Onceuponatime
VH20-029-0025 / #PKK3561
ratsuponi (31.25%), tamma
28.02.2020 , varsa
punahallakko sabino, 148 cm
omistaja felissa VRL-04000
kasvattaja ellida VRL-10595

Jos et halua ikinä kasvaa aikuiseksi, tai ainakaan aikuistua. Jos et halua ponivuosien ikinä loppuvan, tai ainakin haluat edelleen tulla kutsutuksi poniratsastajaksi. Jos taloutesi on vihdoin kunnossa ja sinulla on mahdollisuus toteuttaa unelmia. Osta silloin poni. Ja anna sille nimeksi Poni. Mokaa, itke, turhaudu, heitä hanskat tiskiin. Kiristele hampaita, revi pelihoususi, polta hihasi, mutta päätä onnistua.

Valitse isäksi suurikokoinen punarautias kenttäratsuna toimiva englannintäysiveriori ja emäksi punahallakko yleispainotteinen diivamainen ratsuponitamma. Sitten vain odotetaan ja katsotaan mitä siitä kasvaa. Pirun hyvältä näyttää ainakin tähän asti.

Hanki hemmetin hyvä valmentaja ja välttävä tallipaikka. Tai sitten hemmetin hyvä tallipaikka ja välttävä valmentaja. Älä ikinä skippaa treenejä, mutta älä myöskään tee liikaa. Ole joka tavalla täydellinen ja mieti kaikki etukäteen, epäonnistu silti, mutta päätä vielä onnistua. Joskus.

i. Kilkenny Easyontheeye
xx, prt 162 cm
ii. Courcon Emory KERJ-I XLA-II YLA2
xx, rn 166 cm
ie. Cierra
xx, prt 155 cm
e. Tigerlily
RP 62,5%, phkko sb 143 cm
ei. Buchanan KTK-II
BRP 50%, tprt 147 cm
ee. Tigertail KTK-II Fn
VRP 75%, rnhkk sb 142 cm

Kouluratsastusjaos

Esteratsastusjaos

PKK

30.03.2020

"Oliko toi nyt ihan viisasta?" kysyin Ponilta, joka tuuppasi turvallaan vesiämpärin nurin tallinkäytävälle. Mertsi oli tulossa vuolemaan tamman kaviot ja mä tietysti halusin antaa meistä hyvän ensivaikutelman harjaamalla jokaisen kuraroiskeen pois ja pyyhkimällä jalat vielä kostealla sienellä. Miten mulle olikin niin tärkeää, mitä joku vanha äijä ajattelee mun ponista? Tai musta? Hienosti Poni antaa kaviot nostaa ja muutenkin käsitellä, mutta kyllä mua silti jännitti. Onhan sitä vuoltu kasvattajan luonakin, mutta silti punaisen lava-auton kaartaessa tallinpihalle muistutin Ponia vielä käyttäytymään mahdollisimman mallikelpoisesti.

"Päivää taloon! Katsotaanpa sitten sitä varsaa!" huusi Mertsi tallinovelta. "Täällä se on käytävällä valmiina", vastasin lähes ylpeästi. "Jaa tämmösen sinä sitten hankit, niin se Tapani taisi kertoakin", mutisi Mertsi ääneen. Mitä mä olisin voinut vastata? Sukutaulu, vanhempien kilpailutulokset ja varsinkin kauppahinta on takuulla käyty Tapanin kanssa niin tarkkaan läpi, ettei mulla olisi mitään uutta kerrottavaa. "Tälläsen juu", tyydyin vastaamaan hymyillen leveämmin kuin koskaan.

Eipä puolivuotiaan ratsuponivarsan kavioiden vuoluun kauaa aikaa mennyt ja huokaisin helpotuksesta, kun Mertsi totesi, että "Tämähän on ihan fiksun tapanen", raspin ja vuolupuukon salkkuun heittäessään. Tottakai se on fiksun tapainen? Eihän se ole mikään shettis, vaikka se onkin poni. "Mitäs sinä sitten meinaat tällä?" kysyi Mertsi ja vaikutti aidosti kiinnostuneelta. "Kenttäratsuhan tästä tulee, kun vaan löytäisi jonkun ratsuttajan", vastasin mietiskellen, "Vaan eihän sillä kiire vielä ole". "Minäpä vähän kyselen tuolla maakunnassa" totesi Mertsi päättäväisesti ja musta tuntui, että me just voitettiin hänet puolellemme.

17.03.2020

"Myydään juuri vieroitettu ponivarsa". Niin siinä luki, enkä mä ois ikinä avannut sitä ilmoitusta tuollaisella otsikolla. Kaisa seurasi hevosmarkkinoita vielä aktiivisemmin kuin minä ja linkitti mulle puolitusinaa ilmoitusta päivittäin, tämän muiden mukana. En ehinyt lukea ilmoitusta loppuun kun mun puhelin alkoi soida ja näytöllä vilkkui kenen muunkaan, kuin Kaisan nimi. "Ensinnäkin, eihän tää edes näytä ponilta. Ja toisekseen, ei mulla oo ikinä varaa tälläseen! Ja muutenkin! Mun piti ostaa opetusmestariksi joku lastenponi", tiuskaisin parhaalle ystävälleni, ennen kuin hän ehti sanomaan mitään.

Aikamme ilmoitusta vatvottuamme musta alkoi tuntua, että voisin kuitenkin soittaa varsan myyjälle. Hintaa ei ollut ilmoituksessa mainittu ja vaikka pelkäsin pahinta, oli hintapyynti varsin järkevä. Myyjä kertoi ummet ja lammet varsan vanhemmista ja kaikesta, mitä puolivuotiaan tamman kanssa oli touhuttu tähän mennessä. Mä vähän rakastuin ja sovin meneväni katsomaan sitä viikonloppuna. Katsomaan vaan, niin kuin koiranpentujakin.

OMISTAJAAA

ulkoasu © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    kuvat © VRL-10864