Tuiskulan talli

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse

Strawberry Snazy


Lempinimi Nasu Rotu, skp Englanninpuoliverinen, tamma
Syntymäaika 26.11.2015 Iso-Britannia | ikä M Layouts / raitatossu.net/mayflower Väri punaruunikko
Säkäkorkeus167 cm Omistaja felissa VRL-04000
Rekisterinumero VH18-202-0027 Kotitalli Tuiskulan talli
Painotus Maahantuoja Norpatar

Luonnekuvaus

Nasu on tammamainen käsitellä, mutta se viihtyy onneksi yksinkin tallissa ja ulkona. Tosin sateella se riehuu ulkona ja vaatii päästä sisälle. Tämä tekee tamman kanssa elämisen hankalaksi turnajaispaikoilla, joten jos yöllä sataa niin tamma nukkuu autossa. Henkilökunta on ottanut pariin otteeseen Nasun kanssa yhteen, kun tamma kiukuttelee aamulla loimituksen aikaan. Muutoin Nasu on ihan kiltti hoitaa, mutta se on ehdottomasti pidettävä sidottuna hoitamisen ajan tai se pyörii kuin riivattu karsinassa.

Ritariratsuksi Nasu on tullut suoraan Englannista kasvattajaltaan, jossa se kilpaili esteratsastuksessa. Entinen omistaja Erik löysi tamman työmatkallaan ja ehti kokeilla tammaa vain pikaisesti. Hän heitti sen päälle pressun ja ratsasti niin että pressu laahautui perässä. Kun hevonen ei siihen sanonut mitään niin se kyllä kestää muutkin paineet. Näin Nasusta tuli ritarin ratsu. Hyviä puolia siinä on ehdottomasti herkkyys ratsastaa, eikä se kuumu turhaan. Herkkyyden vuoksi sen käsitteleminen haarniskassa yhdellä ohjalla on helppoa ja jopa vaivatonta, jos hallitsee oman istuntansa haarniskan kanssa. Nasun ravi ei ole kaikkein miellyttävin, mutta laukka on mahtava keinuhevosen laukka, jossa on paljon säätelyvaraa. Nasu on rohkea ja luotettava myös hyppäämään. Sen bravuuri esiintymisissä on tuliesteiden hyppääminen, mutta kotona ja etenkin talvisin sen kanssa treenataan ihan rataesteratsastusta ja kilpaillaankin jonkin verran. Tunneilla Nasu on suosittu juuri samoista syistä kuin se toimii stunteissa ja turnajaisissa, eli se on mukavan herkkä ja todella kiltti ratsastaa. Nasu kestää hyvin myös aloittelijoiden virheitä, mutta ei ole alkeistunneille se ykkösvalinta herkkyyden vuoksi.

Maastossa tamma on toimiva ja varma. Tottunut hyvin monenlaisiin paikkoihin kiertäessään ympäri Suomea ja Eurooppaa turnajaisten perässä. Nasu toimii paikassa kuin paikassa ja on tottunut nopeasti myös tykkien paukkeeseen, aseiden laukeamiseen ja peitsitaisteluihin. Se ei pelkää minkäänlaista metallin kilinää eikä kolinaa. Ainut mistä Nasu saattaa hermostua on ilmapallot, minkä vuoksi talvikaudella harjoitellaan myös ilmapallojen kanssa.

© ex-omistaja Norpatar

Sukutaulu

i. Snancister EVM
rt 170 cm
ii. Cribro
m 171 cm
ie. Sister Snak
prt 164 cm
e. Strawberry Stara EVM
tprn 166 cm
ei. Star Boy Nova
mrn 165 cm
ee. Pink Pantera
rnvkk 162 cm

Jälkeläiset

rotu varsa syntymäaika isä omistaja

Kilpailutulokset

KRJ -sijoituksia 0 kpl ERJ -sijoituksia 0 kpl KERJ -sijoituksia 0 kpl

Päiväkirja ja valmennukset

19.12.2016 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut ex-omistaja Norpatar

Tänään on Jonin aika hypätä ensimmäistä kertaa rataa Nasun kanssa ja mikä parasta, ison maneesin remontti ei vielä ole valmis, joten rata on rakennettu kentälle. Itse toimin valmentajana ja puomin nostajana, johon jo jotenkin kykenen. Nasu liikkui iloisesti ja hyppäsi hyvin verryttelyhyppyjä. Tamma tuntuu hiukan leikittelevän ratsastajansa kanssa, sillä sen kapasiteetti tuntuu riittävän minne vain. Se tavallaan menee vähän hukkaan ritaritouhussa, mutta Nasu on kyllä ehdottomasti parhaimmillaan esiintyessään haarniskoidun ratsastajan kanssa. Joni joutui ottamaan oksereilla jopa vähän tukea harjasta. Pääsin huomauttamaan miehen kaulalla makoilusta ja keskivartalon heikkoudesta. Tosin arvostan Jonin kykyä olla häiritsemättä hevosta, vaikkakin hän tekee siitä itselleen ajoittain hyvinkin vaikeaa. Radalla Nasu oli hiukan ihmeissään, kun tehtäviä tuli koko ajan ja niin lyhyellä varoitusajalla. Joni puolestaan joutui koko ajan ajattelemaan rataa eteenpäin, jotta saisi kaiken mahdollisen hyödyn tilasta eikä oikoisi yhtään kulmia. Olin tyytyväinen suoritukseen ja loppuun otimme vielä vähän sarjaa korottaen okseria ja hyppäsimme myös radalle kuuluvaa trippeliä isompana nähdäksemme kuinka Nasu reagoi isompiin esteisiin ja hyvinhän se hyppäsi. Alkoi jopa hiukan kerätä jalkoja alleen. Loppuverryttelyn Joni suoritti itsenäisesti, mutta vaikutti olevan hyvin tyytyväinen tammaan.


Hevosen kuvat © VRL-04000 | Muu © Tuiskulan talli