Tuiskulan talli

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse

Hevonhierakka

Hevi jouduttiin lopettamaan 8. tammikuuta 2018 vanhuuden vaivojen vuoksi.

Lempinimi Hevi Rotu, skp Suomenhevonen, ori
Syntymäaika 24.12.2015 Suomi Väri voikko
Säkäkorkeus 150 cm Omistaja felissa, VRL-04000
Rekisterinumero VH16-018-0832 Kotitalli Tuiskulan talli
Painotus Yleispainotus: Helppo A / 100 cm / Helppo Maahantuoja Wiewi

Kantakirjattu elokuussa 2016 pistein 16 + 19 + 18 + 16 = 69p KTK-III
Palkittu Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa huhtikuussa 2017 pistein 7,5 + 40 + 20 + 20 + 7,5 = 95p KERJ-II

Hevonhierakka… Mitenköhän tästä orista kertoisi ilman satoja voimasanoja ja muutenkin asiallisesti. Noh sanotaanko suoraan, että jos ori ei olisi niin taitava ja laadukas ratsu niin olisi varmasti jo lähtenyt aikoja sitten kiertoon tai monttuun. Lukuisat mustelmat ja kiroamiset sekä muut tapaturmat eivät kyllä nosta tämän herran pisteitä.

Ehkä tuosta alusta jo saattoikin huomata, että käytöstavat ovat harva se päivä kadoksissa tältä Hevi pojalta. Ulkonäöllisestihän se on hieno. Oli jo varsana ja varsinkin voikon värin ansiosta se sai monet huokailemaan ihastuksesta. Siihen ne ihastelut sitten jäävätkin. Hevonen jolla tarvitsee varoa vaan etu- tai takapäätä on suhteellisen helppo jopa käsitellä Heviin verrattuna. Hevin kanssa kun saa tosiaan varoa kumpaakin. Milloin hampaat yrittävät haukata palaista hoitajastaan ja milloin sitten taas yritetään potkaista. Tai sitten mahdollisuuden tullessa litistetään seinää tai mitä nyt milloin ori keksiikään. Koko ajan siis saa yrittää olla askeleen edellä siitä mitä seuraavaksi tapahtuu ja mistä Hevi voi päästä yllättämään.

Okei ei Hevi kuitenkaan täysin mahdoton tapaus ole. Mitä enemmän sen kanssa touhuaa niin sitä paremmin orin oppii tuntemaan. Sitä kautta on myös helpompi ennakoida orin seuraavaa liikettä. Hevi ei todellakaan ole ihmisiin leimaantuvaa tyyppiä. Sitä ei todellakaan kiinnosta onko tänään Maija vai Teppo häntä hoitamassa. Toisinaan Hevin saattaa kuulla hörisevän muillekin kun tammoille ainoastaan ruoka-aikoina. Tosin silloinkin ori on enemmän kiinnostunut niistä kauroista kun itse ihmisestä.

Ratsastaessa Hevi kuitenkin loistaa ja se on yksi syy miksi ori on saanutkin jäädä tänne asustelemaan. Vielä mikä orissa on parasta, niin se on monipuolinen ja osoittanut mainiota osaamista lajissa kuin lajissa. Varsinkin kun Hevin yhteistyökyky on suurimman osan ajan nolla kun pitäisi seisoa paikoillaan hoidettavana mm, niin ei uskoisi, että ratsastaessa taas se yhteiskyky onkin ihan toista luokkaa. Ratsastaessa Hevi on hyvinkin yhteistyökykyinen ja antaa aina kaikkensa.

Kouluratsuna Hevi toimii hyvin omalla moottorilla ja toimii toisinaan yllättävänkin herkillä avuilla ja on kuuliainen. Kuitenkin yleinen syy mihin suoritus kouluaitojen sisällä kaatuu jos on kaatuakseen, ovat jarrut. Tai oikeastaan jarrujen katoaminen ja silloin ei aina välttämättä voida olla täysin varmoja mistä ratsukko seuraavana löytyy. Joko hyvällä tuurilla kouluaitojen sisäpuolelta, tai pahimmassa tapauksessa sieltä kouluaitojen ulkopuolelta. Valmennuksissa ja kotona treenatessa myös tulee usein huomattua kuinka helposti Hevi ottaa kierroksia mitä enemmän ja enemmän tehdään toistoja ja aletaan hinkkaamaan ihan pienempiä virheitä pois. Vaikka ori onkin kuuliainen ja jopa nöyrä niin kovin pikkutarkkaa työskentelyyn ei aina keskittyminen tahdo riittää vaan hyvin helposti homma lähtee sitten lapasesta ja ori hyppii omiaan.

