Tervetuloa Pilvimarjaan!

Pilvimarja on ilmaisia kopioitavia ulkoasuja tarjoava sivusto. Pilvimarjan taival alkoi vuonna 2008, mutta aktiivisuus sisällön tuoton suhteen on ollu kovin kausittaista. Ulkoasut ovat kaikkien kopioitavissa, kunhan muistat noudattaa muutamia sääntöjä. Otamme vastaan toiveita vieraskirjassa, sähköpostitse sekä keskustelupalsta Keskustan ketjussa.

Pilvimarjan käyttöön voi myös lähettää lahjoituksena ulkoasuja tai kuvia. Lahjoituksia otamme vastaan sähköpostilla, muista mainita mitä tietoja haluat mainittavan.

Muita kopioitavia ulkoasuja

Ilmoita oma sivustosi tai suosikkisi linkkilistalle!

Säännöt

  • Ulkoasujen tekijänoikeuksia ei saa missään nimessä poistaa! Jokaiselta sivulta jossa on Pilvimarjasta otettu ulkoasu käytössä tulee löytyä alkuperäiset tekijänoikeudet, eli linkki Pilvimarjaan, ulkoasun tekijän nimi ja mahdolliset yhteystiedot sekä mahdollisten kuvien ottajien nimi ja yhteystiedot.
  • Ulkoasujen muokkaus omanlaisiksi on sallittua, mutta on hyvä muistaa, että tekijäinoikeudet on silti säilytettävä jokaisella sivulla. Muistathan kuitenkin vaihtaa kuvien tekijäinoikeudet, jos vaihdat ulkoasussa olevat kuvat omiksesi.
  • Pilvimarjan ulkoasujen levittäminen omilla kopiointisivuillaan ja väittäminen omatekemiksi on kiellettyä. Vaikka muokkaisitkin ulkoasua, se ei silti ole ainoastaan sinun tekemäsi, etkä saa sitä sellaisenaan levittää!
  • Poikkeuksena tietotaulukot, joita voi käyttää merkitsemättä Pilvimarjaa tekijäksi. Tietysti maininta olisi suotavaa, mutta ei ole pakollista.
  • Älä suoralinkitä ulkoasun kuvia, vaan tallenna ne omalle palvelimellesi!

UKK

  • Saako ulkoasuja muokata? - Tottakai, mutta täytyy muistaa, että tekijänoikeudet on silti säilytettävä paikoillaan. Kuvia vaihtaessa tulee myös muistaa vaihtaa tekijänoikeuksiin vaihdetun kuvan ottajan nimi.
  • Teettekö tilausulkoasuja? - Tilausulkoasujen suhteen kannattaa laittaa sähköpostia. Tilauksesta ulkoasuja tehdään ainoastaan rahaa vastaan. Pyynnössä täytyy olla palkkatarjous mukana. Toistamiseen, ainoastaan eurot tilisiirrolla kelpaavat.
  • Miten voin muokata oman otsikkoni ulkoasuun? - Se riippuu aivan ulkoasusta, uudemmissa ulkoasuissa ei välttämättä tarvitse kuin kirjoittaa, mutta joihinkin se täytyy lisätä itse otsikkokuvaan. Se onnistuu kuvankäsittelyohjelmalla , kuten vaikkapa Paint tai Gimp. Pyrimme laittamaan otsikot uusiin ulkoasuihin niin, ettei se vaadi kuvankäsittelyohjelman käyttöä.
  • Noudatin mielestäni ohjeita, mutta ulkoasu ei toimi? - Apua voi kysyä sähköpostilla. Aina täytyy muistaa antaa meille linkki sivuille, jossa ulkoasumme ei satu toimimaan. Meiltä avunsaanti saattaa kuitenkin hetken kestää ja apua saa varmasti jostain muualta reilusti nopeampaa. Ennen avunetsintää kannattaa kuitenkin kokeilla tehdä koko homma alusta alkaen uudestaan.
  • Voinko ottaa ulkoasusta vain osan, esimerkiksi yhden kuvan? - Et suoranaisesti. Ulkoasun lopusta löytyy kuvan ottajan tiedot. Jos kuva on vapaastikopioitava (esim. flickristä oikeilla lisensseillä), saat varmasti siitä paremman ja alkuperäisen version sitä kautta. Jos kuva on annettu meille lahjoituksena, voit toki ottaa kuvaajaan esimerkiksi sähköpostilla yhteyttä ja pyytää lupaa käyttää sitä.

Ulkoasut

Ohjeet esimerkkisivun lopussa

Upotettava materiaali

Ohjeet esimerkkisivun lopussa

Hevosen ulkoasu Pääväri valkoinen, tarkoitettu vaalealle pohjalle Esimerkki 1, Esimerkki 2
Perustieto-taulukot Upotettavat perustietotaulukot ilman suurempia tyylimuotoiluja Taulukot koodeineen