18.05.2014: HUOM! Unholan Tuisku ei ole minun (Yogin / Solon / Joogin Suomalaisten) omistuksessa, mutta nämä muistosivut on tehty sille sen omien sivujen kadottua netistä, koska en halua hevosteni vanhempien tietojen katoavan kokonaan! Orin omat sivut ovat jo kadonneet. Kaikki sivuilta löytyvä informaatio on kopioitu osoitteesta http://virtuaalierkki.webs.com/suokit/unholantuisku.html!

tallin etusivu          hevoset          kasvatus          tapahtumat          sähköposti


virtuaalitalli / virtuaalihevonen
kankkusen suomenhevoset

Unholan Tuisku

VIR MVA Ch (01/2010)
KTK-I (05.12.2011)
ERL-II (01.01.2012)


© tallin omaisuutta


VIRALLINEN NIMI : Unholan Tuisku VH06-018-8539 (katso tiedot)
LEMPINIMI : Tuisku

ROTU: suomenhevonen
SUKUPUOLI : ori
SYNTYNYT : 20.07.2009, ikä
TÄYTTÄNYT 3v : 01.11.2009
SÄKÄKORKEUS : 157 cm

VÄRI : punarautias
MERKIT : o.lautasella kaksi mlia sma ti kpku ppku

KASVATTAJA : Unhola
OMISTAJA : Kankkusen suomenhevoset

PAINOTUSLAJI : esteratsastus
KOULUTUSTASO : ko. Helppo A, re. 120 cm

Luonnekuvaus

Unholan Tuisku, tuttavammin vain Tuisku saapui minulle suoraan sen kasvattajalta 19. päivä lokakuuta vuonna 2009. Ostotarjouksen olin jättänyt jo 17. syyskuuta ja ostopäivään asti saimmekin jännityksessä odottaa tulisiko ori meille. Jo ensimmäisenä päivänään minun omistuksessa ori osoitti herrasmiesmaisen ja rehellisen luonteensa. Eikä oriin upea ulkomuotokaan jäänyt keneltäkään huomaamatta ja tallityttöjä saikin olla vähän väliä jahtaamassa pois oriin rauhaa häiritsemästä.

Harjaaminen ja varustaminen onnistuu ilman suurempia ongelmia, Tuiskun seistessä rauhallisesti aloillaan. Takajalkojen kanssa tulee olla vähä varovaisempi, sillä Tuiskulla on paha tapa potkia, jalkoihin suojia tai pinteleitä laittaessa. Muuten kaikkien remmien ja muiden vempaimien laitto onnistuu ilman ongelmia. Taluttaessa Tuisku kävelee usein miten rauhallisesti taluttajan vieressä, joskus, etenkin illalla talliin viedessä ori saattaa rynniä iltakaurojen toivossa. Tuisku ei tunnu koskaan oppivan, että rynnimisestä ja sähläämisestä iltakaurojen saaminen vain myöhästyy. Kengitys sujuu melko rauhallisesti, toisin kuin eläinlääkärin toimet, joiden vuoksi ori joudutaankin usein miten rauhoittamaan.

Selkään noustessa Tuisku malttaa seistä paikoillaan ja odottaa maltillisesti käskyä liikkeellelähdöstä. Jo löysillä ohjilla ori kävelee ryhdikkäästi ja se kantaa itsensä hyvin. Ratsastajan ottaessa ohjat Tuisku aluksi kokeilee ratsastajaansa, mutta hakeutuu sitten hienosti kuolaimelle ratsastajan apujen kautta. Tuiskun käynti on melko pieniaskelista ja tahdikasta. Ravi on hieman ns. tökkivää, mutta pienelläkin harjoittelulla mukavaistuttavaa. Oriin laukka on matkaavoittavaa ja lennokasta, kunhan oria ratsastetaan, että se kantaa laukassa itsensä. Temmonlisäykset onnistuvat oriilta hyvin, tällöin ravista tulee liidokasta ja ori näyttää vähintääkin GP-tason kouluratsulta liidellessään radalla komeasti harja hulmuten. Mutta haaveista tähän hetkeen, esteillä ori toimii erinomaisesti, onhan se estepainotteisesta suvusta. Se taitaa mutkat ja hypyt kovassakin vauhdissa ja huonolla lähestymisellä. Maastossa ori toimii pääosin erittäin hyvin, eikä se pelkää oikeastaan mitään, välillä siitä on kyllä haittaakin, varsinkin kun yritetään tehdä hirviihin tuttavuutta. Tuisku toimii hyvin myös kärryjen edessä, eikä se aristele vetää perässään kärryllistä ilosta huutavia pikkulapsia.