Esteillä Hevi on jopa haastava. Hyvin ori kyllä hyppää ja hyppää vielä yhtään epäröimättä oikeastaan mitä tahansa. Kuitenkin esteillä tulee samoja ongelmia mitä kouluaitojen sisälläkin, mutta vielä vahvemmin. Jarrujen puute ja päätön vauhti ei aina ole mikään paras mahdollinen yhdistelmä. Esteillä siis ori todellakin tarvitsee ennen kaikkea kylmäpäisen ratsastajan joka ei pelkää ottaa riskejä. Eikä säikähdä aina joka kerralla kun tajuaakin, että homma on lähtenyt jo lapasesta joten nyt on vain pakko luottaa hevoseen ja toivoa, että se pystyy hyppäämään jokaisen eteen tulevan esteen.

Tässä kun on kerrottu koko ajan oikeastaan kuinka kauhea Hevi on, niin voisi kuvitella että kilpailupaikoilla ori olisi vielä kamalampi. Ori kuitenkin jaksaa yllättää aina itsensä ja onneksemme ihan yhtä kauhea se on muuallakin kun kotitallillaan. Ei yhtään sen kamalampi tai helpompikaan mitä kotona. Totta kai hyvällä tuurilla Hevi olisi voinut olla vieraskorea ja esittää edes välillä hyvätapaista ja yhteiskuntakelpoista ratsua. Kuitenkin ikäväksemme tästä oripojasta ei taida koskaan saada taivutettua sellaista yksilöä.

© Helo

Sukutaulu

i. Hevonhömppä evm
vkk 153 vm
ii. Hirvenkello
prt 155 cm
ie. Peltolupiini
mvkk 150 cm
e. Hanhentatar evm
prt 149 cm
ei. Kaalivalvatti
trt 147 cm
ee. Jänönapila
rt 150 cm

I. Hevonhömppä on voikko 153 cm korkea ori, jonka kanssa on kilpailtu lähinnä kouluratsastuksessa. Jalostusmainoksissa oria on hehkutettu urheilutyyppiseksi ja ryhdikkääksi eikä turhaan, edellä mainitut kuvaavat todella hyvin tätä perinteisen suomenhevosen muottia ravistelevaa oria. Hevonhömpän omistaja osti varsan yksivuotiaana rumana ankanpoikasena ratsastuskoulusta ja sen jälkeen se onkin elänyt loppuelämänsä tämän luona Päijät-Hämeessä ja saanut suurimpana menestyksenä muutaman SM-mitalin kouluratsastuksessa. On orin kanssa muutamissa kenttäkilpailuissakin startattu kun omistajan tyttären oma kilpahevonen oli varsalomalla, mutta kyllä kouluratsastus on ehdottomasti aina ollut se Hevonhömpän juttu. Varsoja orilla on tällä hetkellä 24 ja niistä vain 9 on tammoja, loput oreja ja ruunia. Alle puolet Hevonhömpän varsoista on perinyt voikon värin, mutta onneksi ratsastettavuus ja erittäin hyvä luonne on periytynyt sitä paremmin. Meidän Hevi sitten taas sai värin, muttei oikein niitä muita mukavia ominaisuuksia.

