sijoitukset VSR:n alaisissa ratsastuskilpailuissa: 3 sijoitusta, joista 0 voittoja.
31.08.2013 VSR kutsu Harrastelk. 2/22 - VSR Cup!
30.09.2013 VSR kutsu Vaativa A 2/39 - VSR Cup!
30.11.2013 VSR kutsu 100cm 6/69 - VSR Cup!


Tulokset NJ:n alaisissa näyttelyistä: 3x irtoSERT, 3x MVA-SERT
28.08.2010 NJ Viehättävä Suomenhevosvarsat LKV1, BIS3, irtoSERT, JS (Shonna S.)
13.10.2010 NJ Evergrey Suomenhevosorit LKV2, irtoSERT, JS (Shonna S.)
17.12.2010 NJ Fiktio Suomenhevosorit LKV2, irtoSERT, JS (Anette N.)
20.01.2011 NJ Acapella Suomen(pien)hevosorit LKV1, BIS4, MVA-SERT (Hanna M-T.)
10.02.2011 NJ Dimmaby Gård Suomen(pien)hevosorit LKV1, BIS4, MVA-SERT (Melanie S.)
07.06.2011 NJ Kärmeniemi Suomen(pien)hevosorit LKV1, BIS2, MVA-SERT (Anette N.)

Päiväkirjamerkinnät - 0 kpl

31.10.2010 - Suomenhevoskantakirja
18 + 21 + 19 + 21 = 79p / KTK-II
"Hienot tyypit ja selkeä sukupuolileima, vahva kaula, hyvä runko ja kuivat, hyväasentoiset jalat."
"Tiivis runkoinen, ryhdikäs. Suora selkäinen, säkä saisi olla aavistuksen selväpiirteisempi. Hyvät jalka-asennot."
"Hyvä ratsutyyppi, hieman ruunamainen, erinomainen etuosa, tiivis runko, laskeva lautanen."
Valmennukset - 3 kpl

Kouluvalmennus 25. syyskuuta 2010 - valmentajana audrey
Komea musta ori ratsastajineen olikin jo aloittanut verryttelynsä saapuessani paikalle. Pistin samantien merkille orin hyvät liikkeet, joista kuitenkin puuttui hieman ponnekkuutta - olin alunperin ajatellut tunnin ohjelmaksi väistöjä ja taivutuksia, mutta päätinkin muuttaa suunnitelmia siirtymisiin ja kokoamiseen, jotta saamme orin askeleen aktiiviseksi. Alkuun teimme käynti-ravi-siirtymisiä tietyissä kirjaimissa, ja vaikeutimme pian harjoitusta käynti-laukka-siirtymisiin. Lopputunnista sinun oli mahdollista koota oriasi jo enemmän, ja takapää alkoi selvästi työskennellä rehellisemmin, takajalkojen polkiessa syvälle vatsan alle. Kaikenkaikkiaan harjoitukset sujuivat todella hyvin, ja yhteistyönne näytti oikein sujuvalta.

Estevalmennus 01. lokakuuta 2010 - valmentajana audrey
Kilpailuhistoriastanne huomasin, että olette enemmänkin koulupainotteinen ratsukko eikä estekisauraa ole kertynyt kuin yhden kilpailun verran. Treenin alla olivat tänään suhteutetut linjat ja sujuvien teiden ratsastus - tärkeitä asioita myös tulevissa estekisoissa! Aloitin harjoitukset hyppyyttämällä teitä ympyrällä, jonka uralla oli kaksi kavalettia. Alun pienen sähläyksen jälkeen tehtävä lähti sujumaan, ja pääsimme jatkamaan linjojen harjoittelua. Pitkällä, 25 metrin linjalla pyysin teitä lyhentämään ja pidentämään laukkaa niin, että pystyitte ottamaan väliin askeleita viidestä seitsemään. Lopputunnista hyppäsimme 70 cm korkean radan, jossa erityishuomiota tuli kiinnittää hyviin teihin ja sujuviin kaarteisin. Kokonaisuudessaan hienoa työtä!

Kouluvalmennus 06. maaliskuuta 2012 - valmentajana Niina
Kehrä tuntui olevan oikein nöyrä ja eteenpäinpyrkivä hevonen. Sen kanssa työskentely näytti helpolta seuratessani ratsukkoa tämän verrytellessään aluksi itsenäisesti, jotta saisin yleiskuvan heidän yhteistyöstään. Komea ori pysyi hyvin ohjan ja pohkeen välissä, teki kauniit lisäykset pitkille sivuille ja taipui hyvin pääty-ympyröille. Laukkaverryttelyssä ratsukko esitti hienoja ja tasapainoisia vastalaukkakiemuroita pitkille sivuille. Kummempaa korjattavaa ei tässä alkuhumputtelussa ollut, ratsastaja tunsi hevosensa ja pystyi käsittelemään sitä oikealla tavalla saadakseen aikaan vaaditun lopputuloksen. Itse tehtävänä meillä olivat tänään avo- ja sulkutaivutukset sekä vastalaukat. Aloitimme tekemällä avon pitkälle sivulle, josta hyvissä ajoin ennen päätyä nostettiin laukka ja tehtiin kaarros toiselle pitkälle sivulle. Laukasta siirryttiin raviin yrittäen pysytellä liikkeessä hyvin mukana istumatta sitä vastaan, jotta saataisiin aikaan laadukkaita askeleita. Ratsukko suoriutui tehtävästä mainiosti - ainoastaan eteenpäinpyrkimys tahtoi aluksi kadota taivutuksessa. Pyysin ratsastajaa korjaamaan asian napakasti, ja tuloksena oli pienen pukin lisäksi huomattava terävöityminen. Ei tarvinnut enää toista kertaa pyytää. Muutaman onnistuneen toiston jälkeen pidimme välikäynnit selittäessäni seuraavan tehtävän. Tarkoituksena oli kääntyä lyhyeltä sivulta hieman keskihalkaisijan jälkeen, ratsastaa pieni pätkä sulkutaivutusta josta nostettaisiin vastalaukka ja ratsastettaisiin taas laukassa kaari vastakkaiselle pitkälle sivulle, josta raviin ja uudestaan. Tämäkin sujui ratsukolta ilman ongelmia. Lopuksi otimme hieman vastalaukkaa uraa pitkin - toki lyhyitä sivuja hieman pyöristäen - ja lopettelimme kevyessä ravissa hieman eteen-alas venyttäen.


Tekijänoikeudet

Hevosen kuvista suuri kiitos, meym.
Ikuisuuskehrääjä on virtuaalihevonen