Traileriin tai hevosrekkaan Tuisku kävelee rauhallisesti ja hallitusti ihmisen perässä, myöskään itse matka ei tuota oriin kanssa ongelmia. Kilpailupaikoilla aina vähän pörhistellään ja hörähdellään tammojen perään, mutta siihen vähään se jääkin. Radalla ja lämmittelyssä ori osaa jättää tallialueella kulkevat hevoset omaan arvoonsa ja keskittyy oman suoritukseensa. Käsihevosille tarkoitetulla alueella Tuisku kuitenkin usein innostuu hyppimään ja pomppimaan jokaisen eteen sivulle ja taakse. Astutusreissuilla Tuisku osaa käyttäytyä yllättävän hyvin, joskus, harvoin kylläkin Tuiskulta meinaa käytöstavat unohtua.

Sukutaulu- ja selvitys

  i. VIR MVA Ch Kaikkitietävä KTK-III   ii. Kaan Tietävä
  EVM
  iii. Kaan Etevä
  EVM
  iie. Marikka
  EVM
  ie. Helmiira
  EVM
  iei. Satin Poika
  EVM
  iee. Humatar
  EVM
  e. Aholinnan Emmastiina   ei. Mysti-Potku
  EVM
  eii. Mysti-Viiru
  EVM
  eie. Trollformel
  EVM
  ee. Kiiran Stiinu
  EVM
  eei. Magi
  EVM
  eee. Kirma-Liisa
  EVM

Tuiskun isä Kaikkitietävä on virtuaalisen muotovalio championin saavuttanut suomenpienhevosorii. Eikä oriin näyttelymenestys ei suinkaan lopu tähän, ori on myös kantakirjattu III-palkinolla saaden 67 pistettä. Kilpailumenestyksestä mainittakoot oriin sijoitusten määrä, joita on kertynyt valjakkoajosta yli kymmenen, kouluratsastuksesta muutama sekä esteratsastuksesta jopa yli neljäkymmentä. Kaikkitietävä on koulutettu Helppo A / 120 cm tasoiseksi kilparatsuksi ja se on myös rekisteröity Virtuaalisen ratsastajainliitton hevosrekisteriin, rekisterinumerolla 06394.

Tuiskun isänisä Kaan Tietävä on Helmiiran lisäksi ainut ravipainotteinen Tuiskun lähisuvusta. Seuraavat ravihevoset löytyvät vasta neljännestä sukupolvesta. Luonteeltaan ori on energinen ja ikuinen pikkupoika, joka ei tunnu aikuistuvan koskaan. Juoksijaksi, II-palkinnolle kantakirjattu ori on jättänyt toinen toistaan upeampia jälkeläisiä, joista on kuitenkin tullut suurimmasta osasta toimia kilparatsuja.

Tuiskun isänisänisä Kaan Etevä oli komea, mutta hankala luonteinen orii tammoja läheisyydessä. Ori ruunattii sen ensimmäisen varsan jälkeen tämän pahemman puoleisen luonteen vuoksi, joka ilmeni erityisesti tammojen läheisyydessä. Ruunauksen jälkeen Kaan Etevä rauhottui huomattavasti ja se myytiikin tuntihevoseksi läheiseen ratsastuskouluun, jossa se elikin lopun elämänsä. Ruuna kuoli vanhuuteen vasta 32-vuotiaana.

Tuiskun isänisänemä Marikka toimi ainoastaan harrasteratsuna sekä siitostammana. Varsinaisissa kilpailuissa tamma ei käynyt kuin muutaman kerran elämänsä aikana, eikä kilpailumeriittejä tamma siis saavuttanut. Tamma sai kaikesta huolimatta kuitenkin yhdeksän toinen toistaan upeampia jälkeläisiä.