II. Hirvenkello oli niin tavallisen suomenhevosen näköinen kuin hiukankin vain on mahdollista. Punarautiaalla orilla oli korkeutta 155 cm, päässä läsi ja kaikissa jaloissa sukat. Hirvenkello on kantakirjattu I-palkinnolle ja kilpaili aikoinaan omistajansa kanssa kansallisella tasolla kouluratsastuksessa. Tapaturmainen oikean etujalan pinnallisen koukistajajänteen vamma kuitenkin teki Hirvenkellosta täyspäiväisen jalostusorin, kun jalka ei enää parantunut kilpailukäyttöön. Ennuste oli ensin jopa niin huono, että orin lopettamista harkittiin vakavasti, mutta onneksi siltä vältyttiin. Ori sai kaiken kaikkiaan 42 varsaa, joille se periytti nöyrää ja kilttiä luonnettaan – sekä liikkeitään. Hirvenkello eli 26-vuotiaaksi ja kuoli yön aikana laitumelle luultavasti siksi, ettei sen sydän enää jaksanut.

IE. Peltolupiini on lähes pienhevosmittoihin jäänyt 150 cm korkea ruunivoikko tamma, jonka menestys jalostusmarkkinoilla on johtunut yksinomaan sen erikoisemmasta väristä. Tamma itse ei ole tehnyt elämässään oikein mitään merkittävää, ollut vain tuntihevosena ja kaahottanut pitkin esteratoja pienet tuntiratsastajat selässään heiluen. Luonteeltaan se ei myöskään ollut mikään kaikkein mukavin, vaan jopa vähän ilkeä ja ehdottomasti mielestäni liian hankala tuntihevoseksi. Kaikki tamman kuusi varsaa on kuitenkin viety aivan käsistä, mihin toki on saattanut myös hyväluonteiset orivalinnat vaikuttaa. Varsoista Hirvenkello on ainut kun on jätetty oriksi, kaksi muuta oria on ruunattu ja loput olivatkin tammoja. Kahdeksantoista vuoden ikään ehtinyt tamma on viimeiset vuodet ollut ylläpidossa omistajansa perhetutuilla ja nautiskelee eläkepäivistä ilman ratsastuskoulun hulinaa.

E. Hanhentatar on 19-vuotias lähes pienhevosmittoihin jäänyt punarautias tamma, joka on viimeiset 10 vuotta ollut saman perheen omistuksessa. Perheen vanhempi tytär on aiemmin kilpaillut tamman kanssa aktiivisesti kenttäratsastuksessa aluetasolla, mutta nyt Hanhentatar on ollut lähinnä jalostuskäytössä. Sijoituksia tammalla on myös koulu- ja esteratsastuksessa. Hanhentatarilla on kolme muuta varsaa Hevonhierakan lisäksi, joista kaksi on tammoja ja yksi ruuna. Perhe on valinnut varsoille isäksi toinen toistaan hienompia ratsuoreja, mikä kyllä laadukkaissa varsoissa näkyy. Hanhentatar itse on luonteeltaan rehellinen, luotettava ja sillä on hyvä työmoraali – ja näitä ominaisuuksia se on myös varsoilleen periyttänyt pienen koon lisäksi. Hevonhierakka on varsoista ainut jalostukseen käytetty yksilö, mutta kaikki varsat ovat menestyneet kilpailuissa useammassa lajissa.

EI. Kaalivalvatti oli tummanrautias pienhevosori, jolla ei ollut ainuttakaan valkoista merkkiä. Lyhyillä jouhilla varusteltu ori ei ollut todellakaan mitenkään näyttävän näköinen, mutta parempi tarkastelu paljasti kuitenkin sen erinomaisen rakenteen ja kisatulokset puhuivat puolestaan. Kasvattajalla oli orin varalle suuria suunnitelmia jo 3-5 vuotiaiden laattareista alkaen, mutta sopivan kuskin löytäminen viivytti orin kisauran alkua, eihän silloin kukaan halunnut kilpailla ponilla.. Kisauran loputtua Kaalivalvatilla oli kuitenkin plakkarissa useita Sph-mestaruuksia este- ja kenttäratsastuksesta, sekä uskomaton määrä sijoituksia aluetasolla. Luonteeltaan ori oli reipas ja eteenpäinpyrkivä, aina pilke silmäkulmassa. Kaalivalvatti menehtyi 24-vuotiaana ähkyyn, mutta suomenhevoskasvatuksen onneksi siltä jäi 32 varsaa, joista 14 on tammoja ja loput oreja ja ruunia.

