Solon hevoskanta on pidetty melko pienenä alusta asti, jotta kuhunkin hevoseen voitaisiin keskittyä yksilönä. Tallimme hevoskanta koostuu este- ja koulupainotteisista suomalaisista puoliverisistä, jotka on jaettu kolmeen eri ikäluokkaan; nuoret, kilpahevoset ja siitoshevoset. Nuoret hevoset ovat yhä koulutus- ja treenausvaiheessa, kilpahevosilla kilpaillaan kunnes ne ovat liian vanhoja siihen ja/tai ovat saavuttaneet kaikki tarvittavat meriitit jolloin ne siirtyvät pelkästään siitoskäyttöön. Kilpahevosiakin käytetään satunnaisesti jalostukseen.
Kasvatustoimintamme pääpainotteena ovat siis suomalaiset puoliveriset. Kasvattiemme vanhempina käytämme omia hevosiamme ja monesti sovimme astutuksia myös muiden omistamien kriteerit täyttävien orien kanssa. Vanhempia valitessamme kiinnitämme huomiota yhteensopiviin sukutauluihin ja painotuksiin sekä huomioimme tamman mahdolliset rakenteelliset heikkoudet ja valitsemme sille orin joka täydentää sitä ja jolta löytyy sitä mitä tammalta mahdollisesti puuttuu. Arvostamme myös menestyneitä yksilöitä kasvattiemme vanhempina. Kaikki kasvattimme syntyvät Solo-kasvattajaliitteen alla. Tammamme ovat kantavina kaksi viikkoa, jonka jälkeen ne varsovat. Varsan vieroitus tapahtuu viikkoa syntymän jälkeen. Koko prosessi kestää siis kolme viikkoa, ennenkuin varsa on valmis muuttamaan uuteen kotiin.
Me täällä Solossa panostamme kotimaisten hevosten lisäksi myös kotimaiseen ruokaan. Hevostemme heinät ja suuri osa niiden ravinnosta on luomuviljeltyä kotililallamme. Kevät onkin kiireistä aikaa kun hevosten lisäksi on huolehdittava peltojen kyntämisestä ja kylvämisestä. Suurin osa vihanneksistamme ovat valmiita korjattavaksi pitkin kesää mutta heinän korjaamme pelloilta syksymmällä ja paalituksen jälkeen se säilötään latoon josta sitä pitkin talvea haetaan tallin vintille säilöttäväksi. Viljelyssä emme käytä kemikaaleja lainkaan vaan huomioimme myös ympäristömme! Myös naapurimme nauttivat hyväkasvuisen maamme antimista.
» POHJAPIIRRUSTUKSET «
Solon tallialue ulottuu melko laajalle. Päätallipiha ja parkkipaikka on asfaltoitu, kun taas muut alueet kuten tarhoille, laitumille sekä henkilökunnan asuinalueelle vievät tiet ovat hiekkapohjaisia. Tallipihalta löytyy yksi suuri talli, päätalli, joka on jaettu kahteen yhtä suureen osaan; tamma- ja oritalliin. Kumpanenkin puoli on lähes toisensa peilikuva. Päätallissa on tilaa yhdelletoista tammalle ja yhdelletoista orille, yhteensä kahdellekymmenellekahdelle hevoselle. Kummaltakin puolelta löytyy pesupaikka (joka sijaitsee heti pääoven sisäpuolella), yleistarvikevarasto, rehuvarasto sekä suuri satula- ja varustehuone. Tamma- ja oritallien välissä on ovi josta pääsee puolelta toiselle. Yhtenä erikoisuutenamme on todella suuret karsinat. Niissä hevoset viihtyvät ja voivat lepäillä rauhassa, ja tammat voivat myös varsoa tilavissa karsinoissa. Aivan päätallin vieressä sijaitsee varsa- ja nuorisotalli. Tallista löytyy yhdeksän valtavaa karsinaa, rehuvarasto sekä yleistarvikevarasto. Tammat voivat myös varsoa täällä, sillä näissä karsinoissa on tilaa kahdelle. Tähän talliin varsat siirtyvät vieroituksen jälkeen ja ostamamme nuoret hevoset asuvat myös täällä ja koko varsalauma ulkoilee yhdessä kunnes orit on otettava pois laumasta ja siirrettävä orilaumaan niiden lähestyessä sukukypsyyttä.
Valtava maneesi sijaitsee vastapäätä tallirakennuksia. Tavallisesti maneesi on jaettu erikokoisiin osiin jotta kukin ratsukko saisi mahdollisimman paljon tilaa ja yksityisyyttä harjoitellessaan, mutta esimerkiksi kisojen aikana se toimii yhtenä suurena kokonaisuutena. Maneesin sisältä löytyy suuri katsomo. Maneesi on valoisa ja suurinta osaa seinistä peittävät peilit. Sisälle maneesiin pääsee hevosen kanssa pääovista tai takakautta, ihmisille tarkoitettuja ovia on näiden kahden pääoven lisäksi kaksi molemmilla sivuilla ja nämä ovet vievät suoraan katsomoihin. Tallipihalta löytyy kolme suurta ratsastuskenttää jotka nekin saa eroteltua aidoilla tai pistettyä yhteen, esimerkiksi kisojen ajaksi. Useimmiten ne ovat kuitenkin jaettu erikseen, sillä kukin kenttä on sen verran suuri että sillä on tilaa kisoillekin ja silloin vapaana olevat kentät toimivat verryttelyalueina. Hevosten tarhaukset sijaitsevat hieman erillään tallipihasta, parkkipaikan lähettyvillä. Tarhauksia on kaikenkaikkiaan kymmenen, ja ne riittävät hyvin kolmekymmentäyksi-paikkaisen tallin hevosille kun tarhavuorot ovat eri aikoina vuorokaudesta. Tarhojen oritallin puoleisesta päädystä lähtee leveä hiekkatie joka johtaa laitumille joiden vieressä järvemme sijaitsee. Sieltä löytyy myös upeita maisemia ja hienoja ratsastusreittejä. Työntekijöiden asuinalue löytyy noin kilometrin päästä, käännyttäessä parkkipaikalta vasemmalle.
© 1. kuva: Klosterhof Medingen
© 2. kuva: Pixomar / FreeDigitalPhotos.net
© 3. kuva: Pixomar / FreeDigitalPhotos.net
© 4. kuva: federico stevanin / FreeDigitalPhotos.net
Tämä on virtuaalitalli! - This is a sim-game stable!
|