Tuiskun isänemä Helmiira oli pienikokoinen tamma, jota pidettiin ravurina vaikka se toimikin parhaiten harraste- ja kilparatsuna. Luonteeltaan tamma oli kiltti ja erinomainen ratsu, tamman omistajan tyttärelle joka aloitteli ratsastusharrastustaan. 16-vuotiaana Helmiira kantakirjattiin pienhevossuunnalle II-palkinnolle, ratsastettavuuskokeella. Jälkeläisiä tammalla on kaikkiaan kolme, joista Tuiskun isä Kaikkitietävä on tamman viimeisin. Tamma menehtyi vanhuuteen, kunnioitettavassa 29-vuoden iässä.

Tuiskun isänemänisä Satin Poika, ehkä maan pirullisin pieni hevonen. Luonteeltaan ori oli hyvin arvaamaton, eikä siitä koskaan kuullut sanottavan selväpäiseksi. Ratsastaessa ori toimi loistavasti, mutta sitä joutui taluttamaan vähintään kaksi aikuista raavasta miestä, ettei ori tallannut ketään / päässyt karkuun. Ori jouduttiin lopettamaan 14-vuotiaana pahan luonteensa vuoksi, kun ruunauskaan ei auttanut viiden vuoden sisällä.

Tuiskun isänemänemä Humatar oli rauhallinen, pienikokoinen sydänten valloittaja. Tamma toimi lähinnä ravurina, mutta joskus myös talon nuorimmat tammalla ratsastivat. Tamma ennätys jäi 28,8a, takajalkojen jatkuvien ongelmien vuoksi. Lopulta omistajat laittoivat tamman eläkkeelle ja astuttivat tamman Santin Poika -nimisellä oriilla. Tamma kuoli vaikeaan synnytykseen, varsa Helmiira kuitenkin selvisi hengissä.

Tuiskun emä Aholinnan Emmastiina on erittäin hienosti esteratsastuksessa menestynyt punarautias, 156 senttinen suomenhevostamma. Kilpailumenestyksestä sen verran, että tammalla on esteratsastuksessa huimat yli viisikymmentä sijoitusta, kun taas näyttelyissä tamma ei ole käynyt koskaan. Emmastiina on rekisteröity Virtuaalisen ratsastajainliitton hevosrekisteriin, rekisterinumerolla 38963.

Tuiskun emänisä Mysti-Potku oli hyvin menestynyt yleispainotteinen suomenhevosori. Tämä 159 senttinen ori on syntynyt ja asunut koko ikänsä Ruotsissa. Luonteeltaan ori oli perus suomenhevonen, luotettava ja energinen ratsu joka oli hyvä hoitaa. Jälkeläisiä Suomessa ei Aholinnan Emmastiinan lisäksi ole muita, Ruotsista löytyy kuitenkin muutama.

Tuiskun emänisänisä Mysti-Viiru on Ruotsin suomenhevosjalostukseen vaikuttanut, 159 senttimetrin korkuinen rautias suomenhevosori. Mysti-Viiru menestyi erinomaisesti kenttäratsastuksessa, muut lajit eivät tuntuneet antavat tarpeeksi eliksiiriä oriin elämään. Jälkeläisiä ori sai kaikenkaikkiaan viisitoista, joista ainoastaan yksi asustaa Suomessa.

Tuiskun emänisänemä Trollformel, punarautias tuntihevosena toimiva hyväluonteinen suomenhevostamma Ruotsista. Ruotsissa syntynyt ja koko ikänsä asunut tamma toimi koko ikänsä tuntihevosena, tosin eri omistajilla ja talleilla. Tamma kantakirjattiin III-palkinnolle tämän ollessa 15-vuotias, jälkeläisiä tamma sai yhteensä seitsemän.