EE. Jänönapila on isomerkkinen 150 cm korkea rautias tamma, jonka kanssa ei ole kilpailtu juuri seurakisoja kummempaa. II-palkinnolle kantakirjatulla tammalla on nimekäs ravisuku, mutta Jänöapilan kanssa ei ole koskaan startattu edes koelähdössä. Kenkkumaisella luonteella ja pippurisuudella varustettu tamma nimittäin päätyi myyntiin kolmevuotiaana, kun kasvattaja kyllästyi tamman temppuiluun ja useammat hajonneet kärryt alkoivat käydä kalliiksi. Jänöpila päätyi pikkuvikaista seurahevosta etsivälle naiselle, jonka luona tamma sai kasvaa ja mietiskellä maailmanmenoa ihan rauhassa. Ratsukoulutusta aloitettiin todella hiljaisella tahdilla eikä ikinä tähdätty korkealle. Lahjoja olisi voinut olla, mutta omistajalleen tärkeintä oli luotettavuus ja varmajalkaisuus maastoreiteillä. Tamman luonnekin tasoittui iän myötä ja se oli mitä sopivin hevonen omistajalleen. Varsoja Jänöapilalta jäi viisi, joista Hanhentatar on ehdottomasti menestynein. Loput neljä ovat toimineet harrasteratsuina ja tuntihevosina. Viimeisten tietojen mukaan tamma elää edelleen 26-vuotiaana eläkepäiviään vietellen.

Jälkeläiset

rotu varsa syntymäaika emä omistaja
Suomenhevonen, ori Turmeltajan Halvattu 10.05.2016 Valhe Valkeus Minja.E
Suomenhevonen, tamma Kettulan Kettutyttö 18.06.2016 Itkuparku Helo
Suomenhevonen, tamma Hunajamäen Laulujoutsen 01.08.2016 Joutsentanssi Mette
Suomenhevonen, tamma Tuiskulan Leinikki 12.09.2016 Lumoajatar juulia & Nerita
Suomenhevonen, ori Tuiskulan Hilperi 14.11.2016 Tarun Hohtoinen Alaska
Suomenhevonen, tamma Tuiskulan Viljatuuli 28.02.2017 Virilla PJ

Kilpailutulokset

27.08.2016 - Oakhill, NJ - 2/12 irtoSERT
KRJ -sijoituksia 40 kpl ERJ -sijoituksia 40 kpl KERJ -sijoituksia 40 kpl
27.03.2016 - Helmivaara - Helppo A - 4/30
29.03.2016 - Vehkakorpi - Helppo A - 2/30
31.03.2016 - Helmivaara - Helppo A - 3/30
31.03.2016 - Helmivaara - Helppo A - 2/30
03.04.2016 - Kauniston tila - Helppo A - 2/60
05.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 3/40
05.04.2016 - KK Sitruuna - Helppo A - 4/30
06.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 2/40
06.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 3/30
07.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 6/40

08.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 4/40
08.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 2/40
10.04.2016 - Kauniston tila - Helppo A - 5/60
10.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 3/30
10.04.2016 - Heili - Helppo A - 5/50
11.04.2016 - Kettula - Helppo A - 3/30
12.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 3/40
12.04.2016 - Kettula - Helppo A - 2/30
12.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 2/30
13.04.2016 - Kettula - Helppo A - 3/30

14.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 1/30
15.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 1/40
15.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 3/30
16.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 3/40
16.04.2016 - Marrasvaara - Helppo A - 6/60
17.04.2016 - Hervanta - Helppo A - 5/30
18.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 4/30
19.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 4/40
20.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 1/30
20.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 4/40