Tuiskun emänemä Kiiran Stiinu oli estepainotteinen, tosin koulu- ja kenttäratsastuksessakin kilpaillut, III-palkinnolle kantakirjattu suomenhevostamma. Tamma edusti suomenhevosilla vähän erikoisempaa väriä ja se olikin kimo, pitkillä jouhilla. Säkäkorkeutta tammalla oli 155 senttiä, mikä on yllättävän vähän kun ajattelee Stiinun isää ja emää jotka ovat kummatkin yli 159 senttisiä, vähän suurempia suomenhevosia. Jälkeläisiä tammalla on Emmastiinan lisäksi neljä kappaletta, joista vain yhdelle periytyi tamman harvinaisempi väri.

Tuiskun emänemänisä Magi, Ruotsissa syntynyt, mutta myöhemmin Suomeen myyty rautiaankimo suomenhevosori. Ori sai erikoisen värinsä ansiosta jalostusarvoa, eikä sitä olla käytetty kilpailuissa oikeastaan lainkaan. Ori kantakirjattiin työajosuunnalle III-palkinnolle, oriin ollessa kahdeksan vuotias.

Tuiskun emänemänemä Kirma-Liisa toimi nuoren naisen kilpahevosena tämän koko nuoreeden, mutta naiselle tuli ylläpito-ongelmia ja niimpä hän möi tamman ratsastuskouluun tuntihevoseksi. Tuntihevosena tamma viettikin koko elämänsä, saadan yhden jälkeläisen. Nuorempana tamma tunnettiin etenkin este- ja kenttäratsastuskilpailuissa ruusukehaina.

Jälkeläiset

Tarjolla suomenhevosjalostukseen!

tamma VIR MVA Ch. Koistilan Taikavirna KTK-II, EV-I
ori Sarkasmi KAT
ori Rajattoman Tuiskuvaara

Kilpailutiedot

Vain sijoitukset!

Näyttelytulokset:
30.12.2009 BIS1, LKV1, MVA-SERT Siljan Suomalaisissa (luokkatuomarina Anette N. ja päätuomarina Peppi S.)
12.12.2009 BIS2, LKV1, MVA-SERT Barrier Showjumpersin tiloissa (luokkatuomarina Anette N. ja päätuomarina Iina A.)
04.12.2009 BIS3, LKV1, MVA-SERT Vaapukassa (luokka- ja päätuomarina Peppi S.)

ERJ - Sijoituksia yhteensä 40 kpl, joista voittoja 04 kpl
15.12.2009 - ERJ-CUP - 110 cm (03/247)
08.12.2009 - ERJ - 110 cm (05/60)
07.12.2009 - ERJ - 110 cm (04/60)
04.12.2009 - ERJ - 90 cm (06/50)
06.12.2009 - ERJ - 90 cm (02/60)
06.12.2009 - ERJ - 90 cm (04/60)
05.12.2009 - ERJ - 110 cm (02/30)
26.11.2009 - ERJ - 120 cm (02/30)
26.11.2009 - ERJ - 110 cm (02/30)
25.11.2009 - ERJ - 120 cm (06/40)
28.11.2009 - ERJ - 120 cm (02/50)
28.11.2009 - ERJ - 120 cm (05/50)
26.11.2009 - ERJ - 120 cm (04/50)
25.11.2009 - ERJ - 120 cm (02/50)
25.11.2009 - ERJ - 120 cm (02/50)
23.11.2009 - ERJ - 120 cm (02/30)
23.11.2009 - ERJ - 120 cm (05/40)
17.11.2009 - ERJ - 120 cm (06/40)
16.11.2009 - ERJ - 80 cm (02/40)
16.11.2009 - ERJ - 80 cm (05/40)
16.11.2009 - ERJ - 100 cm (01/30)
15.11.2009 - ERJ - 100 cm (03/100)
15.11.2009 - ERJ - 100 cm (03/100)
15.11.2009 - ERJ - 100 cm (04/100)
15.11.2009 - ERJ - 100 cm (04/100)
13.11.2009 - ERJ - 80 cm (03/40)
09.11.2009 - ERJ - 90 cm (02/80)
07.11.2009 - ERJ - 60 cm (04/100)
07.11.2009 - ERJ - 90 - 100 cm (05/30)
05.11.2009 - ERJ - 100 - 110 cm (02/30)
01.11.2009 - ERJ - 90 - 100 cm (03/30)
31.10.2009 - ERJ - 100 cm (04/40)
31.10.2009 - ERJ - 120 cm (04/40)
30.10.2008 - ERJ-CUP - 110 cm (01/240)
30.10.2009 - ERJ - 90 cm (04/30)
30.10.2009 - ERJ - 100 cm (04/30)
30.10.2009 - ERJ - 100 cm (01/30)
30.10.2009 - ERJ - 100 cm (01/40)
28.10.2009 - ERJ - 120 cm (04/40)
26.10.2009 - ERJ - 120 cm (06/40)
KRJ - Sijoituksia yhteensä 15 kpl, joista voittoja 04 kpl
11.11.2009 - KRJ - Helppo A (06/50)
10.11.2009 - KRJ - Helppo A (01/50)
10.11.2009 - KRJ - Helppo A (01/50)
09.11.2009 - KRJ - Helppo B (05/50)
09.11.2009 - KRJ - Helppo B (02/50)
09.11.2009 - KRJ - Helppo C (02/50)
08.11.2009 - KRJ - Helppo B (01/50)
08.11.2009 - KRJ - Helppo A (06/50)
08.11.2009 - KRJ - Helppo C (06/50)
07.11.2009 - KRJ - Helppo A (06/50)
07.11.2009 - KRJ - Helppo A (04/50)
06.11.2009 - KRJ - Helppo B (03/50)
05.11.2009 - KRJ - Helppo B (05/50)
29.10.2009 - KRJ - Helppo B (06/40)
29.10.2009 - KRJ - Helppo C (01/40)

Jaoksettomat kilpailut - Sijoituksia / voittoja yhteensä 01 kpl
29.11.2011 - koulu - Helppo B (05/65)

Epäviralliset tapahtumat
Oripäivät suomen(pien)hevosoreille Lakeassa 31.10.2009, I-palkinto
28 + 28 + 28 = 84p.
Tilaisuuden parhaimmat pisteet saanut varsa.


Askellajikoetilaisuus Siljan suomenhevosissa 30.11.2009, I-palkinto, Luokkavoittaja (ruusuke)
"Tasainen ja tasapainonen varsa, jonka heikoimmaksi askellajiksi vielä muodostui laukka. Tästäkin kuitenkin hyvät pisteet saaden. Käynnissä hyvä tahti ja erinomainen matkaavoittavuus. Kohtalaisen puoleista rentoutta, saisi olla hieman rennompi (uusi paikka tietenkin saattaa hieman hermostuttaa). Ravi on kerraassaan upeaa. Tänään kuitenkin hieman epätahdikas paikoittain, mikä laski pisteitä. Laukka hyvänpuoleista, saisi kuitenkin olla hieman irtonaisempaa. Upea varsa kaikinpuolin, ansaitsi ykköspalkinnon!"

    » käynti - 8,25
       tahti - 9
       rentous - 7
       aktiivisuus - 7
       matkaavoittavuus - 10
  » ravi - 8,25
     tahti - 5
     irtonaisuus - 10
     selänliikkuvuus - 10
     takaosan käyttö - 8
  » laukka - 7,5
     tahti - 9
     irtonaisuus - 7
     luonnollinen tasapaino - 7
     takaosan ja selän käyttö - 7

    » halukkuus & eteenpäinpyrkimys - 10
    » tarkkaavaisuus - 9

                    yhteensä 43 pistettä


Irtohypytystilaisuus Siljan suomenhevosissa 15.11.2009, II-palkinto
"Tämä ori oli todella miellyttävä hypytettävä. Orilla on täydellinen rytmi ja tasapaino, jalkojen tekniikka kohtalainen, etujalat jäävät hieman roikkumaan, takajalat aukeavat hyvin. Selän toiminta hieman puutteellista, reaktiokyky oli hieman hitaamman puoleinen. Loistava ponnistusvoima ja korkeammatkin esteet ylittyivät mielekkäästi! Luonteeltaan ori oli todella yhteistyö kykyinen ja kyvyäs."