21.04.2016 - Kuuralehto - Helppo A - 6/40
22.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 2/40
23.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 2/40
23.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 4/30
23.04.2016 - Kk Ginger - Helppo A - 2/30
27.04.2016 - Kuuralehto - Helppo A - 2/40
30.04.2016 - Heljävirta - Helppo A - 2/40
30.04.2016 - Kuuralehto - Helppo A - 3/40
01.05.2016 - Vanima - Helppo A - 3/30
20.05.2016 - Haavelaakso - Helppo A - 4/30
31.03.2016 - Vindemia - 80 cm - 4/29
01.04.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 5/30
01.04.2016 - Petäjävaara - 90 cm - 3/30
02.04.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 1/30
02.04.2016 - Vindemia - 90 cm - 3/26
04.04.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 1/30
04.04.2016 - Delicate - 100 cm - 5/30
05.04.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 4/30
05.04.2016 - Delicate - 90 cm - 2/30
06.04.2016 - Heljävirta - 100 cm - 3/40

06.04.2016 - Satulinna - 100 cm - 2/30
07.04.2016 - Delicate - 90 cm - 5/30
07.04.2016 - Heljävirta - 100 cm - 5/40
09.04.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 3/30
09.04.2016 - Satulinna - 100 cm - 2/30
10.04.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 5/30
10.04.2016 - Hervanta - 100 cm - 3/30
10.04.2016 - Satulinna - 100 cm - 5/30
11.04.2016 - Satulinna - 100 cm - 2/30
12.04.2016 - Hervanta - 100 cm - 4/30

12.04.2016 - Satulinna - 100 cm - 3/30
13.04.2016 - Kuuralehto - 100 cm - 6/40
15.04.2016 - Hervanta - 80 cm - 5/30
15.04.2016 - Hervanta - 100 cm - 5/30
17.04.2016 - Kuuralehto - 100 cm - 3/40
18.04.2016 - Satulinna - 100 cm - 1/30
18.04.2016 - Satulinna - 100 cm - 1/30
19.04.2016 - Kuuralehto - 100 cm - 6/40
19.04.2016 - Satulinna - 100 cm - 3/30
21.04.2016 - Kuuralehto - 100 cm - 1/40

21.04.2016 - Kuuralehto - 100 cm - 6/40
24.04.2016 - Kuuralehto - 100 cm - 2/40
29.04.2016 - Kuuralehto - 100 cm - 4/40
30.04.2016 - Kuuralehto - 100 cm - 5/40
02.05.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 3/30
02.05.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 2/30
02.05.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 3/30
03.05.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 1/30
04.05.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 5/30
06.05.2016 - Mörkövaara - 100 cm - 4/30
31.03.2016 - Satulinna - Tuttari - 3/30
06.04.2016 - Mörkövaara - Helppo - 5/30
08.04.2016 - Satulinna - Tuttari - 5/30
10.04.2016 - Satulinna - Tuttari - 1/30
11.04.2016 - Satulinna - Tuttari - 3/30
13.04.2016 - Mörkövaara - Helppo - 2/30
14.04.2016 - Satulinna - Tuttari - 3/30
15.04.2016 - Satulinna - Tuttari - 4/30
18.04.2016 - Huvitutti - Helppo - 3/40
18.04.2016 - Satulinna - Tuttari - 4/30

19.04.2016 - Satulinna - Tuttari - 1/30
21.04.2016 - Mörkövaara - Helppo - 3/30
21.04.2016 - Satulinna - Helppo - 4/30
23.04.2016 - Mörkövaara - Helppo - 2/30
26.04.2016 - Mörkövaara - Helppo - 5/30
27.04.2016 - Satulinna - Helppo - 3/30
29.04.2016 - Mörkövaara - Helppo - 2/30
02.05.2016 - Turmeltaja - Helppo - 3/30
04.05.2016 - Mörkövaara - Helppo - 3/40
06.05.2016 - Mörkövaara - Helppo - 2/40

09.05.2016 - Turmeltaja - Helppo - 5/30
10.05.2016 - Mörkövaara - Helppo - 4/40
10.05.2016 - Mörkövaara - Helppo - 5/30
11.05.2016 - Satulinna - Helppo - 5/30
13.05.2016 - Satulinna - Helppo - 5/30
14.05.2016 - Metsovaara - Helppo - 1/22
15.05.2016 - Satulinna - Helppo - 3/30
18.05.2016 - Satulinna - Helppo - 2/30
20.05.2016 - Satulinna - Helppo - 1/30
22.05.2016 - Metsovaara - Helppo - 3/40