    » rytmi ja tasapaino - 10
    » etujalkojen tekniikka - 5
    » takajalkojen tekniikka - 9
    » selän toiminta - 6
    » reaktiokyky - 5
    » ponnistus - 10

    » halukkuus & eteenpäinpyrkimys - 10
    » varovaisuus - 10

                    yhteensä 65 pistettä


Ikääntyminen

Hevonen ikääntyy satunnaisesti oman ikääntymissysteemin mukaisesti.

syntynyt - 20.07.2009
1-vuotias - 09.09.2009
2-vuotias - 17.10.2009
3-vuotias - 01.11.2009
4-vuotias - 20.02.2010
5-vuotias - 20.04.2010
6-vuotias - 20.06.2010
7-vuotias - 20.08.2010
8-vuotias - 20.11.2010
9-vuotias - 20.01.2011
10-vuotias - 20.03.2011
11-vuotias - 20.05.2011
12-vuotias - 20.07.2011
13-vuotias - 20.09.2011
14-vuotias - 20.10.2011
15-vuotias - 20.12.2011
16-vuotias - 20.02.2012
17-vuotias - ..
18-vuotias - ..
19-vuotias - ..
20-vuotias - ..
21-vuotias - ..
22-vuotias - ..
23-vuotias - ..
.
.

Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintöjä 04 kpl., valmennuksia 03 kpl.

Estevalmennus 05.12.2011, valmentaja Adrianne
"Seisoskelin lumisen kentän laidalla odottamassa tulevaa valmennettavaa ratsukkoa. Pian kentälle tepasteli qwerty. ja hänen hieno punarautias suomenhevosori Tuisku. Annoin naiselle luvan ponnistaa hevosen selkään ja lähteä siitä verryttelemään itsenäisesti. qwerty. teki hevosen kanssa perusjuttuja (temponmuutokset ja siirtymiset) ja kehotuksestani teki paljon pidätteitä. Ori vaikutti todella energiseltä ja siitä syystä pidätteet tulivat tarpeeseen ettei Tuisku sitten esteillä lähtisi käsistä. Kokosin ratsukolle ensimmäisen esteen (arviolta 40cm korkea pystyeste) jonka yli Tuisku liiti naurettavan helposti. Pikkuhiljaa nostimme rimaa korkeammalle ja korkeammalle ja totesin Tuiskun olevan jämäkästä rakenteesta huolimatta hyvä hyppääjä. Radalla ilmeni pieniä hallintaongelmia mutta niistä selvittiin kunnialla laukkaympyrällä rauhoittumisen jälkeen. Muista qwerty. itse vielä pitää katse tiukasti meno suunnassa ja tee tarvittaessa pidätteitä. Etenkin radalla. Orilla näyttää esteillä menojalka vipattavan sen verta että ne tulevat tarpeeseen. Kaikinpuolin kiva valmennettava kaksikko joista pientä pilkkua viilaamalla tulee varmasti jotain hienoa ja menestyksekästä."

Virtuaalinen muotovalio champion 1/10, kirjoittanut oriin omistaja
Tuiskulle myönnettiin Näyttelyjaoksen alainen virtuaalinen muotovalio champion -arvonimi.

Vaellus 29.12.2009, kirjoittanut Oresama
"Keskellä jonoa sisukkaasti tarponut Tuisku piti Suomeen verrattuna erilaisista maisemista. Ehkä se tosiaan on niin, että vaihtelu virkistää, koska poika huristi matkan alusta loppuun korvat innokkaasti hörössä ja askel kepeänä. Ori ei oikein pelännyt mitään, mutta Edekan takana taukoillessamme se vähän hätkähti yllättäen ilmestyvää, kiljuvaa lapsikaksikkoa. Pikkuiset halusivat vain taputella, ja valvovan silmän alaisena ori käyttäytyi esimerkillisesti myös lapsia kohtaan. Uudet reitit ja mukana juoksevat koirat eivät olleet ongelma."

Estevalmennus 23.11.2009, valmentaja Kenya
"Tuisku aloitti valmennuksen hieman jäykän oloisena. emilia. sai Tuiskun rentoutumaan päättäväisellä ja osaavalla ratsastuksella. Verryttelyesteet Tuisku hyppäsi hyvin, eikä niiden aikana ratsukolle tarvinnut sanoa oikeastaan mitään negatiivista.

Ensimmäisenä harjoituksena olleet kaksi pystyestettä kaarevalla lähestymisellä ja neljän askeleen välillä lähtivät sujumaan vasta kolmannella hyppykerralla. Kahdella ensimmäisellä lähestyminen ensimmäiselle pystylle venyi vähän pitkäksi ja emilia. jäi hieman jälkeen hypyissä. Ongelma saatiin kuitenkin korjattua helposti, kun Tuisku tajusi, että nyt täytyy keskittyä myös teihin, eikä vain siihen, että pääsee hyppäämään mahdollisimman pian. Kolmoissarja, joka oli toisena harjoituksena, oli ongelmaton ensimmäisellä hyppykerralla. Toisella kerralla Tuiskun askeleet jäivät hieman liian lyhyiksi väleihin ja se pudotti kaksi jälkimmäistä estettä.

Radan hyppääminen onnistui Tuiskulta mallikkaasti. Kolmantena osana rataa olleet ensimmäisen harjoituksen pystyt olivat kuitenkin radan ongelmakohta. Tuisku lähestyi niitä taas hieman huonosti, jolloin oli vähällä, ettei se kieltäytynyt ensimmäisellä pystyllä. Tuisku selvitti senkin kuitenkin puhtaasti, vaikka hyppy lähti todella läheltä estettä."

Match Show Suomen(pien)hevosille 22.11.2009 Siljan Suomalaisissa (BIS3) Parina Onnen Hermanni
"Nämä kaksi upeaa oria kamppailivat todella paljon tuomarin miellyttämisestä. Tuisku esiintyi ryhdikkäänä ja varsinkin ravi sai myös tuomarin haukkomaan henkeään. Henkka puolestaan esitti itsensä todella ryhdikkäästi ja vaikkei ravi kuitenkaan Tuiskun tasolle yltänyt. Päivän kunto oli molempien kohdalla todella kova ja tuomari joutui hieman arpapelimäisesti päättämään voittajan. Tällä kertaa sen vei upea voikko Henkka-ori."

Estevalmennus 04.11.2009, valmentaja Rollox
"Emilian tehdessä Tuiskun kanssa alkuverryttelyä, huomasin heti orin kuuliaisuuden apuja kohtaan ja sen sulavat liikkeet. Siirtymiset ravista käyntiin sujuivat hienosti ja saitkin niiden aikana oriin hienosti kuulolle. Kokosin kentälle esteitä alkuverryttelyiden aikana. Pystyesteiden lisäksi muutaman ristikon ja okserin. Ennen kuin päästin teidät kuitenkaan radalle, pyysin teitä hyppäämään muutaman pienemmän esteen näin verryttelyksi. Hypyt sujuivat hienosti, lukuunottamatta Tuiskun pientä kompastusta viimeisellä esteellä. Tuisku näytti innokkaalta ja emilia. saikin hieman rauhoitella sitä ennen radalle menoa. Radalle päästyään ori kuitenkin keskittyi täysin apuihisi ja ristikot menivät helposti suurella ilmavaralla yli, samoin kävi pystyillekkin. Okserilla Tuisku ponnistu hieman liian kaukaa, jolloin puomit putosivat kolisten maahan, mutta uusintakierroksella ylititte esteen ongelmitta. Lopuksi ratsastitte loppuverryttelyt isenäisesti. Tuisku on hieno hevonen, jolla löytyy hyppylahjoja ja rohkeutta!"

Epävirallinen näyttely 31.10.2009 Kings Roadissa (3/8)
"Pyöreä ja muhkea ori, ryhdikäs ja näyttävän näköinen. Siistit sivut kaikilla pääasioilla sekä inhimillisillä kuvilla. Komea harja ja hyvinvoivanoloinen!"

TALLIN ETUSIVU     |     HEVOSET     |     KASVATUS     |     TAPAHTUMAT     |     SÄHKÖPOSTI

Alkuperäisen ulkoasun © 2011 Mayflower layouts, muokannut tallin omistaja
Kaikki muu © Kankkusen suomenhevoset, ellei toisin mainita.