23.05.2016 - Tuiskula - Helppo - 1/30
25.05.2016 - Tuiskula - Helppo - 1/30
28.05.2016 - Tuiskula - Helppo - 4/30
01.06.2016 - Hukkapuro - Helppo - 3/26
02.06.2016 - Metsovaara - Helppo - 4/60
04.06.2016 - Metsovaara - Helppo - 7/60
06.06.2016 - Metsovaara - Helppo - 1/18
14.06.2016 - Metsovaara - Helppo - 5/42
15.06.2016 - Metsovaara - Helppo - 3/42
18.06.2016 - Metsovaara - Helppo - 1/42

Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä 25.03.2017, kirjoittanut omistaja

Alkuvuodelle odoteltiin lähes kymmentä uutta Tuiskulavarsaa, joiden jokaisen syntymää hämmästeltiin kuin kyseessä olisi ollut kasvattajatädin ensimmäiset varsat. Olkia kului varsomiskarsinoissa siihen tahtiin, että lähialueen karjatilalliset soittelivat huolissaan ja ihmettelivät, millä he eläimensä kuivittavat koko lopun pitkän vuoden! Unet ovat myös jääneet melko vähäisiksi, kun tallissa on saanut rampata katsomassa tilanteiden kehittymistä ja varsomiskameran tarkkuudessa ja kuvanlaadussa on hieman havaittu puutteita. Ja nyt näin maaliskuun loppupuolella ollessa, tallissa on kasvamassa yhdeksän toinen toistaan lupaavampaa varsaa, joiden kanssa on nähty myös melkoinen värien kirjo. Ilman eläinlääkäriäkin selvittiin suurimmassa osassa tapauksista.

Vuoden 2017 viides varsa oli yhdistelmästä Hevonhierakka – Virilla. Orilla oli ennestään jo viisi varsaa, joista kaikki kuitenkin on ollut muiden kasvatteja tai sitten tilausvarsoja. Ensimmäisen Tuiskulaan jäävän varsan emäksi valikoitui Virilla, jolla oli yksi aiempi Tuulenpesään muuttanut orivarsa. Voikkoa väriä ja sukupuoleksi tammaa kovasti toivottiin ja jotenkin ihmeen tavalla toiveet kävivät vielä toteenkin!

Päiväkirjamerkintä 30.08.2016, kirjoittanut omistaja

”Mitään sanomattoman näköinen hullu suvuton ori palkittiin vain värinsä takia” sain lukea heti kantakirjatilaisuuden jälkeen eräältä kaikkien tuntemalta hevosfoorumilta. Kommentti olisi voinut naurattaa, ellen olisi ollut raskaan päivän jälkeen yliväsynyt ja itsekin aivan loppu orin käytökseen. Huumorilla näistä päivistä kuitenkin selvitään, yritin muistuttaa itselleni. Hevi oli kantakirjatilaisuudessa oma ihana itsensä, huusi tammoille, potki ja steppasi paikoillaan kuin pahainen orivarsa. Ilmeisesti ori seisoi kuitenkin nanosekunnin paikoillaan, kun sinne foorumille oli saatu rakennekuviakin linkitettyä keskustelun tueksi. Orin käytös ei ollut tänäänkään mitään parasta, siitä ei päästä mihinkään, mutta muista asioista olen kyllä eri mieltä. Onhan se pirun kivannäköinen tapaus, olisi varmasti perusrautiaanakin. Kilparatsuna aivan omaa luokkaansa, vieläpä kolmessa lajissa. Jättänyt itse pirun kivoja varsoja ja omalta suvultaan mukavan erisukuinen ja mielestäni varsin monipuolinen. Pisteen vajaa II-palkinto vähän harmittaa sekä se, että jos kaikki neljä tuomaria olisivat olleet samaa mieltä kuin hövelein ja antaneet samat 19 pistettä, olisi Hevin pisteet ollut 76p ja vahva II-palkinto. Tällä kuitenkin mennään ja seuraavaksi suunnataan kohti kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelua. Katsotaan sitten mitä sen jälkeen kirjoitellaan!


Hevosen kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan | Muu © Tuiskulan talli | Tausta © smerikal